Gość: Krzysiek IP: 10.0.215.* / 212.191.188.* 18.10.01, 11:32 Przymierzam sie do kupna nowej Corolli. Sadze ze poza wygladem bedzie zblizona od ostatniego modelu. Oczekuje opinii uzytkownikow - silnik, glosnosc, komfort Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: dyzio Re: opinia o Corolli IP: 10.120.22.* / 213.186.68.* 18.10.01, 12:42 Nie wiem o jaką corolle Ci chodzi. Czy o tą , która jest aktualnie w sprzedaży w salonach czy tą, która ma się pojawić na początku przyszłego roku. Jeżeli chodzi Ci o tą zupełnie nową to raczej nie uzyskasz informacji od użytkowników tego modelu - no chyba, że odpowie Ci jakiś Japończyk :))) Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: opinia o Corolli IP: *.toya.net.pl 18.10.01, 13:03 Interesuja mnie opinie uzytkownikow ostatniego modelu, bedacego jeszcze w sprzedazy. Ten nowy jest tylko jeden w polsce i nie daja nim jezdzic nawet sprzedawcom. Link Zgłoś
Gość: zayontz Re: opinia o Corolli IP: 195.94.206.* 18.10.01, 13:14 Jak ma na tabliczce "made in japan" to kupuj w ciemno :) Bardziej bezawaryjnego autka jeszcze nie widzialem :) Pozdro. Link Zgłoś
civic_vtec Re: opinia o Corolli 18.10.01, 13:20 Dokonywalem wyboru autka prawie dwa lata temu - po modernizacji Corolli. W koncowym etapie Toyota rywalizowala z Honda Civic 5d. Przymiarki trwaly dosc dlugo - efekt widac w moim nicku. Co przewazylo? Przede wszystkim moje wlasne wrazenia z jazd probnych i subiektywne odczucie dopasowania do samochodu. Dodatkowo - praca ABS-u w obu modelach (civic znacznie spokojniej), widocznosc przy cofaniu (Corolli nie czulem) i ilosc miejsca na tylnych siedzeniach (glowa!). Ponadto za to samo wyposazenie u Toyoty bylo pare tysiecy zetow wiecej. Pozdrawiam i zycze milych wyborow - vtec Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: opinia o Corolli IP: *.toya.net.pl 18.10.01, 13:33 Dwa lata temu zamienilem Corolle na Civica 5d tez z tych powodow. Ale teraz jak obejzalem nowa 3d Civic to sie troche rozczarowalem. Nie wiem jaki jest ten silnik w Corollach VVT-i - podobno niezly. Civic 1,4 jest fajny jak sie go kreci, ale robi sie wtedy troche glosny. Jak sie zagapie z biegami to byle co mnie moze wyprzedzic.O niezawodnosci nie trzeba mnie przekonywac. Link Zgłoś
Gość: bobik Re: opinia o Corolli IP: *.cdmpekao.com.pl 18.10.01, 13:48 Mam Corollę od kwietnia 2000 r. (1,4, 3-d, VVT-i) Przejechałem 40 tys. km. Samochód jest dynamiczny (97 koni to chyba wyjątek przy tej pojemności) ale i oszczędny (średnie zużycie paliwa mieżone od roku - a jeżdżę głównie po Warszawie - 7,3l/100 km; na trasie, przy normalnej prędkości pali ok. 6,2-6,3). Silnik cichy. Prowadzi się bardzo dobrze. Jedyna usterka - przepaliła się żarówka od oświetlenia tablicy rejestracyjnej. Koszty przeglądów - po 30 tys. - 800 zł z czego ponad 450 to koszt oleju. Samochód jest optymalny jeśli chodzi o moje potrzeby. Bagażnik wystarczający, większy niż np. w starej Hondzie Civic i Golfie. Samochód jest bardzo starannie wykonany i nic w nim nie stuka, puka, trzeszczy. Plastiki są przyjemniejsze w dotyku niż np. w Fiacie Bravo czy Oplu Astra. Tapicerka welurowa dobrze się czyści. Ja też czekam na nową Corollę, choć nierozsądne byłoby zamieniać tę, którą posiadam wcześniej niż po czterech latach eksploatacji. Myślę, że nowa bedzie w pierwszym roku stosunkowo droga, gdyż zapowiada się bardzo obiecująco. Ja osobiście cieszę się, że będzie 5-cio drzwiowy hatchback. Pozdrawiam. Link Zgłoś
Gość: koba Re: opinia o Corolli IP: *.unregistered.formus.pl 18.10.01, 19:39 Miałem 3 drzwiowego hb z silniczkiem 1.4 (kupiony w salonie 04 1998) Przejechałem nim 52 tys km bez problemów i ekstra wizyt w serwisie Przeglądy w okresie 3.5 roku to koszt ok 1800 zł Pomijam sprawe wyglądu bo to kwestia subiektywnej oceny Wykonanie auta niezwykle staranne i dokładne ,zawieszenie ok no moze w ostatnim okresie zaczynało być troszeczkę zbyt miekie Jeden wielki minus to hamowanie(abs działa dosyć agresywnie )a hamulce są mało wydajne ok 42m na zimno a na ciepło ok 48m to jednak zbyt wiele (dane z testów z auto świata) niestety potwierdzone w okresie eksploatacji Hałas .......do 120 km/h jest ok ,ale gdy chcemy jechać szybciej jest juz głośno i rozmowa staje sie nie mozliwa Ale generalnie powiem .......corolla to dobre niezawodne auto i mimo ze teraz mam auto niemieckie to nie dam złego słowa powiedzieć o japończykach i jest pewne ze za jakiś czas znowu kupię japońca pozdrowienia Link Zgłoś