Gość: Darek IP: 212.106.151.* 30.01.03, 10:37 Czy ktoś dysponuje jakąś wiedzą na temat ogrzewania Webasto i najczęstszych usterek?Krótko pisząc nie rusza czyli cisza.Czy jakimś prostym sposobem można sprawdzić co może być przyczyną.Pozdr. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Michal Re: ogrzewanie postojowe-usterki IP: *.telia.com 30.01.03, 10:46 Jezeli jest to aparat uzywajacy srodka grzewczego benzyny,tzn na te same paliwo co pojazd,sa dwa rodzaje na diesel i benzyne.W obu przypadka niema zaplonu.Powodem moze byc swieca zarowa,ktora w dieslu jest caly czas na zazeniu natomiast w benzynie tylko w momencie startu,pozniej utrzymywany jest tzw.ogien i sie proces powtarza.Tak jak powiedzialem swieca zarowa jezeli jest dobra nastepna przyczyna moze byc rele czyli przekaznik do tych swiec.To jest rzecz droga tutaj kosztuje okolo 600kr. Obejrz cale urzadzenie niewolno dokonywac jakichkolwiek wynalzkow typu drucik i przycisk spalisz auto lub zaczadziejesz.Tutaj jak takowe urzadzenie nawala to sie wyrzuca i kupuje nowe.Wlasnie ze wzgledu na bezpieczenstwo.Pzdr.Michal Link Zgłoś
Gość: Ataman70 Re: ogrzewanie postojowe-usterki IP: *.wozniaka.bytom.pl 01.02.03, 09:21 Co to znaczy - nie rusza? U mnie najpierw słychać pompę - z tyłu samochodu- takie charakterystyczne "cykanie"- więc tu moze być pierwszy problem. Drugą sprawą jest opisywany wczesniej zapłon- nie dodam niczego nowego. Natomiast jesli pompa pompuje, a paliwo sie spala, to jest jeszcze kwestia pompy obiegu płynu chłodzącego- ja miałem kłopot z pompą- wymieniono mi takowa za jedyne 700 zł.:( Ale u Ciebie nie musi być aż tak źle - może to kwestia jakiegoś bezpiecznika? Ja bym sprawdził bezpieczniki i jesli to nie ten problem - to zgłosiłbym sie do serwisu firmy Marpeto - przedstawiciela na Polskę Webasto. Pozdrawiam! Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: ogrzewanie postojowe-usterki IP: 213.17.181.* 03.02.03, 10:40 Nic dodać, nic ująć. Niestety najlepiej (najbezpieczniej) pojechać do serwisu Webasto. Jeśli jesteś z okolic W-wy to polecam Pana Darka Kowiesa (SKYLARK) z Rembertowa - tel. (0-22) 673-50-80. Pozdr Link Zgłoś