kayo 23.12.02, 19:09 przeczytajcie artykół w jednej z lokalnych gazet: www.gcnowiny.pl wybierzcie auto moto jest tam ciekawy artykół o tym niby to wielkim samochodzie... Link Zgłoś Obserwuj wątek
greenblack Re: Laguna II Moc silnika 23.12.02, 20:24 kayo napisał: > przeczytajcie artykół w jednej z lokalnych gazet: www.gcnowiny.pl wybierzcie > auto moto jest tam ciekawy artykół o tym niby to wielkim samochodzie... Laguna tutaj(Forum) na pewno nie jest wielkim i poważanym samochodem. Mnie podoba się jej poziom bezpieczeństwa, komfort i przytulne wnętrze. Brakujące konie w dieslach Renault to znany problem. Kiedyś redakcja Auto Motor & Sport wzieła na hamownię Espace 2.2 dCi, który nominalnie miał mieć 130KM, a w rzeczywystości miał 107KM. Renault wykpiło się komentarzem, że to na pewno jednostkowy przypadek - awaria jakiegoś czujnika. Widać, że to częsty problem, zwłaszcza w 2.2 dCi, który nękają także inne, opisywane tutaj awarie. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: ARAFAT Re: Laguna II Moc silnika IP: *.utp.pl / 10.10.10.* 23.12.02, 21:33 Zdarza sie że auta mają większą ilość koni od deklarowanej, zdarza sie także że niższą egzemplarz egzemplarzowi nierówny. 17 koni to dużo i też bym walczył Pozdrawiam ARAFAT Link Zgłoś
greenblack Re: Laguna II Moc silnika 23.12.02, 22:00 Gość portalu: ARAFAT napisał(a): > Zdarza sie że auta mają większą ilość koni od deklarowanej, zdarza sie także że > > niższą egzemplarz egzemplarzowi nierówny. 17 koni to dużo i też bym walczył > Pozdrawiam ARAFAT Wybacz, ale 17KM w tym przypadku to 11%, a to już oszustwo. Link Zgłoś
Gość: piotr mnie wyszło na hamowni 115 zamiast 120KM IP: proxy / *.orlen.pl 24.12.02, 11:33 Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: mnie wyszło na hamowni 111 zamiast 101KM IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.12.02, 11:45 Ale to szajsowaty i wysmiewany na tym forum silnik TDI VW. 10KM w prezencie. Aha i 264 Nm zamiast 240 :P Link Zgłoś
01boryna Laguna II 25.12.02, 14:38 Korzystajac z okazji dyskusji na temat Laguny II pozwole sobie opisac rozmowe jaka odbylem przed trzema dniami. Nawiazala sie z facetem ktory wynajmuje siebie i swoja Lagune II 1.9dCi Kombi firmie kurierskiej GO! Jezdzi po calych Niemczech (rozmowa miala miejsce w Monachium).Czlowiek ten opisal mi wszystkie usterki jakie mial z tym 1,5 rocznym samochodem.I zeby nie bylo nie na temat zaczne od silnika. Po 10000km wymiana turboladowarki i przewodow paliwowych. A potem posypaly sie pozostale usterki: uszczelki drzwi kierowcy i tylnej klapy ( po dalszych 5oookm wymiana samej klapy bo sie nie domykala i uderzala o tylny slupek), wymiana reflektorow ksenonowych, wymiana podstawy fotela kierowcy bo sie zarwal, wymiana kierownicy bo poluzowala sie skora (przy okazji dostal nowego pilota bo cos tam nie funkcjonowalo). Facet nosi sie z zamiarem reklamacja systemu nawigacyjnego bo myli sie i jest bardzo nieprecyzyjny (Firma kurierska!). Chcial jeszcze opowiadac cos jeszcze o hamulcach ale nam przerwano. Przyznam szczerze ze zrobilo mi sie smutno, gdyz uwazam auto to za zgrabne, wygodne i o niezlym stosunku ceny do tego co jest oferowane. Sam swego czasu nosilem sie z zamiarem kupna. Ze swiatecznym pozdrowieniem Link Zgłoś
Gość: ARAFAT Re: Laguna II IP: *.utp.pl / 10.10.10.* 25.12.02, 17:21 Zauważyłem że dużo jednak chyba jest felernych LAgun. Moja jak i paru innych posiadaczy których znam nie trapią opisane usterki. Może to przypadek... Pozdrawiam ARAFAT Link Zgłoś
01boryna Re: Laguna II 25.12.02, 18:49 Nie jest to historia ktora ktos kiedys komus opowiedzial. Slyszalem ja z pierwszych ust. Tym bardziej jestem sklonny w nia uwierzyc ze sam przez kilka lat jezdzilem Laguna I. Pomimo to pozostaje fanem tego modelu i uwazam ze jest to jedno z ladniejszych i bardziej ekscytujacych aut jakie ukazaly sie w ostatnicm czasie. pozdrowienia Link Zgłoś
Gość: trooper Re: Laguna II IP: *.revers.nsm.pl 26.12.02, 12:01 > Laguna I. Pomimo to pozostaje fanem tego modelu i uwazam > ze jest to jedno z ladniejszych i bardziej ekscytujacych > aut jakie ukazaly sie w ostatnicm czasie. No ja tez, ja tez. Faktycznie slyszy sie o wielu usterkach na forum (ile w tym prawdy a ile niecheci do marki - nie wiadomo). Wiadomo natomiast, ze gdy wszystko jest OK z samochodem, to nikt sie tym tutaj nie chwali. Stad moze sie wydawac, ze wszystkie egzemplarze sa do chrzanu. Ja jestem pod wrazeniem ogromnego postepu w kwestii bezpieczenstwa, warunkow trakcyjnych (zwl. hamulce), no i nowych dCi - ale... mimo wszystko wolalbym dostac do reki Lagune I 1.9 dCi 107KM/250Nm z konca produkcji, niz Lagune II. Obecnie wspooluzytkuje (od 6 lat) Lagune I z 1995/96 i jest bardzo sympatyczna :) pozdr,M Link Zgłoś