wonnan_izyda 24.02.06, 11:23 suv-y bleeeeeeee ---------------------------- waskes29, habudzik, walenrodzik i wonnan30 to fajne dziewczyny Link Zgłoś Obserwuj wątek
tanugal Re: Konfrontacje: Toyota RAV4 vs. Suzuki Grand Vi 24.02.06, 17:25 no nie wierzę, w życiu, takie rzeczy wypisywać, że honda nawet do testu nie dojechała? że w tunelu jakimś trasę swą skończyła?? że straszne dźwięki agonii spod maski?? to musi być jakiś spisek konkurencji albo 4 władzy, nie ma inaczej. fakt że znajomy inżynier co zażyczył sobie accorda aby mieć zawsze sucho, zawsze pewnie, na spotkanie w pewnym mieście nawet nie dojechał bo mu japońska niezawodność nie pozwoliła. To chyba musi byc jakaś zemsta toyoty albo co, ostatnio też widziałem taką na poboczu , niby że zepsuta, na szczęście nauczony reklamą sie nie zatrzymałem, nie ze mną te numery przecież... na prawdę, nie szanują już żadnych autorytetów w dzisiejszych czasach, wstyd... Link Zgłoś
waskes29 Re: Konfrontacje: Toyota RAV4 vs. Suzuki Grand Vi 24.02.06, 17:38 Hi,hi honda wiedziala co robi ze sie rozkraczyla ,co bedzie gdzies jezdzic po piaskach ,nie po to ja zrobiono.To jest palzowa zabawka i ma wozic lalki i pedalkow do fryzjera i sklepu a nie w piaskach sie babrac . Link Zgłoś
izydaskes Re: Konfrontacje: Toyota RAV4 vs. Suzuki Grand Vi 24.02.06, 18:33 wszytskie suv-y sa dla pedalkow, tak jak produkty vw! -------------------- wasiu, habudzio i waluś to fajne laski Link Zgłoś
habudzik Re: Konfrontacje: Toyota RAV4 vs. Suzuki Grand Vi 25.02.06, 11:19 Zajefajna sygnaturka . Link Zgłoś
cracovian A czym Ty jezdzisz do fryzjera? 24.02.06, 18:55 ...tramwajem czy Mamusia nadal strzyze? Link Zgłoś
waskes29 Re: A czym Ty jezdzisz do fryzjera? 24.02.06, 19:10 cracovian napisał: > ...tramwajem czy Mamusia nadal strzyze? Ja sie wcale nie strzyge ,a tramwajem to jezdze tylko na solarium .Wlosy z nosa to sobie sam wyrywam .I nie kupuje niczego co musi cos udawac. A ty jezdzisz takim terenowym bykiem i masz tatuaz z Bravo -Bolec? Link Zgłoś
cracovian Re: A czym Ty jezdzisz do fryzjera? 24.02.06, 19:33 Terenowcem to moja zona i dzieci jezdza. 3,5 litra, prawdziwa konstrukcja ramowa, kupa miejsca na zakupy i sprzet, system TOD Warner Borga, wiec nie ma sie czego wstydzic i nawet woz polubila. Moj wlasny samochod z silnikiem korwetki tak dominuje, ze nawet ludzie tatuazy nie maja czasu zobaczyc. A do pracy to jezdze autobusem ;-) Link Zgłoś
izydaskes [...] 24.02.06, 21:00 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Link Zgłoś
neuken Re: Konfrontacje: Toyota RAV4 vs. Suzuki Grand Vi 24.02.06, 18:16 W USA nowa Toyta RAV ,ale z silnikiem 3.5 V6 270 KM automat i opcjami typu : - podgrzewane siedzenia - radio JBL ze zmieniarką - skórzane siedzenia - plus inne duperele ,czyli wszystko co było można wybrać cena wyszła ... 98 000 zł !!!!! Delikatnie pisząc to wkur..... mnie ta Polska . To jest odpowiedź dlaczego nie mają jeleni na nowe auta . Będą ceny takie jak w USA to ja wezmę odrazu 2 samochody . Link Zgłoś
izydaskes Re: Konfrontacje: Toyota RAV4 vs. Suzuki Grand Vi 24.02.06, 18:36 i to jest qrw... silnik -------------------- wasiu, habudzio i waluś to fajne laski Link Zgłoś
cracovian Benzyna jest spoko... 24.02.06, 18:59 ...ale orac pola sie nie da. A w ogole to mocy z litra wychodzi mniej niz np. w Punto albo Pandzie. Getz w porownaniu z RAV4 z USA tez wychodzi lepiej. Wole chundaja. Amerykanie jedza tylko hamburgery i nie wiedza co to prawdziwa moc dizla. Link Zgłoś
andre_234 Re: Konfrontacje: Toyota RAV4 vs. Suzuki Grand Vi 24.02.06, 20:33 Qrcze!! Chciałbym jednak coś poczytać na temat Hondy CRV i dodatkowo o Landrower Freelander. Parę podobnych Koreańczyków też by pasowało przetestować i porównać w tym towarzystwie. pzdr Link Zgłoś
benia_b Re: Konfrontacje: Toyota RAV4 vs. Suzuki Grand Vi 25.02.06, 10:39 W USA jeżdziłem Jeepem Ch. Był 2X tańszy niż w naszym pięknym kraju. Zastanawia mnie dlaczego GW kocha nad życie Toyotę i tępi wszystkie inne japońskie firmy? Link Zgłoś
cc_2004 Re: Konfrontacje: Corolla TSport kontra Honda City 25.02.06, 10:44 taka może być następna - i znowu Toyota wygra ;-) Wzięli do testu najdroższą wersję Rav4 kontra standardowo wyposażoną GV i - szok!! - toyota wygrała. Link Zgłoś
fru.fru Re: Konfrontacje: Corolla TSport kontra Honda Cit 25.02.06, 11:04 motorvision twierdzi, ze ts nie ma zawieszenia... Link Zgłoś
habudzik Re: Konfrontacje: Toyota RAV4 vs. Suzuki Grand Vi 25.02.06, 11:18 ...to sie dzwoni do Hondy niech przybywa i naprawia . Moeże być helikopterem . Mażna wtedy test dokończyć . Link Zgłoś
accordeon Re: Konfrontacje: Toyota RAV4 vs. Suzuki Grand Vi 02.03.06, 18:45 Bydło a nie dziennikarze. Poporosili o samochód na sesję zdjęciową, dostali auto grzecznościowo, zajeździli je, przewrócili na bok przez co silnik pracował bez oleju, a potem jeszcze go obsmarowali. Wielkie dno, panowie pismaki. No, a teraz już lećcie do Okulicza z Toyoty po obiecane nagrody. Link Zgłoś
maboo Re: Konfrontacje: Toyota RAV4 vs. Suzuki Grand Vi 03.03.06, 10:46 Jestem również w temacie, a ponieważ nie jestem związany z Honda Polska ani z żadnym z dealerów to sobie mogę oficjalnie pozwolić na komentarz z użycie kolokwialnego języka. Panowie dziennikarze wrąbali się CR-V do rowu, przewrócili go na bok, następnie praktycznie spalili sprzęgło dorzynając przy okazji silnik - o stanie karoserii nie wspominając. Takie autko odmówiło im potem po chwili współpracy - moim zdaniem bardzo dobrze bo "to nie dla idiotów". W każdym normalnym kraju taka sprawa wylądowałaby w sądzie. Pomijając fakt, że Hondy praktycznie nie ma w teście to proszę zwrócić uwage na piękny marketingowy język tego artykułu. W opisie Vitary, tam gdzie RAV ma lepsze parametry, to jest to od razu przypominane - odwrotnie coś takiego nie istnieje w takim stopniu. Sposób dobrania epitetów, tzw. pozytywne nazywanie, wartościowanie, itp. Nie mam nic do RAV4, bo w sumie autko chyba nie najgorsze, ale takiego braku obiektywizmu i bełkotu marketingowego to ja dawno nie widziałem. Wątku z Okuliczem nie znam ale się zainteresuje ;-) Kwestia doboru aut do testu, w szczególności mocy silników też mi mocno podpada. Generalnie Suzuki zostało ocenione jako niby dobre, ale ogólnie proste auto, którym najlepiej wjechać w bajoro i taplać się w błocie - ogólnie mało zachęcający opis dla potencjanego klienta "bulwarówki". NAtomiast RAV4 jest exclusiv, wręcz all-inclusiv, ma klasę, moc, można przełączać napęd za pomocą przycisku, rozdziały mocy robią się same, itp itp. Obiektywnie napęd 4x4 w RAV4 jest z punktu widzenia prawdziwego off-roadowca do d... ale z drugiej strony potencjalny klient "bulwarówki" będzie zachwycony bo wszystko samo się zrobi za niego. Mółbym tak jeszcze pobiadolić, zacytowac parę rzeczy z artykułu i odnieść się bardziej precyzyjnie, ale po co, skoro to i tak przeczytają tylko forumowicze a sama Toyota i co wązniejsze dziennikarze piszący ten artykuł mają głęboko gdzieś. Maboo Link Zgłoś
boston4 Re: Konfrontacje: Toyota RAV4 vs. Suzuki Grand Vi 04.03.06, 05:39 Czy poszerzono Grand Vitare - zrezygnowalem z niej w ubieglym roku, byl to 2005 model. Za weska, ciasne fotele. Maly bagaznik. Auto dla szczuplych japonczykow i hindusow. I ci nimi jezdza na Bliskim Wschodzie: hindusi, chinczycy, ... i drobniejsze Panie. Jesli nic sie nie zmienilo, Vitara-Zabawka musi urosnac w szerokosc o ok 15-20 cm. No i 129 KM, przy 13.5 sek/100km, i prawie 8l/100 spalanie, .... slabe osiagi. Ja testowalem 2.8 l przy ok 185 KM, ... silnik OK, ale cisnota mnie zrazila. Jay Link Zgłoś
adamov2 Re: Konfrontacje: Toyota RAV4 vs. Suzuki Grand Vi 02.04.06, 10:27 jeżeli jeżdziłeś GV z silnikiem 2.8 to on musiał byc po tuningu. w GV XL7 był silnik 2.7 v6 o mocy 183... mogło by Ci ciasno zważywszy że jeździłeś starym modelem... znasz się na samochodach jak ja na kościele... Link Zgłoś
greenblack Honda = gó.. 10.03.06, 10:31 auto.gazeta.pl/auto/1,71362,3182618.html Atrapa samochodu, tandeta, nędza, nieszczęście, wstyd. Link Zgłoś
izydaskes Re: Honda = gó.. 10.03.06, 12:02 wszytskie suv-y to gó.. ============== kampania stop homofobii! popierajmy niemieckie marki! wasiek29 i habudzio lecą sobie nawzajem po zwieraczach! Link Zgłoś
d7d Konfrontacje: Toyota RAV4 vs. Suzuki Grand Vi 12.03.06, 12:09 nie powinno się porównywać samochodów o tak różnych cenach ! Link Zgłoś
toyotaman Konfrontacje: Toyota RAV4 vs. Suzuki Grand Vita.. 21.03.07, 20:02 Witam. Czy ktoś może przyglądał się konstrukcji tylnego zawieszenia Toyoty Rav 4? Nie chodzi mi o jakąś tam profesjonalną analizę ale o zwykłe laickie podejście do tematu. Jeśli jest ktoś taki to mam do niego pytanie. Zaglądając na podwozie od strony tylnych drzwi bagażnika zauważyć można po jednej wystającej w dół gwintem śruby na każdym z wchaczy. Co to może być? Jak to jest że Toyota pozwala sobie na pozostawienie niczym nie osłoniętych śrub z nakrętkami narażonych na conajmniej korozje a może nawet i na zwyczajny klucz francuski i kilka szybkich nim ruchów po których tylne zawieszenie bez używania podnośnika mamy rozmontowane. Pozdrawiam Link Zgłoś
traktorzysta Najdroższa wersja Toyoty RAV4 w USA kosztuje 22.03.07, 07:30 90 000 zł z silnikiem 3.5 V6 270 KM 0-100 km/h ok. 7 s plus wszystko co można dobrać sobie w opcji . Nawet opłaci się to sprowadzić i cena wyjdzie taka jak u nas za gołą Rav4 z dyzlem 2.2 . Dlaczego Japończycy oferują fajne samochody dopiero w USA ? W USA jest np. hybrydowa Acura z V6 ,albo najnowsza Camry 3.5 V6 . I te fajne samochody są tam warte tyle co u nas jakieś Octavie z najsłabszym dyzlem . Dziwić się ,że Polacy nie są zadowoleni z tego co stało się po upadku komuny ,bo prawie nic się nie stało . Polską rządzi była esbecja . Na przykład Pruszków ochraniali byli Esbecy . Mamy socjalizm ,a kapitalizmu to ten kraj na oczy nie widział . Link Zgłoś
pindoll hehe, fajny archiwalny post... 22.03.07, 19:03 ... ze złotych czasów tego forum :D Aż się chciało czytać, a teraz? Bułkie przez bibułkie a... ch*ja cało giembo.... Link Zgłoś