pistolett38 26.10.06, 08:29 Uzytkownicy pytanko do was: Jakie macie zdanie na temat tego modelu,moje zainteresowanie kupnem owego autka jest duże,więc prosze o opinie czy warto>. Link Zgłoś Obserwuj wątek
mariuszn_74 Re: Citroën Xsara Picasso 26.10.06, 09:34 Witaj, Mam pikusia 2.0hdi 2004. Autko bardzo wygodne, dużo miejsca w środku, duży bagażnik, mnóstwo schowków, tylne fotele - każdy oddzielnie przesuwany / składany i wyjmowany. Słowem - świetne auto rodzinne. Silniki benzynowe dużo palą i mają średnie osiągi, za to diesle - szczególnie teraz oferowany 1.6hdi 110km - naprawdę ok. Prowadzi się sympatycznie, siedzi wysoko, wszystko widać - jak to w mini vanie. Pikusie mają zazwyczaj bardzo dobre wyposażenie, a ceny na nowe są naprawdę bardzo atrakcyjne, bo wchodzi c4 picasso. Oczywiście, jest to konstrukacja sprzed kilku lat, ale z drugiej strony w statystykach awaryjności wśród vanów picasso jest najmniej awaryjne. Wygląd - jednym się bardzo podoba, innym wprost przeciwnie - ale to kwestia gustu. Podobnie jak centralny wyświetlacz - mnie akurat się podoba. Z wad: przeszkadza lewy słupek (choć można się przyzwyczaić), przy większej szybkości mocno odczuwa się podmuch wiatru (bo to w końcu mini van), podobno w starszych egzemplarzach w środku mocno skrzypi, dosyć delikatne zaiweszenie (bo to cytrynka). Podsumowując - naprawdę fajne, pojemne auto rodzinne za rozsądne pieniądze. Pzdr. Link Zgłoś