Dodaj do ulubionych

nowa avensis- wizualnie tapczan na kółkach

IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 11.03.03, 08:29
takie pierwsze skojarzenie
Obserwuj wątek
    • remo29 Re: nowa avensis- wizualnie tapczan na kółkach 11.03.03, 08:33
      Nie bój, nie bój, przyzwyczaisz się... ;)
      Jak pierwszy raz zobaczyłem multiplę to myślałem, że będę sie tarzał ze
      śmiechu. Jak zobaczyłem nową primerę, lagunę II i megane II, xsarę picasso, C3
      to zastanawiałem sie osochozi...
      Teraz nic mnie już nie dziwi :)
      • Gość: zbig Re: nowa avensis- wizualnie tapczan na kółkach IP: 212.160.128.* 11.03.03, 08:48
        remo29 napisał:

> Jak pierwszy raz zobaczyłem multiplę to myślałem, że będę sie tarzał ze
        > śmiechu. Jak zobaczyłem nową primerę, lagunę II i megane II, xsarę picasso,
        C3
        > to zastanawiałem sie osochozi...
        > Teraz nic mnie już nie dziwi :)
        Ale w 2004 szykuje sie naprawdę ładny model Peugeota 507/następca 406?/.Serio.
        Dla miłośników diesli silnik HDi 170 KM i wiele innych.
        Pozdr
        • Gość: mariann Następca 406... IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 11.03.03, 11:52
          Witam.

Zgadzam sie calkowicie ! Tylko te ceny HDI - zaporowe :(

Pozdrawiam,
          MM
        • remo29 Re: nowa avensis- wizualnie tapczan na kółkach 12.03.03, 08:35
          > Ale w 2004 szykuje sie naprawdę ładny model Peugeota 507/następca 406?/

t3m.pl/p&s.jpg
          Deja vu?
          • Gość: Adam Re: nowa avensis- wizualnie tapczan na kółkach IP: *.acn.waw.pl 12.03.03, 11:28
            remo29 napisał:

> > Ale w 2004 szykuje sie naprawdę ładny model Peugeota 507/następca 406?/
            >
            > <a href="http://t3m.pl/p&s.jpg"target="_blank">t3m.pl/p&s.jpg</a>
            > Deja vu?

Oooooooo jeżeli to jest naprawdę ładne to będę jeździł swoim samochodem z 10
            lat i poczekam na jakichś "normalnych" stylistów.
            • Gość: zbig Re: nowa avensis- wizualnie tapczan na kółkach IP: 212.160.128.* 12.03.03, 12:27
              Gość portalu: Adam napisał(a):

> remo29 napisał:
              >
              > > > Ale w 2004 szykuje sie naprawdę ładny model Peugeota 507/następca 406
              > ?/
              > >
              > > <a href="http://t3m.pl/p&s.jpg"target="_blank">t3m.pl/p&s.jpg</a&
              > #62
              > > Deja vu?
              >
              > Oooooooo jeżeli to jest naprawdę ładne to będę jeździł swoim samochodem z 10
              > lat i poczekam na jakichś "normalnych" stylistów.
              Zdjęcia Peugeota 507 można zobaczyc w najnowszym francuskim AUTO-MOTO, jest on
              juz częściowo na okładce.
              Pozdr
    • Gość: zbig Re: nowa avensis- wizualnie tapczan na kółkach IP: 212.160.128.* 11.03.03, 08:42
      Gość portalu: zenon napisał(a):

> takie pierwsze skojarzenie
      Wygląda jak większa Corolla Sedan/ta sama stylistyka /i powiedziałbym,że jest
      nieco krępa i muskularna,ale to kwestia gustu.Według mnie do zaakceptowania.
      Ew.najlepsza propozycja /z gamy/ to 2.0.150 KM ,SOL za ok.85.5 tyś.Ale za 87
      tyś.mamy "nieco bardziej awaryjnego" Accorda 2.0,155 KM Comfort.
      Pozdr

• Gość: szymi Re: nowa avensis- wizualnie tapczan na kółkach IP: 193.0.236.* 12.03.03, 09:47

> Ew.najlepsza propozycja /z gamy/ to 2.0.150 KM ,SOL za ok.85.5 tyś.Ale za 87
        > tyś.mamy "nieco bardziej awaryjnego" Accorda 2.0,155 KM Comfort.

na pewno accord bedzie nieco mniej awaryjny bo jest to samochod montowany w
        japoni a nie w anglii jak avensis. samochody japonskie montowane w anglii sa
        bardzo dobre jakosciowo ale te z japoni to jest mistrzostwo swiata

pzdr.
    • Gość: Adam Re: nowa avensis- wizualnie tapczan na kółkach IP: *.acn.waw.pl 11.03.03, 08:46
      Spodziewałem się czegoś w stylu Toyoty Allion (śliczna), ale projektanci
      ewidentnie skopali sprawę i pomimo świetnych własciwości technicznych wyszedł
      im kolejny potworek w stylu coś z vectry i passata. Ohyda!!!!!, a już myślałem,
      że pojawi się ładny i solidny japończyk, a tu następny pokemon. Na całe
      szczęście inne marki nie idą tak "na rękę" europejskim gustom.

Czy zaleje nas motoryzacyjna brzydota?, albo może człowiek dojrzeje do tej
      stylistyki? Wszakże już Wielki Józef powtarzał, że "wolność to zrozumienie
      konieczności", ale jeżeli nowy Avensis będzie się sprzedawał równie podle co
      nowa vectra to może Japsy się opamiętają i skierują do Europy Alliona. Jednego
      klienta by już mieli!!!!!
      • Gość: francuz Re: nowa avensis- wizualnie tapczan na kółkach IP: granat:* / 192.168.1.* 11.03.03, 14:32
        Bardzo cenię Toyotę ale nowy Avensis to dla mnie nieporozumienie.
        Niestety chyba moj gust jest dziwny bo akurat Mazda6 , nowy
        Accord,Laguna ,Mondeo podobaja mi się ale juz vectra nie.
        • Gość: Adam Re: nowa avensis- wizualnie tapczan na kółkach IP: *.acn.waw.pl 11.03.03, 19:17
          Gość portalu: francuz napisał(a):

> Bardzo cenię Toyotę ale nowy Avensis to dla mnie nieporozumienie.
          > Niestety chyba moj gust jest dziwny bo akurat Mazda6 , nowy
          > Accord,Laguna ,Mondeo podobaja mi się ale juz vectra nie.

To witaj w klubie!!! Ze mną jest dokładnie tak samo. Jeżeli nic nowego się nie
          pokażę to czeka mnie chyba Mondeo TDCi, ale boję się tego (ford g....wort)coś w
          tym musi być????. W sumie zewnętrznie super, silnikowo to samo (moment 310 i
          130KM), ale środek jest mocno dyskusyjny żeby nie powiedzieć brzydki.
          • Gość: francuz Re: nowa avensis- alternatywa dla Adama IP: granat:* / 192.168.1.* 12.03.03, 00:34
            Ja już kupiłem nową Lagunę Grandtour ale jezdziłem też Mondeo Tdci dla mnie
            rewelacja .Myślę że będziesz zadowolony a i oferta cenowa Forda jest
            interesująca a może i najlepsza.Co do twoich obaw to myślę że obecnie
            produkowane auta są na dość wysokim poziomie a różnica w awaryjności pomiędzy
            np.Toyotą a Mondeo czy Laguną to ok. od 1,80 do 2,30 %.Jak sam widzisz to na
            100 samochodów wyprodukowanych usterki ma np:1,z czymś tam a Toyota a np:2,5
            Mondea lub 3 Laguny.Jak masz pecha to trafisz na tą jedną Toyotę i też
            będziesz niezadowolony.Ja tam wychodzę z założenia że trzeba kupować to co nam
            się podoba bo to my te auto będziemy użytkować i je codziennie oglądać
            pozdrawiam
            • Gość: Adam Re: nowa avensis- alternatywa dla Adama IP: *.acn.waw.pl 12.03.03, 11:41

>Ja tam wychodzę z założenia że trzeba kupować to co nam
              > się podoba bo to my te auto będziemy użytkować i je codziennie oglądać
              > pozdrawiam

Doładnie tak, gratuluję Laguny, ale jednak czeka Cię trochę wizyt w
              serwisach.Ta elektronika Laguny to podobno horror Błąka mi się jeszcze po
              głowie Avensis w dieslu. Lubię jej wygląd, a w dodatku samochody z końcówki
              produkcji są najlepsze. Co się miało zepsuć to się zepsuło i pod koniec
              produkcji model jest już sprawdzony. Sam jeżdzę vectrą 99 i z nią jest
              dokładnie tak samo. Generalnie jednak czas na turbodiesla.

Pozdrawiam,
            • Gość: Adam Re: nowa avensis- alternatywa dla Adama IP: *.acn.waw.pl 12.03.03, 11:42

> pozdrawiam

Pozdrawiam,
            • Gość: Adam Re: nowa avensis- alternatywa dla Adama IP: *.acn.waw.pl 12.03.03, 11:44

> pozdrawiam

Pozdrawiam,
              • Gość: francuz Re: nowa avensis- alternatywa dla Adama IP: granat:* / 192.168.1.* 12.03.03, 14:21
                Ja w zeszłym roku sprzedałem swoją vectrę z 2000 roku kombi ale zbieg
                okoliczności.Też chciałem kupić jakiegoś diselka ale ceny kosmos,mi się nie
                opłaca .Jak narazie Laguna jest ok elektronika odpukać działa .Jak ci
                napisałem można sztrucla wszędzie trafić.Moi znajomi chwala sobie reno mi tez
                szczeze mówiąc dobrze się jezdzi.Co do tej elektroniki to ponoć były jakieś
                problemy z kartami odpalajacymi ale wiesz jak jest każdy coś doda i plotka jest
                a czsami to niema to nic wspólnego z prawdą.Znajomy ma passka i robił po 20 tyś
                przednie zawieszenie a w trasie to raz mu podczas deszczu stanął
    • Gość: 53981174 nowe kanapy: C5, Primera, Vectra, Avensis IP: 62.29.253.* 11.03.03, 10:05
      dokładnie tak. Identycznie jak w przypadku: Nissana Primera, Citroena C5, Opla
      Vectry. Taka moda. Nieforemna bryła, kanciasty przód, wysoka linia okien,
      ogromne światła. Aż niesamowite że ktoś robi jeszcze takie auta jak Mazda 6.

A co do sprzedaży. Byłem przekonany, że takie wozy jak nowa Primera czy C5
      poniosą na polskim rynku całkowitą klęskę. Nieprawda. Nowa Primera sprzedaje
      się całkiem przyzwoicie (ok. 2.000 aut w roku 2002; stara sprzedawała się na
      poziomie 1.500 aut rocznie). A C5 jeszcze lepiej (2.200 aut w 2002; Xantia
      sprzedawała się na poziomie 400-500 sztuk). Co do Vectry ciężko jeszcze
      powiedzieć, za krótko się sprzedaje. Ale pewnie będzie tak samo. I bądź tu
      mądry.
      • Gość: johndoe Re: nowe kanapy: C5, Primera, Vectra, Avensis IP: *.tlsa.pl 11.03.03, 15:19
        nie to jest ladne, co jest ladne, tylko to co sie komu podoba.
        kazdy kupuje to co JEMU sie podoba.
        pomijajac oczywiscie fakty typu niezawodnosc czy popularnosc auta w wolominie i pruszkowie.
        pzdr
        ps. o avensis sie nie wypowiadam, bo znam ze zdjec, primera jest oki, c5 brzydkie,vectra w srodku oki, megane takie sobie, laguna nijaka, accord tez taki bez wyrazu,.
    • Gość: radek Re: nowa avensis- wizualnie tapczan na kółkach IP: *.crowley.pl 12.03.03, 15:58
      Z zainteresowaniem czytam wypowiedzi na temat nowego Avensis. To pokazuje jak
      odmienne są gusta. Pamiętam wypowiedzi padające na forum na temat samochodów
      Toyoty: nudne, japońskie, bez europejskiego charakteru, nijakie. Od jakiegoś
      czasu mamy faktycznie do czynienia z europeizacją tej marki. Dla mnie
      najważniejsze jest (jako obecnego i przyszłego użytkownika tej marki) aby
      Toyota nie przejęła europejskiej awaryjności. Co do nowego Avensis to cieszę
      się, że nowy model ma zdecydownie bardziej wyrazistą sylwetkę od popszedniego
      modelu jeśli można w ogóle mówić że poprzedni model miał jakąś wyrazistość. Wg
      mnie nowy Avesis jest elegancki (widziałem na żywo - zdjęcia tego nie oddają).
      Ważne jest, że nie ma sylwetki awangardowej. Taka się bardzo szybko nudzi jak
      np. nowa Laguna.
      Mam nadzieję na szybką jazdę próbną a w czerwcu na czarnego Avesisa wagon 2.0
      sol. Zobaczymy. Sam jestem ciekaw.
      • Gość: francuz Re: nowa avensis- wizualnie tapczan na kółkach IP: granat:* / 192.168.1.* 12.03.03, 21:27
        Gość portalu: radek napisał(a):

> Z zainteresowaniem czytam wypowiedzi na temat nowego Avensis. To pokazuje jak
        > odmienne są gusta. Pamiętam wypowiedzi padające na forum na temat samochodów
        > Toyoty: nudne, japońskie, bez europejskiego charakteru, nijakie. Od jakiegoś
        > czasu mamy faktycznie do czynienia z europeizacją tej marki. Dla mnie
        > najważniejsze jest (jako obecnego i przyszłego użytkownika tej marki) aby
        > Toyota nie przejęła europejskiej awaryjności. Co do nowego Avensis to cieszę
        > się, że nowy model ma zdecydownie bardziej wyrazistą sylwetkę od popszedniego
        > modelu jeśli można w ogóle mówić że poprzedni model miał jakąś wyrazistość.
        Wg
        > mnie nowy Avesis jest elegancki (widziałem na żywo - zdjęcia tego nie
        oddają).
        > Ważne jest, że nie ma sylwetki awangardowej. Taka się bardzo szybko nudzi jak
        > np. nowa Laguna.
        > Mam nadzieję na szybką jazdę próbną a w czerwcu na czarnego Avesisa wagon 2.0
        > sol. Zobaczymy. Sam jestem ciekaw.
        Wolę być znudzony Laguna i ją naprawiać niż pawiować rano na nowego Avensisa.
        Jak będę chciał kupić coś naprawdę Japońskiego bezawaryjnego i z klasą to sobie
        kupię Mazdę6.
        A tak właściwie to co to k..rwa jest ????????? tapczan czy czołg??
    • Gość: Lemmy A poprzedni Ci sie podobal? IP: *.stacje.agora.pl 12.03.03, 18:08
      Nowemu tez brak choc krztyny agresywnosci (patrz Opel GTC Geneve)
      ale nie jest najgorzej. Moje zastrzezenie budza natomiast bardzo slabe silniki
      (najlepszy nie ma nawet 150 KM) i ledwie 4-biegowy (!) automat.
      Nie biore.
      Pozdrawiam

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka