Dodaj do ulubionych

FORD focus kombi rocznik 2000-2002

03.10.06, 21:53
Planuje zakup forda focusa kasa ktora dysponuje starczy mi na rocznik 00-02r.
wszystko zalezy od wyposazenia co o nich sadza posiadacze lub byli posiadacze
tego autka? teoretycy:) nie pisac!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • dx771 Re: FORD focus kombi rocznik 2000-2002 03.10.06, 22:21
      Powiem krótko - znajomy ma mi sprzedać foczke 99 silnik 1,6. Szanse mam 50 na
      50 i szkoda mi będzie jak mi okazja ucieknie. Jedyny mankament poza średnią w
      klasie to rdza ,rezta w średniej lub powyzej średniej. Jak masz dobrą okazję to
      bierz.
    • koljax Re: FORD focus kombi rocznik 2000-2002 04.10.06, 09:07
      Mialem takie focusa (2001 r, silnik 1.8, pod koniec mojego uzytkowania mial
      ponad 150 tys km przebiegu). Samochod bezproblemowy (ale byl regularnie
      serwisowany).
      To byl w ogole chyba wyjatkowy egzemplarz, bo nie zauwazylem nawet sladu
      rdzy...!!!
      Teraz od marca mam focusaII i jak na razie tez jestem b. zadowolony.
      Zycze udanego zakupu.
    • marogn Re: FORD focus kombi rocznik 2000-2002 04.10.06, 10:09
      wybierz fokę po FL (z nowymi światłami), jest sporo małych i większych rzeczy,
      które poprawili, aktualnie jeżdze modelem po `01 wcześniej miałem `99
      przez 6 lat nic mi się nie zepsuło
    • nie.my Re: FORD focus kombi rocznik 2000-2002 04.10.06, 11:09
      mar815 napisał:

> Planuje zakup forda focusa kasa ktora dysponuje starczy mi na rocznik 00-02r.
      > wszystko zalezy od wyposazenia co o nich sadza posiadacze lub byli posiadacze
      > tego autka? teoretycy:) nie pisac!!!!!!!
      -->Mam 1.8 benz. 2001 kombi wersja Trend, 98kkm. Wymieniali mi 3szt drzwi i
      klapę tylną bo rdzewiały (gwarancja). Właśnie dziś się popsuł, coś z elektroniką
      się sypnęło. Poza tym popsuło się kiedyś łożysko w kole. Innych problemów
      technicznych nie stwierdziłem.
      Plusy to świetne zawieszenie, hamulce, w miarę elastyczny silnik, podgrzewana
      przednia szyba!, duży bagażnik (jak się nie ma kraty).
      Minusy za głośny powyżej 100km/h, dość duże zużycie paliwa.
      Ogólnie _zdecydowanie polecam_!

Pozdrawiam

NieMy
    • boason Re: FORD focus kombi rocznik 2000-2002 04.10.06, 13:03
      też polecam, od nowosci jest w mojej rodzinie i nic sie nie zepsuło. Nigdy.
      Zalety to swietna trakcja, prowadzenie, komfort, dobre silniki benzynowe, dobre
      hamulce, ergonomia. Ogolnie bardzo polecam. Minusem sa slabe blachy (sprawdzic)
      i brak mojego zaufania do tdci
      • boason Re: FORD focus kombi rocznik 2000-2002 04.10.06, 14:08
        słabe blachy czyli kiepskie zabezpieczenie antykorozyjne (jakis blad
        produkcyjny). te miejsca to dolne, wewnetrzne krawedzie wszystkich drzwi i klapy
        bagaznika i w niektorych egzemplarzach pod lusterkami. Objawy poczatkowe to
        malutkie pecherzyki, babelki na lakierze. Na tym etapie jest to bardzo latwe do
        usuniecia.
        Sprawdzic czy poprzedni wlasciciel dokonywal corocznych przegladow gwarancyjnych
        blach - jesli tak, to do 12 lat ford za darmo bedzie to usuwal lub wymienial
        cale drzwi. jesli nie, to trzeba to robic na koszt wlasny.
        • mar815 Re: FORD focus kombi rocznik 2000-2002 04.10.06, 15:25
          Wielkie dzięki dla wszystkich za info potwierdziliście że to bedzie dobry
          wybór, szerokiej drogi wszystkim pozdro!
        • matiulek Re: FORD focus kombi rocznik 2000-2002 04.10.06, 15:33
          mnie interesuje fcus kombi 1,8 disel. rok 2001.na co po za rdza zwrocic uwage
          w tym aucie? jak daja rade sobie silniki po 150 000 km?
          • matiulek Re: FORD focus kombi rocznik 2000-2002 04.10.06, 16:50
            i jeszcze jedno. jak sobie daje rade zawieszenie szczegolnie tyl - przy
            obciazeniach okolo 100- 150 kg ?
            • miszasty Re: FORD focus kombi rocznik 2000-2002 04.10.06, 17:19
              W Focusie zasadniczo (w kwestii prowadzenia) nie ma większego znaczenia czy
              masz załadowane auto kilkuset kilogramami czy jedziesz sam jako kierowca.
              Oczywiście - są pewne różnice, ale jeśli chodzi Ci o to czy dużo gorzej się
              prowadzi Focus załadowany w sensie trzymania nawierzchni i zachowania na drodze
              to nie: prowadzi się równie dobrze.
              Natomiast po 100-150 tys. km (w zależności od egzemplarza - wynik średni)
              trzeba już coraz bardziej inwestować może nie tyle w naprawy, co w wymiany
              różnych elementów ZUŻYTYCH; również dotyczy to tylnego zawieszenia, choć akurat
              amorów to na samym końcu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka