Gość: Mati IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.05, 21:40 Jaki jest najlepszy motocykl o pojemność 125ccm??? Piszcie swoje zdania na ten temat. Najbardziej interesuja mnie ścigacze cała reszta nieco mniej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
okrutny_mariuszek Re: poj 125ccm 28.02.05, 21:43 jak Cie interesują ścigacze to sobie odpuść pierdziawy i kup prawdziwy motocykl Odpowiedz Link Zgłoś
juchas115 Re: poj 125ccm 28.02.05, 22:07 Chociarz (jak juz pisałem wcześniej) HondA nsr 125 niczego sobie ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szynszyll Re: poj 125ccm IP: *.prz.rzeszow.pl 01.03.05, 09:18 tylko znajdz niezajezdzone nsr 125 ;) zasadniczo to jest to wielkie G a nie motocykl. pozdrawiam! szynszyll xlv750r p.s. a alternatywa niech bedzie VTR 250 Odpowiedz Link Zgłoś
juchas115 Re: poj 125ccm 01.03.05, 15:33 A wiecie może czy były produkowane nsr 250 ?? Ja coś nie moge znaleźć takiego modelu ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniack87 Re: poj 125ccm IP: *.adsl.inetia.pl 01.03.05, 16:37 Były ostatnio w giełdzie czy gdzieś indziej widiałem do sprzedania. To prawda dobrą 125 naprawde trudno znależść większość to straszne gruzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robak Re: poj 125ccm IP: *.szczecinek.net.pl / *.szczecinek.net.pl 02.03.05, 00:35 nsr 250 były produkowane, silnik 2t, spalanie przy tej pojemnosci ogromne (bo 2T), raczej odradzam, jesli jego charakterystyka jest podobna do suzy rgv 250, suza to sprzet wsciekły, pochłana mase pieniedzy, tylko dla koneserow..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MJ Re: poj 125ccm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.05, 18:46 okrutny_mariuszek napisał: > jak Cie interesują ścigacze to sobie odpuść pierdziawy i kup prawdziwy motocykl Sam jesteś pierdziawa, Mariuszku. Koleś wie, czego chce, a nie Ty! Odpowiedz Link Zgłoś
kojotkurier Re: poj 125ccm 02.03.05, 18:56 mialem honde ns 125r powiem tak -calkioem niezle wypirdolenie miala jak na tak mala pojemnosc paliwozerna byla owszem spalala tyle ile jej wlalem ale prawie bez awaryjna stym ze ta moja to byla starowinka bo 91 rok ale stary kojot cie zapewnia byl to prawdziwy motocykl powaznie 125cmm to jest prawdziwy motocykl i niesluchaj takich pogladow ze to jest za male na tym tez mozna sie swietnie bawic pozdrawiam kojot Odpowiedz Link Zgłoś
mateuszm88 Re: poj 125ccm 02.03.05, 19:30 kojotkurier napisał: > tym tez mozna sie swietnie bawic Oj można, można :-D Ja jeżdżę motocyklem o pojemności 125 i powalającej mocy 12 KM :-P Czasem jednak daje duuuużo zabawy i satysfakcji. Niby moc malutka a potrafi czasem dostarczyć niezapomnianych wrażeń :-) W niektórych sytuacjach nawet więcej niż duży motocykl. Jak dla mnie jego potężną zaletą jest malutkie spalanie. Kupuj i nie przejmuj się. Jak Ci się znudzi to kupisz coś większego. Pozdrawiam! mateuszm Odpowiedz Link Zgłoś
kojotkurier Re: poj 125ccm 02.03.05, 19:47 ajk potrafi takie malenstwo wyjebac ,,prawdziwy motocykl,, na winkielkach:) to tylko pozazdroscic zwinnosci pozdrawiam kojot Odpowiedz Link Zgłoś
juchas115 Re: poj 125ccm 02.03.05, 22:39 Noooooo... 125 potrafi zaskakiwać ;D Tak się tylko wydaje, że to "tylko" 125 a w rzeczywistości czasem "aż" ;] pozdrówka, juchas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robak Re: poj 125ccm IP: *.szczecinek.net.pl / *.szczecinek.net.pl 02.03.05, 22:51 Mateuszm88 napisał: > Ja jeżdżę motocyklem o pojemności 125 i powalającej mocy 12 KM :-P > Czasem jednak daje duuuużo zabawy i satysfakcji. Niby moc malutka a potrafi > czasem dostarczyć niezapomnianych wrażeń :-) W niektórych sytuacjach nawet > więcej niż duży motocykl. Jak dla mnie jego potężną zaletą jest malutkie > spalanie. jakie malutkie spalanie?? pewnie jezdzisz suza dr 125 i dlatego tak mówisz , zgadłem?? 125-ki 2T maja po 30 koni i pala zdrowo ponad 6 litrów mimo tak małej pojemnosci, ale takie uroki tych silnikow. w terenie taka 125 czesto duzo lepiej radzi sobie niż teoretycznie mocniejsze np. XT 600, bo co prawda xt ma 45 koni, ale jest duzo ciezsze i czasami mozna sie niezle napocic probujac dogonic 125-ke. i nie mowie tu o wyczynowkach , tylko np. o dt 125 czy aprili rx Odpowiedz Link Zgłoś
mateuszm88 Re: poj 125ccm 04.03.05, 09:29 Gość portalu: robak napisał(a): > jakie malutkie spalanie?? pewnie jezdzisz suza dr 125 i dlatego tak mówisz , > zgadłem?? 125-ki 2T maja po 30 koni i pala zdrowo ponad 6 litrów mimo tak małej > > pojemnosci, ale takie uroki tych silnikow. w terenie taka 125 czesto duzo > lepiej radzi sobie niż teoretycznie mocniejsze np. XT 600, bo co prawda xt ma > 45 koni, ale jest duzo ciezsze i czasami mozna sie niezle napocic probujac > dogonic 125-ke. i nie mowie tu o wyczynowkach , tylko np. o dt 125 czy aprili r > x Ja jeżdżę Hondą CG 125. To że 2T palą ponad 6 litrów to wiem, ponieważ silniki są wysilone. Moja honda to 4T i ma 12 KM. Na trasie przy średniej prędkości 90 km/h pali około 2,3 litra/ 100 km. Największe spalanie jakie kiedykolwiek udało mi się osiągnąć ( w dwie osoby z bagażem po górach ) to 3,2 litra/ 100 km. Za to właśnie ją kocham :-) Pozdrawiam! mateuszm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mati poj 125ccm IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.05, 23:31 Potrzebuje 125 tylko dlatego ze na ta pojemność mam prawko<a1> mam juz honde 125 i jestem z niej zadowolony ale najlepiej jezdzi sie na niej w terenie do jazdy po miescie chce ściga i dlatego pytam was o zdanie z gory wielkie dzieki za odpowiedzi. Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robak Re: poj 125ccm IP: *.szczecinek.net.pl / *.szczecinek.net.pl 03.03.05, 23:51 cos mi sie wydaje, ze po miescie scigaczem jeszcze nie jezdziłes. mi sie lepiej po miescie jezdzi na enduro, studzienki, dziury, kraweznki łyka bez kłopotów, a na scigaczu tego juz nie zrobisz. wczesniej jezdziłem na aprili af1 50 futura, scigaczem go nazwac raczej nie mozna ,ale pozycja , mozliwosci pokonywania krawezników itd podobne do duzych pojemnosci :) chyba , ze scigacz potrzebym Ci do szpanowania przed laskami to co innego ;) ale w przypadku tak małej pojemnosci raczej tylko na parkingu bez odpalania silnika ;) pzdr, robak, dt 125 ;) Odpowiedz Link Zgłoś
juchas115 Re: poj 125ccm 04.03.05, 16:50 Hehe co do sopalania to nie ejst mało ... Ja sojom mtx 125 spalanie mam zróżnicowane i to bardzo ;) Najmniej mi spaliła na trasie 5,7 litra / 100 km, a najwięcej to jak se śmigałem po górach i se nieżałowałem fajnej jazdy to bedzie hy 9 listrów na 100 km :D. Mało nie jest ale jak manetke do końca wcisne w górach to nie patrze w bak ;D pozdrowka Odpowiedz Link Zgłoś