Gość: kasiapro1 IP: *.toya.net.pl / 10.0.241.* 31.03.03, 19:06 PO dlugim czekaniu,bo az 2 m-ce odebralam swoja boska,czerwona Yariske!Jest piekna i ladnie razem wygladamy-hihii. Troche sie o nia boje,bo wariatow co niemiara. Pozdrawiam yarisowcow Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: pawel Re: odebralam wyczekana Yariske-super!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.03, 22:40 Gratuluje! Miło widzieć jak ktoś się cieszy. Nie wiem jaki samochód miałaś wcześniej, ale z Toyotki powinnaś być zadowolona. Ja ujeżdżam już trzecią z kolei i nie widzę konkurencji. Pozdrawiam! Link Zgłoś
Gość: Henry Re: odebralam wyczekana Yariske-super!!!! IP: *.telia.com 01.04.03, 16:08 Gość portalu: kasiapro1 napisał(a): > PO dlugim czekaniu,bo az 2 m-ce odebralam swoja boska,czerwona Yariske!Jest > piekna i ladnie razem wygladamy-hihii. > Troche sie o nia boje,bo wariatow co niemiara. > Pozdrawiam yarisowcow """""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""" Kasiu,gratuluje Ci nowego samochodu , zeby Wam obojgu dobrze sie jezdzilo i zlodzieje Was omijali,drogowi warjaci rowniez. Pzdr. HH """""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""" Link Zgłoś
Gość: Mar a ja w kółko to samo IP: *.skorosze.2a.pl 01.04.03, 16:16 Napiszę po raz kolejny to co juz pisałęm kilka razy. CZEKAĆ to ja bym mógł na Jaguara XJ albo chociaż Lexusa GS. Tak pouplarne i tanie samochody jak Yaris, Punto, Corsa, Fiesta, a nawet popularn wersje kompaktów powinny być dostępne OD RĘKI, a nie po 2 miesiącach czekania nie wiadomonaco. Gdyby ktoś mi powiedział,że mama czekać na odbiór samochodu dłużej niż 3 dni, to odwróciłbym się na pięcie i poszedł kupic pojazd innej marki. Link Zgłoś
upierdek Re: a ja w kółko to samo 01.04.03, 16:52 Gość portalu: Mar napisał(a): > Napiszę po raz kolejny to co juz pisałęm kilka razy. CZEKAĆ to ja bym mógł na > Jaguara XJ albo chociaż Lexusa GS. Tak pouplarne i tanie samochody jak Yaris, > Punto, Corsa, Fiesta, a nawet popularn wersje kompaktów powinny być dostępne OD > > RĘKI... bo jestes przyzwyczajony, ze trzeba brac co daja. W rozwinietych motoryzacyjnie krajach nawet najtansze auta dobiera sie z kilkuset (!) mozliwosci INDYWIDUALNIE do zyczen klienta. A te "od reki" to egzemplarze wystawowe, ktore tez sie sprzedaje ale po OBNIZONEJ cenie. Link Zgłoś
Gość: cracovian Re: a ja w kółko to samo IP: *.bankofamerica.com 01.04.03, 22:46 Tez troche bzdury piszesz... W moim rozwinietym motoryzacyjnie kraju samochody stoja setkami na parkingach niezliczonych dilerow i zazwyczaj maja trzy poziomy wyposazenia, wiec kombinacji nie ma az tylu (szczegolnie marek japonskich). Jak jeden diler nie ma danego modelu w Twoim kolorze to zazwyczaj inny za rogiem ma i Tobie w jeden albo dwa dni od tego drugiego przywiezie. W tych czasach prawie wszyscy sprzedawcy na kolana przed Toba padaja i jeszcze pozyczke piecioletnia na 0% dorzuca :-) Link Zgłoś
Gość: Mar z ust mi to wyjąłeś :-))))))) IP: *.skorosze.2a.pl 02.04.03, 06:21 Gość portalu: cracovian napisał(a): > Tez troche bzdury piszesz... W moim rozwinietym motoryzacyjnie kraju samochody > stoja setkami na parkingach niezliczonych dilerow i zazwyczaj maja trzy poziomy > > wyposazenia, wiec kombinacji nie ma az tylu (szczegolnie marek japonskich). Jak > > jeden diler nie ma danego modelu w Twoim kolorze to zazwyczaj inny za rogiem ma > > i Tobie w jeden albo dwa dni od tego drugiego przywiezie. W tych czasach prawie > > wszyscy sprzedawcy na kolana przed Toba padaja i jeszcze pozyczke piecioletnia > na 0% dorzuca :-) Link Zgłoś
upierdek Re: z ust mi to wyjąłeś :-))))))) 02.04.03, 10:41 Widac co kraj to obyczaj. W USA kupuje sie samochody "z masowki", a w Europie kazde auto jest indywidualne. I nie chodzi tu tylko o kolor nadwozia lub tapicerki, lecz o dziesiatki i setki mozliwosci zestawianiaszczegolow wyposazenia i technicznych. Nie zmienia to oczywiscie faktu, ze tak jak w USA kredyty na auta sa nieoprocentowane (lub tylko symbolicznie) i nikt nie placi pelnej ceny za nowe auto - tu tez walcza o klienta. Zreszta niedowiarki z USA moga wejsc na jakakolwiek strone internetowa marek aut sprzedawanych w Europie, kliknac na "konfigurator" i troche "sie pobawic" w indywidualne tworzenie wlasnego (rowniez japonskiego) auta. Milej rozrywki Link Zgłoś
Gość: Mar Re: z ust mi to wyjąłeś :-))))))) IP: *.skorosze.2a.pl 02.04.03, 10:54 upierdek napisał: > Widac co kraj to obyczaj. > W USA kupuje sie samochody "z masowki", a w Europie kazde auto jest > indywidualne. > I nie chodzi tu tylko o kolor nadwozia lub tapicerki, lecz o dziesiatki i setki > > mozliwosci zestawianiaszczegolow wyposazenia i technicznych. No rzeczywiście - bardzo liczne opcje są tych Yarisach i Fabiach :-))))))))) A spróbój zamówić w Europie np. Mondeo 2.0 albo Vectrę czy inne Avensis z JEDNĄ poduszką powietrzną i bez kupy zbędnych elektronicznych gówien (innymi słowy tańsze o 7-10 tys. złotych od wersji standardowej z tym silnikiem) TAKIEGO WAŁA! Link Zgłoś
Gość: waldus oj, oj, oj... IP: 213.76.133.* 07.04.03, 11:13 > A spróbój zamówić w Europie np. Mondeo 2.0 albo Vectrę czy inne Avensis z JEDNĄ > > poduszką powietrzną i bez kupy zbędnych elektronicznych gówien (innymi słowy > tańsze o 7-10 tys. złotych od wersji standardowej z tym silnikiem) TAKIEGO > WAŁA! To jakiś absurd! Co ty wypisujesz?!? Równie dobrze można spróbowac zamówić Syrene czy Warszawę! A "elektroniczne gówna" to co to takiego? ABS? ASR? Elektryczne szyby, lusterka? Link Zgłoś
Gość: Henry Re: a ja w kółko to samo IP: *.telia.com 02.04.03, 08:41 Gość portalu: cracovian napisał(a): > Tez troche bzdury piszesz... W moim rozwinietym motoryzacyjnie kraju samochody > stoja setkami na parkingach niezliczonych dilerow i zazwyczaj maja trzy poziomy > > wyposazenia, wiec kombinacji nie ma az tylu (szczegolnie marek japonskich). Jak > > jeden diler nie ma danego modelu w Twoim kolorze to zazwyczaj inny za rogiem ma > > i Tobie w jeden albo dwa dni od tego drugiego przywiezie. W tych czasach prawie > > wszyscy sprzedawcy na kolana przed Toba padaja i jeszcze pozyczke piecioletnia > na 0% dorzuca :-) ________________________________________________________________________________ Tylko 3-y poziomy wyposazenia? w Twoim zmotoryzowanym kraju(?). W moim kraju kazdy klient "buduje" sobie swoje auto,japonskie tez,dlatego tez cena kazdego auta tej samej marki i modelu jest inna. Jedynie te najslabiej wyposazone modele sa nie do sprzedania,jako uzywane rowniez. Pzdr. HH ________________________________________________________________________________ Link Zgłoś
Gość: cracovian Re: Amerykanskie OPCJE... wyjasnienie IP: *.bankofamerica.com 04.04.03, 18:49 Zle to rozumiesz, Henry... Mowie o trzech poziomach wyposazenia, w ktorym nawet ten najnizszy ma wszystkie podstawowe opcje jako standard... W Europie kazdy sobie samochod "buduje", poniewaz opcje sa drogie, chca sobie zaoszczedzic na czyms "zbednym" i musza placic slono za kazdy drobiazg. Jesli popatrzysz na amerykanska Honde EX to jedynymi w tym momencie opcjami jest wielkosc silnika (2.4 albo 3.0), system nawigacyjny i czasem skora choc to tez juz powoli standard. Nie ma co wiecej dodawac bo jest w tym samochodzie WSZYSTKO. Roznica w cenie miedzy DX a EX jest niewielka i dlatego wiekszosc klientow decyduje sie na "pelny wypas" jak to moi ziomkowie lubia ujac... Tu jest inne podejscie do sprawy (po co wybierac cokolwiek jak wszystko jest i do tego taniusko?) i u Was za oceanem tez by tak bylo gdyby Japonczykom dalo sie rowne szanse w walce z europejskia konkurencja. Gość portalu: Henry napisał(a): _______________________________________________________________________________ > _ > Tylko 3-y poziomy wyposazenia? w Twoim zmotoryzowanym kraju(?). > W moim kraju kazdy klient "buduje" sobie swoje auto,japonskie tez,dlatego tez > cena kazdego auta tej samej marki i modelu jest inna. > Jedynie te najslabiej wyposazone modele sa nie do sprzedania,jako uzywane > rowniez. Pzdr. HH > _______________________________________________________________________________ Link Zgłoś
upierdek Re: Amerykanskie OPCJE... wyjasnienie 07.04.03, 08:26 Gość portalu: cracovian napisał(a): > Zle to rozumiesz, Henry... Mowie o trzech poziomach wyposazenia, w ktorym nawet > > ten najnizszy ma wszystkie podstawowe opcje jako standard... To chyba Ty zle rozumiesz, albo mentalnosc amerykanska jest inna. Europejskie wozy maja tez wszystko jezeli chodzi o bezpieczenstwo i technike, ale i tak pozostaje 1000 innych mozliwosci. Taki duperel jak radio. W dobrej wersji zawsze sa cd-playery, a Ty chcesz koniecznie kasety. Albo kola. W dobrej wersji sa aluminiowe, a ja takich nie lubie. Albo Klima. W dobrej wersji jest automatyczna, a ktos chce manualna i szyberdach. Tylko przy tych trzech drobiazgach masz 9 mozliwosci. Policz sobie kombinacje przy 50-ciu drobiazgach. I nie zmienia to faktu, ze tak samo jak w USA masz mozliwosc kupienia najbardziej wypasionej wersji ze wszystkim mozliwym. >W Europie kazdy > sobie samochod "buduje", poniewaz opcje sa drogie Bzdura najpelniejsza wersja jest zawsze tansza od indywidualnej, ale mam wtedy to co sasiad (w tym rzeczy nielubiane, jak np lekkie kola). Poza tym mam oznaczenie silnika z tylu, a ja nie chce zeby inni wiedzieli, ze mam 260 KM i zamawiam zmylajaca oznaczenie sugerujace 90 KM :) > > Jesli popatrzysz na amerykanska Honde EX to jedynymi w tym momencie opcjami > jest wielkosc silnika (2.4 albo 3.0), system nawigacyjny i czasem skora choc to > > tez juz powoli standard. No wlasnie, wole doplacic a nie miec skory. A systemy nawigacyjne standartowe rzadko mnie zadawalaja. Nie ma co wiecej dodawac bo jest w tym samochodzie > WSZYSTKO. Dla Amerykanina WSZYSTKO jest najwazniejsze, a dla Europejczyka WSZYSTKO CO JA CHCE. > > Roznica w cenie miedzy DX a EX jest niewielka i dlatego wiekszosc klientow > decyduje sie na "pelny wypas" jak to moi ziomkowie lubia ujac... Tu jest inne > podejscie do sprawy (po co wybierac cokolwiek jak wszystko jest i do tego > taniusko?) i u Was za oceanem tez by tak bylo gdyby Japonczykom dalo sie rowne > szanse w walce z europejskia konkurencja. U nas i Japonczyka mozesz "budowac" indywidualnie :) PZDR Link Zgłoś
Gość: Henry Re: Amerykanskie OPCJE... wyjasnienie IP: *.telia.com 07.04.03, 08:38 upierdek napisał: > Gość portalu: cracovian napisał(a): > > > Zle to rozumiesz, Henry... Mowie o trzech poziomach wyposazenia, w ktorym > nawet > > > > ten najnizszy ma wszystkie podstawowe opcje jako standard... > > To chyba Ty zle rozumiesz, albo mentalnosc amerykanska jest inna. > Europejskie wozy maja tez wszystko jezeli chodzi o bezpieczenstwo i technike, > ale i tak pozostaje 1000 innych mozliwosci. > Taki duperel jak radio. W dobrej wersji zawsze sa cd-playery, a Ty chcesz > koniecznie kasety. > Albo kola. W dobrej wersji sa aluminiowe, a ja takich nie lubie. > Albo Klima. W dobrej wersji jest automatyczna, a ktos chce manualna i > szyberdach. > Tylko przy tych trzech drobiazgach masz 9 mozliwosci. Policz sobie kombinacje > przy 50-ciu drobiazgach. > I nie zmienia to faktu, ze tak samo jak w USA masz mozliwosc kupienia > najbardziej wypasionej wersji ze wszystkim mozliwym. > > >W Europie kazdy > > sobie samochod "buduje", poniewaz opcje sa drogie > > Bzdura najpelniejsza wersja jest zawsze tansza od indywidualnej, ale mam wtedy > to co sasiad (w tym rzeczy nielubiane, jak np lekkie kola). Poza tym mam > oznaczenie silnika z tylu, a ja nie chce zeby inni wiedzieli, ze mam 260 KM i > zamawiam zmylajaca oznaczenie sugerujace 90 KM :) > > > > Jesli popatrzysz na amerykanska Honde EX to jedynymi w tym momencie opcjam > i > > jest wielkosc silnika (2.4 albo 3.0), system nawigacyjny i czasem skora ch > oc > to > > > > tez juz powoli standard. > > No wlasnie, wole doplacic a nie miec skory. A systemy nawigacyjne standartowe > rzadko mnie zadawalaja. > Nie ma co wiecej dodawac bo jest w tym samochodzie > > WSZYSTKO. > > Dla Amerykanina WSZYSTKO jest najwazniejsze, a dla Europejczyka WSZYSTKO CO JA > CHCE. > > > > Roznica w cenie miedzy DX a EX jest niewielka i dlatego wiekszosc klientow > > > decyduje sie na "pelny wypas" jak to moi ziomkowie lubia ujac... Tu jest i > nne > > podejscie do sprawy (po co wybierac cokolwiek jak wszystko jest i do tego > > taniusko?) i u Was za oceanem tez by tak bylo gdyby Japonczykom dalo sie > rowne > > szanse w walce z europejskia konkurencja. > > U nas i Japonczyka mozesz "budowac" indywidualnie :) > > PZDR ________________________________________________________________________________ No to macie tak jak i my w Szwecji,najnizszy acceptowany silnik 1,6cc najmniej koni 100 ,male auta tylko dla mlodziezy i emerytow,"budujac" auto_przewaznie dotyczy wnetrza (skury),ACC,i przeroznych bajerow,maxymalna dozwolona predkosc u nas to 110 km/h -wystarczy ze osiaga 160-180 km/h (od 140km/h zabieraja prawo jazdy na drodze,smurfy).W zasadzie kazdy "buduje" swoje nowe auto,ja na moja Mazde czekalem 2-a mce.-byla w drodze z Yokohamy. Pzdr. HH ________________________________________________________________________________ Link Zgłoś
Gość: cracovian Re: Amerykanskie OPCJE... wyjasnienie IP: *.bankofamerica.com 07.04.03, 19:36 Masz racje, to jest inna mentalnosc... Jesli bys poszedl do dilera i sredniej klasy samochod chcial kupic z manualna skrzynka, poprosilbys o zdarcie skory i usuniecie nawigacji to rzeczywiscie mialbys klopot. Cale szczescie, ze wiekszosc tutejszych konsumentow tak nie mysli i kupuje samochody dla wygody i ich nie obchodzi, ze sasiad ma taki sam woz (watpliwe), bo za trzy lata i tak kupi sobie nowy model. Zapominasz rowniez, ze takiej gamy samochodow jak w USA (sans Renault, Peugeot, Alfa, Fiat, itd.) to nie znajdziesz nigdzie indziej na swiecie, nawet w Japonii. Przez to wszyscy mniej placa i nas stac na wiecej, bo obrot w biznesie jest duzy. Jesli ktos chce sie recznie pobawic w zmiane biegow to kupi sobie BMW Z3 albo Nissana Z350 jako zabawke na weekend, bo po tygodniu w korkach noga od ciskania sprzegla by Ci zdretwiala... Link Zgłoś
devote Re: a ja w kółko to samo 02.04.03, 01:55 upierdek napisał: > krajach nawet najtansze auta dobiera sie z kilkuset (!) mozliwosci > INDYWIDUALNIE do zyczen klienta. USA to chyba cywilizowany kraj w ktorym dealer lokalizuje takie auto jakie chcesz i w ciagu 2 dni samochod gotowy do odbioru. jak kupowalem swojego vw to chcialem bialego z popielata tapicerka bez otwieranego dachu,silnik VR6 plus automat.dealer takiego nie mial na stanie wiec facet postukal w komputerku i znalazl u innego dealera i sprowadzili na nastepny dzien.na drugi dzien przygotowali auto do odbioru i po popoludniu auto juz bylo u mnie w domciu. Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: a ja w kółko to samo IP: *.kolornet.pl / 192.168.11.* 02.04.03, 09:09 Kasia czekala na Yarisa po liftingu. Pewnie tobie jest obojetne jaki model kupisz,ale ona jest madra i dlatego wolala poczekac, niz zadawalac sie byle czym. Chcialbym rowniez zauwazyc, ze wcale nie dostaniesz Jaguara czy innej limuzyny od reki. Sklada sie zamowienie "na tasme", czyli samochod zostaje wyprodukowany konkretnie dla ciebie. Jesli bierzesz to,co stoi w salonie, jestes frajerem. Samochod wymacany, porysowany, klienci pierdzieli w siedzenie, bloto na dywanikach, w dodatku pewnie odcien koloru nie taki, jak sobie wymarzyles. Pomysl: Lancia Y byla sprzedawana w 112 odcieniach-czy kazdy dealer musial miec 112 samochodow w kazdym wyposazeniu i silniku? Link Zgłoś
Gość: Tomek pomylka! IP: *.kolornet.pl / 192.168.11.* 02.04.03, 09:11 Sorry, zle przeczytalem o tym Jaguarze :-) Ale wiekszosc samochodow kupuje sie na zamowienie, szczegolnie tych lepiej sprzedajacych sie Link Zgłoś
Gość: Mar Re: pomylka! IP: *.skorosze.2a.pl 02.04.03, 10:49 Gość portalu: Tomek napisał(a): > Sorry, zle przeczytalem o tym Jaguarze :-) > Ale wiekszosc samochodow kupuje sie na zamowienie, szczegolnie tych lepiej > sprzedajacych sie Bo się ludzie DAJĄ RUCHAĆ W DUPĘ! Ja kupowałem w 2000 roku za jednymn zamachem Mareę i Punto. Na tę Mareę czekałem tydzień, natomiast Punto zamówiłem w czwartek po południu, a odebrałem we wtorek o 14. Tylko dlatego tak długo, że samochód kupowany był na kredyt. W obydwu przypadkach wybrałem TAKI LAKIER jaki chciałem i TAKIE WYPOSAŻENIE jakie chciałem. Punto stało u dealera na placu, a Marea przyjechała z innego miasta. Może gdybym był bardziej upierdliwy to żądałbym granatowej tapicerki do Punto, a nie szarej (taka była) - ale wtedy czekałbym na samochód miesiąc. Sprawdzałem u kilku delaerów Fiata i nie-Fiata i wszędzie (oprócz jednego miejsca) śpiewka była ta sama: za 4 tygodnie... może... A ja chciałem załatwić sprawę tak, żeby jednym autem wjechać do komiu, a noym wycjechać z salonu. TEGO SAMEGO DNIA, bo nie znoszę jeździć autobusami. JA NIE MUSZĘ kupować nowego samochodu, to delaer MUSI mi go sprzedać, żeby miał co do gara włożyć. I taka postawa klienów zmusi może kiedyś sprzedawców do tego, żeby mniej wydawali na bzdurny marketing i "handlowców" pałętających się bez sensu po salonie a zainwestowali w zarządzanie zapasami i usprawnienie systemu dostaw i zamówień oraz lepiej zbadani zapotrzebowanie rnku na konkretne modele, kolory i wersje wyposażenia. Link Zgłoś
Gość: Katka Re: odebralam wyczekana Yariske-super!!!! IP: *.net.autocom.pl 01.04.03, 17:01 Gratuluje i życzę szerokiej drogi. Link Zgłoś
Gość: mac Re: odebralam wyczekana Yariske-super!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.04.03, 23:15 czesc, czyli widze ze juz po wszystkim, gratulacje, skoro ja ju masz tyn, ze sobie sama ze wszystkim poradzilas, a jak przeprowadzka ????? i jaka wersje w koncu wzielas i czy kupowalas w łodzi ???? pozdr mac Link Zgłoś
Gość: Lolo Re: odebralam wyczekana Yariske-super!!!! IP: 62.93.65.* 02.04.03, 09:49 Z odbieraniem Yariska fajną historie miała znajoma. Zamówiła wersję full wypas. 1.3, bez sprzęgła, nawet jakieś alu progi - ogólnie max. Taką robili tylko w Japonii, więc lojalnie ją uprzedzono w salonie, że poczeka. Pewnego dnia dzwonią, że sorry, ale nasi dzielni portowcy spuśili kontener z autami z dźwigu na podłogę i nie ma co zbierać. Miała do wyboru - albo znów czekać na wymarzoną, albo brać co mają. No i o dziwo po paru dniach znaleźli gdzieś w zapomnianym salonie na wiosce wersje bez sprzęgła - to było dla niej najważniejsze. Niestety z silnikiem 1.0 i w tragicznym złotym kolorze, ale na otarcie łez dali jej b.dobre zimówki i bagażnik na dach. Toyota. pozdro Link Zgłoś
greenblack Re: odebralam wyczekana Yariske-super!!!! 02.04.03, 10:31 Gość portalu: Lolo napisał(a): > Z odbieraniem Yariska fajną historie miała znajoma. Zamówiła wersję full wypas. > > 1.3, bez sprzęgła, nawet jakieś alu progi - ogólnie max. Taką robili tylko w > Japonii, Robili w Japonii i kosztowała tyle, co europejska? więc lojalnie ją uprzedzono w salonie, że poczeka. Pewnego dnia > dzwonią, że sorry, ale nasi dzielni portowcy spuśili kontener z autami z dźwigu > > na podłogę i nie ma co zbierać. Miała do wyboru - albo znów czekać na > wymarzoną, albo brać co mają. No i o dziwo po paru dniach znaleźli gdzieś w > zapomnianym salonie na wiosce wersje bez sprzęgła - to było dla niej > najważniejsze. Niestety z silnikiem 1.0 i w tragicznym złotym kolorze, ale na > otarcie łez dali jej b.dobre zimówki i bagażnik na dach. Toyota. Dziwna historia. To tak jakbym zamówił Passata W8, a później wziął Passata 1.6. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: odebralam wyczekana Yariske-super!!!! IP: *.kolornet.pl / 192.168.11.* 02.04.03, 10:38 Ludzie! Dajcie sobie siana! W koncu wypadki chodza po ludziach, nawet tak perfekcyjne wg was niemieckie samochody spotykaja wypadki. Kiedys glosno bylo o gosciu, ktory wiozl lawete z VW, troche zapil w barze, oczywiscie pojechal i pare autek mialo crash-test chyba z wiaduktem. Sam widzialem podobna sytuacje z Fiatami. Najlepszy motyw mial kolega-odebral juz wszystkie papiery, samochod zarejestrowal, kiedy okazalo sie, ze skradziono lawete i jego wymarzone auto gdzies sobie odjechalo. ZOstal z zarejestrowanym i ubezpieczonym papierkiem... Na szczescie wszystko skonczylo sie dobrze,ale i tak musial czekac kolejne 3 tygodnie. Link Zgłoś
Gość: Lolo Re: odebralam wyczekana Yariske-super!!!! IP: 62.93.65.* 02.04.03, 16:05 Nie wiem człowieku o co ci chodzi i czego się czepiasz? Nie oczywiście, że nie była w tej samej cenie. Była o wiele droższa, ale wtedy w ogóle nie produkowano we Francji takiej wersji więc nie była to jej zachcianka żeby mieć auto made in Japan tylko po prostu był to jedyny sposób na posiadanie takiej a nie innej wersji. Co do porównania passat 1.6 - W8 to raczej jest nietrafione, bo różnica między silnikami 1.3 a 1.0 nie jest aż tak zasadnicza. Dla niej najważniejsza była wersja Yarisa bez sprzęgła, bo jeździ tylko po mieście, więc osiągi są sprawą drugorzędną. pozdro Link Zgłoś
Gość: hirurg75 Re: odebralam wyczekana Yariske-super!!!! IP: *.crowley.pl 07.04.03, 11:23 Gość portalu: Lolo napisał(a): > Z odbieraniem Yariska fajną historie miała znajoma. Zamówiła wersję full wypas. > > 1.3, bez sprzęgła, nawet jakieś alu progi - ogólnie max. Taką robili tylko w > Japonii, więc lojalnie ją uprzedzono w salonie, że poczeka. Pewnego dnia > dzwonią, że sorry, ale nasi dzielni portowcy spuśili kontener z autami z dźwigu > > na podłogę i nie ma co zbierać. Miała do wyboru - albo znów czekać na > wymarzoną, albo brać co mają. No i o dziwo po paru dniach znaleźli gdzieś w > zapomnianym salonie na wiosce wersje bez sprzęgła - to było dla niej > najważniejsze. Niestety z silnikiem 1.0 i w tragicznym złotym kolorze, ale na > otarcie łez dali jej b.dobre zimówki i bagażnik na dach. Toyota. > > pozdro pierwszy raz słyszę, żeby samochody przewożono w kontenerach ;-) Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: odebralam wyczekana Yariske-super!!!! IP: *.kolornet.pl / 192.168.11.* 02.04.03, 10:39 Kasiu, gratuluje! Mam nadzieje,ze zalety Yarisa zrekompensuja Ci dlugi okres oczekiwania. Szerokiej drogi, gumowych slupow i myslacych kierowcow na drodze! Link Zgłoś
Gość: MaciejK Re: odebralam wyczekana Yariske-super!!!! IP: *.radiomerkury.pl 02.04.03, 10:52 Typowy obrazek tego forum. Ktoś szczęścliwy z nowego autka dzieli się z innymi swoja radoscią, a tu banda przemądrzalców rusza by uprzykrzyc mu radochę. Przekrzykują się ze u nich w "Hameryce" to jest lepiej bo auta montuja na miejscu na życzenie klienta. Bufonada na całego. Jak sadzę Kasię gówno (za przeproszeniem) obchodzi ile na auto czeka sie za oceanem czy w Koziej Wólce. Ona na swojego Yariska czekała ile czekala teraz się cieszy i ja jej gratuluje... Pozdrawiam niemalkontentów! Link Zgłoś
Gość: Tomek Nie rozumiem... IP: *.kolornet.pl / 192.168.11.* 02.04.03, 11:18 Nie bardzo rozumiem-ja wlasnie bronie wyzej jej racji, a moja wypowiedz - co do ktorej ustosunkowuje sie (?) twoja - byla szczerymi gratulacjami, podobnie jak szczere byly zyczenia. Link Zgłoś
Gość: MaciejK Re: Nie rozumiem... IP: *.radiomerkury.pl 02.04.03, 11:23 Gość portalu: Tomek napisał(a): > Nie bardzo rozumiem-ja wlasnie bronie wyzej jej racji, a moja wypowiedz - co do > > ktorej ustosunkowuje sie (?) twoja - byla szczerymi gratulacjami, podobnie jak > szczere byly zyczenia. Nie wiem skąd wyciągnąleś wniosek że moja uwaga skierowana była do Ciebie. To był wtręt natury ogólnej o opamiętanie dla co niektorych przechwalaczy, myślę, że tresć była na tyle precyzyjna że akurat Ty nie powinieneś czuć sie specjalnie wywolany do tablicy. PZDR Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Nie rozumiem... IP: *.kolornet.pl / 192.168.11.* 02.04.03, 13:32 Absolutnie nie identyfikuje sie z zakompleksionymi zazdrosnymi zlosliwcami - po prostu Twoja wypowiedz byla odpowiedzia na moja. Rozumiem,ze byl to czysty przypadek, ciesze sie,ze wszystko wyjasnilismy i jest OK Link Zgłoś
Gość: Mar Re: odebralam wyczekana Yariske-super!!!! IP: *.skorosze.2a.pl 02.04.03, 12:44 Gość portalu: MaciejK napisał(a): > Typowy obrazek tego forum. Ktoś szczęścliwy z nowego autka dzieli się z innymi > swoja radoscią, a tu banda przemądrzalców rusza by uprzykrzyc mu radochę. > Przekrzykują się ze u nich w "Hameryce" to jest lepiej bo auta montuja na > miejscu na życzenie klienta. > Bufonada na całego. Jak sadzę Kasię gówno (za przeproszeniem) obchodzi ile na > auto czeka sie za oceanem czy w Koziej Wólce. Ona na swojego Yariska czekała > ile czekala teraz się cieszy i ja jej gratuluje... A NICH SIĘ CIESZY, ALE ZAŁOŻE SIĘ ŻE CIESZYŁA BY SIĘBARDZOEJ GDYBY CZEKAŁA 2 DNI a NIE 2 MIESIĄCE. Link Zgłoś
Gość: Adam W. Re: odebralam wyczekana Yariske-super!!!! IP: *.acn.pl / 10.64.9.* 02.04.03, 11:27 A pamiętam jak jakiś czas temu gremialnie doradzaliśmu Ci co możesz kupić - a teraz , no prosze : yaris , czerwony ( jak mój ) - gratulacje i powodzenia za kierownicą. PZDR. Link Zgłoś
Gość: kasiapro1 Re: do sprzymierzencow... IP: *.toya.net.pl 02.04.03, 13:54 No wiec dlugo czekalam na tegop Yarisa,bo dopiero schodzil z tasmy.Teraz sa zapisy do odbioru na koniec czerwca.Mac,przeprowadzka ok,koty nie bardzo moga sie zaaklimatyzowac w Lodzi-ja tez. Doradzcie mi gdzie kupic gumowe zabezpieczenia ktore zaklada sie na kanty drzwi? W nowych wersjach tego nie ma ,ale mimo wszystko wole to zalorzyc,bo na parkingach wala po calosci pozdr Link Zgłoś
annexa Re: do sprzymierzencow... 04.04.03, 22:16 Ostatnio popisywałaś się swoją "wysoką kulturą osobistą" na Zdrowiu Kobiety na temat "podstarzałych mamuś po 30". Dopiekając przy tym do żywego bogu ducha winnej babce. Teraz przylazłaś tutaj? Zajmij się lepiej swoją wyczekaną ciążą a nie kupą złomu jaką jest yaris. Link Zgłoś
Gość: kasiapro1 Re: DO Anexii IP: *.toya.net.pl / 10.0.241.* 06.04.03, 19:42 Wiesz co kazdy ma prawo do wypowiedzenia sie i od tego jest forum. Wal sie i tlucz dalej autobusami,bo i tak mi zazdroscisz!!!!! Link Zgłoś
annexa Re: DO Anexii 07.04.03, 11:43 Nie poruszam się autobusami idiotko, tylko samochodem Zwróciłam uwagę na twoje bezbrzeżne chamstwo i arogancję. Ale w twoim przypadku sprawdza się zasada "cham chamem na wieki wieków amen". Współczuję przyszłemu dziecku wulgarnej matki - chamki. Link Zgłoś
Gość: kasiapro1 Re: DO Anexii IP: *.toya.net.pl / 10.0.241.* 07.04.03, 19:43 ciekawa jakim autem? Chyba ciagnikiem,bo na pewno poza granice swej wsi nigdy sie nie udalas ty nimfomanko!!! malo ci tu ludzu wiachy poslalo porazko zyciowa i dalej tu dokazujesz-bujaj sie do burakow cwoku!!!!!!!!!!!!!!!!! moze na urodzie jeszcze podokazujesz-palo!!!!!!!!!!!!!!! Link Zgłoś
Gość: Tomek BRAWO!!! IP: *.kolornet.pl / 192.168.11.* 07.04.03, 21:30 Gratuluje obu paniom poziomu i wysokiej kultury osobistej. Moze umowicie sie na kawe i wygarniecie sobie prosto w oczy to, co o sobie myslicie, a nie bedziecie zmuszac Forumowiczow do czytania waszych wyzwisk i wzajemnego obrzucania blotem? Link Zgłoś
chrisjoe Re: DO Anexii 08.04.03, 02:56 Gość portalu: kasiapro1 napisał(a): > ciekawa jakim autem? > Chyba ciagnikiem,bo na pewno poza granice swej wsi nigdy sie nie udalas ty > nimfomanko!!! > malo ci tu ludzu wiachy poslalo porazko zyciowa i dalej tu dokazujesz-bujaj > sie do burakow cwoku!!!!!!!!!!!!!!!!! > moze na urodzie jeszcze podokazujesz-palo!!!!!!!!!!!!!!! PIEKNE:-)))) Link Zgłoś
Gość: Rad Anexio, proszę o wyjaśnienie źródeł konfliktu... IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 08.04.03, 09:08 to samo tyczy się kasipro1, wasz ton wypowiedzi jest delikatnie mówiąc ostry i niewiadomo właściwie dlaczego... Link Zgłoś
Gość: xxxxxxxxx a co Cię to obchodzi, Rad? IP: 213.76.133.* 08.04.03, 09:22 Chyba Panie pokazały swój poziom wystarczajaco dobrze... Link Zgłoś
Gość: Rad Tyż prawda :))))) IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 08.04.03, 09:27 pytanie czy to są faktycznie Panie :))))) Link Zgłoś
annexa Ależ proszę uprzejmie - oto wyjaśnienie źródeł 08.04.03, 10:47 Otóż tamta pani ( proszę o wybaczenie tego określenia, które się jej nie należy) ostatnio popisywała się swoim chamstwem na forum Zdrowie Kobiety , wyzywając babki po trzydziestce chcące zostać mamami -od podstarzałych mamuś. Teraz jak gdyby nigdy nic przeniosła się na to forum ( oraz forum Ciąża) i atakuje mnie. Dla mnie ona reprezentuje kompletne DNO, co udowodniła rzucając mięsem. Notorycznie nie znoszę wulgarnych bab, więc znizać się do poziomu tego prostaka nie będę. żegnam ozięble Link Zgłoś
Gość: kasiarpo1 Re: Anexia IP: *.toya.net.pl / 10.0.241.* 09.04.03, 14:56 Skoro nie lubisz chamskich bab to jak patrzysz w lustro???? ja na tym forum wypowiadam sie od jakiegos czasu,bo interesuja mnie fachowcy od porad a nie ladacznice-tak wiec spadaj na ulice ruro. To ty sie do mnie doczepilas,bo jak do tej pory nawet nie wiedzialm kto ty jestes-a teraz wiem-SZMATA. POszukaj sobie innych ofiar,bo juz pare razy przesadzilas i cie popedzono. Teraz do mnie sie dopielas,widac lubisz inteligentnych ludzi i probujesz poniesc swoj poziom intelektualnego zera do poziomu normalnego czlowieka-pomaz sobie Link Zgłoś
annexa Re: Anexia 09.04.03, 15:19 Szczekasz jak wściekły ratlerek a słoma ci z gęby wyłazi.Normalna to ty raczej nie jesteś. Pochlap jeszcze trochę tym mięsem , to może ci ulży. Zapewne masz jeszcze mnóstwo w zanadrzu wulgaryzmów i wyzwisk, skoro posługujesz się nimi na co dzień. Taki jest poziom twich konwersacji z innymi. Poszczekaj jeszcze trochę , niech całe forum ma ubaw z twojego chamskiego prostactwa. Link Zgłoś
Gość: Rozbawiony DO KISIELU! IP: *.chello.pl 09.04.03, 21:44 A może miłe panie spotkacie się w balii z kisielem? Chętnie popatrzę:-))) Link Zgłoś
pani_z_polski Re: Anexia 10.04.03, 02:53 annexa napisała: > Szczekasz jak wściekły ratlerek a słoma ci z gęby > wyłazi.Normalna to ty raczej nie jesteś. Pochlap jeszcze > trochę tym mięsem , to może ci ulży. Zapewne masz > jeszcze mnóstwo w zanadrzu wulgaryzmów i wyzwisk, skoro > posługujesz się nimi na co dzień. Taki jest poziom twich > konwersacji z innymi. Poszczekaj jeszcze trochę , niech > całe forum ma ubaw z twojego chamskiego prostactwa. spierdalaj Link Zgłoś
Gość: Adam W. Chyba coś przegapiłem! IP: *.acn.pl / 10.64.9.* 10.04.03, 10:56 Poproszę o link do działu Zdrowie ( czy jak mu tam ) - w celu zapoznania się z genezą tej ożywionej dyskusji z użyciem jakże plastycznych wyrażeń. Link Zgłoś
valeo Re: Chyba coś przegapiłem! 10.04.03, 15:27 Ale czad, własnie też chciałem prosic o ten link Dzięki i pozdrawiam Yarisowców. Swoją drogą jak niewiele potrzeba żeby sobie skoczyć do oczu. Link Zgłoś
hirro11 Re: Anexia 11.04.03, 09:53 kasiu, ty malutki prostaczku duzo o tobie wiemy, dostalas czerwona yariske w Lodzi, masz kotki,nie mozesz doczekac sie dzidziusia (Pan Bog to czasami wie co robi), i co to, nie masz jeszcze trzydziestki... no i lubisz hihihihotac po katach. Moze nie wyjezdzaj ta czerwona yariska na miasto bo ludzie to cie chyba przestali lubic Link Zgłoś
Gość: sylwia do kasiarpo1 IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 11.04.03, 23:02 Gość portalu: kasiarpo1 napisał(a): > Skoro nie lubisz chamskich bab to jak patrzysz w lustro???? > ja na tym forum wypowiadam sie od jakiegos czasu,bo interesuja mnie fachowcy > od porad a nie ladacznice-tak wiec spadaj na ulice ruro. > To ty sie do mnie doczepilas,bo jak do tej pory nawet nie wiedzialm kto ty > jestes-a teraz wiem-SZMATA. > POszukaj sobie innych ofiar,bo juz pare razy przesadzilas i cie popedzono. > Teraz do mnie sie dopielas,widac lubisz inteligentnych ludzi i probujesz > poniesc swoj poziom intelektualnego zera do poziomu normalnego czlowieka- pomaz > sobie CO TO MA BYC??? PRZYSZŁAM SOBIE SPOKOJNIE NA TO FORUM ..ZAINTERESOWAL SIE TWOIM POSTEM,CIESZYŁAM SIE Z TOBA Z KUPNA YARISKA AZ PRZECZYTALAM TE TEKSTY... NO SORKI ALE WIESZ.....INTELIGENCJA TO TY NIE GRZESZYSZ -TERAZ WYSZLO TO NA JAW...BA....TY NAWET NIE DOCHODZISZ DO POZIOMU NORMALNEGO CZLOWIEKA....TAKIEGO CYRKU TO DAWNO NIE WIDZIALAM...TAKICH WYZWISK-NO BO KTO TU KOGO OD SZMAT WYZYWA??????? CIEKAWA JESTEM ILE MASZ LATEK BO Z TEGO CO PISZESZ TO WYGLADA MI TO NA JAKAS NIEDOWARTOSCIOWANA GOWNIARE PRZED 25 KTORA NA FORUM MOZE SIE POPISAC...ALE TYLKO I WYLACZNIE NA FORUM BO W REALU BRAKUJE JEJ ODWAGI I ANIMUSZU... NAJBARDZIEJ PRZERAZA MNIE TO ,ZE WKROTCE BEDZIESZ MIALA DZIECKO....MOZE POMYSL NAD SWOIM ZACHOWANIEM ..BO CZEGO TY JE NAUCZYSZ?? JAK JE WYCHOWASZ SKORO TOBIE SAMEJ ELEMENTARNEGO WYCHOWANIA BRAKUJE?? AHA...I WIESZ?? OD PODSTARZALYCH MAMUS GORSZE SA NIEODPOWIEDZIALNE I NIEDOJRZALE MAMUSIE......A NA TAKA MI WYGLADASZ.... Link Zgłoś
chrisjoe sylwia KRZYKACZKO!!!!!!!! 12.04.03, 03:03 Gość portalu: sylwia napisał(a): > Gość portalu: kasiarpo1 napisał(a): > > > Skoro nie lubisz chamskich bab to jak patrzysz w lustro???? > > ja na tym forum wypowiadam sie od jakiegos czasu,bo interesuja mnie fachow > cy > > od porad a nie ladacznice-tak wiec spadaj na ulice ruro. > > To ty sie do mnie doczepilas,bo jak do tej pory nawet nie wiedzialm kto ty > > > jestes-a teraz wiem-SZMATA. > > POszukaj sobie innych ofiar,bo juz pare razy przesadzilas i cie popedzono. > > Teraz do mnie sie dopielas,widac lubisz inteligentnych ludzi i probujesz > > poniesc swoj poziom intelektualnego zera do poziomu normalnego czlowieka- > pomaz > > sobie > > CO TO MA BYC??? > PRZYSZŁAM SOBIE SPOKOJNIE NA TO FORUM ..ZAINTERESOWAL SIE TWOIM > POSTEM,CIESZYŁAM SIE Z TOBA Z KUPNA YARISKA AZ PRZECZYTALAM TE TEKSTY... > NO SORKI ALE WIESZ.....INTELIGENCJA TO TY NIE GRZESZYSZ -TERAZ WYSZLO TO NA > JAW...BA....TY NAWET NIE DOCHODZISZ DO POZIOMU NORMALNEGO CZLOWIEKA....TAKIEGO > CYRKU TO DAWNO NIE WIDZIALAM...TAKICH WYZWISK-NO BO KTO TU KOGO OD SZMAT > WYZYWA??????? > CIEKAWA JESTEM ILE MASZ LATEK BO Z TEGO CO PISZESZ TO WYGLADA MI TO NA JAKAS > NIEDOWARTOSCIOWANA GOWNIARE PRZED 25 KTORA NA FORUM MOZE SIE POPISAC...ALE > TYLKO I WYLACZNIE NA FORUM BO W REALU BRAKUJE JEJ ODWAGI I ANIMUSZU... > > NAJBARDZIEJ PRZERAZA MNIE TO ,ZE WKROTCE BEDZIESZ MIALA DZIECKO....MOZE POMYSL > NAD SWOIM ZACHOWANIEM ..BO CZEGO TY JE NAUCZYSZ?? JAK JE WYCHOWASZ SKORO TOBIE > SAMEJ ELEMENTARNEGO WYCHOWANIA BRAKUJE?? > AHA...I WIESZ?? OD PODSTARZALYCH MAMUS GORSZE SA NIEODPOWIEDZIALNE I > NIEDOJRZALE MAMUSIE......A NA TAKA MI WYGLADASZ.... > Przestan wrzeszczec do kurwy nedzy i odpierdol sie od kasiapro1.Dobrze dowalila tej zakompleksionej dziwce z forum uroda.Nie zapominaj o tym ze to wlasnie ona zaatakowala kasiapro1.Dyskusja w tym watku odbywala sie kulturalnie przede wszystkim na temat dopoki annexa nie wlazla tutaj ze swoim smrodem. Pierdol sie stara kurwo. Link Zgłoś
Gość: Rad Re: sylwia KRZYKACZKO!!!!!!!! IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 14.04.03, 11:16 no to teraz dałes do pieca, kim kolwiek jesteś..... Link Zgłoś
Gość: Rad Re: sylwia KRZYKACZKO!!!!!!!! IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 14.04.03, 11:17 Gość portalu: Rad napisał(a): > no to teraz dałes do pieca, kim kolwiek jesteś..... kimkolwiek oczywiście... ludzie opamiętajcie się!!!! Link Zgłoś
Gość: sylwia Re: sylwia KRZYKACZKO!!!!!!!! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 14.04.03, 16:48 chrisjoe napisał: > Gość portalu: sylwia napisał(a): > > > Gość portalu: kasiarpo1 napisał(a): > > > > > Skoro nie lubisz chamskich bab to jak patrzysz w lustro???? > > > ja na tym forum wypowiadam sie od jakiegos czasu,bo interesuja mnie f > achow > > cy > > > od porad a nie ladacznice-tak wiec spadaj na ulice ruro. > > > To ty sie do mnie doczepilas,bo jak do tej pory nawet nie wiedzialm k > to ty > > > > > jestes-a teraz wiem-SZMATA. > > > POszukaj sobie innych ofiar,bo juz pare razy przesadzilas i cie poped > zono. > > > Teraz do mnie sie dopielas,widac lubisz inteligentnych ludzi i probuj > esz > > > poniesc swoj poziom intelektualnego zera do poziomu normalnego czlowi > eka- > > pomaz > > > sobie > > > > CO TO MA BYC??? > > PRZYSZŁAM SOBIE SPOKOJNIE NA TO FORUM ..ZAINTERESOWAL SIE TWOIM > > POSTEM,CIESZYŁAM SIE Z TOBA Z KUPNA YARISKA AZ PRZECZYTALAM TE TEKSTY... > > NO SORKI ALE WIESZ.....INTELIGENCJA TO TY NIE GRZESZYSZ -TERAZ WYSZLO TO N > A > > JAW...BA....TY NAWET NIE DOCHODZISZ DO POZIOMU NORMALNEGO > CZLOWIEKA....TAKIEGO > > CYRKU TO DAWNO NIE WIDZIALAM...TAKICH WYZWISK-NO BO KTO TU KOGO OD SZMAT > > WYZYWA??????? > > CIEKAWA JESTEM ILE MASZ LATEK BO Z TEGO CO PISZESZ TO WYGLADA MI TO NA JAK > AS > > NIEDOWARTOSCIOWANA GOWNIARE PRZED 25 KTORA NA FORUM MOZE SIE POPISAC...ALE > > > TYLKO I WYLACZNIE NA FORUM BO W REALU BRAKUJE JEJ ODWAGI I ANIMUSZU... > > > > NAJBARDZIEJ PRZERAZA MNIE TO ,ZE WKROTCE BEDZIESZ MIALA DZIECKO....MOZE > POMYSL > > NAD SWOIM ZACHOWANIEM ..BO CZEGO TY JE NAUCZYSZ?? JAK JE WYCHOWASZ SKORO > TOBIE > > SAMEJ ELEMENTARNEGO WYCHOWANIA BRAKUJE?? > > AHA...I WIESZ?? OD PODSTARZALYCH MAMUS GORSZE SA NIEODPOWIEDZIALNE I > > NIEDOJRZALE MAMUSIE......A NA TAKA MI WYGLADASZ.... > > > > > Przestan wrzeszczec do kurwy nedzy i odpierdol sie od kasiapro1.Dobrze dowalila > > tej zakompleksionej dziwce z forum uroda.Nie zapominaj o tym ze to wlasnie ona > zaatakowala kasiapro1.Dyskusja w tym watku odbywala sie kulturalnie przede > wszystkim na temat dopoki annexa nie wlazla tutaj ze swoim smrodem. > Pierdol sie stara kurwo. O dzieki!! Widze ze nie tylko Kasia nie grzeszy inteligencja i taktem.....jeszcze Ty tu sie potrafisz popisac...... brawo brawo wiesz...tak mnie zaciekawily wasze osoby, ze załuje ze prawdopodobnie jestescie z daleka i nie moge sie z wami zobaczyc w realu....ustaliłabym czy na zywo tez jestescie tacy elokwentni i z werwa...hahhaha z zaciekawieniem czekam na nastepne obrazliwosci!! do dzieła!!! popiszcie sie!!!!!! Link Zgłoś
qrakki999 TO JEST FORUM AUTO - MOTO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 10.04.03, 15:49 Więc Stanowczo żądam aby nie przenosić na to forum problemów nie związanych z motoryzacją!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!TO JEST FORUM 'AUTO - MOTO'!!!!!!!!!!!!! Bez względu czy są to bitwy babsko-babskie czy babsko-dziadowskie czy dziadowsko-dziadowskie czy jakiekolwiek inne jeżeli nie dotyczą motoryzacji niech tocza się po za tym forum!!! pzdr. Q Link Zgłoś