31.01.06, 15:15
Witam mam duzy proble z wyprostowaniem pewnej sprawy.Chodzi o to że mam
samochód kupiony od kolesia bez umowy kupna sprzedazy.Koleś ten kupił
samochód od pewnej babki i tez bez umowy.Próbowałem znaleść babeczke i
przepisać umowę na mnie ale wsiąkła jak kamień w wodę.Co w takiej sytuacji??
Myslałem o podrobieniu umowy bez udziału tej kobiety.Jak myslicie przejdze to
w wydziale komunikacji??
Obserwuj wątek
    • purhed Re: Umowa 31.01.06, 16:03
      Przejdzie bez problemu, nikt w urzędzie nie sprawdza autentyczności umowy.
      Gorzej jeśli kiedyś wyjdzie to na jaw.
      • tomi_22 Re: Umowa 31.01.06, 16:14
        Gorzej jak kobieta nie zyje i jak beda wpisywac jej dane w urz. komunikacji i
        wyskoczy ze "zeszla" a ty z nia podpiszesz umowa z pozniejsza data...
    • daria.1 Re: Umowa 31.01.06, 16:17
      jeśli jak piszesz babeczka nie zgłosiła pierwszej umowy do urzędu komunikacji to powinno być ok .Natomiatst jak zgłosiła sprzedaz to bedzie problem bo bedzie musiał ten gość co ci sprzedał zapłacić podatek z odsetkami.
    • marcinc3 tak winno byc 31.01.06, 16:20
      jezeli wogole nie byla pisana umowa i babka nie ma 1 egzemplarzu i nie poszla z
      nia wyrejestrowac a ty dopelnisz wszystkie formalnosci min oplacisz podatek to
      nie wyjdzie
    • sergimaster Re: Umowa 01.02.06, 12:30
      Dzieki za pomoc.
      Zrobie sobie taka umowę i tego samego dnia opłace OC, więc chyba będzie ok.
      • marcinc3 Re: Umowa 01.02.06, 13:59
        tak nie do konca jezeli nie bylo oc i babe zacznie scigac fundusz gwarancyjny i
        ina poda ze ktos dawno kupil i trzeba bedzie okazac falsa a to artykul rok na
        3 w zawiasach
    • sergimaster Re: Umowa 01.02.06, 14:34
      Ciekawe czy jakoś mozna sprawdzic czy sciga ją ten fundusz??

Zrobiło się troszki nie fajnie.W tej chwili to nie wiem co zrobić,chyba potne
      na zyletki:))
      • robert888 żyletek juz nikt nie używa 01.02.06, 14:38
    • kmdr Re: Umowa 01.02.06, 14:41
      W urzędzie przejdzie bo rację mają ci co piszą że nikt nie sprawdza, ale samo
      stworzenie takiej umowy jest porzestępstwem z art. 270 k.k. kara od 3 miesięcy
      do 5 lat pozbawienia wolności, ale na pewno skończyłoby się na zawiesdzeniu
      Twoja decyzja
      Jest ryzyko jest zabawa, a w ogóle jak jeździłęś bez ubezpieczenia do tej
      pory ???
    • trabant5 Re: Umowa 01.02.06, 22:14
      jeżeli "koleś" kupił samochód bez umowy sprzedaży a "babki" nie możesz znaleźć
      to skąd wiesz, że ona kiedykolwiek sprzedała mu ten samochód? a moze np. jej
      konkubent wziął dokumenty i kluczyki i sprzedał za 500 pln temu "kolesiowi"
      razem z samochodem. jeżeli podrobisz umowę to masz problem, ale jeżeli
      podrobisz umowę i dodatkowo okaże się, że samochód ma wadę prawną to masz b.
      duży problem. poza wydzialem komunikacji jest jeszcze Urząd Skarbowy gdzie
      musisz złożyć PCC - skad weźmiesz numer NIP tej kobiety?
      • sergimaster Re: Umowa 02.02.06, 08:55
        tak się skałada że mam nip tej babki oraz jej pesel:))Dał mi ten koleś od
        którego kupiłem samochód.On miał wszystkie dane tej babki bo to jego znajoma
        była.Umowa miała być na niego ale zdecydował sie sprzedać i teraz ja muszę się
        z tym bujać.myslę że dane sa autentyczne, tylko teraz pozostaje problem z OC.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka