Dodaj do ulubionych

Policyjne Fabiowozy-UWAGA:)

IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 04.11.02, 19:28
motoryzacja.interia.pl/id/wiadomosci/news0/www/wys?inf=317502
Poza tym w poznaniu policja wzbogaciła się o 20 nieoznakowanych Fabii(czyżby
do ścigania?:).
Obserwuj wątek
    • greenblack Re: Policyjne Fabiowozy-UWAGA:) 04.11.02, 19:52
      Oczywiście wszystkie "nieoznakowane" Fabie są bardzo charakterystycznego,
      ciemnoniebiskiego koloru;)
    • Gość: Ada$ Dlaczwego Fabie IP: *.toya.net.pl 04.11.02, 23:22
      Dlaczego Policja kupuje samochody produkowane za granica?
      Czy musza wozic dupska octaviami, focusami, vw czy fabiami?
      Nie moga zdzic daewoo lub fiatami?
      Rzad tyle pieprzy o ochronie polskich miejsc pracy a funduje za nasze pieniadze
      miejsca pracy czechom i niemcom.
      Ciekawe kto i ile dostal w ministerstwie w lape zeby pan Kulczyk mogl zaorobic
      kolejny miliard PLN.
      • Gość: Policaj Oj biedny głupku IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.11.02, 00:37
        sam sobie jeździj tym swoim Dełó.
        • Gość: Ada$ Re: Oj biedny głupku IP: *.toya.net.pl 05.11.02, 00:53
          nie mam i nigdy nie mialem ani Dełó ani nawet daewoo
        • Gość: Sławek adres: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl IP: *.aries.com.pl / 192.168.1.* 05.11.02, 17:49
          Musze zapamietać adres pana mądralińskiego-burżuja...

p.s.osobiście to DU mnie ni grzeje ni ziębi ale za około 50 koła nic szybszego
          i większego od Nubiry 2.0 (133 KM mniej niż 10 sek od 0-100 km/h) nie kupią.

pozdrawiam

> sam sobie jeździj tym swoim Dełó.
      • remo29 Re: Dlaczwego Fabie 05.11.02, 09:49
        Nie powiem, jest w tym trochę racji...
      • Gość: MaciejK Re: Dlaczwego Fabie IP: *.radiomerkury.pl 05.11.02, 19:47
        Gość portalu: Ada$ napisał(a):

> Dlaczego Policja kupuje samochody produkowane za granica?
        > Czy musza wozic dupska octaviami, focusami, vw czy fabiami?
        > Nie moga zdzic daewoo lub fiatami?

Fabie robia u nas czyli w Poznaniu w fabryce VW pracuje tysiące Poznaniaków(i
        nie tylko) i niedługo zatrudnieni będa kolejni-nie widzę powodu by władze miasta
        (to one finansowaly zakup) dawaly zarabiac firmom z innych miast.
        PZDR
        • Gość: ffmarkus Re: Dlaczwego Fabie IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 05.11.02, 20:12
          Gość portalu: MaciejK napisał(a):

> Fabie robia u nas czyli w Poznaniu w fabryce VW pracuje tysiące Poznaniaków(i
          > nie tylko) i niedługo zatrudnieni będa kolejni-nie widzę powodu by władze
          >miasta (to one finansowaly zakup) dawaly zarabiac firmom z innych miast.
          > PZDR

Od połowy października już nie robią- mam więc nadzieję, że te Fabiowozy są
          jeszcze MAde in Poznań! Ciekawe tylko jakich mają marketingowców w Policji-
          czy załapali się na Fresh+ czy wcisnęli im wersje bazowe. A to co najlepsze,
          to jak oni chcą takim czymś ścigać innych? Rozumiem, gdyby to były wersje 1.4
          75KM/100KM ale z pewnością są to 1.4 60/64KM! Już lepiej by kupili droższe ale
          mniej.
          • Gość: MaciejK Re: Dlaczwego Fabie IP: *.radiomerkury.pl 05.11.02, 20:22
            Biorąc pod uwagę tysiace aut stojących na placach fabrycznych to te Fabie mogą
            być z maja a co dopiero paxdziernika. Prawda jest taka że decyduje ekonomia-
            choć u nas przy przetargach preferuje się poznańskie firmy(oficjalnie- mają za
            to punkty) ale poprzedni zakup dla policji finansowany przez miasto wygrał fiat-
            widocznie dał lepsze warunki. Co do fabii to z tego co wiem nie są dla drogówki
            a juz na pewno nie po to by montować w nich wideoradary i ścigać dresów w
            beemkach...
            PZDR
            • Gość: ffmarkus Re: Dlaczwego Fabie IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 06.11.02, 10:25
              Gość portalu: MaciejK napisał(a):

> Biorąc pod uwagę tysiace aut stojących na placach fabrycznych to te Fabie
              mogą być z maja a co dopiero paxdziernika.

Dawno nie widziłem fabryki, więc pewnie masz rację.

>Prawda jest taka że decyduje ekonomia- choć u nas przy przetargach preferuje
              >się poznańskie firmy(oficjalnie- mają za to punkty) ale poprzedni zakup dla
              policji finansowany przez miasto wygrał fiat- widocznie dał lepsze warunki.

Policja kupowała Palio, gdy na rynku pojawiała się jego nowa wersja- wtedy na
              starszy model była obniżka rzędu 5000zł, a jak to jeszcze kupowała Policja
              (prestiż, reklama,itp.) i to hurtem:)(10 sztuk bodajże) to musieli
              wynegocjować naprawdę korzystną cenę. Kiedyś obliczyłem cenę za jedno auto i
              wyszło mi coś około 33000-34000zł, co jest ceną b.niską.

> Co do fabii to z tego co wiem nie są dla drogówki a juz na pewno nie po to
              >by montować w nich wideoradary i ścigać dresów w beemkach...

To po cóż im tyle wozów? Szefostwo Policji kupiło do wożenia siebie? Będę ich
              uparcie poszukiwał.

> PZDR
              Również dla lokalnego krajana:)))
            • Gość: misiek Re: Dlaczwego Fabie IP: 194.204.190.* 07.11.02, 08:32
              U mnie na wsi policaje mają polo (tyż niebieskie) z videoradarem. Ten bolid ma
              potężny 1,4 8V (60 km). Moze jednak te fabie też tak dla zmyły będą jeździć
              i "filmować".
              PZDR
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka