Dodaj do ulubionych

tablice indywidualne

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.06.01, 23:17
ile kosztuja, jakie sa zasady i czy warto miec?
Obserwuj wątek
    • Gość: hamek Re: tablice indywidualne IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.06.01, 23:31
      Koszt = 1000 zl. Maksymalnie 5 liter, lub 3 litery i 2 cyfry - moze byc mniej
      (a wiec 200 zł za znak). Nie liczac jednej litery od wojewodztwa, w ktorym
      mieszkasz i cyfry (najczesciej jest to 0 "zero", chyba ze juz ktos inny wpadl
      na pomysl twojego wyroznika, no to wtedy 1, 2, 3 ... i tak do 9).
    • Gość: robi Re: tablice indywidualne IP: *.citicorp.com 13.06.01, 12:29
      warto jeśli lubisz się wyróżniać w tłumie, wg mnie takie tablice pasują do sam.
      sportowych
      • Gość: hamek Re: tablice indywidualne IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.06.01, 15:56
        A ja mysle, ze dobrze dobrany napis pasuje do odpowiedniego samochodu. I np.
        tablice W0 TAXI beda pasowaly wylacznie do taksowki, a zupelnie zepsulyby
        samochod sportowy (ale W0 SPORT to chyba tylko dla dresiarza). Zupelnie mnie
        nie jaraja napisy w stylu ADAM czy JOZEK - prostactwo!
    • Gość: gregorr Re: tablice indywidualne IP: *.icpnet.pl 13.06.01, 16:31
      Najlepsze które widziałem, to z pewnością poznańskie P0 BABCI na PT Cruiserze.
      REWELACJA!!!
      • Gość: pozer Re: tablice indywidualne IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.06.01, 20:06
        z fajnych to jeszcze olsztynskie N0 LIMIT na AR.
        • Gość: mabr Re: tablice indywidualne IP: 212.75.78.* 14.06.01, 08:50
          Gość portalu: pozer napisał(a):

> z fajnych to jeszcze olsztynskie N0 LIMIT na AR.

Swietne! :-)
          Ja wczoraj widzialem BM-kę M5 na szwedzkich numerach o
          treści: BIZNIZ
          (tam nie mają określania województwa, wszystkie 6 znaków
          jest dowolnych)
        • Gość: kt-wr Re: tablice indywidualne IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.06.01, 18:19
          DO BANI - taki napis na blachach we Wrocławiu
          • Gość: Maciek Re: tablice indywidualne IP: *.unregistered.formus.pl 20.06.01, 10:21
            A ja widziałem faceta jadącego na motorze DO BARU...
      • Gość: ffmarkus Re: tablice indywidualne IP: *.icpnet.pl 14.06.01, 16:01
        Też widziałem tę furkę .Za kólkiem tej BABCI siedziała kobietka .Ciekawe czy tak babci nie lubiła czy dostała PT w
        spadku :)) .Mimo wszystko gratuluję Jej wspaniałego pomysłu .Druga sprawa ,o której chciałem wspomnieć to
        zakaz wpisywania słów na indywidualne blachy .Z tego co wiem to nie można używać słów powszechnie
        uznawanych za obraźliwe .Ale czy do takich zaliczyc można PO LICJA (także w P-niu) .Facet targuje się ,za
        wszelką cenę chce taki napis mieć ,ale urzędasy nie chca mu go dać .To ,że ktoś do wyróżnika miasta PO dopisał
        sobie LICJA nie powinno przeszkadzać .Ciekawe czy ostatecznie wygra .Elegancko wyglądałby z taką
        rejestracją jakiś granatowy samochód . PZDR
        • Gość: supreme Re: tablice indywidualne IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.01, 18:22
          Taaak, ten przepis fatwo obejsc. Wszystko zalezy od przychylnosci wszechwladnej
          Pani z urzedu komunikacji i interpretacji podania. Z autopsji znam przypadek,
          kiedy odmowiono wydania tablic gdyz wnioskodawca sam wpisal, ze jest to slowo
          pochodzace z jez. obcego ale jest zupelnie nieobrazliwe. Gdyby tego nie pisal
          to pewnie dostalby tablice od razu bo te gluptaki przeciez nie rozumieja po
          niepolskiemu!
          Otoz rozporzadzenie mowi, ze moze to byc napis nieobrazliwy lub skrot od
          wyrazow ale przede wszystkim musi byc w JEZYKU POLSKIM!!!
          A wiec nalezalo przeredagowac podanie i do kazdej literki wymyslic polskie
          slowo zaczynajace sie na kazda litere z wyroznika tak zeby pasowalo. Napisac,
          ze to jest skrot od tych wyrazow...I tablice sa!
          podobnie mozna zrobic z LICJA:
          L - jak Lucyna,
          I - jak Iza,
          C - jak Celyna,
          J - jak Jola i
          A - jak Ania.
          Skrot od imion moich bylych dziewczyn. Powinno zadzialac, jak nie to mozna sie
          powolac na Rozporzadzenie Ministra Komunikacji (nie jest takie cos zabronione!).

• Gość: supreme Re: tablice indywidualne IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.06.01, 18:23
            ... no ale zawsze bedzie szpara (niezamierzona) po P0...
            • Gość: ffmarkus Re: tablice indywidualne IP: *.icpnet.pl 15.06.01, 18:46
              Dobry pomysł z tym skrótem !!! Może ów "policjant" przeczyta Twój post i w końcu uzyska wymarzoną tablicę .
              Wolne miejsce po PO jest prawie niewidzialne .Widziałem też nowego Merca C-klasę z patriotycznym napisem PO
              ZNAN -odczytując wyraz z pewnej odległości przerwa była niewidoczna .Swoją droga fajny pomysł miał
              kierowca tego Mesia .Chyba jako jedyny w Polsce może za pośrednictwem tablicy w pełni wskazać
              swoją "lokalną przynależność" . PZDR
              • sarastro Re: tablice indywidualne 16.06.01, 00:11
                Panie w urzędzie są mało kumate. Mogą spokojnie dać napis LICJA, ale kto im
                zabroni dać P1 zamiast P0? I wtedy mają problem z głowy, a facet jeszcze w
                dodatku jest wystrychnięty na dudka, bo płaci za indywidualne, a dostaje P1
                LICJA.
                • Gość: ffmarkus Re: tablice indywidualne IP: *.icpnet.pl 18.06.01, 13:46
                  Chyba muszą zacząć od początku czyli PO LICJA a potem P1 .Pierwszy "policjant" będzie więc miał
                  właściwą tablicę . Swoją drogą napiszcie w jakie słowotwórstwa można się bawić w waszych
                  miastach ??? PZDR
                  • Gość: Kiu Re: tablice indywidualne IP: 212.160.130.* 19.06.01, 11:05
                    Gość portalu: ffmarkus napisał(a):

> Chyba muszą zacząć od początku czyli PO LICJA a potem P1 .Pierwszy "policjant"
                    > będzie więc miał
                    > właściwą tablicę . Swoją drogą napiszcie w jakie słowotwórstwa można się bawić
                    > w waszych
                    > miastach ??? PZDR

W Katowicach:
                    SO GUT
                    SO HAPPY

W Kielcach
                    TO JA
                    TO BRYKA
                    TO CHUJ (żartowałem, nie przejdzie)

W Krakowie

KO OK
                    KO KO KO

W Poznaniu
                    PO CIOCI
                    PO TACIE
                    PO WUJKU i inne wariacje na ten temat

W Gdańsku
                    GO GO

W Łodzi
                    EO EO EO (na karetce pogotowia)
                    • Gość: xxx Re: tablice indywidualne IP: 217.96.4.* 20.06.01, 00:42
                      musisz jednak pamietac, ze po pierwszej literze bedzie zero a nie litera O -
                      niestety te znaki na tablicy wygladaja calkiem roznie. warto wiec pomyslec o
                      wyrozniku w ktorym nie ma litery O bo bedzie malo symetrycznie...
          • Gość: ma Re: tablice indywidualne IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 26.06.01, 00:00
            > Otoz rozporzadzenie mowi, ze moze to byc napis nieobrazliwy lub skrot od
            > wyrazow ale przede wszystkim musi byc w JEZYKU POLSKIM!!!

Eee, chyba nie musi. Widziałem Mercedesa z napisem W0 SHARK. Chyba, że
            rzeczywi�cie zrobił ten numer ze skrótem.

Zapamietałem go, bo samochód stał pod jakim� centrum finansowym i pewnie artysta
            miał na mysli, że jest rekinem finansjery. Problem polega na tym, że po
            angielsku ''shark'' oznacza lichwiarza. No i pewnie taki z niego rekin, chłe chłe.
            • Gość: tak tak Re: tablice indywidualne IP: 217.96.4.* 26.06.01, 00:00
              nie "chyba" ale na pewno - taka jest litera prawa. Jezeli chcesz to spojrz do
              Rozporzadzenia Min. Transportu odnosnie nowych tablic. Zgodne z ustawa o
              ochronie jez. polskiego i koniec!
              A ze po Polsce jezdzi sporo aut z angielskimi slowami na tablicach to juz inna
              sprawa...
    • Gość: marcin Re: tablice indywidualne IP: 205.173.93.* 20.06.01, 01:17
      mieszkam w stanach i kiedys widzialem lexusa z tablica DUPA NO.1 a za
      kierownica babcia ktora miala okolo80lat?
      • Gość: chamek Re: tablice indywidualne IP: 217.96.4.* 22.06.01, 01:46
        slabe dupy macie w tych stanach...
    • Gość: Niknejm Re: tablice indywidualne IP: *.pg.com 22.06.01, 09:46
      Nieźle się ubawiłem czytając Wasze posty. Cool, tak trzymać!
      Ja głosuję na W0 DKA (W-wa).
      Poważniej - tablice indywidualne bywają kradzione przez domorosłych
      kolekcjonerów w wieku około 11 lat (w celu powieszenia sobie na ścianie obok
      ukradzionych znaków drogowych).
      Kumpel ma taką tablicę indywidualną, ale po prostu przynitował ją na stałe do
      zderzaka.

Pozdrawiam,
      Niknejm
      • Gość: hehehe Re: tablice indywidualne IP: 217.96.4.* 26.06.01, 00:00
        sa rozne sposoby: mozna przynitowac tablice na stale lub po prostu trzymac
        samochod w garazu lub na parkingu strzezonym.
        co do wyroznikow to jest kilka godnych uwagi ale powinny one pasowac do
        samochodu i byc inne dla kazdego z nich. mam tu na mysli ze napis np. P0 BABCI
        nie pasowalby do innego samochodu niz PT Cruiser czy syrenka, warszawa lub
        trabant. do tego ostatniego pasowaloby takze N0 RUST ale wtedy tablice bylyby
        warte tyle samo albo i wiecej niz auto.
        generalnie podoba mi sie!!! jest ciekawiej.
        • Gość: TK Re: tablice indywidualne IP: *.clinika.pl 26.06.01, 00:00
          A po Gdansku gania zółty Megane GO COUPE
          TK
          • Gość: yey Re: tablice indywidualne IP: 217.96.4.* 03.07.01, 18:09
            Ostatnio widzialem we Wroclawiu D1 COUPE. Tez na renowce. Wg mnie nic
            oryginalnego, tak jak samochod, na ktorym sie znajdowala tablica.
            Ciekawe, czy jest tez D0 C...
            Zdaje sie ze musi byc ciaglosc (?!?).
            • Gość: ffmarkus Re: tablice indywidualne IP: *.icpnet.pl 06.07.01, 18:01
              Jak tak siedzę sobie przed kompem i konam przez upał to przypomniał mi sie Mesiek SLK
              z blachą PO MIAMI .O kurde ,gdzie ten ocean ...
              • Gość: wojo33 Re: tablice indywidualne IP: *.018.popsite.net 06.07.01, 21:34

Jakiemu jebanemu w dupe cwelowi potrzebne takie numery?
                Pozdrawiam, WOJO33
              • Gość: yeyek Re: tablice indywidualne IP: *.bbnplanet.com 21.08.01, 11:40
                Na sportowej furce we Wrocku: D0 JUTRA
                • Gość: Kajetan Re: tablice indywidualne IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 21.08.01, 11:44
                  w 3miesicie bylo porsche z tablica P0 RSCHE - jakby ktos nie wiedzial, co to za auto :))))
                  • Gość: Michal Re: tablice indywidualne IP: *.telia.com 21.08.01, 11:56
                    Mile zaskoczenie w Kanadzie, tam z przodu mozna nie miec nic albo co sie chce.
                    mowa o Calgary , a tutaj mijaja mnie auta z w-wy, krakowa gdanska prawie
                    rejestracje z calej polski to samo z deutschlandu, berlin,Köln,Monachiumitp, a
                    z tylu rodzima calgeryjska. W szwecji mamy takie same jak wy opisujecie i te
                    same przepisy zabraniajace. Kosztuje zakupienie 5000koron. PZDR: Michal
                  • Gość: yeyek Re: tablice indywidualne IP: *.bbnplanet.com 21.08.01, 12:06
                    w 3miescie moglo byc tylko na wystepach goscinnych - P0 wyraznie wskazuje na
                    Poznan i okolice. W 3miescie - jak i w calym woj. pomorskim
                    wszyscy "indywidualisci" beda mieli G0, ew. G1 itd.
    • Gość: Franek indywidualne i co dalej???? IP: *.mannesmann.de 21.08.01, 13:55
      Witajcie,

Mnie natomiast intryguje pytanie co sie stanie z tablica ktora juz kupilem, nastepnie sprzedaje samochod i chce
      zachowac swoj nabytek do nowego auta (w koncu to kosztuje 1000 zeta), z tego co mi sie wydaje to sie traci
      tablice(stara) i jedynie dodatkowo mozna kupic nowa (ale stary napis jest juz zarezerwowany czyli cos innego
      tzn na pewno cyfra bedzie inna), czy ktos sie zastanawial nad tym problemem?
      Przy okazji przypomina mi sie tablica warszawska W0 TUULA (punto hgt) no i TTka W0 NEO

• Gość: Wojciech Re: indywidualne i co dalej???? IP: *.kvarner.net 21.08.01, 15:01
        Tablice indywidualne przechodza wraz z autem na nowego wlasciciela. Pytalem
        jakis czas temu w Urzedzie Miejskim.
        • Gość: Tolek Re: indywidualne i co dalej???? IP: 217.8.166.* 21.08.01, 15:05
          Gość portalu: Wojciech napisał(a):

> Tablice indywidualne przechodza wraz z autem na nowego wlasciciela. Pytalem
          > jakis czas temu w Urzedzie Miejskim.

A jak nowy właściciel ich nie chce, to co? Rozumiem, że nie musi z nimi jeździć i
          dostanie po prostu nowe, zwykłe blachy, ale co z tamtymi? Idą do magazynu, czy
          ktoś może je sobie zabrać, kupić? Czy są już może na wieki wieków spalone i nikt
          inny nie może używać takiego samego numeru?
          • Gość: yeyek Re: indywidualne i co dalej???? IP: *.bbnplanet.com 21.08.01, 15:14
            oj, chyba tablice nie przechodzą na nowego właściciela. są unikalne i
            niepowtarzalne.
            tak mi wyjaśniono w Urzędzie Komunikacji. tablice są przywiązane i do
            samochodu, i do właściciela. czyli jeżeli sprzedasz samochód nie możesz
            przenieść tablic na inny następny. to samo dotyczy samochodu - nie idą razem z
            nim tablice, nawet jeżeli kupiec samochodu jest zameldowany w tym samym
            regionie (powiacie), co sprzedający - głupie to jest. takie tablice giną raz na
            zawsze z polskich dróg w chwili przerejestrowania samochodu.
            szkoda - mogłoby być tak jak w Wlk. Bryt. gdzie jest nawet handel tablicami
            rejestracyjnymi na wtórnym rynku, nie mówiąc już o tym, że właściciel może je
            sobie zachować wraz ze zmianą samochodu.
            • Gość: Franek Re: indywidualne i co dalej???? IP: *.mannesmann.de 21.08.01, 15:42

> oj, chyba tablice nie przechodzą na nowego właściciela. są unikalne i
              > niepowtarzalne.
              > tak mi wyjaśniono w Urzędzie Komunikacji. tablice są przywiązane i do
              > samochodu, i do właściciela. czyli jeżeli sprzedasz samochód nie możesz
              > przenieść tablic na inny następny. to samo dotyczy samochodu - nie idą razem z
              > nim tablice, nawet jeżeli kupiec samochodu jest zameldowany w tym samym
              > regionie (powiacie), co sprzedający - głupie to jest.

wedlug mnie jest to oczywiste niedopatrzenie, warto byloby zakupic takie tablice w wypadku ze naprawde staja sie
              moja wlasnoscia, tak to jest zwykle prawo do uzywania okreslonej kombinacji literowo cyfrowej do czasu sprzedazy
              samochodu:(((
              jak tow polsce cos zrobili lepiej ale nie do konca dobrze:((( pomijajac cene tego typu mozliwosci, w niemczech
              wybor tablicy kosztuje 15 DM , a podobno jest to bogatszy kraj;)))
              • Gość: orion Re: indywidualne i co dalej???? IP: 213.77.32.* 21.08.01, 19:10
                W Krakowie jest wectra na tablicach K0 LIBRA. Albo miłośnik ksiązek albo ptaków
                nią jeździ.
                Proponuję:
                K0 GUT
                K0 GUCIK
                K0 RAN (dla wyznawców Allacha)
                KO NWOJ (dla opancerzonej furgonetki)
                KO WAL
                K0 JOT
                itd.
                A swoją drogą wiele normalnych tablic jak np z powiatu radomszczańskiego w
                łódzkiem "ERA ...." może służyć za niezłe tablice dla wszystkich aut służbowych
                Ery GSM wystarczy żeby tamtejszy oddział je tam zarejestrował (jeżeli mają tam
                jakikolwiek oddział)
                • Gość: Coca Re: tablice indywidualne IP: *.el-4100100.acn.pl 22.08.01, 21:18
                  Po Wawie jezdza volva z tablicami W0 VOLVO, W1 VOLVO......W9 VOLVO i co dalej?
                  czy juz zaden miłosnik szwdzkich aut nie dostanie takiej blachy, a moze władze
                  dodadza nową litere dla mazowieckiego?
                  Widziałem Tigrę z tablicą W0 MAFIA, czyżby ktoś chciał zastraszyć innych
                  użytkowników dróg, a może ma kompleksy?
                  Moja propozycja dla krakowianki:
                  K0 BIETA :)
                  pozdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka