Dodaj do ulubionych

bieżnikowane opony zimowe

IP: 217.96.16.* 15.10.01, 09:34
Mam dylemat jakie opony zimowe kupić? Kolega doradza mi bieżnikowane z polskiej
firmy PROFIL. W Bielsku kosztują 75-85 PLN z montażem a nowe Dębicy albo
Kormoranki ok 120 PLN.Nawet nie chodzi do końca o cenę, ale nie wiem jak się
takie opony sprawują?
Obserwuj wątek
    • Gość: Bronsio Re: bieżnikowane opony zimowe IP: *.pg.com 15.10.01, 09:42
      nowa opona to nowa opona,nigdy nie jestes pewny jak poprzednio byly
      eksploatowane te opony,a roznica w cenie pomiedzy nimi jest na korzysc dla
      nowych opon.Ja nigdy nie kupilbym bieznikowanych.
    • Gość: Niknejm Re: bieżnikowane opony zimowe IP: *.pg.com 15.10.01, 12:03
      Gość portalu: patrycze napisał(a):

> Mam dylemat jakie opony zimowe kupić? Kolega doradza mi bieżnikowane z polskiej
      > firmy PROFIL. W Bielsku kosztują 75-85 PLN z montażem a nowe Dębicy albo
      > Kormoranki ok 120 PLN.Nawet nie chodzi do końca o cenę, ale nie wiem jak się
      > takie opony sprawują?

Poczytałem sobie ostatnio kilka artykułów na ten temat. Takie opony sprawują się
      nie lepiej niż tzw. uniwersalne. Ponadto nie ma sensu ich stosować nawet z
      ekonomicznego punktu widzenia, bo szybko się niszczą.

Krótko mówiąc - nie radzę. Lepiej kupić jakieś nowe oponki zimowe np. w hiperze.
      Czasami są promocje zeszłorocznych modeli za niską stosunkowo cenę. W zeszłym
      roku w Leclerc w Warszawie były np. Klebery, całkiem niezłe.

Pozdrawiam,
      Niknejm
      • Gość: Kicur Re: bieżnikowane opony zimowe IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 15.10.01, 12:43
        Gość portalu: Niknejm napisał(a):

> Poczytałem sobie ostatnio kilka artykułów na ten temat. Takie opony sprawują si
        > ę
        > nie lepiej niż tzw. uniwersalne. Lepiej kupić jakieś nowe oponki zimowe np. w
        hiperze > .
        > Czasami są promocje zeszłorocznych modeli za niską stosunkowo cenę. W zeszłym
        > roku w Leclerc w Warszawie były np. Klebery, całkiem niezłe.
        >
        > Pozdrawiam,
        > Niknejm

Ja też radzę nowe zimówki i takie mam, ale to nieprawda, że zimówki bieżnikowane
        sprawują się tak jak wielosezonowe! Ojciec jeździ na bieżnikowanych i jest
        zadowolony! A poza tym barzdo często w hipermarketach zimówki TEŻ SĄ
        bieżnikowane! A informują o tym dopiero jak się ktoś specjalnie o to spyta!
        Moje zdanie: radzę nowe, ale jak masz jeździć na letnich to chyba lepsze będą
        zimowe!
    • Gość: grogreg Re: bieżnikowane opony zimowe IP: 212.160.165.* 15.10.01, 12:30
      120? Rozboj!
      U nas sa za 104.
    • Gość: patrycze Re: bieżnikowane opony zimowe IP: 217.96.16.* 16.10.01, 09:36
      Nikt więcej nie zna się na oponach?
    • Gość: grogreg Re: bieżnikowane opony zimowe IP: 212.160.165.* 16.10.01, 10:20
      dwa lata temu gdy jezdzilem jeszcze maluchem kupilem sobie komplet
      bieznikowanych zimowej. Gume lapalem co 100 - 150 km. Mozesz mi wierzyc wymiana
      kola zima, w trasie, w nocy, przy 10 stopniowym mrozie, gdy podnosnik slizga
      sie po sniegu, a zmarznietymi palcami nie mozna uchwycic ni sruby ni klucza,
      nie nalezy do najprzyjemniejszych.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka