Gość: Ryszard IP: *.wskiz.poznan.pl 30.01.03, 14:42 Wózek fajnie wygląda, ale jak na polskie realia ma zbyt wysoką cenę. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Żulis Re: Ligier Nova 650 IP: 217.153.113.* 30.01.03, 14:51 Mój pprzednik ma całkowitą rację, autko wygląda bardzo ciekawie i mogło by być konkurencją dla Smarta. Cena jednak na tym poziomie odpowiada "prawdziwym" samochodom. Aby naprawdę myśleć o podboju polskiego rynku cenę należało by skalkulować w granicach 20.000 - 25.000 PLN. Choć bardzo mnie ciekawi ilu 16- sto latków znajdzie pieniądze,bądź ich rodziców na takie autko??? ;-))) Link Zgłoś
chaladia Re: Ligier Nova 650 30.01.03, 15:25 Są już tacy na Forum. Wbrew pozorom to nie taki duży wydatek, bo autko jest "przechodnie", tzn. po uzyskaniu prawa jazdy kat. AB się je zbywa za niewiele niższą cenę. A możliwość rozpoczęcia samodzielnego jeżdżenia 2 lata wcześniej to jest dla wielu osób duża rzecz. Pomieszkaj sobie w osiedlu kilka km za miastem, tak jak ja. Dzieciak jest jak w więzieniu. Poza tym, jeżeli młody człowiek jest mądry (a są tacy) - to bezpieczniej jest mu jeździć Ligierem niż autobusem, gdzie mogą go napaść jacyś żule. A jak jest głupi w wieku lat 16, to będzie też głupi w wieku lat 18, 20, 24 itd. Niedawno była na tym Forum długa dyskusja o jednym takim "mądrym", co miał lat 30 i Lancie Lybrę... Jechał 140 km/godz. Link Zgłoś
Gość: rafal Re: Ligier Nova 650 IP: *.am.lublin.pl 07.02.03, 22:12 Cena jest porażająca, bo za taką kasę można mieć dobrze wypasioną Agilę, która świetnie nadaje się do ruchu miejskiego, ale i nieżle radzi sobie na trasie (jeżdzę od 2 lat i jestem bardzo zadowolony) A co z polskim Clikiem (czy jak mu tam?) - miał pojawić się w tym roku w cenie do 20tys?! Czy wie coś więcej na ten temat? Link Zgłoś
Gość: Dj Bunio Trumna dla ludzi bez wyobraźni ? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.01.03, 20:21 Jestem bardzo ciekawy jak wysoki poziom bezpieczeństwa gwarantuje to autko. Dobrze, że jest taki drogi, będzie mniej wypadków z udziałem młodych kierowców. Link Zgłoś
chaladia Re: Trumna dla ludzi bez wyobraźni ? 30.01.03, 20:34 Zapewniam Cie, ze poziom bezpieczenstwa w tym autku jest znacznie wiekszy od tego, jaki oferuje o 100 kg ciezszy (ale 4-osobowy) PF 126p. Jak cos tyle kosztuje, to musi byc dopracowane w kazdym szczególe. Tak sie sklada, ze Francuzi nie kupiliby niebezpiecznego samochodu za duze pieniadze. Jeden glupi Żabojad móglby sie ostatecznie trafic, ale nie uwierzę, że jest tam takich tysiące, jeśli nie dziesiątki tysięcy. Ostatecznie, zamiast Ligiera Francuz moze kupic starego Fiata 500 za powiedzmy 500 Euro, doprowadzic go do porzadku za drugie 500 Euro (kandydatowi na kierowce dobrze by zrobilo, jesli sam by sie tym zajął) w oparciu o ogólnodostepne czesci od Fiata 126 i też by bylo o.k. A jezeli Ligier ma zbyt, to znaczy, ze jest tego wart. Ja sam nowego dla córki raczej nie kupię, ale za 10-11 lat (wtedy będę potrzebował) powinny być dostępne używane w zdecydowanie przystępniejszych cenach. Link Zgłoś
greenblack Re: Trumna dla ludzi bez wyobraźni ? 31.01.03, 10:38 To plastikowe pudełko nie oferuje żadnego bepieczeństwa i pod tym względem jedynie Maluch wypada gorzej. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Irekk Re: Ligier Nova 650 IP: 149.156.12.* 06.02.03, 12:40 cena podobna do smarta a porównanie byłoby grubą przesadą Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Ligier Nova 650 IP: *.pkobp.pl 27.02.03, 08:13 Wolę kupić paroletnie (2-4 letnie) auto wielkości golfa czy punto, niż ładować się w coś takiego, w dodatku za tak kosmiczne pieniądze (to przecież tyle co np. podstawowa wersja Fiata Stilo). Kto to kupi??? Link Zgłoś
remo29 Re: Ligier Nova 650 27.02.03, 08:30 Parę miesięcy temu była mowa o polskim Click'u. IMO jest o niebo ładniejszy i o niebo tańszy. A ten francuski maluch bardziej zalatuje w okolice rosyjskiej OKI niż smarta... Link Zgłoś
Gość: harry Re: Ligier Nova 650 IP: *.net.pl 27.03.03, 12:08 Przeciez to wyglada jak jakies podrobione Seicento. Nasz polski CLIC jest ladniejszy i do tego ma byc o polowe tanszy - jesli te Ligiery Francuzi kupuja za tak kosmiczna kase, to CLIC ma spore szanse zaistniec i dobrze sie przyjac rowniez i na tamtejszym rynku. Ligierowi u nas raczej specjalnej popularnosci nie wroze. Glownie ze wzgledu na cene wlasnie. Link Zgłoś