desperato 20.01.03, 09:20 Co sądzicie o Vectrze B 2.0 CD(CDX) z 1999 roku (po face liftingu), czyli Wasze doświadczenia? Jak się ma do 1.8? Podobno niewiele większe zużycie, a moc jednak większa! dzięki. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Pitz Re: Vectra B 2.0 od 1999 IP: *.u.mcnet.pl 20.01.03, 15:09 desperato napisał: > Co sądzicie o Vectrze B 2.0 CD(CDX) z 1999 roku (po face liftingu), czyli > Wasze doświadczenia? Jak się ma do 1.8? Podobno niewiele większe zużycie, a > moc jednak większa! > > dzięki. 2.0 CD kombi ciezarowy - mam od drugiej polowy wrzesnia roku 2002, prejechalem dopiero jakies 10 000. Na razie OK, zainwestowac musialem tylko w silnik krokowy, bo poprzedni wlasciciel juz tego nie zrobil przed sprzedaza - efekt wolne obroty nie byly wolne (do 1700). Autko ma 98 000 i w grudniu skonczylo 3 lata. Jestem pod wrazeniem spasowania autka, bo wszystko jak prosto z fabryki. Silniczek jest OK, trzeba dosc wysoko krecic, ale potem rwie asfalt. To tyle, co moge na razie powiedziec o tym aucie. No i mnie osobiscie cholernie podoba sie sylwetka tego autka. Link Zgłoś
Gość: Pitz Re: Vectra B 2.0 od 1999 IP: *.u.mcnet.pl 21.01.03, 10:34 Gość portalu: Pitz napisał(a): > desperato napisał: > > > Co sądzicie o Vectrze B 2.0 CD(CDX) z 1999 roku (po face liftingu), czyli > > Wasze doświadczenia? Jak się ma do 1.8? Podobno niewiele większe zużycie, > a > > moc jednak większa! > > > > dzięki. > 2.0 CD kombi ciezarowy - mam od drugiej polowy wrzesnia roku 2002, prejechalem > dopiero jakies 10 000. Na razie OK, zainwestowac musialem tylko w silnik > krokowy, bo poprzedni wlasciciel juz tego nie zrobil przed sprzedaza - efekt > wolne obroty nie byly wolne (do 1700). Autko ma 98 000 i w grudniu skonczylo 3 > lata. Jestem pod wrazeniem spasowania autka, bo wszystko jak prosto z fabryki. > Silniczek jest OK, trzeba dosc wysoko krecic, ale potem rwie asfalt. To tyle, > co moge na razie powiedziec o tym aucie. No i mnie osobiscie cholernie podoba > sie sylwetka tego autka. Poprawka do mojego wczorajszego postu - wieczorem wrocilem z pracy zatrzymujac sie pod sklepem, przekrecilem i wyjalem kluczyk a silnik pracowal dalej! Po zgaszeniu silnika w sposob nieco niestandardowy lampki ladowania oleju i czegostam jeszcze palily sie razem z wyslwietlaczem - tak jak przy niewylaczonej stacyjce i zgaszonym samochodzie. Jak odpialem na moment kleme, to zgaslo. Rano sprobowalem i bylo to samo. Oczywiscie jak dojechalem do warsztatu, to jak reka odjal. Ponoc nie spotkali sie z czyms takim w Oplu. Owszem w Polonezie, ale nie w Oplu. Dam Wam znac jak wystapi jeszcze raz i zdiagnozuje to. Na moj gust, to pewnie ktorys przekaznik sie wiesza. Link Zgłoś
Gość: evenement Re: Vectra B 2.0 od 1999 IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 20.01.03, 18:21 ja mam vectre 1.8 16 v i jezdziłem vectrą 2.0 16 v wiec dla mnie róznica jest zadna wsadzasz stożek swiece oraz przerabiasz układ wydechowy i ci gwarantuje ze vectra 1.8 16 v bedzie sie lepiej zbierac niz ta 2.0 !!!!! Link Zgłoś
polokokt Re: Vectra B 2.0 od 1999 20.01.03, 18:24 pod warunkiem ze wlasciciel tej 2.0 nie zrobil tego samego Ale mysle ze nie o takie rady i doswiadczenia chodzilo autorowi watku, choc pewnie wszystkie sa bezcenne pozdrawiam Link Zgłoś