annsak 18.10.01, 20:01 Jestem w sporze (na razie korespondencujnym) z firmą AUTO-TAK (to ci od losowania FIAT-ów). Chyba spotkam się z nimi w sądzie. Czy ktoś już tego doświadczył? Proszę o ewentualne uwagi na temat. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: PunTomas Re: AUTO-TAK IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.10.01, 20:21 www.autofrajer.prv.pl Pozdrawiam... Link Zgłoś
Gość: Andre Re: AUTO-NIE IP: *.pcplus.com.pl 19.10.01, 01:28 Powodzenia ! Ale dlaczego dałeś się wpuścić w ten kanał? Link Zgłoś
Gość: cat Re: AUTO-TAK IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 19.10.01, 08:06 Napisz o co chodzi to może powiem Ci czy masz szansę... Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: AUTO-TAK IP: *.chello.pl 19.10.01, 11:19 U mnie było tak: Skończyłem studia , nie miałem pieniędzy. Czasy były takie (1994 rok) , że żaden bank nie dałby mi kredytu , przy moich ówczesnych dochodach i tamtej skali odsetek. Miałem czym jeździć ,nie śpieszyło mi się ,więc wstąpiłem do dealera Autotak. Przeczytałem umowę , wpłaciłem kasę i robiłem to co miesiąc. W międzyczasie założyłem firmę. Jakiś czas później wylosowałem opłacane Uno. Dopłaciłem do niego parę tysiaków i zamieniłem ( u nich ) na Alfę Romeo. Nie czuję się oszukany - po prostu umiem czytać. Nabycie tej umiejętności polecam innym , rozczarowanym współpracą z Autotakiem , czy innym Autosystemem. Najlepiej przed podpisaniem umowy. Link Zgłoś
Gość: Franek Re: AUTO-TAK IP: *.mannesmann.de 19.10.01, 11:27 > Nabycie tej umiejętności polecam innym , rozczarowanym współpracą z > Autotakiem , czy innym Autosystemem. Najlepiej przed podpisaniem umowy. Ja czytac tez potrafie ale jak widze reklame ze rata KREDYTU xxx zl to mam prawo wierzyc ze jest to kredyt a nie skladka na samochod dla jednej osoby z gupy tak? Wg mnie jest to jawne robienie ludzi z balona, oczywiscie ze w umowie mozna zawrzec wszystko lacznie z tym ze samochod Y to nazwa krowy w firmie auto tak czy innej. Problemem nie jest klient swiadomy ale oszukany przez sprzedawce ktory wciska kit ze samochod zostanie wydany np nie dluzej niz po 2 miesiacach od podpisania umowy i pokazuje stosowny pkt w umowie. Dla przecietnego czlowieka brzmi to wiarygodnie a nie zdaje sobie sprawy ze ten pkt mowi tylko ze samochod zostanie wydany ale nie precyzuje komu. Po prostu naciaganie ludzi... Link Zgłoś
Gość: pawela Re: AUTO-TAK IP: *.sssa.com.pl 19.10.01, 14:13 Welcome to the club. JJa własnie koresponuję z AUTO SYSTEMEM - DAEWOO. Cierpliwie czekałem na swój samochód i doszedłem do momentu gdzie w grupie zostało kilku aktywnych uczetników. I wtedy złapałem AICE (zarządzjący tym systemem), że złamali postanowienia umowy - oczywiście aby osiągnąc korzyść. Otóż mimo iż bilans mojej grupy, w myśl postanowień umowy, nie wystarczyła na przyznanie samochodu ONI to zrobili. Czemu? Nie to nie dobroć - to pilnowanie własnego intersu. Gdyby po raz drugi z rzędu nie przyznali komuś samochodu musieliby w następstwie przyznać wszystkim, którzy regularnie płacili raty. A po co przyznać w ciągu m-ca 5 samochodów skoro można 1 a pozostałe w cyklu następnych kilku miesięcy -wszak za pięć muszą wyłożyć kasę dla dealera. Zaproponowałem im układ - niech złamią umowę po raz drugi i prześlą kwotęwynikającą z umowy na rachunek dealera innego samochodu niż daewoo np SEAT. Czekam na ich odpowiedź - jeżeli powiedzą, że w myśl umowy trzeba brac daewoo to idę do sądu. PZDR i życzę sukcesów w walce z systemem argentyńskim, a raczej WYPACZENIAMI. Link Zgłoś
Gość: krzyszto Re: AUTO-TAK IP: 172.16.5.* 21.12.01, 16:25 Ja mialem nieszczescie dac sie nabrac na cos co nazywa sie AUTOPLAN . Przestroga . TO niestety wciaz to jeszcze funkcjonuje ! Szczegolnie lubia Supermarkety . O zwrot wyludzonych pieniedzy na tzw skladke poczatkowa walczylem kilka miesiecy . Chwyt na ktory dalem sie niestety nabrac byl prosty - za 3 miesiace bedzie Pan mial nowiutki samochod ! Na kazdym kroku stosowali tzw przekret . Przykladowe oszustwo : w umowie poczatkowej brak punktu ze po 10 dniach mozna sie jeszcze wycofac . Ten punkt byl w zmodyfikowanej umowie ktora dostalem po owych 10 dniach !!! W koncu zwrocili mi wyludzone pieniadze ale dopiero jak im zagrozilem ze opisze szczegolowo cale matactwo w poczytnych pismach . Oczywiscie ich Dyrektorzy byli zawsze chorzy . Na rozmowy wysylali nie biorace za nic odpowiedzialnosci plotki . Jako wytrawni oszusci do konca nie przyznawali sie do zadnej nieuczciwosci. Ich cala dzialalnosc opiera sie na wykorzystaniu ludzkiej naiwnosci . Stanowczo radze wziasc kredyt i miec samochod od razu . Roznica w cenie nie jest duza i ma sie to o co chodzi czyli samochod . A taki AUTOPLAN to utrzymywanie grupki cwaniakow obracajacych pieniedzmi naiwnych. Nie dajcie sie nabrac !!!. Link Zgłoś