Dodaj do ulubionych

co oznacza skrót SDI?

IP: 192.168.0.* 09.11.01, 15:18
ineteresuje mnie zakup samochodu z tym silnikiem, ale nie jestem pewien jaka
jest dynamika takiego silnika
Obserwuj wątek
    • Gość: Niknejm Diesel bez turbo;dynamika raczej niespecjalna(n/t) IP: *.pg.com 09.11.01, 15:28
      Gość portalu: jack napisał(a):

> ineteresuje mnie zakup samochodu z tym silnikiem, ale nie jestem pewien jaka
      > jest dynamika takiego silnika

• Gość: Jarek 1,9 SDI IP: 192.168.10.* 09.11.01, 16:41
        Gość portalu: jack napisał(a):

> ineteresuje mnie zakup samochodu z tym silnikiem, ale nie jestem pewien jaka
        > jest dynamika takiego silnika
        >

1,9 SDI - wolnossacy silnik 4-cylindrowy wysokoprezny o pojemnosci 1896 cm3 o
        mocy 68 KM przy 4200 obr. z momentem obrotowym 133 Nm przy 2200 obr.

Osiagi - przyspieszenie do 100 km/h w 17,2 s., predkosc max. 160 km/

Uwaga - aktualnie dostepny jedynie w Golfie

Wnioski mozesz wyciagnac sam. Wiec przy zamilowaniu do niskich kosztow
        eksploatacji oraz "odrobinie szalenstwa" godne uwagi staja sie silniki TDi.

Zrodlo: www.vw.com.pl/osobowe.golf/50kW_68KM_SDI.htm

Pozdr
        • Gość: Wojtek Re: 1,9 SDI IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.11.01, 17:02
          Gość portalu: Jarek napisał(a):

> Uwaga - aktualnie dostepny jedynie w Golfie

W Fabii tez.
          • Gość: Jarek Re: 1,9 SDI IP: 192.168.10.* 09.11.01, 17:12
            Gość portalu: Wojtek napisał(a):

> Gość portalu: Jarek napisał(a):
            >
            > > Uwaga - aktualnie dostepny jedynie w Golfie
            >
            > W Fabii tez.

Pardon, o tym nie pomyslalem. Mea culpa.

Pozdr
            • Gość: Jarek Re: 1,9 SDI IP: 192.168.10.* 09.11.01, 17:18
              Gość portalu: Jarek napisał(a):

> Gość portalu: Wojtek napisał(a):
              >
              > > Gość portalu: Jarek napisał(a):
              > >
              > > > Uwaga - aktualnie dostepny jedynie w Golfie
              > >
              > > W Fabii tez.
              >
              > Pardon, o tym nie pomyslalem. Mea culpa.
              >
              > Pozdr

Dalej sie poprawiam:
              - Seat Ibiza,
              - Seat Cordoba.

Moja uwaga tyczyla sie jedynie modeli VW, a nie calego koncernu.

Pozdr
              • Gość: Wojtek Re: 1,9 SDI IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.11.01, 17:24
                O Seacie tez myslalem, ale nie bylem pewny czy jest SDI na polskim rynku :))
                W Polo tez jest ten silnik.

Pozdro.
                • Gość: Wojtek Re: 1,9 SDI IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.11.01, 17:30
                  Ale i ja sie poprawie - w Golfie SDI ma 68 KM a w Skodzie 64, tak samo chyba w
                  Seacie.
                  • Gość: Jarek Re: 1,9 SDI IP: 192.168.10.* 09.11.01, 17:51
                    Na stronach VW nie jest prezentowana wersja Polo z SDI. :-(
                    • Gość: Wojtek Re: 1,9 SDI IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.11.01, 18:16
                      A na www.volkswagen.de ??? Ja nie patrzylem.
                      • Gość: Wojtek Re: 1,9 SDI IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.11.01, 18:19
                        Juz sprawdzilem. Polo ma 1.9 SDI 64KM, dodatkowo 1.4TDI 75KM i 1.9TDI 101KM :))
                      • Gość: Jarek Re: 1,9 SDI IP: 192.168.10.* 09.11.01, 18:20
                        Gość portalu: Wojtek napisał(a):

> A na www.volkswagen.de ??? Ja nie patrzylem.

Alez Wojtku!
                        Moj "Heimat" lezy zupelnie gdzie indziej, a informacje sprawdzalem na
                        www.vw.com.pl.

Pozdr
    • Gość: Ralph Re: co oznacza skrót SDI? IP: *.bielsko.dialog.net.pl 09.11.01, 19:17
      No, i oczywiście- poza powyższymi definicjami: Szybki Dostęp do Internetu:)
      • Gość: Jarek Re: co oznacza skrót SDI? IP: 192.168.10.* 12.11.01, 15:53
        Gość portalu: Ralph napisał(a):

> No, i oczywiście- poza powyższymi definicjami: Szybki Dostęp do Internetu:)

A propos...
        Pytanie: Czym rozni sie kobieta informatyk w spodniach od kobiety informatyka w
        spodnicy?
        Odpowiedz: Szybkoscia dostepu.

Taka mala dygresja z przymruzeniem oka

;-)
    • Gość: lol Rovery też są silniki SDI IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 09.11.01, 19:44

I to całkiem dynamicznymi. Ostatnio jeżdziłem nową zabawką kolegi Rover 200 (99
      r) z dwulitrowym silnikiem diesla o mocy 100 KM.
      • Gość: Ryszard Re: Rovery też są silniki SDI IP: *.abo.wanadoo.fr 11.11.01, 16:47
        Jestes pewien ,ze w roverze jest montowany silnik vw sdi? Cos mi sie zdaje , ze
        jednak jest to silnik angielski. Co do sdi (vw, fabka, ibiza) mialem okazje
        zrobic 800 km ibiza z tym silnikiem i musz przyznac, ze jestem przyjemnie
        zaskoczony. Na autostradzie dawal do 160 km/h, po miescie tez nie byl wolowaty.
        prawda, ze oprocz mnie byla tylko teczka ale jednak. Swoja droga, mam wiecej
        zaufania do sdi z 68 KM niz do tego samego bloku w eacie leon ktory daje 150
        KM! Nie wspominajac o wariantach 90, 100, 115, 130 KM - wszystkie z turbo , z
        common rail lub pompo wtryskiwaczami. Nie bardzo wierze, ze te warianty
        wysrubowane dociagna do 200 tys. km. Nie te czasy! pzdr. R
        • Gość: Wojtek Re: Rovery też są silniki SDI IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.11.01, 16:59
          Gość portalu: Ryszard napisał(a):

> Jestes pewien ,ze w roverze jest montowany silnik vw sdi? Cos mi sie zdaje , ze
          >
          > jednak jest to silnik angielski. Co do sdi (vw, fabka, ibiza) mialem okazje
          > zrobic 800 km ibiza z tym silnikiem i musz przyznac, ze jestem przyjemnie
          > zaskoczony. Na autostradzie dawal do 160 km/h, po miescie tez nie byl wolowaty.
          >
          > prawda, ze oprocz mnie byla tylko teczka ale jednak. Swoja droga, mam wiecej
          > zaufania do sdi z 68 KM niz do tego samego bloku w eacie leon ktory daje 150
          > KM! Nie wspominajac o wariantach 90, 100, 115, 130 KM - wszystkie z turbo , z
          > common rail lub pompo wtryskiwaczami. Nie bardzo wierze, ze te warianty
          > wysrubowane dociagna do 200 tys. km. Nie te czasy! pzdr. R

Wysrubowane????!!!!! Owszem 150KM moze tak, ale 90, 100, 115KM pociagna rownie
          dlugo jak slabsze siostry bez doladowania. Ograniczeniem moze byc tylko zywotnosc
          sprezarki, ale 200 tys. powinna wytrzymac spokojnie.
          Pozdro.
    • Gość: Sławek Re: co oznacza skrót SDI? IP: 192.168.3.* 10.11.01, 17:43
      Znajomy ma Polo 1.9 sdi.Dla mnie dynamika,elastyczność oraz głośność jest nie
      do przyjecia.
      pozdro
    • Gość: qocur Może to Strategic Defense Initiative? :o) IP: *.*.*.* 12.11.01, 17:15
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka