Dodaj do ulubionych

!!! szukam osób oszukanych przez dilerów !!!

12.10.06, 12:40
Poszukuje osób, które kupiły nowy samochód i podpisały gwarancję serwisową.
Okazało się na przykład, że samochód popsuł się , a gwarancja usterki nie
obejmuje. Trzeba płacić, a diler umywa ręce i odsyła z kwitkiem. Interesuje
mnie wszystko. Rdza, silnik, zawieszenie - wszystko. Szukam też osob, które
zrezygnowały z serwisowania swoich aut w autoryzowanych serwisach z powodu
cen usług i części.
Obserwuj wątek
    • mx-5 Re: !!! szukam osób oszukanych przez dilerów !!! 12.10.06, 12:47
      Jak Cię nie stać na serwis/części, to nie kupuj samochodu.
      Typowo polaczkowate myślenie.Albo sprowadź sobie super "audice" i szukaj częsci
      na szrotach.Z takim myśleniem zawsze będziemy na ogonie cywilizacji :(
      • programistajava Re: !!! szukam osób oszukanych przez dilerów !!! 12.10.06, 12:55
        to po ch..j jest gwarancja producenta?!?!?!?
      • piper78 Re: !!! szukam osób oszukanych przez dilerów !!! 12.10.06, 14:58
        słuchaj no buraku pastewny, gó...no Cie obchodzi, czy mnie stać, czy nie. Jak
        nie masz nic do powiedzenia na temat, to się nie odzywaj, bo się muchy zlatują.
        Chcesz szastać jadowitą śliną na lewo i prawo to idź na wiec LPR. Co do
        szukania, to proponuję żebyś odszukał najpierw swój mózg, bo zdaje się, że
        liczba w twoim nicku wyraźnie jest związana z twoim IQ (znaczy jakbyś nie
        wiedział, to za mądry to nie jesteś). Z mysleniem takim jak twoje to
        faktycznie, czeka nas zagłada... Polaczku
        • mx-5 Oho 12.10.06, 15:16
          Wychodzi polaczkowata zawiść i prostactwo.
          Powtarzam jeszcze raz - jeśli Cię nie stać to nie kupuj samochodu.Smiac mi sie
          chce z ludzi, ktorzy nie pojada na przeglad bo nie maja.A na samochod mieli?!
          Ale to tak off topic, nie bierz tego do siebie.
          • klemens1 Re: Oho 12.10.06, 15:22
            > Powtarzam jeszcze raz - jeśli Cię nie stać to nie kupuj samochodu.Smiac mi sie
            > chce z ludzi, ktorzy nie pojada na przeglad bo nie maja.

Pytanie było o odmowę naprawy samochodu NA GWARANCJI, a nie o przeglądy.
            Jak kupisz nowy samochód i zepsuje ci się silnik po 2 dniach, to oczywiście płacisz za naprawę?
            • mx-5 Przeczytaj jeszcze raz :: 12.10.06, 15:24
              >>Szukam też osob, które
              >>zrezygnowały z serwisowania swoich aut w autoryzowanych serwisach z powodu
              >>cen usług i części.

Bez komentarza.
              • klemens1 Re: Przeczytaj jeszcze raz :: 13.10.06, 19:45
                "Poszukuje osób, które kupiły nowy samochód i podpisały gwarancję serwisową.
                Okazało się na przykład, że samochód popsuł się , a gwarancja usterki nie
                obejmuje. Trzeba płacić, a diler umywa ręce i odsyła z kwitkiem."
          • flamengista czytaj ze zrozumieniem 13.10.06, 13:03
            jeśli ktoś daje gwarancję w komisie na bezawaryjność, to chyba to do czegoś
            zobowiązuje.

Ja rozumiem, że można mieć pretensje do ludzi że są naiwni i wierzą w takie
            obietnice. I że nie liczą się z awariami w używanym aucie.

Ale jest też druga strona medalu. Mnie irytuje ciągłe oszukiwanie konsumenta -
            czy przy kupowaniu samochodu, komputera a nawet łóżeczka dla dziecka. Chciałbym
            żeby wreszcie było u nas normalnie. I takim komisom obiecującym "bezawaryjność"
            należało by wreszcie, po przeprowadzeniu wnikliwego dochodzenia, przywalić taką
            karę żeby deinitywnie zniknęły z rynku.
      • sakhal Re: !!! szukam osób oszukanych przez dilerów !!! 13.10.06, 00:15
        Za to wyzywaniem siebie nawzajem i wysmiewaniem to jestesmy juz spokojnie na
        szycie cywilizacji.
        Tej gdzies pomiedzy Zimbabwe a Mozambikiem.

Ty wyjdz czasem z domu i sie przewietrz, hehe.
    • areco5 Re: !!! szukam osób oszukanych przez dilerów !!! 12.10.06, 15:10
      chciałem napisac o Renault ...co wyprawia - ale czemu piszesz do kogoś per
      polaczku. jestes innej nacji-? to obrazliwe okreslenie.
      • piper78 Re: !!! szukam osób oszukanych przez dilerów !!! 12.10.06, 19:19
        Panie MX5 (choć uważam, że bardziej zasadne byłoby IQ 5 - najważniejsze, to by
        komórki szare uniemożliwiały robienie pod siebie) czas na chwile prawdy.
        Przygotowuje pewną analizę do celów marketingowych i stąd moje zainteresownie
        tematyką dilerów, cen części i serwisów. Dlatego poszukuję takich osób, które
        mają złe doświadczenia i z czego one wynikają. Tobie zaś drogi Panie, naprawdę
        gó...no do tego, czy kogoś stać, czy nie i na co. Puknij sie więc w łepetynę i
        pomyśl (wiem, dla Ciebie to trudne) zanim coś chlapniesz.
        • piper78 do pana areco5 12.10.06, 19:21
          Proszę o informacje dotyczące Renault - co do "polaczka", to proszę przeczytać
          pierwszy post Pana MX5. Jesli odebrał Pan to okręslenie w moim poście jako
          obraźliwe, to przepraszam. Pozdrawiam
          • milkaa55 Re: do pana areco5 12.10.06, 23:10
            i po co panowie to skakanie do gardeł... Temat sam w sobie ciekawy... Zamierzam
            kupić nowy samochód i ciekawa jestem, które marki się wymigują od napraw na
            gwarancji?
          • areco5 odp do piper 78 13.10.06, 10:59
            W meganach na potege przepalaja sie cewki na swiecach - ja w ciagu 4 lat
            zaliczyłem 6 przepalonych sztuk, w starym modelu. W nowch jest to samo -
            niedawno spotkałem pana w serwisie z nowym modelem i z tym samym problemem -
            była mała awantura. W internecie mnóstwo uwag na ten temat, jest nawet juz
            oferta renowacji starych cewek - klejem epoksydowym - cena nowej to ponad 250
            Z w serwisie. Niestety płaciłem za te wymiany, poczatkowo 50 %, potem całość.
            Pisałem do renault Polska ale mnie spławili - coż, pojedynczy klient. Nie było
            zadnej akcji przywoławczej.
            Co do mojej reakcji - na forach o innej tematyce ruscy czesto na nasz temat
            maduzywaja tego okreslenia... Pzdr
    • polam5 Dobra rada - czytac kontrakt i drobny druk. (nt) 13.10.06, 02:08
    • grogreg Re: !!! szukam osób oszukanych przez dilerów !!! 13.10.06, 08:21
      W moim Suzuki Swift dzieki zle dobranej uszczelne przedniej szyby (zlej jakosci
      material) pojawily sie slady korozji na dachu.

Jak kupowalem samochot do poinformowano mnie ze cala karoseria jest ocynkowana.
      Oczywiscie gwarancje nie obejmuje tego "uszkodzenia"
      • cyni Re: !!! szukam osób oszukanych przez dilerów !!! 13.10.06, 08:48
        Kiedyś 1998 kupiłem w salonie Felicję niestety po jakims czasie zaczęła
        rdzewieć tylna klapa(typowe miejsce dla feli). Gwarancja porforacji blach
        obejmowała wszystko ale taki drobiazg aby uznać naruszenie prforacji blach
        musiała by sie pojawić "dziura". Podziękowałem ASO i zacząłęm serwisować
        samochód w prywatnym warsztacie na Słowacji. O różnicy w jakości usług i części
        nie wspomnę np wymiana klocó hamulcowych z materiałem kosztowała 800SKK a pełny
        przegląd z wymiana oleju , filtrów ito ok 3000SKK. W Polsce niestety zarówno
        podejście serwisów do obowiązków związanych z przeglądem i cen pozostawia dużo
        do poprawy. Nie chodzi tu o ceny ale o jakość usług serwisowych. Za to w
        fordzie ostatnio spotykam się dużo większą dbałościa i dlatego w tym przypadku
        nie rezygnuję z ASO.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka