Dodaj do ulubionych

Jeep Grand Cherokee 2,7CRD Limited???

19.06.06, 16:25
Co myslicie o roczniku 2002, 2003 tego modelu??? czekam na opinie
Obserwuj wątek
    • 737ng Re: Jeep Grand Cherokee 2,7CRD Limited??? 19.06.06, 23:20
      Myslimy, ze jest mulowaty i pali wiecej niz powinien. Zastanawialismy sie nad
      zakupem nowego i rozczarowalismy sie cena znacznie wyzsza od benzyny, kiepskimi
      osiagami, wysokim zuzyciem paliwa i niedostepnoscia manualnej skrzyni biegow.
      Pozasilnikowo nie podobalo nam sie wykonczenie wnetrza oraz przednie zawieszenie
      nie wygladajace na wystarczajaco dzielne terenowo. Pozostalismy przy starej,
      dobrej terenowce ktora mamy od 11 lat i za zaoszczedzone pieniadze pojechalismy
      na wakacje do Australii. Mojemu ojcu, ktory szukal w tym samym czasie "miejskiej
      terenowki" dla siebie poradzilismy zakup Rav4 z silnikiem 2.4, co tez uczynil i
      jest nader zadowolony.

Pozdrawiamy,

K.
    • hitch5 Re: Jeep Grand Cherokee 2,7CRD Limited??? 19.06.06, 23:49
      Moja żona ma takiego.Średnie spalanie po mieście 12-14 litrów przy dość ostrej
      jeżdzie.Silnik ciągnie dobrze ,ale za miękkie zawieszenie na koleiny.Wysokie
      koszty serwisu,ale piękny wygląd.
      • larka7 Re: Jeep Grand Cherokee 2,7CRD Limited??? 20.06.06, 07:41
        rav 4 to ja jeżdże aktualnie, chce zamienić na nieco większy elegancki SUV do
        90000zł.
        Volvo xc90 piekny w moim stylu, ale póki co poza zasięgiem cenowym.
        co prawda w stanach kosztują 25000$ ale cła i inne opłaty podwajają koszty do
        ok 120 000zł.

a nad wakacjami w Australii to się zastanowie :D
      • kajaba Re: Jeep Grand Cherokee 2,7CRD Limited??? 20.06.06, 09:16
        Powiedz żonie, żeby wymieniła amortyzatory na wzmocnione gazówki (ja wymieniłam
        w swoim - co prawda ja mam benzynę 4,7) to będzie jej znacznie lepiej jeżdził
        na koleinach (mój bujał się jak wańka-wstańka). Co do serwisów to się
        zgadadzam, drogo jak cholera, ale od kiedy przestałam serwisować w
        autoryzowanym serwisie tylko u zaprzyjaźnionego mechanika, który nie próbuje
        mnie naciągnąć na koszty to przestało to być problemem.
    • odin-2 Re: Jeep Grand Cherokee 2,7CRD Limited??? 20.06.06, 07:48
      larka7 napisała:

Co myslicie o roczniku 2002, 2003 tego modelu??? czekam na opinie

czy paliwo w PL stanialo ? , o ile ?
      • larka7 Re: Jeep Grand Cherokee 2,7CRD Limited??? 20.06.06, 08:13
        czasem w życiu trzeba poszaleć, jak oszczędność paliwa będzie moim priorytetem
        to sobie kubie skode na gaz!!!!!!!!
        nie ma opcji takiego samochodu, który jest duży, szybki i mało pali.
        takie rzeczy to tylko w ERZE.

chodzi o całokształt poza spalaniem, z którym się trzeba liczyć. Chyba że masz
        inna propozycje auta tej klasy w tej cenie, ale z innym spalaniem...
        • 737ng Re: Jeep Grand Cherokee 2,7CRD Limited??? 20.06.06, 10:17
          Nie wiem na jakim rynku kupujesz, ale jesli jestes w US of A moze popatrz na
          Highlandera? Duzy, ma naped na wszystkie kola i z V6 fenomenalnie przyspiesza.
          To w zasadzie jest Camry, tylko troche na sterydach.

Jesli jezdzisz w teren i szukasz luksusowej ale i dzielnej terenowki zobacz
          4runnera albo nowego FJ Cruisera.

Pala te wszystkie auta okolo tego co diesel Jeep, jada szybciej i ciszej.

Wiem, pisze tylko o Toyotach :) Ale mam dwie i nie mam najmniejszego powodu
          zeby na nie narzekac.

Udanego wyboru!

K.
          • 737ng Re: Jeep Grand Cherokee 2,7CRD Limited??? 20.06.06, 10:22
            Przeczytalem ze zrozumieniem i juz wiem, ze za zlotowki :)))

Nie wiem co jest porownywalne tam... Ale Jeep zdecydowanie mi nie podszedl.
            Jesli decydowalbym sie na diesla to dla oszczednosci paliwa. Ten diesel pali
            tyle ile wiekszosc tej klasy aut z benzyna, a jedzie sie nim slabiej. Nie
            podobala mi sie w nim tez jakosc wykonczenia. I to przednie zawieszenie z
            wachaczami tak nisko, ze az prosza sie o urwanie na kamieniach...

Nowy Rav4 jest znacznie wiekszy :)

K.
            • larka7 Re: Jeep Grand Cherokee 2,7CRD Limited??? 20.06.06, 10:50
              ale nowy rav4 z dobrym wyposażeniem kosztuje 130 000zł - za ta cenę to można
              już volvo xc90 kupić,natomiast jeep grand cherokee z 2002 w 90 000zł sie
              zmieszcze
              a starej ravki już nie chce bo mam od 2001 roku kupioną nową w salonie, w sumie
              narzekać nie mogę, ale czas na odmiane
              • larka7 Re: Jeep Grand Cherokee 2,7CRD Limited??? 20.06.06, 10:51
                jakosc wykonczenia??? co jest nie tak jeśli chodzi o jakość wykoczenia???
                • 737ng Re: Jeep Grand Cherokee 2,7CRD Limited??? 20.06.06, 12:13
                  Subiektywna ocena:

Jakosc wnetrza Jeepa jest gorsza niz w moim starym aucie. Zakladam, ze
                  wymieniajac samochod na nowy, czyli o 11 lat nowszy od obecnego, zyskam
                  ladniejsze, lepsze i bardziej niezawodne auto. Tym bardziej, ze nie musze "skode
                  na gaz".

W tym porownaniu moj obecny samochod wygrywa.

Teraz kusi mnie LC, ale to juz duzy wydatek...

K.
    • hitch5 Re: Jeep Grand Cherokee 2,7CRD Limited??? 20.06.06, 13:15
      Nie rozumiesz ,że nie każdy marzy o rav4 albo innej toyocie.Miałem okazje
      ostatnio jeżdzić landem 3.0d4d z chipem i byłem zawiedziony.Zawieszenie niby
      pneumatyczne ,a prowadzenie podobne jak w jeepie gand cherokee z 2003 r.Ogółem
      do nowego grand cherokee 3.0crd lub bmw x5 ,czy nawet volvo xc 90 się nie umywa.
      • larka7 Re: Jeep Grand Cherokee 2,7CRD Limited??? 20.06.06, 13:32
        masz racje, ale przy budżecie 90000zł? jaki SUV jest lepszy od grand cherokee?
      • larka7 Re: Jeep Grand Cherokee 2,7CRD Limited??? 20.06.06, 13:37
        to co mi troche przeszkadza w grand cherokee to dość mała przestrzen wewnątrz,
        nieporównywalna do volvo xc90.
        gdzie wg Was najlepiej kupić tą fure (cherokee)
        dobra strona internetowa?handlarz? salon- komis?
        w sumie gratka, otomoto, allegro wałkuja się tam te same ogłoszenia i wcale nie
        za duży wybór.
      • 737ng Re: Jeep Grand Cherokee 2,7CRD Limited??? 20.06.06, 22:19
        Nie kazdy marzy o toyocie i ja to doskonale rozumiem. Jednak zapytany o opinie
        mam prawo swoja wypowiedziec. Co kto z nia zrobi to juz indywidualna sprawa
        opiniobiorcy tudziez posiadacza 80tys do wydania. A ja jezdzilem kilkoma LC i to
        bedzie tez moje nastepne auto.

Bylem w kilku miejscach gdzie jazda samochodem terenowym byla musem a nie
        wyborem. Nie widzialem tam JGC, BMW, VW ani niczego z wielkiej trojki. Byly
        glownie LC i Rovery roznych masci. Zreszta, Top Gear przeprowadzilo kiedys
        ciekawy test HiLuxa.

Chyba mamy po prostu inne priorytety przy wyborze SUVa...

K.
        • larka7 Re: Jeep Grand Cherokee 2,7CRD Limited??? 20.06.06, 22:26
          ja nie myśle o jeździe terenowej. Chodzi mi o typowy miejski, elegancki SUV. LC
          podoba mi się również. Ale póki co nie mam potrzeby jazdy w terenie.
          • simr1979 Re: Jeep Grand Cherokee 2,7CRD Limited??? 21.06.06, 11:38
            larka7 napisała:

> ja nie myśle o jeździe terenowej. Chodzi mi o typowy miejski, elegancki SUV. LC
            >
            > podoba mi się również. Ale póki co nie mam potrzeby jazdy w terenie.

Ani Grand ani LC 90/120 nie są "miejskimi SUVami", tylko mniej lub bardziej
            sprawnymi samochodami TERENOWYMI.
            (Miejskie ?) SUV'y tej wielkości to Santa Fe, X-trail, Outlander, ewentualnie z
            wyższej półki RX300 czy XC90 - prowadzą się jak osobowe, a wyglądają jak
            terenowe....
            • larka7 Re: Jeep Grand Cherokee 2,7CRD Limited??? 21.06.06, 12:30
              my tu sobie prowadzimy luźną rozmowe a ten się czepia.
              wiem, że Grand jest terenowym autem, ale my tu piszemy o naszych oczekiwaniach
              i potrzebach a nie omawiamy czysto technicznych spraw.

• larka7 Re: Jeep Grand Cherokee 2,7CRD Limited??? 20.06.06, 13:45
      jestem po rozmowie w salonowym komisie jeep, pan złożył mi oferte nie do
      odrzucenia.
      tzn.przysłał mi zdjęcia super grand cherokee za rewelacyjną cenę 83100zl w
      promocji bo startował od 85 000, po czym znalazłam tą sztukę na www.gratka.pl
      za 81 000
    • hitch5 Re: Jeep Grand Cherokee 2,7CRD Limited??? 20.06.06, 23:36
      Przypominam Ci że w międzynarodowym teście jeep gc został uznany najlepszym
      samochodem terenowym w swojej klasie w 2004 pokonując land cruisera między
      innymi dzięki temu ,że ma zalezne zawieszenie.Poza tym kilku znajomych z
      mocnymi terenówkami(toyota lc,jeep gc,navara) i żaden z nich włacznie ze mną
      nie był w terenie więcej niż 5 razy.Poza tym ty chyba chcesz terenówke a nie
      suva.
    • hitch5 Re: Jeep Grand Cherokee 2,7CRD Limited??? 21.06.06, 17:49
      Jeśli chodzi o jazdę miejską jeep jest ok,tylko dużo pali.Jeśli często jeżdzisz
      w długie trasy po polskich drogach i lubisz szybką jazdę to kup coś innego.
      • larka7 Re: Jeep Grand Cherokee 2,7CRD Limited??? 22.06.06, 09:53
        coś innego? tzn co?
        DAJ PRZYkŁAD AUTA, KTÓRE MNIEJ SPALi.
        isuzu, vitary i inne subaru odpadają.
        chcę żeby auto miało okazały wygląd, żeby nie było kwadratowe, żeby miało
        przestrzeń wewnątrz, dobre wyposażenie, skóry, klima etc.
        auto będzie używane praktycznie wszędzie, w mieście, na polskich
        drogach "szybkiego ruchu", na europejskich autostradach również. czasem po
        wiejskich, polskich, drogach w tym piaskowych,
        dodam, że będzie nim jeździć 3 osobowa rodzina plus pies :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka