Gość: Piotr M Re: Fiat Coupe IP: *.supermedia.pl / *.cza.warszawa.supermedia.pl 24.01.03, 06:00 Gość portalu: Conio napisał(a): > Fiaty Coupe są oki :) Fiaty Coupe są odlotowe :)) Link Zgłoś
chaladia Re: Fiat Coupe 24.01.03, 12:00 Odlotowe to były (i nadal są) Fiaty coupe: 850 Sport Coupe i jeszcze bardziej Spider. 124 Coupe i jeszcze bardziej Spider. 2300 Coupe i jeszcze bardziej Spider. A Fiat Coupe to jest fajne coupe. Ale nie poraża swą genialnością tak, jak tamtym się zdarzyło w swoich najlepszych czasach... Link Zgłoś
Gość: Niknejm Re: Fiat Coupe IP: *.waw.cdp.pl, / 143.26.82.* 24.01.03, 12:24 Ktoś niedawno pytał o awaryjność AR GTV... Jest to przerobiony Fiat Coupe, więc ma odpowiedź. Nie jest najlepiej... Ciekawe jak awaryjne jest Ferrari ;-) Pzdr Niknejm Link Zgłoś
Gość: csi Re: Fiat Coupe IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 24.01.03, 12:37 Gość portalu: Niknejm napisał(a): > Ktoś niedawno pytał o awaryjność AR GTV... Jest to przerobiony Fiat Coupe, więc > > ma odpowiedź. Nie jest najlepiej... > > Ciekawe jak awaryjne jest Ferrari ;-) > > Pzdr > Niknejm Pytałem ja, ale nikt tu nie pisze o awaryjności fiata. W artykule auto opisane jest raczej pozytywnie, a zażuty dotyczą przede wszystkim silnika, a te są akurat różne w coupe i alfie. Nawiasem silniki grupy fiata to generalnie pierwsza liga światowa. Wiem, wiem razem z hondą :-) pzd. csi Link Zgłoś
Gość: Niknejm Re: Fiat Coupe IP: proxy / 143.26.82.* 24.01.03, 12:54 Gość portalu: csi napisał(a): > Pytałem ja, ale nikt tu nie pisze o awaryjności fiata. W artykule auto > opisane > jest raczej pozytywnie, a zażuty dotyczą przede wszystkim silnika, a te są > akurat różne w coupe i alfie. Nawiasem silniki grupy fiata to generalnie > pierwsza liga światowa. Wiem, wiem razem z hondą :-) Wszystkie silniki? Dwulitrowce też? Zdaje się, że w GTV było montowane 2.0 turbo (takie jak w Coupe). Choć mogę się mylić, więc się nie upieram. ;-) Co do silników grupy Fiata - owszem są fajne, ale niektóre (jak w Coupe) są awaryjne. Tu Honda wypada lepiej ;-) Z Alf bardzo podoba mi się 156 GTA (niemal tak jak Civic TypeR ;-)). Tylko, że 156 jest podobno dość awaryjna. W ogóle lubię auta typu 'wilk w owczej skórze'. Pzdr Niknejm Link Zgłoś
Gość: csi Re: Fiat Coupe IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 24.01.03, 15:18 Gość portalu: Niknejm napisał(a): > Wszystkie silniki? Dwulitrowce też? Zdaje się, że w GTV było montowane 2.0 > turbo (takie jak w Coupe). Choć mogę się mylić, więc się nie upieram. ;-) > Co do silników grupy Fiata - owszem są fajne, ale niektóre (jak w Coupe) są > awaryjne. Tu Honda wypada lepiej ;-) > > Z Alf bardzo podoba mi się 156 GTA (niemal tak jak Civic TypeR ;-)). Tylko, że > 156 jest podobno dość awaryjna. W ogóle lubię auta typu 'wilk w owczej skórze'. > > Pzdr > Niknejm ... mylisz się 2.0 turbo /chyba 192ps/ występowało w alfie gtv bardzo rzadko /tylko rynek włoski/, podstawowe silniki dla gtv to 1.8 144ps, 2.0 150ps /baaardzo dobry :-) / i 3.0 v6 320ps. Ten silnik z turbo rzeczywiście fiatowi wyszedł nie najlepiej :( pzd.csi Link Zgłoś
Gość: Sławek Re: Fiat Coupe IP: *.aries.com.pl 24.01.03, 16:52 Silnik 3.0 ma 220 KM Co do Fiata Coupe uwazam,że zdecydowanie nie ma na rynku samochodu który wszedł do produkcji 10 lat temu,a wyglada tak atrakcyjnie i świeżo (zarówno na zewnatrz jak i w środku) oraz ma tak atrakcyjną cene.Kolejny plus to to,ze jeśli ktoś naprawde jest pasjonatem to znajdzie sobie egzemplarz bezwypadkowy,z małym przebiegiem zakupiony w polskiej sieci dealerskiej (równiez ze skórzaną tapicerką i klimatyzacją) chyba w silnikach 1.8 i 2.0 (sam miałem okazje kupić Coupe chyba 4 letnie z przebiegiem 3000 km!!!).Silniki może nie najmocniejsze ale przynajmniej niezawodne.Ponad to do wyboru silnik 2.0 turbo o mocy 192,a potem 220 KM który czyni z Fiata Coupe bardzo szybki samochód (250 km/h). Tak czy owak nie jest to samochód dla laika lecz dla kogoś kto wie dlaczego go kupuje. Technicznie Fiat Coupe bazuje na Tipo i jest z nim bardzo spokrewniony (płyta i silniki) Za wyjatkiem 10 razy droższego Porsche konkurenci Fiata Coupe na polskim rynku w 100% to samochody powypadkowe i zajeżdzone (Prelude,Celica itp) Tak naprawde z punku widzenia ceny i wieku konkurentem dla Fiata Coupe jest tylko Opel Tigra (dwie klasy niżej) z jak na sportowe auto kosiarkami,a nie silnikami,bardzo ciasnym wnetrzem i oklepanym,"babskim" wyglądem. Reasumując Fiat Coupe to nie miejska kosiarka i jeśli ktoś się na niego decyduje to wie dlaczego jest mu więc skłonny bardzo wiele wybaczyć. Osobiście nie wykluczam zakupu Coupe jeśli trafie na "białego kruka" czyli zadbanego i z małym przebiegiem od osoby jaką opisałem powyżej.Samochód bedzie mi sprawiał radość,a nie robił 50 tyś km rocznie.Jedyna obawa jaką w sobie nosze co do tego samochodu to ewentualne naprawy blacharskie wynikajace z ewentualnej stłuczki,wypadku.Podejrzewam,ze w przeciwieństwie do tanich i dostępnych pozostałych części z Tipo będą bardzo drogie. pozdrawiam > Gość portalu: Niknejm napisał(a): > > > > Wszystkie silniki? Dwulitrowce też? Zdaje się, że w GTV było montowane 2.0 > > > turbo (takie jak w Coupe). Choć mogę się mylić, więc się nie upieram. ;-) > > Co do silników grupy Fiata - owszem są fajne, ale niektóre (jak w Coupe) s > ą > > awaryjne. Tu Honda wypada lepiej ;-) > > > > Z Alf bardzo podoba mi się 156 GTA (niemal tak jak Civic TypeR ;-)). Tylko > , > że > > 156 jest podobno dość awaryjna. W ogóle lubię auta typu 'wilk w owczej > skórze'. > > > > Pzdr > > Niknejm > > ... mylisz się 2.0 turbo /chyba 192ps/ występowało w alfie gtv bardzo > rzadko /tylko rynek włoski/, podstawowe silniki dla gtv to 1.8 144ps, 2.0 > 150ps /baaardzo dobry :-) / i 3.0 v6 320ps. Ten silnik z turbo rzeczywiście > fiatowi wyszedł nie najlepiej :( > pzd.csi Link Zgłoś
Gość: csi Re: Fiat Coupe IP: 212.76.37.* 24.01.03, 23:52 Gość portalu: Sławek napisał(a): > Silnik 3.0 ma 220 KM jasne że 220, żle mi się kliknęło :-) pzd. Link Zgłoś
Gość: franek-b Re: Fiat Coupe IP: *.tpi.pl 24.01.03, 14:09 > Ciekawe jak awaryjne jest Ferrari ;-) hmm ciezko oceniac w zwyklych kategoriach, mam znajomego ktory posiadal bodajze model 348 z poczatku lat 90. z tego co mowil nie nalezy takich aut eksploatowac zbyt intensywnie (chodzi o duze przebiegi a nie delikatne operowanie gazem) i silnik wymaga generalki przy przebiegach rzedu 80-100 tys km. Link Zgłoś
Gość: puker Re: Fiat Coupe IP: *.lomza.cvx.ppp.tpnet.pl 05.05.03, 00:03 Chce sobie kupić samochod , gdyż muj hyundai coupe zaczal sie sypac (220000 tys przebiegu) Z tego artykólu nie wiem czy warto kupic fiata czy tez nie i jaką wersje silnikową. Czy mogby mi ktos cos poradzic? Link Zgłoś
Gość: Rav Re: Fiat Coupe IP: *.bielsko.dialog.net.pl 05.05.03, 01:09 Jeździłem wersją 140 konną (coś ok. 9 do setki, dla mnie wystarczy), samochód naprawdę wygodny przy znakomitym trzymaniu drogi. ABS na lato odłączałbym, kiedy się wtrąca, osłabia hamowanie na suchym odczuwalnie. Ogólnie samochód bardzo przyjemny, z przodu obszerny, super fotele, dla mnie bomba. Co do szczegółów- niewiele mogę powiedzieć, za krótkie miałem doświadczenia, ale gdybym tylko miał okazję kupić dobry egzemplarz, nie wahałbym się, pozdrawiam Link Zgłoś