Dodaj do ulubionych

wyjazd do holandi po auta kto chetny

15.12.05, 08:51
mam zamiar jeszcze 19 12 pojechac na gielde do holandi po auta wyjazd z
elblaga lece trasa malbork tczew walcz gorzow wlkp choc moge terz leciec
gora tz gdansk lebork slupsk szczecin mam 2-3 miejsca zabiore za paliwo tzn
250 pln od glowy lub taniej w zaleznosci ile osob na miejscu pomoc oczywiscie
gratis w formalnosciach 608-27-0000 lub 608270000@wp
Obserwuj wątek
    • os4 Re: wyjazd do holandi po auta kto chetny 15.12.05, 09:44
      a czy moze Pan przywiezc z Hollandii holenderska tablice rejestracyjna?
      kolekcjanuje te gowno. Bede bardzo wdziczny Panu
      • marcinc3 Re: wyjazd do holandi po auta kto chetny 15.12.05, 09:48
        nie ma problemu mam kilka
        • os4 Re: wyjazd do holandi po auta kto chetny 16.12.05, 09:13
          To czy mozePan mi ich wyslac? Pokyje koszt przesylki!
    • tomi_22 Po co??? 15.12.05, 09:59
      PO kolejny syf??? Jedz na PL gielde, tam tego szajsu od cholery jest... A i na
      paliwie oszczedzisz.
      • kali.gulla Re: Po co??? 15.12.05, 12:20
        To na PL giełdzie dokładają do interesu?
        Bo jeżeli ktoś jedzie do D lub NL, przywozi wozidło,ponosi koszty i sprzedaje
        to chyba po to żeby mieć zysk?
        To jak kupisz na PL giełdzie to zysk dajesz komuś, prawda?
        A jak sam pojedziesz to zysk masz w swojej kieszeni.

T teraz twoim zdaniem oszczędność na paliwie jest więcej warta niż ten zysk?

To kupuj na PL giełdzie.
        Trafisz na "nówkę nie waloną po emerycie" z tonąszpachli pod lakierem i tyle.
        Chyba, że:
        przyznaj, po prostu się oisz pojechać alej niż wie wiorsty od swej wsi. A
        niemce to na końcu świata pewnie abo dali panie.
      • edek40 Re: Po co??? 15.12.05, 12:28
        Wez gleboki oddech. Wyzbadz sie stereotypow powielanych jako papka dla nieoswieconych mas ludowych i, jesli potrafisz, pomysl. Jezeli sredni wiek samochodow zarejestrowanych w Polsce wynosi dzis (po ponad roku sprowadzania "zlomow") okolo 11 lat, a sredni wiek "zlomu" wynosi okolo 10 lat to co tak naprawde jest zlomem? Jaki ponadto musial byc sredni wiek aut przed majem 2004? Ze o srednim stanie technicznym tych zakonserwowanych przez restrykcyjne przepisy antykow nie wspomne. Jezeli sprawia ci to trudnosc, to moze obejrzyj sobie jakis popularno-naukowy program z Kuby (takie odizolowane gospodarczo i politycznie panstwo na Karaibach). Tam masz kliniczny przyklad jak dlugo mozna jezdzic samochodem pod warunkiem izolacji rynku. Oraz w jakim one sa stanie technicznym.
      • marcinc3 Re: Po co??? 15.12.05, 12:48
        dostales bardzo dokladne odpowiedzi szczegolnie od kaliguli [chyle czolo przed
        obama panami] moja odpowiedz to dlatego ze nie chce kupic mobciazonego
        kredytem oraz wyszpachlowanego nie bitego
        • kali.gulla Re: Po co??? 15.12.05, 13:44
          OK
          Przyjmuję pochylenie czoła.
          W ramach dalszych podziękowań możesz mi przywieźć jakiegoś dwulatka, może być
          mercedes. Akcyzę już sobie opłacę.
          ;)
          • marcinc3 s czy e na gaz dobrze? 15.12.05, 14:28
            s-klasse czy moze byc w ostatecznosci e-klasse moze byc na gaz bo w holandi
            czesto sie zdarzaja
            • kali.gulla Re: s czy e na gaz dobrze? 15.12.05, 14:34
              Nie będę wybrzydzał
              Jak już z gazem to nich będzie
              Dodasz opony zimowe i będzie OK.
              :)
              • tomi_22 propozycja dla obu panow 15.12.05, 14:41
                Super, napiszcie do mnie za 2 lata, chetnie sprzedam wam samochod. Frajerzy.
                • typson Re: propozycja dla obu panow 15.12.05, 14:44
                  jestes zwyklym hamem, nie pojales tego jeszcze?
                  • plawski Re: propozycja dla obu panow 15.12.05, 14:46
                    typson napisał:

> jestes zwyklym hamem, nie pojales tego jeszcze?
                    Nie pojął i nie pojmie. To go przerasta.
                    • kszyrztow Re: propozycja dla obu panow 15.12.05, 14:53
                      a rokował dobrze... MOże młodszy brat sie zalogował? Pilnuj tomi kompa, bo tu
                      długo pamiętają....
                      • tomi_22 Re: propozycja dla obu panow 15.12.05, 15:03
                        Dobra wyjasnie. Jesli sprowadzacie auta powiedzmy do 5 lat to nie mam nic
                        przeciw. Ja nie lubie widoku wrakow - nie mylic z autami zabytkowymi - wraki to
                        te graty co sie psuja jeszcze przed granica w PL!
                        • typson Re: propozycja dla obu panow 15.12.05, 15:16
                          tylko zrozum jedno - nic nam do tego, co kto sprowadza. Problem jest raczej w
                          biedocie ludzi i kraju a nie w samym sprowadzaniu. A glowny problem to brak
                          nadzoru ze strony panstwa. Gdyby sacje kontroli pojazdow nie wbijaly pieczatek o
                          dopuszczeniu do ruchu kaszaniastego auta to nie byloby problemu sprowadzania
                          zlomow, etc.
                          • edek40 Re: propozycja dla obu panow 15.12.05, 15:35
                            Cos mi tu, typson, liberalem gadacie. A wiecie co sie dzieje z takimi? W naszych czasach tak gadac to szalenstwo. Wy sie, typson, leczcie. ;)
                            • typson Re: propozycja dla obu panow 15.12.05, 15:36
                              ;-)
                              www.moheroweberety.net/go/pl/
                              • edek40 Re: propozycja dla obu panow 15.12.05, 15:39
                                Minister Ziobro i Wasserman juz maja tego linka. Podejma czynnosci (czy jakos tak).
                                • plawski Re: propozycja dla obu panow 15.12.05, 15:44
                                  edek40 napisał:

> Minister Ziobro i Wasserman juz maja tego linka. Podejma czynnosci (czy jakos
                                  tak).

...a to po to, żeby w tym kraju nikt nie czuł sie zbyt bezpiecznie...
                                  • edek40 Re: propozycja dla obu panow 15.12.05, 15:47
                                    Nie rozumiem. Chyba bezpiecznie. Prawnie i Sprawiedliwie.
                                    • plawski Re: propozycja dla obu panow 15.12.05, 15:49
                                      edek40 napisał:

> Nie rozumiem. Chyba bezpiecznie. Prawnie i Sprawiedliwie.

Racja ;). I pobudka o 4 rano z latarką prosto w gały;) A co?
                                      Jeszcze by ktoś pomyślał, że nie umiom scigać złodziejuf;)
                                      • edek40 Re: propozycja dla obu panow 15.12.05, 15:50
                                        Mysle, ze niedlugo juz zapukaja do mojego domu. Wprawdzie nic nie przeskrobalem, ale od dwoch lat ciagle nie moge sie zebrac, aby powiesic numer domu. Czyli cos ukrywam.
                                        • plawski Re: propozycja dla obu panow 15.12.05, 15:53
                                          edek40 napisał:

Mysle, ze niedlugo juz zapukaja do mojego domu. Wprawdzie nic nie przeskrobalem
                                          , ale od dwoch lat ciagle nie moge sie zebrac, aby powiesic numer domu. Czyli c
                                          os ukrywam.

"Panie Edwardzie, za ukrywanie faktycznego numeru domu i zatajenie prawdy,
                                          zaniedbanie podstawowych obowiązków obywatela czwartej RP... pójdzie pan z
                                          nami..."
                                          • edek40 Re: propozycja dla obu panow 15.12.05, 16:07
                                            Rozumiem, ze doznam odnowy moralnej.
                                        • typson Re: propozycja dla obu panow 15.12.05, 16:29
                                          to jasne. Ukrywasz nuemr domu. A nie z pisiorami takie numery!
                                • typson Re: propozycja dla obu panow 15.12.05, 15:56
                                  panna wasserwannna oraz pan żebro nie sa mi straszne!!
                                  • edek40 Re: propozycja dla obu panow 15.12.05, 15:58
                                    Ale wanny wasserrrmmaaannnaa to juz bym sie bal...
                          • tomi_22 do Typson 15.12.05, 16:02
                            ZGADZAM SIE co do joty!!! Mozna sprowadzic auto 15 letnie, czemu nie. Sa tacy
                            co im sie np podoba Golf 2 i nie zmienisz tego. Problem tkwi w tym ze pewne
                            auta przechodza przeglady techniczne, a nie powinny.

Mam nadzieje ze mozemy zamknac temat tym stwierdzeniem.
                            • typson Re: do Typson 15.12.05, 16:29
                              ;-)

slusznie. Zreszta nieprzestrzeganie czegokolwiek jest u nas nagminne. Kodeks
                              drogowy, oplaty, mandaty, ba zwykla uprzejmosc na nulicy jest problemem. Winne
                              sa obie strony - waaaaadza i ludzie. Co bylo pierwsze? Chyba waaadza i to
                              jeszcze dawno temu, ta czerwona. Lecz nie zmienia to faktu, ze ludzie sie
                              powinni samodoskonalic a jadnak zachowania spoleczenstwa dązą ku autodestrukcji :)
                • marcinc3 Re: propozycja dla obu panow 15.12.05, 16:34
                  nie kupuje aut w kraju przeczytaj dokladnie
                  • tomi_22 Re: propozycja dla obu panow 15.12.05, 16:36
                    A gdzie znalazels informacje, ze mieszkam w PL a to czym jezdze zostalo w PL
                    zakupione? Ja nie przypominam sobie zebym takie informacje na forum zamieszczal.
                    • typson juz dajta na luz, wszystko juz wyjasnione [EOT] 15.12.05, 16:37
                    • marcinc3 Re: propozycja dla obu panow 15.12.05, 17:05
                      myslalem ze jestes z polski nie widac ze jestes za granica a tak na marginesie
                      co do przegladow to mi sie tez to nie podoba [jak wyzywanie ludzi] ale to nie
                      dotyczy polski znam ludzi ktorzy w niemczech robia tuv bez auta jak i oceny
                      powypadkowe i nie mow ze to nie mozliwe bo komputer rejestruje wjezdzajace auto
                      bo to jest mozliwe zapewniam cie
                • marcinc3 do tomi 22 15.12.05, 16:42
                  zrozum kolego ze sa rozni ludzie i z rozniacymi sie zasobami portfela jak i
                  rozniacy sie kultura osobista powiem wiecej jak widac to niektorym jej brak.
                  ja jezdzilem nowym autem z salonu aktualnie mam 3 w tym jedno do 5 lat ale
                  nie uwazam sie za lepszego od tego co jezdzi golfem 2 bo go na to stac postaraj
                  sie to zrozumniec . poza tym nie mozna uogolniac ze z zachodu ciagnie sie graty
                  to bylo na poczatku teraz cuiagnie sie wiekszosc po 1995 jak i mlode
                  niekoniecznie uszkodzone moglbym ci duzo pisac ale sadze ze ty masz FILM I
                  MISJE i nikt ci nic nie przetlumaczy
                  • tomi_22 Re: do tomi 22 15.12.05, 16:49
                    No chyba juz wytlumaczylem po trochu jak mysle i dlaczego tak mysle - watek z
                    Typsonem.

Wiec koncze ten temat nie majac zalu.
                    • marcinc3 Re: do tomi 22 15.12.05, 19:56
                      ok ja tez
    • fabian55 Re: wyjazd do holandi po auta kto chetny 15.12.05, 16:56
      A nie lepiej do Czech ? ,w Plzen mamy duzo uzywek,dobrze wypierdziane
      Schrott Wageny - bardzo tanio i do Polsko blisko.
      • xystos Re: wyjazd do holandi po auta kto chetny 16.12.05, 09:34
        fabian55 napisał:
        A nie lepiej do Czech ? ,( ... ).

xystos odpowiada:

.. nie sadze,"braterska" zazdrosc-ze mniejszy brat lepsze auta produkuje od
        tego wiekszego,i od poczatkow ery motoryzacji na wlasnej technologi opartych.

Lata 20-te do 50-tych , porownajcie (art.z prasy tamtych lat)status SKODA do
        innych marek europejskich np; FIAT,Renault,AUDI i wiele innych ....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka