szczepcio25 18.02.06, 18:49 prosze o podanie mi czy renowki 2 maja ocynkowane blachy oraz jakie jest spalanie tych aut z silnikiem 1,2 Link Zgłoś Obserwuj wątek
niki27 Re: RENAULT CLIO II 19.02.06, 12:02 Co do ocynkowanych blach, to nie mam zielonego pojecia. Nawet nie wiem, jak to sprawdzic. Nasz (tj. mojej zony) egzemplarz nie koroduje nigdzie, no ale tez przez 5 z 6 lat zycia byl garazowany, wiec to moze dlatego. Co do spalania - wiele zalezy od tego,jaki styl jazdy preferujesz. My generalnie z zona toczymy sie, wiec spalanie w miescie nigdy nie przekraczalo nam (mniej wiecej) 9 litrow/100, na trasie - z latwoscia osiagniesz m.w. 7l./100, nie bedac jednoczesnie zawalidroga. Teraz Clio spala jeszcze mniej, ale to dlatego, ze zostalo tesciowej oddane :) Jakbys chcial cos wiedziec wiecej, w miare mozliwoscisluze pomoca. Link Zgłoś
d7d RENAULT CLIO II 19.02.06, 13:32 1,2 16V - 75 KM - spalanie w mieście ok. 8,0dm3 (jazda na odcinku ok. 5km) a w trasie ok 6,5-7,0dm3 przy dosyć szybkiej jeździe w granicach do 120 km/h; co do ocynku to nie wiem ale sądzę, że obecienie produkowane pojazdy zawsze mają nadwozie ocynkowane; wyjątek mogą stanowić blachy wymieniane w poźniejszych naprawach; przednie błotniki są z tworzywa sztucznego Link Zgłoś
shadow63 Re: RENAULT CLIO II 19.02.06, 15:51 mam egzemplarz z 1999 spalanie w miescie ok 7.5 l na trasie duzo mniej -ok 6 l,blachy ocynkowane poza blotnikami z przodu -plastik.uwaga na wneke wlewu paliwa moze lapac korozje-slabo zabezpieczono antykorozyjnie.Pozdr. Link Zgłoś
chris62 Re: RENAULT CLIO II 20.02.06, 18:46 W renówkach problemu korozji nie ma tu raczej problemy głównie mają Fordowcy, Ople a i Hondy się zdarzają. Ewentualne problemuy mogą mieć auta malowane po jakiejś kolizji. Ile spali to zależy jak jeździsz mojemu znajomemu z silnikiem 1,2 16V spala około 5,4 l/100 km ale on leje V-Power. Ja też leję V-Power i 2 litrówka w trasie zawsze mieści się poniżej 7,5 l/100 (Scenic) Link Zgłoś