Dodaj do ulubionych

Seat Alhambra,VW Sharan ,Ford Galaxy

IP: granat:* / 192.168.1.* 16.02.03, 12:39
czy ktoś miał lub ma taki samochód?? proszę o wszelkie opinie .
Obserwuj wątek
    • Gość: bemol Re: Seat Alhambra,VW Sharan ,Ford Galaxy IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 02.03.03, 13:18
      Mam Galaxy,super komfort jazdy-zawieszenie,wyciszenie,przestronny,świetnie
      trzyma się drogi.Silnik 1.9TDi 115KM rewelacja.Tylko trzeba miec drugi w
      zapasie bo miałem dużo usterek.Sharany kradną znam 2 przypadki.
      • marina2 Re: a jeszcze jest taki citroen -van 02.03.03, 13:45
        Co konkretnie w Galaxy sie psuje?podpinam sie pod aytek , bo tez sie przmirzam
        do "dokupu".M
      • Gość: francuz Re: Seat Alhambra,VW Sharan ,Ford Galaxy IP: granat:* / 192.168.1.* 02.03.03, 14:14
        No właśnie słyszałem o tej usterkowości,nawet w raportach awaryjności zajmują
        one ostatnie miejsce.Ja dałem sobie spokój z zakupem takiego auta.
        • Gość: pawel Re: Seat Alhambra,VW Sharan ,Ford Galaxy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.03, 19:38
          Kolega ma Alhambre. Po tygodniu postoju na mrozie padl akumulator.
          • Gość: verte Re: Seat Alhambra,VW Sharan ,Ford Galaxy IP: 62.233.163.* 02.03.03, 19:48
            W sumie jeden pies co za auto.Pamiętam kiedyś jakies pismo zrobiło ankietę,który
            z minivanów chyba z 10-ciu marek byś kupił,który najlepszy,które ma największy
            prestiż itp.Oczywiście wygrał VW,Ford był w środku stawki a na szarym końcu
            Seacik.
    • Gość: Lechu Re: Seat Alhambra,VW Sharan ,Ford Galaxy IP: *.dip.t-dialin.net 02.03.03, 21:31
      Dobrze jedzie. Jeździłem Alhambrą. Wyposażenie jest bardzo spartańskie. Wolno nagrzewa się zimą (niemiły efekt uboczny sprawności energetycznej turbodiesla).
      Wysoka usterkowość (ja z kolei słyszałem, że klima pada tam seryjnie), ale i tak usterkowość jest żadna w porównaniu z Chryslerem (miałem-co za horror!) i Renault Espace. Jak chcesz kupić bardzo pewny i bardzo solidny "autobus", to bież VW model T, czyli busa z wyposażeniem turystycznym (np. California). Ale cenowo te modele leżą też w innej lidze...

Zdają się być bardzo bezpieczne.
      Sam brałem udział w takim wypadku na autostradzie w Niemczech:
      Samochody stały w korku. Nadjeżdżający Sharan tak dupnął w stojące już Volvo, że to pieprznęło stojącego już przed nim mojego Voyagera, odbiło się od niego i skasowało jeszcze stojącego na sąsiednim pasie Merca 240C. W sumie uderzenie było tak silne, że zarówno Sharan, jak i Volvo, Chrysler i Mercedes poszły do kasacji. Jedynym samochodem, który nie poszedł na złom była Vectra, która stała przede mną, ale na którą ja jeszcze resztką inercji najechałem. Hamować nie mogłem, bo oparcie mojego fotela wyłamało się i znalazłem się w pozycji prawie leżącej. Oczywiście ciekawe były "obrażenia" samochodów : mój miał odciętą dupę po tylną oś, Mercedes skasowany próg, słupek i tylne drzwi, Volvo było tak rozwalone z przodu i z tyłu, że na początku nie mogłem rozpoznać marki(gratulacje dla konstruktorów - Volvo JEST bardzo bezpiecznym samochodem!), Sharan wbił się nosem w asfalt, wyrzucił Volvo do lotu, okręcił tyłem tak, że zawisł końcem ramy na barierkach (jechał lewym pasem) , ale komora silnika - mimo, że w środku był dżem - nie uległa przemieszczeniu i kabina była w bezbłędnym stanie (pomijając, że fotel kierowcy trochę się "usamodzielnił"). Nawiasem mówiąc, nikt z nas nie uległ obrażeniom.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka