m824 18.11.06, 18:33 na forum Katowice taki oto wątek: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? f=59&w=52425499 Link Zgłoś Obserwuj wątek
purhed Re: teraz linik OK 18.11.06, 19:16 niedobrze, niedobrze Jeśli to są fotoradary to będę miał problemy... mam nadzieję, że to zwykły monitoring. Link Zgłoś
swoboda_t Re: teraz linik OK 18.11.06, 22:56 Yyyy, no, ten tego, eee - nawet tych geratów nie zauważyłem, jak to jest radar to się zapowiada droga impreza. Przy drugiej raczej nie jeżdżę z prędkością dwucyfrową :| Wątek już w ulubionych :P P.S.: W ogóle to tam jest jakiś znak, czy standardowa sześćdziesiątka, bo nigdy nie zwróciłem uwagi? Link Zgłoś
m824 Re: teraz linik OK 18.11.06, 23:15 eh... no ja tez nie wiem co tam jest. na pewno ograniczenie prędkości pojawia się na Chorzowskiej na wysokości wjazdu na wiadukt (ale dla aut, które jadą prosto - "pod" wiadukt. czy i gdzie jest wcześniej ograniczenie - ??? standardowy radar to chyba nie jest, ale jak pisał kolega powyżej to faktycznie mogą chcieć wystraszyc tych, którzy z SCC wjezdzali sobie na wiadukt przez ciągłą linię. nie wiem.... pozyjemy zobaczymy, ale na pewno predkosci to nie mierzy. w końcu jezeli mają to być zwykłe (takie półokrągłe) kamery monitoringu...? a tak w ogóle to witam sąsiada po dłuższej mojej nieobecności na forum :-) Link Zgłoś
swoboda_t Re: teraz linik OK 18.11.06, 23:26 Witam również - już sie zmartwiłem, że Cię odstręczły pierdoły wypisywane przez co poniektórych :) Szkoda że wcześniej nie wiedziałem, byłem dziś w SCC tramwajem, mogłem się przyjrzeć. W ogóle ostatnio poruszam się na piechotę/banami, bo mi się przydarzyło :( tiny.pl/r214 (szkoda, że ta kamera nie stoi 150 metrów dalej, nagraliby tamtych debili). Link Zgłoś
m824 Re: teraz linik OK 19.11.06, 00:37 Eh, faktycznie, dzień zdecydownie nie jak co dzień. Cóż mogę powiedzieć... stówka stówką, prawko prawkiem, ale jak sam piszesz wyjeźdżasz, więc za pare tygodni (miesięcy) historia pozostanie tylko zabawnym wspomnieniem. Stówkę odpracujesz, prawko będzie miał plastikowe. Więc nie aż tak źle, bo jak przeczytałam o tych "zawodowcach" co się ścigali... &%%$%& ...mogło skończyć sie dużo gorzej. A tak w ogóle to czym jeździsz? Bo jak ostatnio "rozmawialiśmy" to był to Karlik ;-) ja właśnie teraz tak sie poruszam. z autkiem ok, ale w pewnych porach dniach, nie ma najmniejszego sensu żeby go ruszać, bo korek to ostatnio "złapał" mnie koło kościoła na Dębie (jechałam w stronę centrum of course :-/ Aha - no i jeszcze jedno. Piszesz o wyjeździe. Własnie z tego powodu nie było mnie na forum. Niestety... uczelnia i rok akademicki trwają, więc do lipca siedzę w Katowicach. No i muszę poszukać sobie pracy... jeżeli będzie OK, to zostanę (przynajmniej na razie). Link Zgłoś
swoboda_t Re: teraz linik OK 19.11.06, 13:52 Lanosem - obecnie od dwoch tygodni na honorowym miejscu przed Biedronką :P Na szczęście już jutro powinieniem dostać prawko. Z tym, że auto nie jest moje - kupiła je niedawno Mutti, ale z różnych względów nim nie jeździ. A mnie się kilka dni temu trafiło okazyjne Seicento od znajomego. Rzecz jest prawnie zamieszana i w toku, ale za kilka dni jak dobrze pójdzie kupię fiaciora i wymienię za Lanosa - będzie jak Bóg przykazał, kobieta w mniejszym, facet w większym :) Jak wypali to wrzucę fotki, na razie do wątku "nasze auta" wciąż się nie kwalifikuje :P P.S.: Tu masz link z paroma fotkami z tunelu - otwarcie ponoć w grudniu, więc może będziesz mogła spokojnie jeździć na uczelnię tiny.pl/r2n2 Skoro Cię nie było, to jeszcze moje pięć minut w Gazecie: tiny.pl/7r1h LOL Link Zgłoś
iberia30 Re: teraz linik OK 19.11.06, 16:45 swoboda_t napisał: > jak dobrze pójdzie kupię fiaciora i wymienię za Lanosa - będzie jak Bóg przykazał, kobieta w mniejszym, facet w większym :) no nieeeeeeeeee Swoboda.....tego sie po Tobie nie spodziewalam.....:-PPP -- href="tiny.pl/r2n2" target="_blank">tiny.pl/r2n2</a> Skoro Cię > nie było, to jeszcze moje pięć minut w Gazecie: tiny.pl/7r1h LOL > Link Zgłoś
purhed Re: teraz linik OK 20.11.06, 11:16 Dziś 2 razy przejeżdżałem w okolicy SCC i obejrzałem dokładnie te kamery - wyglądają jak typowe urządzenia do monitoringu (w półkolistych szklanych obudowach), więc raczej nie ma obaw, że to fotoradary. uff:) Link Zgłoś
swoboda_t Re: teraz linik OK 20.11.06, 13:21 Uff, zostanie w kieszeni parę złotych - będzie min. na nowy wkład lusterka, bo sobie w nocy ktoś pożyczył >:( A co do rozmiaru samochodu - Lanos jest 4D i nie ma wspomagania (chiałem nawet założyć, ale ostatecznie zrezygnowałem), przez co dla Mamuśki, kobiety bardzo drobnej jest trudny do ogarnięcia (już zdążyła drzwi załatwić). Jak się ma męczyć, to niech lepiej jeździ sejasem :P Link Zgłoś