23.12.05, 18:23
Nie mam pojęcia jak mozna wywalic 180 tys.na takie gó..!!!!!!Przeciez ten
samochód(o ile mozna to coś zaliczać do samochodów) nie zalicza sie do aut
XXI wieku!Na dodatek to jest okropne!Miliardy razy wolałbym za te pieniądze
kupić Audi A6 2.0 TDI-standardowa wersja kosztuje 154 650 zł+ 25 000zł na
dodatki typu bixenon'y,parktronic,itp.Bez żadnego wahania kupiłbym A6.Z
resztą nie wiem jak mogę porównywać A6 z tym badziewiem(superb).Superb można
porównywać ale z Fiatem.
Obserwuj wątek
    • mike68 Re: Superb 23.12.05, 18:29
      A wiesz jak to pieknie chodzi ?? mażenie moje ,ale jak kupie to
      raczej 2-3 latka - pisze tu o A6 2.0 TDi - skody nawet za 1/2
      ceny bym nie kupił
      • szymizalogowany Re: Superb 23.12.05, 18:32

> A6 2.0 TDi

smieszne

szkoda ze nie robia A6 1.4 TDI 3 cyl
      • embe5 Re: Superb 23.12.05, 18:37
        Wiem,bo juz jeżdziłem!!!Cudowne auto!!!Dałbym Oscara Niemcom za to cudo!A
        jeżdziłeś 3.0 TDI?Ja tak-coś nie z tej ziemi.Kopa ma zaje*******!Lekko
        dotkniejsz pedał gazu a na liczniku nie wiadomo kiedy doszło do 180 km/h.W
        salonie mi mówili,że miesiąc temu sprzedali A6 3.0 TDI i gość z 225 Km
        przesterował sobie na 270 Km,a przy 2000 obr/min dzieją się niezłe rzeczy-tylko
        skrzydła i w górę!
        • szymizalogowany [...] 23.12.05, 18:42
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • embe5 [...] 23.12.05, 18:58
        • mike68 Re: Nowym nie jeżdziłem ale... 23.12.05, 19:58
          jeżdżę A6 Avant Quatro 2.5TDi v6 Z 2002 roku po czipie na 205KM
          oraz A4 Avant 1.8T z 1999 roku po czipie na 1923 KM
          oba cholernie szybko sie wkręcaja na wyższe predności. temu A4 brakuje quatro
          natomiast tym A6 Quatro w dieslu to czysta przyjemność - za rok najwczesniej
          kupię A6 TDi ale Quatro po 2003 roku
          • szymi_zalogowany Re: Nowym nie jeżdziłem ale... 24.12.05, 00:32
            mike68 napisał:

> jeżdżę A6 Avant Quatro 2.5TDi v6 Z 2002 roku po czipie na 205KM
            > oraz A4 Avant 1.8T z 1999 roku po czipie na 1923 KM

Nieźle! Wychodzi ponad 1000KM z litra!

--
            iberia29 napisała:
            tak sie sklada, ze jestem wychowana calkiem niezle
            • mike68 Re: Nowym nie jeżdziłem ale... 24.12.05, 08:46
              no chyba jesteś domyslny szymi nie ?? czesto mi takie cuda wklepują się
              pewnie dlatego że szybko klikam
              • szymizalogowany Re: Nowym nie jeżdziłem ale... 24.12.05, 08:48
                mike68 napisał:

> no chyba jesteś domyslny szymi nie ?? czesto mi takie cuda wklepują się
                > pewnie dlatego że szybko klikam

ty jestes domyslny widze i do tego spostrzegawczy i z refleksem hehe
        • mike68 Re:Cieńki moment w tym 3.0 TDi- nie pomyliłeś coś? 23.12.05, 20:00
          w 2.5 TDi Quatro 2002r jest po czipie 410NM a w A4 1.8T 1999r 275 NM
        • mike68 Re: aaa, nie dopatrzyłem :) chodzi o Km a nie Nm 23.12.05, 20:02
          no to zaj**** , cos ekstra tyle koników w takim opakowaniu :)
    • szymizalogowany Re: Superb 23.12.05, 18:31
      juz nie lecz tutaj polskich kompleksow

nie czechow wina ze potrafia zrobic porzadne auto a najwiekszym polskim
      osiagnieciem jest polonez hehe

jechalem ostatnio superbem i to bardzo fajny samochod - oczywiscie ze nie A6 to
      taki troche gorszy passat za to wydluzony (wersja long hehe) ale wykonczeniu
      wnetrza nie mozna bylo nic zarzucic

bardzo fajny samochod, konkurent passata, avensisa czy accorda
      • pindoll Re: Superb 23.12.05, 18:34
        szymizalogowany napisał:

> bardzo fajny samochod, konkurent passata, avensisa czy accorda

O czym ty szymi mówisz? Przecież to jeździ na płycie A8 zdaje się...
        ;)
        • embe5 Re: Superb 23.12.05, 18:42
          Superb konkurentem Passat'a???Ciekawe!Superb moze byc konkurentem ale trabanta!
          Nie masz czlowieku pojęcia o samochodach.Jezeli mialbys do wyboru A6 czy superb-
          to wzial bys superb?Radzę wizytę u dobrego psychologa!
          • szymizalogowany Re: Superb 23.12.05, 18:44
            embe5 napisał:

> Superb konkurentem Passat'a???Ciekawe!Superb moze byc konkurentem ale
            trabanta!
            > Nie masz czlowieku pojęcia o samochodach.Jezeli mialbys do wyboru A6 czy
            superb
            > -
            > to wzial bys superb?Radzę wizytę u dobrego psychologa!

jkabym mial wybrac skode z 2.8 V6 czy passata 2.0 TDI to wole skode
          • mike68 Re: Superb 23.12.05, 20:05
            pierwszy lepszy zakret przy wiekszej predkości i lezy w rowie
            co A6 delikatnie przechodzi , a i te fotele w superb'ie i to logo , hehe
            Gość kupi Superb'a a mówi znajomym ze kupił A6 a nawet A8 tylko troche inne
            • szymizalogowany Re: Superb 23.12.05, 20:12
              mike68 napisał:

> pierwszy lepszy zakret przy wiekszej predkości i lezy w rowie
              > co A6 delikatnie przechodzi

hmmm, jakos nie slyszalem nigdy zeby A6 robilo jakies swietne czasy na krotkim
              kretym torze np hockenheim

nie slyszalem tez zeby w swojej klasie prowadzilo sie jakos swietnie
          • gomez29 Re: Superb 03.01.06, 09:04
            Jak tak czytam te wasze wypociny to rece opadaja
            Same "miszcze kierofnicy" tu są i z portfelami wypchanymi że hej samie audi
            merce i beemki tu śmigają a skoda to jagorszy syf oj dzieci dzieci dzieci szymi
            jak się coś odezwie to należy go zniszczyc skoda to mohery i wogóle a najlepszy
            samochód na świecie to właśnie macie Wy ;/ taaak kurde limuzyne z kierowcą ;P
            czerwoną z MPK .
            Zastanówcie się co piszecie albo nie piszcie wcale a gdanie że " ja wolę A6 bo
            Superb to gó.. nie samochód " ehhh synku miesięczny bilet masz i siepodniecasz
            rzeczami o których nie masz pojęcia .... normalnie już wiem czemu tak xle w
            kraju czemu taki "mądry rząd mamy " jak takie lole co tu widacchodza na wybory
            to wszystko jasne ..
            Może nie wszyscy ale w większości to tępy ciemnogród ehhhh
      • mision Tak oto anty-skodziarze leczą polskie kompleksy;-) 23.12.05, 18:44
        Antyskodziarstwo - jest to leczenie ukrytych kompleksów Polaków wobec Czechów.
        Dochodzę do tego czytając wszelkie posty typu : Superb - jeśli to można nazwać
        samochodem ;-) Można to nazwać samochodem,nawet dużym samochodem. No - ale jak
        Polacy mają nie mieć kompleksów - przecież miliony Polaków jeżdżą i jeździły
        niesamochodami - PF126,teraz Cinque,Seicento,Tico i innymi. Zresztą ktoś mądry
        wymyślił ża dla Polaka najlepszym "samochodem" będzie PF 126p,127p to już za
        wysokie progi ;-) Zazdrość zżera - Skoda się rozwija,teraz mogą sobie tylko
        popisać na forum głupoty - tak Pandzia za 27 tyś to super-auto,a Superb już nie ;-)
        • szymizalogowany Re: Tak oto anty-skodziarze leczą polskie komplek 23.12.05, 18:51
          komplsy polakow sa wielkie

w kazdej dziedzinie

nastepnym tego przykladem jak bardzo potrzebuja wzorow i potwierdzenia swojej
          wartosci jest chec posiadania bohaterow

zobaczysz co sie bedzie dzialo niedlugo z Kubica

oczywiscie nagle okaze sie ze 80% narodu pasjonuje sie F1, wszyscy sie na tym
          znaja, studenci beda pisac gry o Kubicy i F1 a w TV beda sie wypowiadac dzieci

Maly Alek ma dopiero 5 lat ale razem z tata i mama, szesciorgiem rodenstwa i
          dziadakami zawsze oglada na polsacie wyscigi grand-prix"

Dziennikarz: Kim chcesz byc jak dorosniesz?
          Alek: Kubicom!
          Dziennikarz: Nie malyszem?
          Alek: Nie, malysem nie, kubicom
          Dziennikarz: A co najbardziej lubisz w F1?
          Alek: bo jak tata wraca z pracy w hucie to wlonca telewizor i oglondamy kubice
          • pindoll Re: Tak oto anty-skodziarze leczą polskie komplek 23.12.05, 18:54
            szymi, rzadko ci się coprawda zdarza, ale jednak czasami chlapniesz coś w miarę
            rozsądnego.
        • embe5 Re: Tak oto anty-skodziarze leczą polskie komplek 23.12.05, 18:52
          Ja nie zazdroszcze Czechom!Niech sobie produkują co chcą.Chodzi mi tylko o
          to,że jak można kupić superb w cenie nowej A6?!Teraz w salonie są rabaty od 8%-
          10% na A6.Mają teraz A6 2.7 TDI z dodatkowym wyposażeniem
          (alcantara,bixenony,itp.)za 180 tys.zł(z rabatem)!!!I czy nadal uważacie ze
          lepiej jest kupic za te pieniądze superb?Jeżeli tak,to wam współczuje!
          • szymizalogowany Re: Tak oto anty-skodziarze leczą polskie komplek 23.12.05, 19:03
            embe5 napisał:

> Ja nie zazdroszcze Czechom!Niech sobie produkują co chcą.Chodzi mi tylko o
            > to,że jak można kupić superb w cenie nowej A6?!Teraz w salonie są rabaty od
            8%-
            > 10% na A6.Mają teraz A6 2.7 TDI z dodatkowym wyposażeniem
            > (alcantara,bixenony,itp.)za 180 tys.zł(z rabatem)!!!I czy nadal uważacie ze
            > lepiej jest kupic za te pieniądze superb?Jeżeli tak,to wam współczuje!

zaciekawilo mnie na tyle twoje bezsensowne pie..nie ze wszedlem na strone
            skoda.pl i sciagnalem cennik. wiec pare faktow:

1. nie ma zadnego je..ego superb za 180 tys PLN

2. W najlepiej wyposazonej wersji Platinum mozna miec superba 2.8 V6 benzyna
            193 KM z automatem za 143 tys PLN

3. wersja dla biedoty tzw bezsilnikowa czyli z gownianym klekotem 1.9 TDI to
            wydatek miedzy 87 a 110 tys PLN w zaleznosci od wersji

wiec nie pie..bzdur debilu

poza tym kto kupuje A6 2.0 TDI? chyba tylko jakis polski cymbal z mottem
            rodzinnym "zastaw sie a postaw sie" ktorego nie stac na utrzymanie ale moze
            pokazac pod kosciolem we wsi ze ma audi

ja bym wolal tego superb 2.8 V6, po co mi a6 swietny samochod bez silnika?
            • embe5 Re: Tak oto anty-skodziarze leczą polskie komplek 23.12.05, 19:16
              Jestes chory.Szkoda mi ciebie,bo nie wiesz co mowisz.Ciekaw jestem czy stac
              ciebie na tego klekota?Hmm...?Mowisz tak bo zazdroscisz innym ktorzy maja taka
              Audice.Nie chce mi sie z toba gadac "milosnkiu skody".
              • szymizalogowany Re: Tak oto anty-skodziarze leczą polskie komplek 23.12.05, 19:20
                embe5 napisał:

> Jestes chory.Szkoda mi ciebie,bo nie wiesz co mowisz.Ciekaw jestem czy stac
                > ciebie na tego klekota?Hmm...?Mowisz tak bo zazdroscisz innym ktorzy maja
                taka
                > Audice.Nie chce mi sie z toba gadac "milosnkiu skody".

co mi po jakims gownie z FWD i czterocylindrowym smiesznym 140 konnym dyzlem

dla mnie A6 sie zaczyna od 3.2 FSI quattro ale to inna polka cenowa niz skoda
              • embe5 Re: Tak oto anty-skodziarze leczą polskie komplek 23.12.05, 19:22
                Jeszcze jedno.Co do tej biedoty,to nie wiem czy samochod za 110 tys.dla
                niektorych ludzi jest taką biedotą.W takim razie dlaczego cwaniaku nie kupisz
                sobie superb?co?Skoro 110 zł to jest jak splunąc dla ciebie.Dlaczego jezdzisz
                Xedosem a nie superbem?Sam nie wiesz co mowisz.
                • embe5 Re: Tak oto anty-skodziarze leczą polskie komplek 23.12.05, 19:23
                  Szkoda bardzo zeby Audi było w cenie skody.
                • szymizalogowany [...] 23.12.05, 19:25
              • mike68 Re: wczoran ja TVN turbo było pewne porównanie 23.12.05, 20:10
                tyle ze mniejszego A4 2.0 TDI z Accordem 2.2 tez dieselkiem
                A4 wygrało pod kazdym względem aż 4 do 0 / zera / to co dopiero A6 i 3.0 TDi ??
                • embe5 Re: wczoran ja TVN turbo było pewne porównanie 23.12.05, 22:46
                  No widzę że są wśród nas normalni ludzie.Respect for mike68!!! :)
                  To mnie się bardzo podoba!!!
                  • mike68 Re: wczoran ja TVN turbo było pewne porównanie 23.12.05, 23:02
                    Za rok / chyba / będę w posiadaniu A6 - moze nie nowego ale max 3 letniego
                    - megane grand sprzedam - a żonie zostawie A4 avant 1.8T.
                    Dawno temu bo w 91 roku kupiłem audi 80 i mam miłe wspomnienia
                    i sentyment do tej marki dlatego wracam do niej mimo wcześniejszego
                    posiadanie MB124 oraz BMW 325
                    • embe5 Re: wczoran ja TVN turbo było pewne porównanie 23.12.05, 23:24
                      Rozmawiałem z paroma ludźmi na temat Audi,BMW,Merca.Mój kolega ma Merca E 270
                      CDI(kupił w salonie)koszmar-ile razy był z nim na remontach gwarancyjnych-
                      szok!!!BMW 5 jest ładne,ąle do najpiękniejszych nie należy,poza tym żle się
                      kojarzy:).A zaś do Audi nikt nic nie miał.Podobno w testach Audi teraz jest
                      najlepszą marką na rynku.Nie wiem jak oni to robią.Moim zdaniem mają najlepsze
                      silniki diesl'a.Mam Passat'a B6 1.9 TDI i jestem bardzo zadowolony.W sierpniu
                      byłem na jazdach probnych BMW 320d.To,że ma 163 KM,ale na początku gorzej się
                      zbiera od Paska-to jest wyczuwalne.Dopiero później jest lepiej.Fakt BMW jest
                      cichsze od Passat'a,ale także jest sporo mniejsze,drozsze i w ogole.
                      • szymizalogowany Re: wczoran ja TVN turbo było pewne porównanie 24.12.05, 08:51
                        juz przestancie sie bredzlowac tym audi hehe

przez was az musze pojsc na jakas jazde probna, audi to ja minimalnie znam
                        tylko z modelu A4 poprzedniego i jedyne co zauwazylem to sredniej jakosci
                        spasowanie deski ze szczelinami 0,5 cm i zalosne zawieszenie

poza tym ostatnio kolega ktory jest profesjonalista powiedzial o mechanice tego
                        audi ze "jakies dziwne jest, niby nie taki stary samochod a wszystko jakies
                        proste, prymitywne i starodawne jak w jakiejs ładzie"

nie wiem co o tym myslec, moze to zaleta bo jak w ładzie latwo naprawic :-)
                      • frax1 Re: wczoran ja TVN turbo było pewne porównanie 24.12.05, 18:24
                        Mam Audi, co prawda jest już dość zaawansowane wiekowo, ale to jest naprawde
                        fajne auto. Co do zawieszenia to fakt nie jest zbyt trwałe ale nie można go
                        nazwać beznadziejnym (mam standartowo obniżone o 20 mm).
                        Moim skromnym zdaniem jednak to co stanowi o atrakcyjności Audi to napęd
                        Quattro. Na nasze warunki pogodowo-drogowe ten napęd daje większą rezerwe
                        bezpieczeństwa. Napęd BMW mimo że na torze jest szybszy w Polskich warunkach
                        drogowych niestety jest mniej doskonały. Na pewno jednak tylno napędowa BMW jest
                        dużo lepszym rozwiązaniem niż przednionapędowe Audi, bo jak wiadomo przedni
                        napęd jest rozwiązaniem tzw.ekonomicznym.
                        Pozdrawiam
                  • spieprzajacy_dziad Re: wczoran ja TVN turbo było pewne porównanie 02.01.06, 10:33
                    zrób mu jeszcze loda.
            • waga71 Re: Tak oto anty-skodziarze leczą polskie komplek 24.12.05, 15:06
              Kilka postów wyżej piszesz o kompleksach Polaków. Spójrz czasem w lustro.
              Co jest złego w A6 2.0TDI dla 65-letniego starszego człowieka, który nigdy nie
              miał sportowego zacięcia?
      • jako_tako Re: Superb 04.01.06, 10:28
        Superb bazuje na plycie podlogowej Passata z powiekszonym o 10 cm. rozstawem
        osi. Wszyscy recenzenci nie opanowani kompleksem bloku wschodniego podkreslaja
        zdecydowana przewage Superb nad Passatem w dziedzinie komfortu, silniki sa te
        same , a cena superb z silnikiem 2.8 w Niemczech to okolo 25 tys. Euro.
        Mam caly czas oczywiscie na mysli dotychczasowy model Passata, nie ten ktory
        dopiero co wszedl na rynek.
    • franky_f Re: Superb 23.12.05, 23:28
      ej, wy to chyba wszyscy drechy jesteście, nie? Takimi "pie..mi" sie
      zajmujecie. Naprawde nie macie innych zajęć tylko pitolicie na okrągło o tych
      samochodach ktory lepszy, ktory szybszy a którym wstyd jeździć?

Zastanówicie się!!
      • embe5 Re: Superb 23.12.05, 23:34
        Nikt nie karze ci siedziec na tym forum.Idz na forum gotowania,albo cos w tym
        stylu.
        Jak coniektorym nie pasuje A6 2.0 TDI,to macie benzyne:
        2.4 177 KM (130 kW), oś przednia, 6 biegów PLN 160930.00

Czarny Brillant PLN 0.00

beżowe / beżowa / ciemnobeżowa/beżowa / beżowa PLN 0.00

Obręcze ze stopu metali lekkich
        7J x 16
        z oponami 205/60 R 16
        9-ramienne PLN 0.00

System automatycznego otwarcia pokrywy bagażnika PLN 227.00

tapicerka tkaninowa "Mondial" PLN 804.00

Wielofunkcyjne koło kierownicy w skórze, do obsługi radia i telefonu, 4-
        ramienne, ogrzewane PLN 1876.00

Elementy dekoracyjne ze stopu aluminium Radial PLN 0.00

Klimatyzacja automatyczna (bez wyświetlacza LCD) PLN 0.00

Acoustic Parking System (tył) PLN 2023.00

Reflektory ksenonowe PLUS z układem zmywania reflektorów PLN 5710.00

System MMI basic z radiem MMI i odtwarzaczem CD PLN 0.00

Ogrzewane siedzenia z przodu PLN 2023.00

Listwy ozdobne wokół szyb w kolorze srebrnym PLN 1300.00

Elektryczne podparcie kręgosłupa w przednich fotelach PLN 1503.00

Dzielone i składane oparcie tylnej kanapy PLN 1673.00

Tempomat - urządzenie utrzymujące stałą prędkość PLN 1380.00

System informacyjny kierowcy (FIS) z komputerem pokładowym, monochromatycznym
        wyświetlaczem i Check control PLN 1380.00
        Wyposażenie zewnętrzne Standard ()

Centralny zamek sterowany falami radiowymi

Czujnik zmierzchowy świateł z czujnikiem deszczu

Elektryczna regulacja zasięgu reflektorów

Elektrycznie regulowane i ogrzewane lusterka zewnętrzne w kolorze
        nadwozia

Reflektory przeciwmgielne

System szyn po obu stronach bagażnika
        Koło zapasowe normalnej wielkości

Śruby zabezpieczające przed kradzieżą

Obręcze ze stopu metali lekkich
        7J x 16
        z oponami 205/60 R 16
        9-ramienne
        Bezpieczeństwo Standard ()

ABS z ESP

Czujnik kontroli pasów bezpieczeństwa

Poduszki powietrzne dla kierowcy i pasażera

Poduszki powietrzne boczne przód i tył + chroniące głowy (kurtyna
        powietrzna)

Trójkąt ostrzegawczy i apteczka
        Wyposażenie wewnętrzne Standard ()

Dywaniki welurowe z przodu

Gałka zmiany biegów obszyta skórą

Elektrycznie opuszczane szyby przód/tył

Immobiliser

Lampki do czytania przód/tył

Podświetlane lusterka do makijażu

Wewnętrzna blokada centralnego zamka
        Elementy dekoracyjne ze stopu aluminium Radial
        • embe5 Re: Superb 23.12.05, 23:34
          Cena PLN 180829.00

• franky_f Re: Superb 23.12.05, 23:41
            Te podświetlane lusterka do makijażu... Tak, to poważny argument.
            • embe5 Re: Superb 23.12.05, 23:42
              Idź stad czlowieku!Robisz sobie jaja.
            • mike68 Re: Superb 24.12.05, 08:53
              wydaje Ci sie , to przydatny gadżet jak i automatycznie ściemniające się
              lusterko wsteczne i funkcja automatycznego rozmrazania zamków
              co ciekawe mam te dodatki w A4 z 99 roku jak i również dużą navi/dvd/TV i wiele
              innych moze i przydatnych jak system Bose - a auto kosztowało w salonie 138tyś
              zł 7 lat temu!!! mozna było kupic za nie 4 dobrze wyposazone Nexie - pamietam
              jak dzisiaj - teść kupował Nexie wtedy i dał 33 tyś zł z elekrtyką
              Jak widac cztery pierścienie kosztują niestety i ten prestiż posiadania ich nie
              jest dla każdego
    • franky_f Re: Superb 23.12.05, 23:51
      to zignoruj mnie. ja tylko apeluję do zdrowego rozsądku. może inni skorzystają.

pozdrawiam
    • rapid130 Re: Superb 24.12.05, 17:04
      Są gusta i guściska.

Są superby i są Superby ;)

100-konny Superb 1.9 TDI ze standardowym miękko zestrojonym podwoziem to jest
      ideał gabloty firmowej - mało pali, nie da się za bardzo pogonić, jeździ w
      zakrętach dostojnie, jak okręt na dużej fali. Lepiej być tym wożonym niż samemu
      prowadzić.

Ale 193-konny 2.8 V6 z utwardzonym podwoziem, to jest już całkiem przyzwoity
      sprzęt do jeżdżenia. Żadne cudo, żaden szczyt technologii, ale ma wszystko na
      swoim miejscu i na niezłym poziomie.

Chociaż dla siebie wolałbym coś ciasnego, poręcznego i przede wszystkim
      przyjemnie jeżdżącego.
    • cygan100 Re: Superb 31.12.05, 20:48
      Superb nie jest gównem! Ty nie masz pojęcia o samochodach. Tata ci chyba
      powiedział, że tak jest bo jak widzi to auto na ulicy to zazdrości
      właścicielowi. To jest porządny samochód, rzecz jasna nie tak dobry i
      prestiżowy jak A6 itp.To są auta o klasę wyższe bez względu na
      zakwalifikowanie Superba do klasy E.
      • embe5 Re: Superb 02.01.06, 18:45
        Gosciu,chyba cos ci sie pogielo.Jak widze ten samochod na ulicy to niedobrze mi
        sie robi.nie musze zazdroscic nikomu jakiegos superb'a,bo mam Passat'a.tyle mam
        do powiedzenia na ten temat.
        • waskes29 Re: Superb 02.01.06, 19:20
          embe5 napisał:

> Gosciu,chyba cos ci sie pogielo.Jak widze ten samochod na ulicy to niedobrze
          mi
          >
          > sie robi.nie musze zazdroscic nikomu jakiegos superb'a,bo mam Passat'a.tyle
          mam
          >
          > do powiedzenia na ten temat.

To powinienes tez wiedziec ze Superb jest bardziej luksusowa wersja passata
          wiec w Twoim przypadku taka niechec do superba jest co najmniej nie na
          miejscu, no chyba ze masz passata z 78r co jest bardziej realne i wtedy moge
          zrozumiec ta niechec choc to zawisc przez zazdrosc.
          • maly.burek Re: Superb 02.01.06, 22:41
            tak embe5 teraz dokladnie widac jak cie wkurza ze twoj passat srednio wyglada
            przy superb. w sumie mozna cie zrozumiec i wspolczuc.
            • embe5 Re: Superb 02.01.06, 23:23
              jestescie zalosni.mam passata z 2002 i jestem z niego bardzo
              zadowololny.poprostu nie lubie tej marki-skoda.chyba kazdy ma prawo wyrazic na
              dany temat swoja opinie.
              • waskes29 Re: Superb 02.01.06, 23:33
                embe5 napisał:

> jestescie zalosni.mam passata z 2002 i jestem z niego bardzo
                > zadowololny.poprostu nie lubie tej marki-skoda.chyba kazdy ma prawo wyrazic
                na
                > dany temat swoja opinie.

Ale wytlumacz racjonalnie dlaczego nie lubisz?
                Zaloze sie ze nie bedziesz potrafil a to oznacza ze jestes cymbalem , bo nie
                wyobrazam sobie kogos kto ma samochod za ponad 40tys i tak sie zachowuje.
                Wytrace ci jeszcze argument zebys sie nie rozpedzil z tlumaczeniem -otos
                superb to wieksza lepsza odmiana passata z ktorym dzieli 90% czesci
                mechanicznych a odczepaiajac znaczki nie jeden by sie pomylil,wiec passat i
                superb to prawie to samo z tym ze podstawowy superb jest lepszym samochodem
                niz podstawowy passat.
                • maly.burek Re: Superb 03.01.06, 09:31
                  szczegolnie z 2002 roku passata :-)
                  gdy odrzucic zdanie skodofobiarzy bezkrytycznych,lubiacych sie popisywac marka
                  milosnikow vw okreslajacych po znaczku co jest lepsze to na pierwszy rzut oka
                  widac-tak zupelnie obiektywnie- ze superb jest limuzyna wyzszej klasy. i to
                  wrazenie nie mija po zajeciu miejsca za kierownica a jeszcze bardziej sie
                  poglebia po zajeciu miejsca z tylu. komfort i wyciszenie tez po stronie skody.
                  a embe5 nie lubi a wrecz nienawidzi i nie rozumie bo zaplacil wiecej za mniej
                  ale ma fajny znaczek ktory budzi respekt wsrod zlodziei samochodow :-) embe i
                  zlodzieje samochodow sa zdania ze passat jest the best :-)
                  i fajnie,wlasciciele skód maja spokoj.
    • robert888 Re: Superb 03.01.06, 10:00
      oczywiście że superp to nie ałdi a6. Tyle że jak ałdi a6 tdi doposażysz do
      superba platinum to ci wyjdzie na rachunku lekko 230-240 zeta. Widac że nigdy
      nie kupowałeś auta w salonie. Wersje podstawowe to mitologia licealnych
      dyskutantów forumowych.
    • gadzina73 Re: Superb 03.01.06, 13:49
      Do emb5.Nie wiem jak ci to delikatnie powiedzieć abyś nie stracił całego uwielbienia do Audi A6 ale dzieli on ze Skodą Superb, powtarzam czeską skodzinką,co najmniej 50% podzespołów,podobnie zresztą jak VW Passat.Zresztą jeśli mierzysz swoją wartość jako człowieka tym czym jeździsz to Audi A6 też jest marną namiastką samochodu w porównaniu do Maybacha.Pozdrawiam i przepraszam za prawdę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka