Gość: uzytkownik IP: proxy / 195.94.204.* 21.12.02, 23:27 gorszego samochodu nie widzialem inie jezdzilem,atroche juz w swoim zyciu mialem roznych samochodow Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: autofan Re: RENAULT THALIA 1.4 16V IP: proxy / 195.94.204.* 21.12.02, 23:30 masz racje, ale polak itak to badziewie kupi HA HA HA.....!!!!!! Link Zgłoś
greenblack Rozdwojenie jaźni 22.12.02, 12:17 Przeczytaj komentowany artykuł »adres: proxy / 195.94.204.* Gość: uzytkownik 21-12-2002 23:27 I Przeczytaj komentowany artykuł adres: proxy / 195.94.204.* Gość: autofan 21-12-2002 23:30 odpowiedz na Link Zgłoś
Gość: sylas Re: RENAULT THALIA 1.4 16V IP: 153.19.102.* 22.12.02, 18:56 Ty tak zawsze, najpierw piszesz posta, żeby później sobie na niego odpowiedzieć? Rozumiem, potrzebowałeś wsparcia dla swojej godnej pożałowania tezy i wolałeś je sobie sam zapewnić. Gratuluję pomysłu, ale uważaj - do schizofrenii już niedaleko... Mam Thalię od ponad roku. Jeżeli dano by mi wybór dzisiaj, KUPIŁBYM THALIĘ JESZCZE RAZ. Niepochlebne zdanie o Thalii może mieć TYLKO osoba, która nigdy Thalią nie jechała... 1. Wydałem tylko nieco ponad 33 tys. na nowe auto z następującym wyposażeniem: silnik 1.4 75KM, 2 poduchy, wspomaganie, regulacja kierownicy, el. szyby, el. i podgrzewane lusterka, św. przeciwmgielne i podwójne reflektory. Znajdz mi inne auto w tej cenie z takim wyposażeniem. 2. Mam słabszy niz opisywany w artykule silnik, bo tylko 75KM. Ale i tak większość kierowców jest zmuszona do oglądania mojego bagażnika przy ruszaniu ze świateł, podobnie na trasie. 3. Spalanie: 6.5 l/100 km benzyny (pół trasa, pół miasto), przy ostrej jeździe w mieście a na trasie tak do 130km/h. Chyba niewiele. Przy oszczędnej jeździe na trasie 5.5l/100km. 4. Od 3 miesięcy mam gaz i dalej mam prawie pusty bagażnik :) a spalanie wzrosło do 8.8 l/100 km (inst. Just Heavy BRC, bezp. wtrysk). 5. Przejechałem 30000 km i miałem tylko jedną drobną elektroniczną awarię kierunkowskazu (wyszła w pierwszym miesiącu użytkowania). Po naprawie oczywiście w ramach gwarancji - (odpukać) cisza. Zmieniałem tylko olej. 6. Kwestia wyglądu auta. No cóż, nie jest to dzieło sztuki, ale ja na wystawę nim nie jeżdżę! Jeżeli jest to wada, to naprawdę jedyna wada tego auta! 7. Kwestia miejsca w środku. Często jeżdżę Lanosem i Nubirą. Nie odniosłem w Thalii ŻADNEGO wrażenia, że mam mniej miejsca. Mówię tu o przodzie auta, bo z tyłu Nubira jest nieporównywalna. 8. Komfort jazdy. Jeździłem wieloma samochodami z tej klasy aut (Lanos, Punto, Xsara, P206), ale tak komfortowo nie jeździło mi się ŻADNYM ! Nie twierdzę, że to auto to cud techniki. Ale za tę cenę w swojej klasie jest bezkonkurencyjne. Link Zgłoś
Gość: awa Re: RENAULT THALIA 1.4 16V IP: *.coig.katowice.pl 23.02.03, 09:10 Potwierdzam! Jeżdze Thalią od roku (marzec 2002) i potwierdzam wszystko co napisałeś! Link Zgłoś
Gość: martynka Re: RENAULT THALIA 1.4 16V IP: *.lukowa7.waw.pl 22.12.02, 01:24 Wolę nową thalię niż nowego poloneza albo dewaoo lamusa, czy też złoma zza zachdiniej granicy....Cóż thalia piękna nie jest ale to i tak dobry wybór. Link Zgłoś
Gość: trooper Re: RENAULT THALIA 1.4 16V IP: *.revers.nsm.pl 22.12.02, 12:01 ej no, Martynka, ja jestem wielkim fanem Renault, ale mimo to wole Lanosa od Thalii - wiekszy po prostu. Poza tym polskie serwisy Reno sa na tyle gowniane i drogie, ze nie warto, aby czlowiek o skromych dochodach szarpal sie na tanie Reno. Daewoo jest lepsza alternatywa. Link Zgłoś
Gość: sylas Re: RENAULT THALIA 1.4 16V IP: 153.19.102.* 22.12.02, 19:10 Gość portalu: trooper napisał(a): > ale mimo to wole Lanosa od Thalii - wiekszy po prostu. Zmierz :) Z przodu miejsca jest dokładnie tyle samo. Auta mają nawet identyczny rozstaw kół przednich. Z tyłu Thalia przegrywa jednak sporo - jest ok. 5 cm mniej miejsca niż w Lanosie. Za ta bagażnik Thalii jest sporo większy. Ale i tak ja kupiłem auto żeby to mi było wygodnie a nie pasażerom z tyłu, których to mam raz na ruski rok :) A komfort jazdy i wykończenie jest nieporównywalne. Spróbuj np. zamknąć schowek w Thalii i Lanosie lub spróbuj w obu aiutach przekręcić gałkę świateł. Od razu zobaczysz OGROMNĄ różnicę na korzyśc Thalii. Albo lepiej, przejedź się autami i posłuchaj silnika. No, to będzie jednak trudne, bo silnika Thalii prawie nie słychać, w przeciwieństwie do Lanosa... > Poza tym polskie serwisy Reno sa na tyle gowniane i drogie, ze nie warto, aby > czlowiek o skromych dochodach szarpal sie na tanie Reno. Daewoo jest lepsza > alternatywa. To jest tylko uogólnienie. Ja trafiłem na dobry serwis autoryzowany (co prawda nie musiałem go na szczęście zbytnio testować...) Znam dobrze oba auta. Gdybym miał wybierać, kupiłbym Thalię jeszcze raz. Tym bardziej, że Lanosa bym nie dostał w cenie Thalii (przynajmniej rok temu gdy auto kupowałem - nie wiem jak ceny kształtują się taraz)... Na korzyść Lanosa przemawia metalowy kolektor, pozwalający taniej założyć instalację gazową. Link Zgłoś