Dodaj do ulubionych

Bagaznik rowerowy

02.01.06, 14:45
Prosze o opinie uzytkownikow bagaznika rowerowego montowanego wylacznie na
haku. Czy jest on stabilny, czy sie nie luzuje lub nie wyczepia. Mam w planie
zakup takiego bagaznika firmy thule na 3 rowery + dostawka na czwarty i
montaz do auta typu duzy SUV. Wszystko razem bedzie wazylo prawie 80 kg czy
to wytrzyma?
Obserwuj wątek
    • maciek1956 Re: Bagaznik rowerowy 02.01.06, 15:18
      Wytrzyma, wytrzyma. Latem testowałem 4 rodzaje takich bagażników, woziłem 3
      rowery i nic sie nie działo. Należy wykazać zdrowy rozsadek, nie przesadzać z
      prędkością, kontrolować zaczep na postoju. Sprzedaż takich bagażników wyrażnie
      rosnie i nie mam reklamacji typu "odpadło, urwało się". Jako ostatni radzę
      montować najlzejszy rower. Warto zamontować hak o nacisku na kulę 75. Jadąc
      polskimi, wyśmienitymi drogami zakładam taśmę między ostatnim rowerem a np
      bagażnikiem dachowym, tak " na wszelki wypadek". Pozdrawiam
      • jadar62 Re: Bagaznik rowerowy 02.01.06, 21:16
        A jak wytrzymuje to kula powiedzmy po 700 km naszymi drogami i czy zdarzylo sie
        tobie ze na postoju trzeba bylo poprawic mocowanie bo bylo luzniejsze niz
        poprzednio.
        • maciek1956 Re: Bagaznik rowerowy 03.01.06, 11:47
          Witam tak, po pierwszych ok 100 km należy dokładnie sprawdzić "co i jak",
          bywa, że występuje mały luz wynikający z ułozenia się bagażnika. Póżniej
          powinno się tylko kontrolować, mocowanie jest bardzo mocne, zmaykane na klucz
          co bardzo utrudnia poluzowywanie się. nie słyszłem też aby kula traciła wymiar.
          Znam przypadki wyginania się haka, ale z kula o nacisku 50 (sam tak miałem przy
          3 rowerach), dlatego sugerowałem nacisk 75. Powodzenia w jazdach z rowerami
          • Gość: Jadar62 Re: Bagaznik rowerowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 22:04
            Dzieki, bede prubowal tego lata

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka