sakhal 09.09.06, 13:45 "grzane fotele" i wiele wiecej za tylko 32 tys zł uszkodzone ale za to kompletna dokumentacja jak ktos by mial ochote podpier***lic podobne. moto.allegro.pl/show_item.php?item=124674069 Link Zgłoś Obserwuj wątek
weronka77 Re: porsche cayenne okazja! 09.09.06, 13:48 Oryginalna kolorystyka tapicerki;-)Faktycznie okazja warta rozważenia;-)) Link Zgłoś
robert888 hmmm, zaciekawił mnie ten bixenon 09.09.06, 13:49 no i ten przebieg taki nieduży - czy sprzedawca jest to w stanie jakoś udokumentować? Bo fotele wyglądaja na mocno zużyte. A jakie funkcje zachowała kierownica wielofunkcyjna? Tylko sinus czy tez tangens? Link Zgłoś
weronka77 Re: porsche cayenne okazja! 09.09.06, 13:52 Zaraz się zrobi kolejka kupujących i trzeba będzie sprowadzać na zamówienie podobne;-)) Link Zgłoś
ramonka27 Re: porsche cayenne okazja! 09.09.06, 14:29 Przepraszam, ale autko jest w jakim kolorze, żeby mi do garnituru pasowało :P:P:P Link Zgłoś
flamengista faktycznie, superokazja 09.09.06, 14:47 trochę się przejedzie papierem ściernym, podmaluje, w silniku podłubie, pobawi się z tapicerką i wnętrzem. A następnie da się ogłoszenie za 100 tys. zł, "lekko bity nie w geometrię" do podremontowania. I na bank jakiś jeleń się znjadzie. Link Zgłoś
flamengista a na poważnie 09.09.06, 14:51 to mi wygląda na sprawę dla prokuratora. Do sprzedania papiery, żeby "wyczyścić" szyte auto. Link Zgłoś
fazi_ze_sztazi Re: a na poważnie 09.09.06, 19:39 flamengista napisał: > to mi wygląda na sprawę dla prokuratora. Do sprzedania papiery, żeby "wyczyścić > " > szyte auto. prokurator nie ma nic do tego. auto jest wciaz w niemczech, a jak ktos ma ochote kupic spalone auto i postawic sobie w garaz ma pelne do tego prawo. oczywiscie zgodze sie z toba, ze jest to sytuacja w ktorej az sie prosi o interwencje, ale powinna ona byc przeprowadzona albo przez niemiecka ubezpieczalnie badz wydzial komunikacji. auto takie nie moze byc nigdy odbudowane/zarejestrowane/dopuszczone do ruchu itp. odpowiedni w pis w kartoteke zalatwil by sprawe, ale jak widac nbikt w UE nie jest zainteresowany. lepiej sprzedac na wschod i niech tam sie martwia..... pzdr. Link Zgłoś
dr.verte :-D 09.09.06, 19:48 Najbardziej mi się podobają te:"grzane fotele przednie i tylne".No w sumie prawda.Podgrzane na maxa. Link Zgłoś
reniatoja Re: :-D 09.09.06, 19:59 Nie rozumiem, To wygląda z jednej strony na jakąś normalną firmę handlującą używanymi autami, autoworld.pl ok, każdy może, ale z drugiej strony czy to jakiś żart? W dziale "Uszkodzone" można znaleźć np takie cos za 42 tysiace www.autoworld.pl/oferta.php?detail=1&vehid=159&photo=0&showprice=1 Albo i takie za 73 tysiące - www.autoworld.pl/oferta.php? detail=1&vehid=142&photo=0&showprice=1 Verte, możesz mi wyjaśnić, o co w tym chodzi? - o co chodzi, jaja sobie robią, czy co? Link Zgłoś
dr.verte Re: :-D 09.09.06, 20:20 reniatoja napisała: > Nie rozumiem, To wygląda z jednej strony na jakąś normalną firmę handlującą > używanymi autami, autoworld.pl ok, Bo to jest a w każdym razie może być normalna firma i uczciwa w sensie,że nie łamie prawa.Można obracać takim towarem. > każdy może, ale z drugiej strony czy to > jakiś żart? W dziale "Uszkodzone" można znaleźć np takie cos za 42 tysiace > www.autoworld.pl/oferta.php?detail=1&vehid=159&photo=0&showprice=1 To jest ich cena,mogą sobie napisać dowolną.Mają tylko fotkę auta z Niemiec i liczą że a nuż się ktoś trafi,wtedy ściągną i zarobią. > > - o co chodzi, jaja sobie robią, czy co? No niby wiadomo "o co chodzi" i co będzie dalej jeśli trafi się klient na takie auto ale w takim przypadku zagraniczne ubezpieczalnie też muszą wiedzieć "o co chodzi" i co zrobi nabywca takiego auta stąd wyceniają,czyli rynek w zasadzie wycenia takie trupy odpowiednio.Widać że złom nie do odbudowania ale skoro ktoś chce taki kupić to czemu na tym nie zarobić?Niestety prawo nie zabrania handlu takimi zwłokami aut. Link Zgłoś
fazi_ze_sztazi Re: :-D 10.09.06, 02:54 dr.verte napisał: Niestety prawo nie > zabrania handlu takimi zwłokami aut. i nie powinno. natomiast powinna byc zabroniona ponowna rejestracja auta ktore jest nie do odbudowania. pzdr. Link Zgłoś
kamil01233 po kradzieży?! 10.09.06, 13:42 www.autoworld.pl/oferta.php?detail=1&vehid=150&photo=0&showprice=1 wezcie mi to wytlumaczcie Link Zgłoś
dr.verte Re: po kradzieży?! 10.09.06, 15:02 Normalka,po kradzieży ale odzyskany przez ubezpieczalnie z powrotem.Czasem się zdarza policji odnaleźć auto. Link Zgłoś
flamengista moim zdaniem prawda jest inna 10.09.06, 18:59 Bez przesady, płacić 43 tys. za całkowicie zniszczone auto? Nawet szpachlujac je na maxa, ściagajac używane blachy - koszt "naprawy fasadowej", by omamić jakiegoś leszcza zbyt duży. Cena jest absurdalnie wysoka, by nikt się nie przyczepił. Natomiast "chłopcy z miasta" najpierw podprowadzają model X, a potem szukają odpowiednika modelu X na Zachodzie, właśnie takiego zdewastowanego trupa. Kupują te zwłoki, podmieniają numery seryjne i papiery mają w porządku. Wtedy to wszystko faktycznie może się opłacać. Link Zgłoś