Dodaj do ulubionych

Nowe PUNTO

28.12.05, 10:20
Wczoraj ogladalem w salonie nowe punto i musze przyznac ze samochod prezentuje
sie duzo lepiej niz na zdjeciach :) Szczegolnie mile wrazenie robi wnetrze i
mnogosc kombinacji jego kolorystyki choc materialy jak to w fiacie :)
Ciekawe jak toto sie bedzie sprzedawalo, ceny od 38tys. wiec nie tak zle.
Obserwuj wątek
    • edek40 Re: Nowe PUNTO 28.12.05, 10:39
      Jako zagorzaly przeciwnik fijata musze przyznac, ze stylisci przypomnieli sobie, ze Wlochy to kraj stylistow. Szkoda, ze z duzym prawdopodobienstwem mozna zalozyc, ze samochod bedzie bardziej awaryjny niz konkurencja. Ceny czesci zas beda na podobnym lub wyzszym poziomie.
      • pindoll Re: Nowe PUNTO 13.01.06, 14:45
        edek40 napisał:

> Jako zagorzaly przeciwnik fijata musze przyznac, ze stylisci przypomnieli
        sobie, ze Wlochy to kraj stylistow.

proporcje ma jednak zje*ane. Za wąski jest i tyle. Niby maserati, ale jednak
        wyszedł autobus - jak zwykle. ;)
      • nina9912 Re: Nowe PUNTO 16.01.06, 17:13
        Miałam seicento 6 lat - bezawaryjne. Teraz mam citroena i nie jestetm
        zadowolona, dużo pali i ciągle coś mu dolega.Myślę, ze to ten sam poziom
        (kupując citroena myślałam że to lepsza marka) Zastanawiałam się nad Punto i
        teraz żałuję ze zachowałam się jak typowa kobitka - wybrałam to co bardziej mi
        się podobało z wyglądu :) Fiat nie jest taki zły jak można nim jeżdzić 160 tys.
        bezawaryjnie, nie?
    • programistajava Re: Nowe PUNTO 28.12.05, 12:30
      Dla mnei punto przegralo na starcie, jak przeczytalem jakiz wielki ma bagaznik
      to wybuchlem smiechem. Co ja tam wloe waciki? To auto nie m aprawa sie nazywac
      rodzinnym...
      • dr.wal2 Re: Nowe PUNTO 28.12.05, 12:59
        Fachowcy i ew.nabywcy zrobili test 2000km,Grande Punto znalazlo sie (swym
        wymiarem) pomiedzy Polo a Golfem , kfalifikacja jest OK ,jeszcze nigdy
        Italienski automobil nie bul tak solidnie zbudowany,teraz wszystko zalezy od
        ceny tegoz auta.
        Familia Anieli juz lapska zaciera liczac na bardzo duzy popyt na to auto .
    • xystos Re: Nowe PUNTO 28.12.05, 13:03
      Dotychczas tylko "Punto" dobrze w Szwecji sie sprzedawal,obecnie juz sa
      zakladane listy (ogonki) na jego nastepce z dopiskiem Grande - dobre auto dla
      rodzin 2+1 i dla niezbyt aktywnych emerytow a takich jest w naszym starzejacym
      sie kraju bez liku.
    • bratek12 Re: Nowe PUNTO 12.01.06, 23:18
      przyjrzalem sie dzisiaj temu autu w salonie - rzeczywiscie jakosc wykonania
      zaskakuje pozytywnie - ale cena... wersja ktora mnie interesuje - silni 1.3
      diesel 90 KM, klimatyzacja, radio - to prawie 60 tys - i to juz jest duzo - za
      mimo wszystko niewielkie auto. nowe Punto jest subiektywnie bardzo ladne - ale
      cena powoduje ze zaczynam ponownie zastanawiac sie nad rocznym, uzywanym \
      focusem. 50 tys - jeszcze do przelkniecia - moze poczekam na jakos promocje
      • lucj Re: Nowe PUNTO 13.01.06, 10:40
        Oglądałem Punto Grande wystawione w Kinepolis.Myślałem że to opel corsa, ale z
        bliska to już fiat. Szczeliny w drzwiach jak w aucie po wypadku, wystające
        uszczelki i parę innych jeszcze drobiazgów które wyrażnie świadczą że to jednak
        Fiat.
        • xystos Re: Nowe PUNTO 13.01.06, 14:41
          lucj napisał:

> Oglądałem Punto Grande wystawione w Kinepolis.Myślałem że to opel corsa, ale
          z
          > bliska to już fiat. Szczeliny w drzwiach jak w aucie po wypadku, wystające
          > uszczelki i parę innych jeszcze drobiazgów które wyrażnie świadczą że to
          jednak
          >
          > Fiat.

Poniedzialkowe eqzemplarze ida na rynki "C" m/in do Kinepolis ,
          te eqz. ktore dotarly do szwecji sa bardzo dokladnie spasowane ,i w porcie
          importowym (Göteborg) sa dodatkowo zabespieczane przed ew.korozja - zabieg ten
          jest w zasadzie nie potrzebny gdyz juz w Turynie zadbano o to by Grande nie
          rdzewial , mentalnosc szweda :- calkiem bezpieczny to z paskiem i szelkami w/na
          gatkach.
          • dr.rocco Re: Nowe PUNTO 13.01.06, 16:02
            Jako nastepca starego punto , to sporo na plus jest , jest wiekszy , ladniejszy,
            i podobno lepiej wykonany , lepsze materialy , no ale nie widzialem go z
            bliska , podobno nadal maja produkowac stary model. Mysle , ze wolny od
            usterek to nie bedzie , ale dla mnie samochod to nie tylko niska awaryjnosc...
    • uki145 Re: Nowe PUNTO 16.01.06, 17:42
      Witam!obejrzałem Grande Punto w salonie i jako uzytkownik Punto II musze
      stwierdzic ,ze nowy model imponuje rozmiarami zewnetrznymi .niestety w srodku
      nie jest az tak duzo miejsca,bagaznik tez nie powala pojemnoscia,chociaz wydaje
      sie byc bardziej ustawny niz w poprzedniku. materiały wykonczeniowe przyzwoite,
      moim zdaniem tylko troche lepsze niz w dwójce . za to o wiele lepsza pozycja za
      kierownica(kierownica i drazek zmiany biegów idealnie połozone), wszystko jest
      w zasiegu reki . to znaczacy postep. duzy minus za fotele, Fiat nic nie
      poprawił, dalej sa zbyt miekkie i maja słabe podparcie boczne. autem niestety
      nie jechałem,cociaz ciekawy jestem jak pracuje zawieszenie i nowa ośmiozaworówka
      (1.4 ,zastapił 1.2 16v). ciekawe jak bedzie z niezawodnoscia, Punto II zrobiłem
      juz 130000 km i uwazam ze to bardzo trwały i niezawodny samochód. Pozdrawiam
      Łukasz
    • quak Re: Nowe PUNTO 16.01.06, 23:49
      Mnie się podoba.
      Miałem dwa Fiaty (Seicento 0,9 i Punto II) i oba całkiem dobrze się sprawowały.
      Przyzwoite wyposażenie w standardzie - chociaż 16 calowych alu, takich jak miał egzemplarz w salonie, to chyba nie dają :)
      No i jeszcze jedna rzecz ***** NCAP
      Jak będą mieli taki do jazd próbnych to ja się wybieram.
    • wujaszek_joe Re: Nowe PUNTO 18.01.06, 07:54
      mój wujek pracuje w fiacie, sprawdza czy w pandach wszystko ok. teraz był
      2miesiące we włoszech przy wdrażaniu grandy punto. mówi ze takiego socjalimu
      nie widział od lat 80tych. fabryka w okolicach chyba neapolu powstała za
      pieniądze panstwa celem walki z bezrobociem. pracownicy na taśmie pracują jedną
      ręką bo w drugiej trzymają cały czas komórke. zbierają sie w grupki i żartują
      wesoło. nie wracaja do pracy nawet gdy przechodzą szefowie ich szefów. fabryka
      potrafi osiągnąć 30% braków (w tychach 3%)
      fiata mi nie żal ale szlag trafi europe z takim socjalizmem
      • ixus Re: Nowe PUNTO 18.01.06, 19:40
        Widzisz cos w tym zlego? Wolisz polskie fabryki, gdzie nie ma czasu na to zeby
        sie wysikac?
        Pytanie nalezy postawic takie: gdzie sie ludziom lepiej pracuje, w Polsce czy w
        Neapolu i gdzie jest wyzszy standard zycia, w Polsce czy we Wloszech.
        Poza tym jak pewnie wiesz w Polsce tez powstaja fabryki za pieniadze panstwa
        (dofinansowanie do utworzonego miejsca pracy + nieplacenie podatku CIT).
        • emes-nju Re: Nowe PUNTO 19.01.06, 10:18
          ixus napisał:

> Widzisz cos w tym zlego? Wolisz polskie fabryki, gdzie nie ma czasu na to
          > zeby sie wysikac?

No to ja juz wiem kto glosowal na pisiorkow. W poprzednich wyborach na SLD...

Socjalizm to jest to! Czy sie stoi, czy sie lezy dwa tysiace sie nalezy! Tylko skad maja byc te pieniadze...? Eeeee... to nie problem - dodrukuje sie!
    • 101ola Re: Nowe PUNTO 18.01.06, 11:38
      Gdyby Italiańce na czas sprzedawały GrandePunto w 5 krajach Europy to bez
      cienia watpliwości zastałby samochodem roku wyprzedzając nijakie Clio (wygrało
      z braku laku).
      I jak bardzo przeciwnicy Fiaciora by nie plumkali na tym forum nie zmieni to
      faktu, że Fiat Punto jest od lat jednym z najlepiej sprzedajacych się
      samochodów (raz lepiej raz gorzej - czasem pierwszy, czasem trzeci itp)
      Jak na razie we wszystkich czasopismach o tematyce motoryzacyjnej nowe Punto
      wygrywa z rywalami (choć musze przyznac ,że nie czytam prasy niemieckiej gdzie
      i tak wygra "niemiec")
      Cena wersji podstawowej jest niższa niz Clio czy Yarisa golasa (choć ten jest
      jednak sporo mniejszy). Jeżeli ktoś uważa, że cena Punto 1,3 JTD jest wysoka
      niech luknie na cene przestarzałego VW Polo (przy mocy 90 KM) bedzie to raczej
      1.9 TDI miast 1.4 TDI.
      • etom Re: Nowe PUNTO 19.01.06, 00:33
        101ola napisała:

> Cena wersji podstawowej jest niższa niz Clio czy Yarisa golasa

jest taka sama jak Yarisa i takie samo ma wyposazenie - poza detalami
        • pocieszne Re: Nowe PUNTO 19.01.06, 00:50
          etom napisał:

> 101ola napisała:
          >
          > > Cena wersji podstawowej jest niższa niz Clio czy Yarisa golasa
          >
          > jest taka sama jak Yarisa i takie samo ma wyposazenie - poza detalami

nawet nie ,bo Yaris jest tanszy 37900 a Punto 38800
          poza tym ten golas ma chyba tych pare "detali" wiecej
          roznice :
          ABS + EBD + BA ( Punto ABS + EBD)
          Radio RDS + CD
          Regulacja nachylenia oparcia tylnej kanapy
          przesuwana tylna kanapa
          Punto:
          Elektrycznie sterowane szyby przednie z funkcją domykania
          centralny zamek
          • pocieszne jeszcze 19.01.06, 00:52
            ucieklo mi :-)P
            Punto ma jeszcze, przednie światła z funkcją “Follow me home”
            • etom Re: jeszcze 19.01.06, 00:55
              poza wszystkim , Grande Punto mi sie podoba
              • pocieszne Re: jeszcze 19.01.06, 01:05
                etom napisał:

> poza wszystkim , Grande Punto mi sie podoba

noooo, fajny ci on :-))
          • 101ola Re: Nowe PUNTO 19.01.06, 10:09
            Punto ma 4 cylindry ;-)
        • 101ola Re: Nowe PUNTO 19.01.06, 10:04
          Yaris 1.0 jest 1200 zł droższy

jest taka sama jak Yarisa i takie samo ma wyposazenie - poza detalami
          >

• etom Re: Nowe PUNTO 20.01.06, 02:26
            101ola napisała:

> Yaris 1.0 jest 1200 zł droższy

fakt ,ale dopiero od tygodnia o tym wiadomo - spuscili z ceny 2100zl ale
            i "odjeli" reg. kierownicy, inst.radiowa i kolo zapasowe
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka