Gość: Marek IP: *.atlanta.ga.us 31.03.03, 18:07 Widzialem takiego dzis. Co za smierdziel! Z jednej strony kwiatek w kabinie a z drugiej rozne rakotworcze syfy z rury wydechowej. Link Zgłoś Obserwuj wątek
greenblack Re: VW Beetle Diesel 31.03.03, 18:19 Zaraz Cię dieslowcy zaatakują:) Ja znam taką jedną co ma "radioaktywniezielonego" Beetla 1.9 TDI 90 KM i nie włącza wyższego biegu niż 2. Silnik i turbina tak wyją, że z kilometra słychać, że jedzie. Poza tym to jeden z najbardziej bezsensowwnych samochodów na rynku. Za ponad 100 tyś. dostajesz przestarzałego, 2-osobowego kompakta z silnikiem 1.6 i korbkami w drzwiach. Idelane auto dla nowobogackich kobiet. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Marek Re: VW Beetle Diesel IP: *.atlanta.ga.us 31.03.03, 18:35 Moj kolega kupil sobie zolte Bettle 1.8T - tzw. Turbonium. Wygladal w tym jak pedal. Co gorsza ten pojazd mial zupelnie przecietne osiagi i zupelnie nieprzecietna cene... No ale wersje z 1.8T moge jeszcze jakos zrozumiec, za to diesla juz zupelnie nie. Link Zgłoś
greenblack Re: VW Beetle Diesel 31.03.03, 18:42 Gość portalu: Marek napisał(a): > Turbonium. Naprawdę tak się nazywa?;) Co gorsza ten pojazd > mial zupelnie przecietne osiagi i zupelnie nieprzecietna > cene... 9,1 s do 100 i 203 km/h, to całkiem całkiem osiągi jak na takie toczydełko. Jedyne żółte samochody, w jakich mógłbym się pokazać, to Lamborghini i Volvo 850R/stare V70R. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Marek Re: VW Beetle Diesel IP: *.atlanta.ga.us 31.03.03, 18:53 Tak toto nazywali u nas. 9 sekund do setki to dobry rezultat? A do zoltych samochodow ktore wymieniles dodaje zolta Corvette - moje marzenie :) Link Zgłoś
greenblack Re: VW Beetle Diesel 31.03.03, 19:05 Gość portalu: Marek napisał(a): > Tak toto nazywali u nas. 9 sekund do setki to dobry rezultat? Na takie coś, to chyba dobry. W Polsce ludziska się cieszą, jak samochód klasy Mondeo/Vectra osiąga 100 km/h w 10-11 s. Link Zgłoś
devote Re: VW Beetle Diesel 01.04.03, 00:21 greenblack napisał: > Gość portalu: Marek napisał(a): > > > > Turbonium. > > Naprawdę tak się nazywa?;) nie ma czegos takiego jak Beetle turbonium. Jest Beetle 1.8T i tyle. Turbonium to slogan reklamowy. Link Zgłoś
devote Re: VW Beetle Diesel 01.04.03, 00:24 zapomnialem dodac z oficjalnej strony w USA www.vw.com/newbeetle/price.htm powtarzam jeszce raz.nie ma Beetle Turbonium. Link Zgłoś
Gość: Marek Re: VW Beetle Diesel IP: *.atlanta-43-44rs.ga.dial-access.att.net 01.04.03, 03:58 To nie pamietasz reklam jakies 3 lata temu? "Beattle Turbonium" Link Zgłoś
devote Re: VW Beetle Diesel 01.04.03, 04:29 Gość portalu: Marek napisał(a): > To nie pamietasz reklam jakies 3 lata temu? "Beattle Turbonium" pamietam przeciez mowie ze to tylko slogan reklamowy a nie model samochodu Link Zgłoś
devote Re: VW Beetle Diesel 01.04.03, 04:41 Jak sie nie znasz na VW to lepiej nie zabieraj glosu.Zapytaj na pierwszym lepszym VW forum. forums.vwvortex.com/zerothread?id=777590 Link Zgłoś
Gość: ja Re: VW Beetle Diesel IP: *.dyn.optonline.net 01.04.03, 04:54 Gość portalu: Marek napisał(a): > Moj kolega kupil sobie zolte Bettle 1.8T - tzw.Turbonium. Tak zwane chyba tylko przez twojego kolege bo nie ma takiego samochodu jak Beetle Turbonium.Facet ci wciska jakis kit a ty lapiesz wszystko jak szczeniak. Moj samochod to tzw. kon pociagowy Czy jest taki model samochodu??? hehehehe Link Zgłoś
Gość: cracovian VW Beetle TDI IP: *.bankofamerica.com 31.03.03, 23:08 Przeciez to zalezy od jakosci paliwa czy ten samochod smierdzi czy nie... W grudniu zeszlego roku Beetle TDI dla zony prawie juz kupilem. Nie byl wcale za glosny, przyspieszenie mial super, fajnie sie prowadzil i mozna go bylo za ok. $21K kupic (ze wszystkim). Jest sens zeby tego diesla kupic, poniewaz przejedzie (z automatyczna skrzynia) prawie 40 mil na galonie; z reczna 49. Przestarzaly dwulitrowy benzyniak przejdzie duzo mniej niz 30 (i jeszcze ile oleju spali). Nawet przy dzisiejszych wyzszych cenach ropy nadal sie oplaca kupno TDI z tego czysto ekonomicznego punktu, szczegolnie jesli samochod potrzyma sie przez pare dobrych lat... To juz nie te same silniki, ktore smierdzialy w latach siedemdziesiatych. Bonus jest taki, ze praktycznie bez zadnych wiekszych przerobek mozna w niego lac biodiesla co zamieni ten woz w calkowicie zielony pojazd. Biodiesel, choc nadal drogawy, robi sie coraz bardziej w Stanach popularny, a jak sie czlowiek uprze to sam moze go ze starego oleju roslinnego w garazu robic :-) Roczniki 2004 dostana zupelnie nowe i ulepszone dieslowskie jednostki, ktore spelnia wszystkie wymagania w 45 stanach: www.vwvortex.com/features/04_03/tdi_week/03_31/index.shtml Jesli sytuacja ekonomiczna sie poprawi to wtedy wlasnie kupimy tego diesla. Ja jestem osobiscie praktyczny wiec pudlem wielkim jezdze - Ona za to zadnego innego samochodu poza Beetle by nigdy nie chciala. Czy diesel czy benzyna nie robi dla Niej zadnej roznicy :-) Greenblack - Nie wiem jak to jest w Europie, ale korbek VW w rocznikach 2003 juz nie montuje, nawet w podstawowych wersjach, czyli GL. Link Zgłoś
Gość: Marek Re: VW Beetle TDI IP: *.atlanta.ga.us 31.03.03, 23:27 Moze smrod wynikal z dzisiejszej nocnej temperatury? Jak parkowalem to kobitka z dzialu operations go wlasnie odpalala - dymil i smierdzial na potege. Link Zgłoś
Gość: cracovian Re: VW Beetle TDI IP: *.bankofamerica.com 31.03.03, 23:40 W Stanach jakosc diesla jest slabo kontrolowana - Duzo zalezy od stacji, w ktorej tankujesz i jak dlugo to paliwo tam siedzi. Sam silnik nie powinien tak smrodzic... Jak wlejesz biodiesel do tego samego VW to z rury zacznie sie unosic przyjemny zapach pop-cornu :-) Link Zgłoś
devote Re: VW Beetle TDI 01.04.03, 00:38 Diesel fuel jest bardzo slabej jakosci w USA i dlatego VW oferuje tylko jednego diesla o mocy 90km.W europie ropa jest lepszej jakosci i w europie dopiero widac plusy diesla. Testowalem Jette diesla i musze powiedziec ze dobrze to jedzie z manualem.Z automatem jest bardzo bardzo wolne.No ale ta ekonomicznosc jest rewelacyjna.Sam sie przymierzalem do TDI jak kupowalem swojego ale wybralem VR6 silnik.Teraz sobie pluje w brode bo pali to jak smok ale zato fajnie sie tym jezdzi. U mnie w pracy gostek pare tygodni temu kupil Jette kombi TDI i jest zadowolony.Nigdy nie jezdzil dieslem.Na jednym zbiorniku robi po 500mil.Ja swoim VR6 tylko 260 do rezerwy. Marzy mi sie aby w przyszosci VW sprzedawal samochody z silnikiem TDI i skrzynia DSG.W europie mozna kupic VW TDI z Tiptronikiem.W USA w tym roku VW bedzie oferowal Passata z nowym TDI takze z tiptronikiem. VW rules !!! Link Zgłoś