Dodaj do ulubionych

reflektor z angielskiej wersji auta

IP: *.crowley.pl 20.01.03, 14:25
Pękł mi przedni reflektor po prawej stronie (po stronie pasażera). Dostałem
taki reflektor od znajomego, ale jest on wyjety z samochodu z kierownica po
prawej stronie (angielska wersja). Zamontowałem go, ale wyraźnie widzę, że
inaczej bije światło. Spowodowane jest to tym, że oni jeżdżą inną stroną
drogi i ten reflektor ma świecić na środek drogi, podczas gdy u nas jest
odpowiedzialny także za oświetlenie pobocza. Ja mam teraz tak, że oba świecą
centralnie (dobrze widać co sie dzieje przed autem) natomiast pobocze jest
czarne jak smoła. Jest to nieprawidłowe - wiem. Pytanie: czy to jest tylko
kwestia ustawienia żarówki, ewentualnie osadzenia całego gniazda żarówki, czy
chodzi o całą konstukcję reflektora (chodzi np. o ten "wzór, rysunek" na
szybie). Czy dać sobie spokój i lepiej kupić nowy?
Obserwuj wątek
    • Gość: ryjek Re: reflektor z angielskiej wersji auta IP: *.crowley.pl 20.01.03, 14:27
      Dodam jeszcze, że auto jest dośc rzadkie i juz nie produkowane, więc nowy
      refletor to wydatek rzędu 350 zł, a używany baaaardzo ciężko trafić.
    • Gość: Hiszpan Re: reflektor z angielskiej wersji auta IP: 213.25.43.* 20.01.03, 14:35
      prawdopodobnie kłopot jest i w mocowaniu żarówki i kształcie rzeźby szyby
      reflektora... na 100% rzeźba jest inna wiem bo porównywałem kiedyś 2 wersje
      tego samego reflektora angielską i europejską... jeden miał na szkle taki
      zakreskowany trójkąt a drógi nie... te kreski na 100% załamują światło
      wychodzące z reflektora jak pryzmat... niestety inne fragmenty szkła też były
      nieco inne...

wg mnie to musisz kupić wersje europejską... bo na przeglądzie technicznym
      (chyba że masz auto zabytkowe zwolnione z przeglądów - KOLEKCJONERSKIE) możesz
      mieć kłopoty... na badaniu ustawienia swiateł od razu wyda się że masz zły
      klosz reflektora... no i oczywiście jazda z nieoświetlonym poboczem także nie
      bedzie należała do najbezpieczniejszych...

PZDR!
      • Gość: ryjek Re: reflektor z angielskiej wersji auta IP: *.crowley.pl 20.01.03, 14:48
        No na pewno nie będę tak jeździł. W mieście to pół biedy ale na trasie to
        śmierć w oczach. To sie tak wydaje, że to niby tylko pobocze, ale jak sie
        jedzie to wierz mi - prawie na ślepo. Nie widac krawędzi drogi, a nie daj Boże
        jak ktoś lub coś idzie bądź stoi na poboczu to katastrofa. - myslałem tylko że
        to jest do zrobienia.
        • hiszpan25 Re: reflektor z angielskiej wersji auta 20.01.03, 15:25
          zobacz na szkła obydwu reflektorów... zobaczysz pewnie różnicę.. głowy nie dam
          bo zawsze moze się okazać jeszcze coś innego ale na mój gust to szyby są inne i
          żarówkę wkłada sie inaczej( a może są to nawet inne żarówki bo w takich np H4
          masz blaszkę kształtującą wstępnie snop światła widać że blaszka ta jest
          podcięta tak by dawać dłuższy snop światła właśnie na prawa stronę...) coś
          typu /...
          PZDR!
    • tmcmc polerowanie lamp samochodowych 30.05.14, 14:39
      Firma TMC-MC świadczy usługi odnawiania, przeróbki i regeneracji lamp samochodowych.
      Więcej szczegółowych informacji znajduje sie na naszej stronie internetowej www.tmcmc.pl
      • galtomone Nie polecam TMC-MC 30.05.14, 14:41
        Stanowczo nie polecam TMC-MC nikomu. Fiorma TMC-MC to spamerzy, wiec pewnie uslugi maja drogie i buylejakie, skoro nawet na reklame ich nie stac!
        Na strone na wszelki wypadek tezwchodzic nie radze, bo skoro spamerzy z nich to pewnie i wirusy maja.

Nie polecam TMC-MC - lampy samochodowe przeróbka.
        • only_the_godfather Re: Nie polecam TMC-MC 30.05.14, 15:15
          Nie polecam TMC-MC. Firma reklamująca się w beszczelny spsób na forum raczej nie jest wiarygodną firmą.
        • dany-b Re: Nie polecam TMC-MC 28.11.14, 09:58
          Nie polecam firmy TMC-MC a wręcz ODRADZAM. Nie słowni, okłamują klienta, usługa bardzo niskiej jakości, lampy nie poskładane jak powinny być. Łatwo rozporządza się kasą innych ( przesyłka za kosmiczną cenę tylko dlatego że samemu dało się d... i na czas nie zrobiło usługi). Stanowcze NIE
      • kontik_71 z daleka od firmy TMC-MC 30.05.14, 15:03
        To spamerzy
      • qqbek TMC-MC popsuje twoje oświetlenie, jeśli... 30.05.14, 15:24
        Miast uczciwie płacić za reklamę spamują po forach.
        TMC-MC zepsuje twój reflektor, jeżeli do naprawy podejdzie tak, jak do reklamy w Internecie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka