Dodaj do ulubionych

Peugeot 406 disel HDI

21.02.06, 11:22
Witam:)
Poszukuje opinii na temat tegoz modelu -czy te samochody sa dobre i jaka maja
opinie?

Prosze o odzew pilny poniewaz ostatnio ktos zaproponowal mi jego zakup z
2001r.a nam sie on podoba tylko nie wiem jak jest z jego czesciami -czy sa
drogie i jak awaryjnoscia?
Obserwuj wątek
    • wallenrode Re: Peugeot 406 disel HDI 21.02.06, 11:43
      witam. jeżdżę niemickim wozem ale miałem dylemat czy właśnie nie kupić 406.

byłem na jazdach ,dużo czytałem i powiem tak jak na francuza jest dobry ,
      jedynie zawieszenie może miec juz luzy na sworzniach itp...

ogólnie polecam bo to naprawę bardoz ładny samochód - uwazaj by to nie była
      taxówka!
      • uki145 Re: Peugeot 406 disel HDI 21.02.06, 11:56
        Witam! ten pojazd jest stosunkowo bezawaryjny. tylne ,wielowahaczowe
        zawieszenie ,faktycznie wybija sie na polskich drogach,ale spokojnie wystarcz
        na ok 100- 140 tys km, wiec jest stosunkowo trwałe(w porównaniu np z
        wielowahaczem z Forda Focusa czy Alfy Romeo 156). jedyne na co trzeba zwracac
        czesta uwage w wersji HDI ,to pewna wada konstrukcyjna napedu rozrzadu.otóz
        wyciera sie tam jedno z kół zebatych i nalezy je czesto wymieniac .skraca to
        znacznie interwały do wymiany paska rozrzadu( co 40 - 50 tys km) wiec jak ktos
        duzo jezdzi to moze to byc troche uciazliwe. w 100 % godne polecenia sa silniki
        benzynowe,słynace z bardzo wytrzymałych układów napedu rozrzadu. Pozdrawiam
        Łukasz
        • zabolek27 Re: Peugeot 406 disel HDI 21.02.06, 22:26
          a co myslicie o 2.0 disel HDI?
          • uki145 Re: Peugeot 406 disel HDI 21.02.06, 22:36
            Witam! tak jak pisałem ,jedyna wada jest koło zebate rozrzadu. poza tym jak w
            kazdym, turbodoładowanym silniku nalezy czesto wymieniac olej (oczywiscie
            wysokiej jakosci) i odpowiednio dbac o turbine ,wtedy 2.0 HDI niezaleznie czy
            wersja 90 czy 110 KM bedzie długo jezdził bezawaryjnie.90 konna wersja jest
            jednak troche słaba do tego auta.jesli robisz mało kilometrów ,to lepszym
            rozwiazaniem bedzie benzynówka 1.8 (jednak w mocniejszej wersji),a juz
            najlepiej bardzo dobry 2.0 16v.Pozdrawiam
            • typson Re: Peugeot 406 disel HDI 21.02.06, 22:49
              byla jakas chryja z 2.0HDI w taksowkach MPT w w-wie. kupili mase tych aut a
              potem sie okazalo, ze maja jakies trefne silniki. Nie pamietam, na czym to
              polegalo ale albo bylo to cos z rozrzadem albo pekajace glowice.

Temat warty wyjasnienia przed zakupem - ktore roczniki, silniki, etc
              • zabolek27 Re: Peugeot 406 disel HDI 22.02.06, 12:42
                a gdzie moglabym uzyskac taka informacje-jesli wiesz to prosze podaj mi kontakt
                z gory dziekuje
                i serdecznie pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka