Dodaj do ulubionych

kia sorento czy audi A6 avant?

13.02.06, 21:49
rodzina sie powiekszy wiec czas na nowe auto...
prosze o opinie za i przeciw.
dziekuje i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • zja_wa12 Re: kia sorento czy audi A6 avant? 13.02.06, 22:42
      stanowczo Audi bo będzie szybsze,większy bagażnik i prestiż
      A Sorento nawet nawet problem pojawić się może przy sprzedaży i jest wolniejsze
      • jadar62 Re: kia sorento czy audi A6 avant? 13.02.06, 22:59
        Ale masz dylemat. To tak jakbys wybieral czy masz zjesc paczka czy isc do kina.
        Sprecuzuj bardziej swoje oczekiwania.
    • 1adarek Re: kia sorento czy audi A6 avant? 13.02.06, 23:20
      jesli nie chcesz miec problemow trzymaj sie z daleka od marki Kia, troche czasu musi oplynac by te auta zaczely byc jako takie, obecnie jakosciwo sa na pozimie japoncow z lat 60tych(tragedia)- ale to taki sam czas od rozpoczecia produkcji jak jap. mieli wtedy
      • miskorabol Re: kia sorento czy audi A6 avant? 13.02.06, 23:36
        miszczu 1darek opowiadasz BREDNIE !!! Mysle ze w zyciu nie maiłes do czynienia
        z marka KIA nigdy nie posiałaes pojazdu tej marki wiec nie opowiadaj BREDNI i
        KŁAMSTW!!!

Biezr Sorento , przynajmniej nie obudzusz sie rano bez samochodu.
        P.S
        mam w rodzinie KIA CLARUS od 98 roku i zadnych wielki awarii ten samochód nie
        miał. Owszem popsuła sie cewka zapłonowa i alternator. To własnie te wielkie
        awarie a samochód ma przebieg 120 tys km.
        • waskes29 Re: kia sorento czy audi A6 avant? 13.02.06, 23:46
          miskorabol napisał:

> miszczu 1darek opowiadasz BREDNIE !!! Mysle ze w zyciu nie maiłes do
          czynienia
          > z marka KIA nigdy nie posiałaes pojazdu tej marki wiec nie opowiadaj BREDNI i
          > KŁAMSTW!!!
          >
          > Biezr Sorento , przynajmniej nie obudzusz sie rano bez samochodu.

A masz jakies dane ktore wskazuja ze audi A6 zostanie skradziony a Kia nie?

> P.S
          > mam w rodzinie KIA CLARUS od 98 roku i zadnych wielki awarii ten samochód nie
          > miał. Owszem popsuła sie cewka zapłonowa i alternator. To własnie te wielkie
          > awarie a samochód ma przebieg 120 tys km.

Zapytaj sie znajomych czy jak sie obudzili po roku to ile stacili na
          wartosci z tego co zaplacili za ten samochod .Mozna sie zastanowic i obliczyc
          czy lepeij jak ukradna ubezpieczone audi niz samemu sie okradac tracac
          rekordowe sumy kazdego roku z wartosci samochodu koreanskiego.
          • miskorabol Re: kia sorento czy audi A6 avant? 14.02.06, 22:25
            przeciez to jest normalka ze tracisz na nowym. Wiesz w 98 roku kosztowała coś
            ok 50 tys zł i miała wszystkie bajery (elektryke . poduchy .ABS czy klime) za
            te pieniadze. Dokładnie "moi znajomi" to rodzice którzy są ,uwaga trudne słowo
            ZADOWOLENI z auta z Korei. Sam miałem przyjemnosc jezdzic tym autem i jest
            całkiem spoko. Wracajac do utraty wartosci spójrz w jakich cenach sa teraz auta
            marki KIA CLARUS z roku 98 r. po czym odejmj sobie wiek auta przebieg i cene
            uzywanego. Czy utrata wartosci jest az tak duza ??????????????
        • 1adarek Re: kia sorento czy audi A6 avant? 14.02.06, 05:31
          Widze ze Ci miskorabol nadepnalem na odcisk, nie mialem tego w zamiarze, nie mam i nie planuje posiadac takiego cuda jakim jest KIA, ale mam to szczescie pracowac przy samochodach wiec jako takie poronanie mam, a jedna jaskolka wiosny nie czyni tak jak jedna niepsujaca(?) sie KIA nie swiadczy o niezawodnosci tych aut, bedacych jedna wielka skladanka podzespolow z calego swiata (to tak na marginesie).
    • cracovian Akurat Sorento... 14.02.06, 02:08
      ...to bardzo dobrze jakosciowo sobie radzi. Ma niestety ten dosc slaby 3,5l
      silnik potworek, ktory zre paliwo, ale u Was pewnie sa dizle traktory, wiec
      pewnie Sorento bym wzial.

Nie wiem jak w Europie, ale Audi A4 i A6 to najbardziej ZAWODNE wozy w USA.
      • moniq7 Re: Akurat Sorento... 14.02.06, 08:29
        zastanawiamy sie nad zakupem diesla obojetnie czy bedzie to sorento czy audi..
        tak przypuszczalam ze uslysze ze adui to prestiz itp itd. nie slyszalam o tym
        ze koreanskie tak czesto sie psuja. nie moge potwierdzic tez ze audi ma wiekszy
        bagaznik-raczej soretno-czy moze zle zrozumialam. porpwnujac ogloszenia przy
        sorento 3-4 letnim nie widze tez zeby az tak tracil na wartosci.
        prosze o jakies dalsze wskazowki.
        • simr1979 Re: Akurat Sorento... 14.02.06, 10:40
          moniq7 napisała:

> prosze o jakies dalsze wskazowki.
          Już Ci ktoś napisał, że pytasz czy lepsza agroturystyka, czy plaża w Tunezji -
          to nonsens ;)
          • moniq7 Re: Akurat Sorento... 14.02.06, 10:55
            oj, przepraszam ze mimo to zadaje pytanie.
            dla mnie kazda wypowiedz jest cenna i jezeli ktos ma ochote to nich cos dopisze.
            nie zamknelam oficjalnie tego tematu
            pozdrawiam
      • waskes29 Re: Akurat Sorento... 14.02.06, 09:00
        cracovian napisał:

> ...to bardzo dobrze jakosciowo sobie radzi. Ma niestety ten dosc slaby 3,5l
        > silnik potworek, ktory zre paliwo, ale u Was pewnie sa dizle traktory, wiec
        > pewnie Sorento bym wzial.
        >
        > Nie wiem jak w Europie, ale Audi A4 i A6 to najbardziej ZAWODNE wozy w USA.

W USA wszystkie drogie i luksusowe samochody z Europy to najbardziej zawodne
        wozy i to jak leci bez wzgledu na marke .W Europie audi to jedna z najmniej
        awaryjnych marek w/g statystyk.
        • jadar62 Re: Akurat Sorento... 14.02.06, 10:59
          Narzekacie na KIA a pytanie dotyczy konkretnie modelu Sorento. Czy ktos moze
          cos sprawdzonego i zlego powiedziec o tym modelu z silnikiem 2.5 crdi? Ja taki
          model uzytkuje od 2 lat i wszystko jest perfekt. Poprzednio z renowka mialem
          juz problemy (przednie zaciski hamulcow). Model 2006 ma miec 174 KM i turbine
          VTG 43 od borg warner + pare innych drobnych zmian.
          • jadar62 Re: Akurat Sorento... 14.02.06, 11:07
            Dla potwierdzenia zalet
            www.autocentrum.pl/?FF=25&makeid=13&modelid=1183&fid=cb40ae0df38749f621956ed89947742f
    • greenblack Re: kia sorento czy audi A6 avant? 14.02.06, 14:58
      Ale duet, hehe.
    • bemeta jak przedmowca..... 14.02.06, 16:11
      To chyba ma byc zart???
    • callafior Re: kia sorento czy audi A6 avant? 14.02.06, 16:22
      Porównujesz różne segmenty i różne klasy aut. SUV vs duże kombi. Audi jako auto
      luksusowe kontra plastikowa koreańska "terenówka". Co to w ogóle za dylemat. Ja
      bym przy Audi, samochodzie na wysokiej półki, nie brał pod uwagę zadnych
      koreańców, to auta z najniższej półki. Audi jest lepsze pod każdym względem -
      komfort, jakość, kultura pracy, bezpieczeństwo, trwałość, niezawodność. Sorento
      to pojazd dla kogoś, kto chce udawać, że ma samochód terenowy. Po drugie ja
      nigdy bym nie dał tyle kasy za koreański samochód.
      • moniq7 Re: kia sorento czy audi A6 avant? 14.02.06, 17:18
        ok, dziekuje za wypowiedzi-niektore bardzo marde , niektore wrecz zgryzliwe.
        ale cos tak to jest jak kobieta rozmawia za facetami na temat samochodow.
        mam akurat 2 oferty i prawie taka sama cena-dlatego sie zastanawialam. w gre
        wchodzil tez VW passat, albo toyota rav4. robimy p prostu mase kilometrow,
        dlatego zastanawialismy sie nad terenowka....ale mysle ze kombi tez sie
        sprawdzi, zaraz bedziemy mieli jazde probna, porownam ja do wczorajszej jazdy
        soernto-troche trzeslo z tylu
        • greenblack Re: kia sorento czy audi A6 avant? 14.02.06, 17:24
          Ciekawe, gdzie sprzedają A6 Avant w cenie Rav 4 albo Paska, hehe.
          • moniq7 Re: kia sorento czy audi A6 avant? 14.02.06, 18:56
            haha, w niemczech, bo tu wlasnie mieszkam i mam oferte 3 letniego A6 w tej
            samej cenie co 3,5 letniego sorento...
            uwielbiam jak ktos zdrobniale mowi pasek, hehe, albo audica albo bmwica-zenada
            • cracovian Jesli mieszkasz w D... 14.02.06, 20:32
              ...to rozgladnij sie za stosunkowo rzadka Mazda Tribute (klon Forda Escape),
              ktora wbrew pozorom, jest fajnym i wygodnym samonosnym SUVem. Moj przyjaciel
              kupil nowke dwa lata temu za 20 tys. euro w najbogatszej wersji (4WD, skora,
              dach, itd.). Takie wtedy byly ogromne znizki... Mysle, ze na rynku wtornym
              mozna cos fajnego znalezc tylko, ze z 200-konnym benzynowcem.
              • jadar62 Re: Jesli mieszkasz w D... 14.02.06, 21:12
                KIA zla bo koreanska, ale nikt z zawzietych forumowiczow jeszcze nic zlego i
                sprawdzonego na temat Sorento nie napisal.
                • cracovian Re: Jesli mieszkasz w D... 14.02.06, 22:59
                  O Sorento sie na da nic zlego napisac, bo to nie jest ani zly ani tez dobry
                  samochod, po prostu sredni z dobrymi wynikami niezawodnosci:
                  autos.msn.com/research/vip/ConsumerReportsSnapshot.aspx?year=2006&make=Kia&model=Sorento&src=vip

Tak jak juz mowilem wersja V6 zre paliwa wiecej niz V8, ale z dizelkiem to
                  powinien byc w sam raz. Konstrukcja ramowa w Polsce by sie sprawdzila, ale w
                  Niemczech to byloby sie Avantem milej posuwac.
                  • moniq7 Re: Jesli mieszkasz w D... 15.02.06, 09:20
                    chyba jednak audi...lepszy komfort jazdy i jak na diesla nawet dawal rade,
                    niestety soernto na autostradzie przy 140 km nie bardzo chcialo dalej isc
                    • jadar62 Re: Jesli mieszkasz w D... 15.02.06, 09:43
                      Dla komfortowej i szybkiej jazdy wybierz audi
                      Dla powolnej jazdy czolgiem wybierz sorento
                    • simr1979 Re: Jesli mieszkasz w D... 15.02.06, 09:44
                      moniq7 napisała:

(...)
                      > niestety soernto na autostradzie przy 140 km nie bardzo chcialo dalej isc

No właśnie - sama widzisz, że popełniłaś błąd w założeniu... ;)
                      Terenówki to do terenu są.....
                      • sagaduo Re: Jesli mieszkasz w D... 15.02.06, 14:31
                        Kiedys jezdzilem Audi 80 TDI zrobilem 240 tys po 100 tys padla pompa paliwa po
                        150 alternator i rozrusznik i ty tyle obecnie mam Kia Clarus 250 tys i nic w
                        nim nie robilem niedlugo go sprzedam i kupuje Kia Sorento
                        • simr1979 Zapewne Kia...... 15.02.06, 14:43
                          ....jakieś postępy ostatnio zrobiła, ale jeszcze pod koniec lat 90-ych to był
                          dramat...;)
        • callafior Re: kia sorento czy audi A6 avant? 15.02.06, 15:56
          Passat ok, ale nie to co audi. Jak już ma być terenówka to rav4 moze być, choć
          to jest najwyżej jakości passata. Audi po prostu jest z wymienionych aut
          najlepsze pod praktycznie każdym względem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka