Dodaj do ulubionych

Vectra B 2.0 od 1999

20.01.03, 09:20
Co sądzicie o Vectrze B 2.0 CD(CDX) z 1999 roku (po face liftingu), czyli
Wasze doświadczenia? Jak się ma do 1.8? Podobno niewiele większe zużycie, a
moc jednak większa!

dzięki.
Obserwuj wątek
    • Gość: Pitz Re: Vectra B 2.0 od 1999 IP: *.u.mcnet.pl 20.01.03, 15:09
      desperato napisał:

> Co sądzicie o Vectrze B 2.0 CD(CDX) z 1999 roku (po face liftingu), czyli
      > Wasze doświadczenia? Jak się ma do 1.8? Podobno niewiele większe zużycie, a
      > moc jednak większa!
      >
      > dzięki.
      2.0 CD kombi ciezarowy - mam od drugiej polowy wrzesnia roku 2002, prejechalem
      dopiero jakies 10 000. Na razie OK, zainwestowac musialem tylko w silnik
      krokowy, bo poprzedni wlasciciel juz tego nie zrobil przed sprzedaza - efekt
      wolne obroty nie byly wolne (do 1700). Autko ma 98 000 i w grudniu skonczylo 3
      lata. Jestem pod wrazeniem spasowania autka, bo wszystko jak prosto z fabryki.
      Silniczek jest OK, trzeba dosc wysoko krecic, ale potem rwie asfalt. To tyle,
      co moge na razie powiedziec o tym aucie. No i mnie osobiscie cholernie podoba
      sie sylwetka tego autka.
      • Gość: Pitz Re: Vectra B 2.0 od 1999 IP: *.u.mcnet.pl 21.01.03, 10:34
        Gość portalu: Pitz napisał(a):

> desperato napisał:
        >
        > > Co sądzicie o Vectrze B 2.0 CD(CDX) z 1999 roku (po face liftingu), czyli
        > > Wasze doświadczenia? Jak się ma do 1.8? Podobno niewiele większe zużycie,
        > a
        > > moc jednak większa!
        > >
        > > dzięki.
        > 2.0 CD kombi ciezarowy - mam od drugiej polowy wrzesnia roku 2002,
        prejechalem
        > dopiero jakies 10 000. Na razie OK, zainwestowac musialem tylko w silnik
        > krokowy, bo poprzedni wlasciciel juz tego nie zrobil przed sprzedaza - efekt
        > wolne obroty nie byly wolne (do 1700). Autko ma 98 000 i w grudniu skonczylo
        3
        > lata. Jestem pod wrazeniem spasowania autka, bo wszystko jak prosto z
        fabryki.
        > Silniczek jest OK, trzeba dosc wysoko krecic, ale potem rwie asfalt. To tyle,
        > co moge na razie powiedziec o tym aucie. No i mnie osobiscie cholernie podoba
        > sie sylwetka tego autka.
        Poprawka do mojego wczorajszego postu - wieczorem wrocilem z pracy zatrzymujac
        sie pod sklepem, przekrecilem i wyjalem kluczyk a silnik pracowal dalej! Po
        zgaszeniu silnika w sposob nieco niestandardowy lampki ladowania oleju i
        czegostam jeszcze palily sie razem z wyslwietlaczem - tak jak przy
        niewylaczonej stacyjce i zgaszonym samochodzie. Jak odpialem na moment kleme,
        to zgaslo. Rano sprobowalem i bylo to samo. Oczywiscie jak dojechalem do
        warsztatu, to jak reka odjal. Ponoc nie spotkali sie z czyms takim w Oplu.
        Owszem w Polonezie, ale nie w Oplu. Dam Wam znac jak wystapi jeszcze raz i
        zdiagnozuje to. Na moj gust, to pewnie ktorys przekaznik sie wiesza.
    • Gość: evenement Re: Vectra B 2.0 od 1999 IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 20.01.03, 18:21
      ja mam vectre 1.8 16 v i jezdziłem vectrą 2.0 16 v wiec dla mnie róznica
      jest zadna wsadzasz stożek swiece oraz przerabiasz układ wydechowy i ci
      gwarantuje ze vectra 1.8 16 v bedzie sie lepiej zbierac niz ta 2.0 !!!!!
      • polokokt Re: Vectra B 2.0 od 1999 20.01.03, 18:24
        pod warunkiem ze wlasciciel tej 2.0 nie zrobil tego samego
        Ale mysle ze nie o takie rady i doswiadczenia chodzilo autorowi watku, choc
        pewnie wszystkie sa bezcenne
        pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka