frog.wita 14.03.03, 20:54 Czy ktoś z szanownych forumowiczów mógłby mi powiedzieć na co zwrócić uwage przy kupnie Chevy Camaro? Link Zgłoś Obserwuj wątek
frog.wita Re: Camaro 14.03.03, 20:56 ... nie dodałem że rocznik który mnie interesuje to 85-89, z góry dziękuję. Link Zgłoś
Gość: cracovian Re: Camaro IP: *.bankofamerica.com 14.03.03, 21:43 zwroc uwage na to czy odpali, a jesli tak to czy ruszy :-) Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Camaro IP: *.atlanta.ga.us 14.03.03, 22:11 A jak ruszy to czy czegos nie zostawia po drodze... A powaznie to samochod w tym wieku to jedna niewiadoma. Rownie dobrze moze byc w stanie nadajacym sie na zlom jak i zadbana maszyna z dobrze utrzymanym silnikiem, ukladem przeniesienia, wnetrzem i zewnetrzem. Przy kupowaniu staregosamochodu z duzym przebiegiem obowiazuja specjalne testy ktorych nawet nie mam sily tu opisywac. Bylo wczesniej na forum. Link Zgłoś
Gość: cracovian Re: Camaro IP: *.bankofamerica.com 14.03.03, 22:30 ...ale jakiekolwiek testy nie maja najmniejszego znaczenia w przypadku samochodu Camaro z polowy lat osiemdziesiatych. To juz lepiej chyba na tace w kosciele te $1000 polozyc... Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Camaro IP: *.atlanta-53-54rs.ga.dial-access.att.net 15.03.03, 02:56 Moj kolega jezdzi Fordem Mustangiem GT 5.0 model chyba 89 rok. Ma go od nowosci. Pojazd wyglada makabrycznie z zewnatrz i niewiele lepiej od wewnatrz, ale ma w sobie cos czego nowe samochody nie maja. Poza tym przy gazie do dechy zryw jest zdumiewajacy nawet z niskich obrotow a dotego silnik potrafi jeszcze od czasu do czasu backfire (jak to jest po polsku? strzelic w gaznik?) i dodaje mu to uroku ktorego nowoczesne konstrukcje z elektronika, wtryskami i tym podobnymi urzadzeniami nie maja. Link Zgłoś
Gość: cracovian Re: Camaro IP: *.30.252.65.Dial1.Atlanta1.Level3.net 15.03.03, 04:20 Ten 5.0 pushrod Forda to klasyka i sie nie dziwie, ze jeszcze hula. Camaro IROC z tego okresu tez by byl OK, ale jesli w tym przypadku chodzi o normalna "masowke" to nie ma nawet co patrzec - Po co komu klopoty? Tu nie chodzi tylko o cieknacy silnik albo skrzynie biegow. W tych samochodach sa bardzo niebezpieczne usterki w zawieszeniu i ukladzie sterowania. Link Zgłoś
Gość: derby78 Re: Camaro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.03, 21:13 Najlepszym sposobem sprawdzenia starego samochodu (ᡇlat) jest poprostu podpatrzenie jak jest eksploatowany przez aktualnego właściciela. Jak non-stop śmiga tu i tam, codziennie do roboty, a czasami w dłuższe trasy (np 500km), to widać że właściciel mu ufa, a przecież nikt nie zna tego auta lepiej. Co innego jak auto stało niewiadomo ile czasu nieurzywane czekając na nabywcę, i jest podpicowane na tę jedną jazdę próbną. Najlepszą porą do kupywania starych aut, a raczej sprawdzania jest zima. Znam wiele przypadków, kiedy to posiadacze starych trupów wraz z pierwszymi mrozami zniechęcają się do jazdy i samochód taki stoi do wiosny. Zimą wychodzi na jaw wiele usterek, i jeżeli auto przejeździ ją bezawaryjnie, to do następnej zimy mamy spokój. Sam mam auto 25-letnie. Robie nim 20000 rocznie. Zadnej zimy się nie boje. Przy minus 18 odpalam go w 3sekundy. Jedynie elektryka mi zaczeła nawalać-więc jak ktoś to podpatrzy to go nie kupi, no chyba że poczekam do wiosny... Link Zgłoś
Gość: seba 5700 Re: Camaro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.03, 20:41 Zadaj to pytanie na forum klubowym, ktore mam w stopce, jest tam sporo doswiadczonych uzytkownikow Camaro 3-gen. pozdrawiam Sebastian Black 97' Pontiac Firebird Trans Am 5.7 mailto seba5700@poczta.onet.pl F-Body Klub Polska - Camaro & Firebird www.fbody.org.pl/ Link Zgłoś