Dodaj do ulubionych

ogrzewanie postojowe-usterki

IP: 212.106.151.* 30.01.03, 10:37
Czy ktoś dysponuje jakąś wiedzą na temat ogrzewania Webasto i najczęstszych
usterek?Krótko pisząc nie rusza czyli cisza.Czy jakimś prostym sposobem można
sprawdzić co może być przyczyną.Pozdr.
Obserwuj wątek
    • Gość: Michal Re: ogrzewanie postojowe-usterki IP: *.telia.com 30.01.03, 10:46
      Jezeli jest to aparat uzywajacy srodka grzewczego benzyny,tzn na te same
      paliwo co pojazd,sa dwa rodzaje na diesel i benzyne.W obu przypadka niema
      zaplonu.Powodem moze byc swieca zarowa,ktora w dieslu jest caly czas na
      zazeniu natomiast w benzynie tylko w momencie startu,pozniej utrzymywany jest
      tzw.ogien i sie proces powtarza.Tak jak powiedzialem swieca zarowa jezeli jest
      dobra nastepna przyczyna moze byc rele czyli przekaznik do tych swiec.To jest
      rzecz droga tutaj kosztuje okolo 600kr. Obejrz cale urzadzenie niewolno
      dokonywac jakichkolwiek wynalzkow typu drucik i przycisk spalisz auto lub
      zaczadziejesz.Tutaj jak takowe urzadzenie nawala to sie wyrzuca i kupuje
      nowe.Wlasnie ze wzgledu na bezpieczenstwo.Pzdr.Michal
      • Gość: Ataman70 Re: ogrzewanie postojowe-usterki IP: *.wozniaka.bytom.pl 01.02.03, 09:21
        Co to znaczy - nie rusza? U mnie najpierw słychać pompę - z tyłu samochodu-
        takie charakterystyczne "cykanie"- więc tu moze być pierwszy problem. Drugą
        sprawą jest opisywany wczesniej zapłon- nie dodam niczego nowego. Natomiast
        jesli pompa pompuje, a paliwo sie spala, to jest jeszcze kwestia pompy obiegu
        płynu chłodzącego- ja miałem kłopot z pompą- wymieniono mi takowa za jedyne
        700 zł.:( Ale u Ciebie nie musi być aż tak źle - może to kwestia jakiegoś
        bezpiecznika? Ja bym sprawdził bezpieczniki i jesli to nie ten problem - to
        zgłosiłbym sie do serwisu firmy Marpeto - przedstawiciela na Polskę Webasto.
        Pozdrawiam!
        • Gość: Jarek Re: ogrzewanie postojowe-usterki IP: 213.17.181.* 03.02.03, 10:40
          Nic dodać, nic ująć. Niestety najlepiej (najbezpieczniej) pojechać do serwisu
          Webasto. Jeśli jesteś z okolic W-wy to polecam Pana Darka Kowiesa (SKYLARK) z
          Rembertowa - tel. (0-22) 673-50-80.

Pozdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka