Dodaj do ulubionych

opinia o Corolli

IP: 10.0.215.* / 212.191.188.* 18.10.01, 11:32
Przymierzam sie do kupna nowej Corolli. Sadze ze poza wygladem bedzie zblizona
od ostatniego modelu. Oczekuje opinii uzytkownikow - silnik, glosnosc, komfort
Obserwuj wątek
    • Gość: dyzio Re: opinia o Corolli IP: 10.120.22.* / 213.186.68.* 18.10.01, 12:42
      Nie wiem o jaką corolle Ci chodzi. Czy o tą , która jest aktualnie w sprzedaży
      w salonach czy tą, która ma się pojawić na początku przyszłego roku. Jeżeli
      chodzi Ci o tą zupełnie nową to raczej nie uzyskasz informacji od użytkowników
      tego modelu - no chyba, że odpowie Ci jakiś Japończyk :)))
      • Gość: Krzysiek Re: opinia o Corolli IP: *.toya.net.pl 18.10.01, 13:03
        Interesuja mnie opinie uzytkownikow ostatniego modelu, bedacego jeszcze w
        sprzedazy. Ten nowy jest tylko jeden w polsce i nie daja nim jezdzic nawet
        sprzedawcom.
        • Gość: zayontz Re: opinia o Corolli IP: 195.94.206.* 18.10.01, 13:14
          Jak ma na tabliczce "made in japan" to kupuj w ciemno :) Bardziej bezawaryjnego
          autka jeszcze nie widzialem :)

Pozdro.
        • civic_vtec Re: opinia o Corolli 18.10.01, 13:20
          Dokonywalem wyboru autka prawie dwa lata temu - po modernizacji Corolli. W
          koncowym etapie Toyota rywalizowala z Honda Civic 5d. Przymiarki trwaly dosc
          dlugo - efekt widac w moim nicku.
          Co przewazylo? Przede wszystkim moje wlasne wrazenia z jazd probnych i
          subiektywne odczucie dopasowania do samochodu. Dodatkowo - praca ABS-u w obu
          modelach (civic znacznie spokojniej), widocznosc przy cofaniu (Corolli nie
          czulem) i ilosc miejsca na tylnych siedzeniach (glowa!). Ponadto za to samo
          wyposazenie u Toyoty bylo pare tysiecy zetow wiecej.

Pozdrawiam i zycze milych wyborow - vtec
          • Gość: Krzysiek Re: opinia o Corolli IP: *.toya.net.pl 18.10.01, 13:33
            Dwa lata temu zamienilem Corolle na Civica 5d tez z tych powodow. Ale teraz jak
            obejzalem nowa 3d Civic to sie troche rozczarowalem. Nie wiem jaki jest ten
            silnik w Corollach VVT-i - podobno niezly. Civic 1,4 jest fajny jak sie go
            kreci, ale robi sie wtedy troche glosny. Jak sie zagapie z biegami to byle co
            mnie moze wyprzedzic.O niezawodnosci nie trzeba mnie przekonywac.
    • Gość: bobik Re: opinia o Corolli IP: *.cdmpekao.com.pl 18.10.01, 13:48
      Mam Corollę od kwietnia 2000 r. (1,4, 3-d, VVT-i) Przejechałem 40 tys. km.
      Samochód jest dynamiczny (97 koni to chyba wyjątek przy tej pojemności) ale i
      oszczędny (średnie zużycie paliwa mieżone od roku - a jeżdżę głównie po
      Warszawie - 7,3l/100 km; na trasie, przy normalnej prędkości pali ok. 6,2-6,3).
      Silnik cichy. Prowadzi się bardzo dobrze.
      Jedyna usterka - przepaliła się żarówka od oświetlenia tablicy rejestracyjnej.
      Koszty przeglądów - po 30 tys. - 800 zł z czego ponad 450 to koszt oleju.
      Samochód jest optymalny jeśli chodzi o moje potrzeby. Bagażnik wystarczający,
      większy niż np. w starej Hondzie Civic i Golfie. Samochód jest bardzo starannie
      wykonany i nic w nim nie stuka, puka, trzeszczy. Plastiki są przyjemniejsze w
      dotyku niż np. w Fiacie Bravo czy Oplu Astra. Tapicerka welurowa dobrze się
      czyści.
      Ja też czekam na nową Corollę, choć nierozsądne byłoby zamieniać tę, którą
      posiadam wcześniej niż po czterech latach eksploatacji. Myślę, że nowa bedzie w
      pierwszym roku stosunkowo droga, gdyż zapowiada się bardzo obiecująco. Ja
      osobiście cieszę się, że będzie 5-cio drzwiowy hatchback. Pozdrawiam.
    • Gość: koba Re: opinia o Corolli IP: *.unregistered.formus.pl 18.10.01, 19:39
      Miałem 3 drzwiowego hb z silniczkiem 1.4 (kupiony w salonie 04 1998)
      Przejechałem nim 52 tys km bez problemów i ekstra wizyt w serwisie
      Przeglądy w okresie 3.5 roku to koszt ok 1800 zł
      Pomijam sprawe wyglądu bo to kwestia subiektywnej oceny
      Wykonanie auta niezwykle staranne i dokładne ,zawieszenie ok no moze w ostatnim
      okresie zaczynało być troszeczkę zbyt miekie
      Jeden wielki minus to hamowanie(abs działa dosyć agresywnie )a hamulce są mało
      wydajne ok 42m na zimno a na ciepło ok 48m to jednak zbyt wiele
      (dane z testów z auto świata) niestety potwierdzone w okresie eksploatacji
      Hałas .......do 120 km/h jest ok ,ale gdy chcemy jechać szybciej jest juz głośno
      i rozmowa staje sie nie mozliwa
      Ale generalnie powiem .......corolla to dobre niezawodne auto i mimo ze teraz
      mam auto niemieckie to nie dam złego słowa powiedzieć o japończykach i jest
      pewne ze za jakiś czas znowu kupię japońca
      pozdrowienia

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka