larka7 19.06.06, 16:25 Co myslicie o roczniku 2002, 2003 tego modelu??? czekam na opinie Link Zgłoś Obserwuj wątek
737ng Re: Jeep Grand Cherokee 2,7CRD Limited??? 19.06.06, 23:20 Myslimy, ze jest mulowaty i pali wiecej niz powinien. Zastanawialismy sie nad zakupem nowego i rozczarowalismy sie cena znacznie wyzsza od benzyny, kiepskimi osiagami, wysokim zuzyciem paliwa i niedostepnoscia manualnej skrzyni biegow. Pozasilnikowo nie podobalo nam sie wykonczenie wnetrza oraz przednie zawieszenie nie wygladajace na wystarczajaco dzielne terenowo. Pozostalismy przy starej, dobrej terenowce ktora mamy od 11 lat i za zaoszczedzone pieniadze pojechalismy na wakacje do Australii. Mojemu ojcu, ktory szukal w tym samym czasie "miejskiej terenowki" dla siebie poradzilismy zakup Rav4 z silnikiem 2.4, co tez uczynil i jest nader zadowolony. Pozdrawiamy, K. Link Zgłoś
hitch5 Re: Jeep Grand Cherokee 2,7CRD Limited??? 19.06.06, 23:49 Moja żona ma takiego.Średnie spalanie po mieście 12-14 litrów przy dość ostrej jeżdzie.Silnik ciągnie dobrze ,ale za miękkie zawieszenie na koleiny.Wysokie koszty serwisu,ale piękny wygląd. Link Zgłoś
larka7 Re: Jeep Grand Cherokee 2,7CRD Limited??? 20.06.06, 07:41 rav 4 to ja jeżdże aktualnie, chce zamienić na nieco większy elegancki SUV do 90000zł. Volvo xc90 piekny w moim stylu, ale póki co poza zasięgiem cenowym. co prawda w stanach kosztują 25000$ ale cła i inne opłaty podwajają koszty do ok 120 000zł. a nad wakacjami w Australii to się zastanowie :D Link Zgłoś
kajaba Re: Jeep Grand Cherokee 2,7CRD Limited??? 20.06.06, 09:16 Powiedz żonie, żeby wymieniła amortyzatory na wzmocnione gazówki (ja wymieniłam w swoim - co prawda ja mam benzynę 4,7) to będzie jej znacznie lepiej jeżdził na koleinach (mój bujał się jak wańka-wstańka). Co do serwisów to się zgadadzam, drogo jak cholera, ale od kiedy przestałam serwisować w autoryzowanym serwisie tylko u zaprzyjaźnionego mechanika, który nie próbuje mnie naciągnąć na koszty to przestało to być problemem. Link Zgłoś
odin-2 Re: Jeep Grand Cherokee 2,7CRD Limited??? 20.06.06, 07:48 larka7 napisała: Co myslicie o roczniku 2002, 2003 tego modelu??? czekam na opinie czy paliwo w PL stanialo ? , o ile ? Link Zgłoś
larka7 Re: Jeep Grand Cherokee 2,7CRD Limited??? 20.06.06, 08:13 czasem w życiu trzeba poszaleć, jak oszczędność paliwa będzie moim priorytetem to sobie kubie skode na gaz!!!!!!!! nie ma opcji takiego samochodu, który jest duży, szybki i mało pali. takie rzeczy to tylko w ERZE. chodzi o całokształt poza spalaniem, z którym się trzeba liczyć. Chyba że masz inna propozycje auta tej klasy w tej cenie, ale z innym spalaniem... Link Zgłoś
737ng Re: Jeep Grand Cherokee 2,7CRD Limited??? 20.06.06, 10:17 Nie wiem na jakim rynku kupujesz, ale jesli jestes w US of A moze popatrz na Highlandera? Duzy, ma naped na wszystkie kola i z V6 fenomenalnie przyspiesza. To w zasadzie jest Camry, tylko troche na sterydach. Jesli jezdzisz w teren i szukasz luksusowej ale i dzielnej terenowki zobacz 4runnera albo nowego FJ Cruisera. Pala te wszystkie auta okolo tego co diesel Jeep, jada szybciej i ciszej. Wiem, pisze tylko o Toyotach :) Ale mam dwie i nie mam najmniejszego powodu zeby na nie narzekac. Udanego wyboru! K. Link Zgłoś
737ng Re: Jeep Grand Cherokee 2,7CRD Limited??? 20.06.06, 10:22 Przeczytalem ze zrozumieniem i juz wiem, ze za zlotowki :))) Nie wiem co jest porownywalne tam... Ale Jeep zdecydowanie mi nie podszedl. Jesli decydowalbym sie na diesla to dla oszczednosci paliwa. Ten diesel pali tyle ile wiekszosc tej klasy aut z benzyna, a jedzie sie nim slabiej. Nie podobala mi sie w nim tez jakosc wykonczenia. I to przednie zawieszenie z wachaczami tak nisko, ze az prosza sie o urwanie na kamieniach... Nowy Rav4 jest znacznie wiekszy :) K. Link Zgłoś
larka7 Re: Jeep Grand Cherokee 2,7CRD Limited??? 20.06.06, 10:50 ale nowy rav4 z dobrym wyposażeniem kosztuje 130 000zł - za ta cenę to można już volvo xc90 kupić,natomiast jeep grand cherokee z 2002 w 90 000zł sie zmieszcze a starej ravki już nie chce bo mam od 2001 roku kupioną nową w salonie, w sumie narzekać nie mogę, ale czas na odmiane Link Zgłoś
larka7 Re: Jeep Grand Cherokee 2,7CRD Limited??? 20.06.06, 10:51 jakosc wykonczenia??? co jest nie tak jeśli chodzi o jakość wykoczenia??? Link Zgłoś
737ng Re: Jeep Grand Cherokee 2,7CRD Limited??? 20.06.06, 12:13 Subiektywna ocena: Jakosc wnetrza Jeepa jest gorsza niz w moim starym aucie. Zakladam, ze wymieniajac samochod na nowy, czyli o 11 lat nowszy od obecnego, zyskam ladniejsze, lepsze i bardziej niezawodne auto. Tym bardziej, ze nie musze "skode na gaz". W tym porownaniu moj obecny samochod wygrywa. Teraz kusi mnie LC, ale to juz duzy wydatek... K. Link Zgłoś
hitch5 Re: Jeep Grand Cherokee 2,7CRD Limited??? 20.06.06, 13:15 Nie rozumiesz ,że nie każdy marzy o rav4 albo innej toyocie.Miałem okazje ostatnio jeżdzić landem 3.0d4d z chipem i byłem zawiedziony.Zawieszenie niby pneumatyczne ,a prowadzenie podobne jak w jeepie gand cherokee z 2003 r.Ogółem do nowego grand cherokee 3.0crd lub bmw x5 ,czy nawet volvo xc 90 się nie umywa. Link Zgłoś
larka7 Re: Jeep Grand Cherokee 2,7CRD Limited??? 20.06.06, 13:32 masz racje, ale przy budżecie 90000zł? jaki SUV jest lepszy od grand cherokee? Link Zgłoś
larka7 Re: Jeep Grand Cherokee 2,7CRD Limited??? 20.06.06, 13:37 to co mi troche przeszkadza w grand cherokee to dość mała przestrzen wewnątrz, nieporównywalna do volvo xc90. gdzie wg Was najlepiej kupić tą fure (cherokee) dobra strona internetowa?handlarz? salon- komis? w sumie gratka, otomoto, allegro wałkuja się tam te same ogłoszenia i wcale nie za duży wybór. Link Zgłoś
737ng Re: Jeep Grand Cherokee 2,7CRD Limited??? 20.06.06, 22:19 Nie kazdy marzy o toyocie i ja to doskonale rozumiem. Jednak zapytany o opinie mam prawo swoja wypowiedziec. Co kto z nia zrobi to juz indywidualna sprawa opiniobiorcy tudziez posiadacza 80tys do wydania. A ja jezdzilem kilkoma LC i to bedzie tez moje nastepne auto. Bylem w kilku miejscach gdzie jazda samochodem terenowym byla musem a nie wyborem. Nie widzialem tam JGC, BMW, VW ani niczego z wielkiej trojki. Byly glownie LC i Rovery roznych masci. Zreszta, Top Gear przeprowadzilo kiedys ciekawy test HiLuxa. Chyba mamy po prostu inne priorytety przy wyborze SUVa... K. Link Zgłoś
larka7 Re: Jeep Grand Cherokee 2,7CRD Limited??? 20.06.06, 22:26 ja nie myśle o jeździe terenowej. Chodzi mi o typowy miejski, elegancki SUV. LC podoba mi się również. Ale póki co nie mam potrzeby jazdy w terenie. Link Zgłoś
simr1979 Re: Jeep Grand Cherokee 2,7CRD Limited??? 21.06.06, 11:38 larka7 napisała: > ja nie myśle o jeździe terenowej. Chodzi mi o typowy miejski, elegancki SUV. LC > > podoba mi się również. Ale póki co nie mam potrzeby jazdy w terenie. Ani Grand ani LC 90/120 nie są "miejskimi SUVami", tylko mniej lub bardziej sprawnymi samochodami TERENOWYMI. (Miejskie ?) SUV'y tej wielkości to Santa Fe, X-trail, Outlander, ewentualnie z wyższej półki RX300 czy XC90 - prowadzą się jak osobowe, a wyglądają jak terenowe.... Link Zgłoś
larka7 Re: Jeep Grand Cherokee 2,7CRD Limited??? 21.06.06, 12:30 my tu sobie prowadzimy luźną rozmowe a ten się czepia. wiem, że Grand jest terenowym autem, ale my tu piszemy o naszych oczekiwaniach i potrzebach a nie omawiamy czysto technicznych spraw. Link Zgłoś
larka7 Re: Jeep Grand Cherokee 2,7CRD Limited??? 20.06.06, 13:45 jestem po rozmowie w salonowym komisie jeep, pan złożył mi oferte nie do odrzucenia. tzn.przysłał mi zdjęcia super grand cherokee za rewelacyjną cenę 83100zl w promocji bo startował od 85 000, po czym znalazłam tą sztukę na www.gratka.pl za 81 000 Link Zgłoś
hitch5 Re: Jeep Grand Cherokee 2,7CRD Limited??? 20.06.06, 23:36 Przypominam Ci że w międzynarodowym teście jeep gc został uznany najlepszym samochodem terenowym w swojej klasie w 2004 pokonując land cruisera między innymi dzięki temu ,że ma zalezne zawieszenie.Poza tym kilku znajomych z mocnymi terenówkami(toyota lc,jeep gc,navara) i żaden z nich włacznie ze mną nie był w terenie więcej niż 5 razy.Poza tym ty chyba chcesz terenówke a nie suva. Link Zgłoś
hitch5 Re: Jeep Grand Cherokee 2,7CRD Limited??? 21.06.06, 17:49 Jeśli chodzi o jazdę miejską jeep jest ok,tylko dużo pali.Jeśli często jeżdzisz w długie trasy po polskich drogach i lubisz szybką jazdę to kup coś innego. Link Zgłoś
larka7 Re: Jeep Grand Cherokee 2,7CRD Limited??? 22.06.06, 09:53 coś innego? tzn co? DAJ PRZYkŁAD AUTA, KTÓRE MNIEJ SPALi. isuzu, vitary i inne subaru odpadają. chcę żeby auto miało okazały wygląd, żeby nie było kwadratowe, żeby miało przestrzeń wewnątrz, dobre wyposażenie, skóry, klima etc. auto będzie używane praktycznie wszędzie, w mieście, na polskich drogach "szybkiego ruchu", na europejskich autostradach również. czasem po wiejskich, polskich, drogach w tym piaskowych, dodam, że będzie nim jeździć 3 osobowa rodzina plus pies :D Link Zgłoś