Dodaj do ulubionych

Trzeci fotelik w samochodzie

IP: *.centrala.kbsa / 10.67.193.* 02.12.02, 11:55
No właśnie. Zostanę po raz trzeci ojcem i tu pojawia się problem z
fotelikami. Jak przypiąć trzeci fotelik tym udającym pas kawałkiem taśmy na
środku tylnej kanapy w Seacie Ibizie. Dzieci w wieku 4 2,5 0 lat. Może macie
inne pomysły. Jeden fotelik z przodu ? Chodzi o to by było bezpiecznie i
wygodnie.
Obserwuj wątek
    • Gość: sandwich Re: Trzeci fotelik w samochodzie IP: *.centrala.kbsa / 10.67.193.* 02.12.02, 14:51
      Nikt z Was nie ma trójki dzieci, albo nie montował fotelika na środku tylnej
      kanapy ?
      • Gość: maciek Re: Trzeci fotelik w samochodzie IP: proxy / *.gpw.com.pl 02.12.02, 15:50
        Gość portalu: sandwich napisał(a):

> Nikt z Was ... nie montował fotelika na środku tylnej
        > kanapy ?

ja montowalem, ale mam tam pas 3punktowy;)
        • chaladia Re: Trzeci fotelik w samochodzie 02.12.02, 16:03
          Niemowlak jedzie w nosidełku odwrócony tyłem do kierunku jazdy, więc wymaga
          pasów trzypunktowych.
          Czterolatek jedzie na foteliku z odejmowanym oparciem, więc też wymaga pasów
          trzypunktowych.
          2,5-latek powinien jechać na foteliku z własnymi pasami czteropunktowymi,
          przypinanym pasem dwupunktowym do samochodu. Ten może jechać w środku.

Potem, gdy niemowlak przesiądzie się na środkowy fotelik z pasami
          czteropunktowymi, obecny dwulatek będzie już mógł jechać na foteliku takim, na
          jakim dziś jeździ najstarsze dziecko...

I nie ma problemu. Teraz jednak zaczni uważać na to, co robisz - albo kupuj od
          razu dużego vana lub nawet VW Transporter Caravelle. Wtedy możesz sobie
          folgować...
      • marina2 Re: Trzeci fotelik w samochodzie 02.12.02, 15:58
        Mam troje dzieci .Nie mam dobrej wiadomosci.Gdy mialo sie urodzic trzecie
        dziecko bez przekonania pojechalam do zaprzjaznionego warsztatu i zostal
        zamontowany kompletnie nieprzydatny pas biodrowy.Potem zmieniony na normalny
        barkowo-biodrowy.Niestety nie funkcjonowal dobrze -moze to kwestia konkretnej
        marki czy montera.Wsciekalam sie zapinajac go, nie reagowal na hamowanie zbyt
        plynnie .Przejechalam sie w nim jako pasazer.W koncu pojechalismy do salonu i
        kupilismy pod dziecko auto z trzema pasami .Obecnie sa tam przpiete dwa
        siedziska i fotelik od 15kg.Wstepnie byl tam niemowlak w maxi -cosi-na srodku
        tylem do kierunku jazdy, foteliki do 15kg i od 15kg.Mozna wozic z przodu
        niemowlaka tylem do kierunku jazdy , ale ja sie balam .Auta z trzema pasami
        normalnymi to o ile wiem renault, toota avensis i chyba obecnia juz ople.Moze w
        salonie seata cos Ci podpowiedza.Pozdrowienia.M
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka