Dodaj do ulubionych

kaseta-adapter czy transmiter FM ???

27.12.06, 13:58
Witam. Mam Ibizkę no i problem... co wybrać ?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • 01boryna Re: kaseta-adapter czy transmiter FM ??? 27.12.06, 15:19
      kasienkat napisała:

> Witam. Mam Ibizkę no i problem... co wybrać ?
      > Pozdrawiam

Rozumiem ze chodzi ci o mozliwosc sluchania iPoda. niedawno byl watek na ten
      temat.
      • kasienkat Re: kaseta-adapter czy transmiter FM ??? 28.12.06, 08:22
        Tak. Poszukałam i znalazłam. Rzeczywiście był podobny. Tyle tylko, że tam było
        jak podłączćc iPoda (i jakiego) - też ciekawe :). Jak podłaczyć - już wiem,
        tyle tylko, że zastanawiam się, jakie rozwiązanie jest lepsze- odtwarzacz mp3
        przez transmiter FM, czy - odtwarzacz mp3 przez kasetę-adapter.Tam niestety
        odpowiedzi nie znalazłam :(
        • 01boryna Re: kaseta-adapter czy transmiter FM ??? 28.12.06, 09:04
          kasienkat napisała:

> Tak. Poszukałam i znalazłam. Rzeczywiście był podobny. Tyle tylko, że tam
          było
          > jak podłączćc iPoda (i jakiego) - też ciekawe :). Jak podłaczyć - już wiem,
          > tyle tylko, że zastanawiam się, jakie rozwiązanie jest lepsze- odtwarzacz mp3
          > przez transmiter FM, czy - odtwarzacz mp3 przez kasetę-adapter.Tam niestety
          > odpowiedzi nie znalazłam :(

Odtwarzania przez kesete-adapter nie probowalem osobiscie. Probowalem natomiast
          przez transmiter FM i rezultaty byly oplakane. W zasadzie nie ma na tyle duzo
          wolnych frekfencji zeby sie "wcisnac" (przynajmniej tak jest w Niemczech), sa
          za to olbrzymie zaklocenia zewnetrzne. Przestalem korzystac z takiego
          rozwiazania a transmiter lezy w szufledzie..
    • galtom Re: kaseta-adapter czy transmiter FM ??? 28.12.06, 08:31
      Mialem iPoda, teraz nuvi 660 z wbudowaneym mp3 ale ze wersja europejska to bez
      transmitera FM.
      Zadna kaseta!!!itp wynalazki - maly, transmiter FM, koniecznie z wyswietlaczem
      (wieksza ilosc czestotliwosci). Jesli masz ipoda i mijsce w aucie warto
      zainwestowac w takiego, ktory bedzie tez ladowal odtwarzacz. Jakosc dzwieku
      przez FM jest super - obsluga prosta, a ze czesto dzialaja na baterie to mozesz
      to wykorzystac praktycznie wszedzie - np. podpinasz mp3 do dowolnego radia - w
      gorach w schronisku, pod namiotem, itp...
      Goraco polecam!

Tomasz
    • pizza987 Re: kaseta-adapter czy transmiter FM ??? 28.12.06, 10:40
      Przerabiałem kasetę, wynik do d.py, z transmiterem nie miałem kontaktu. W końcu się wkurzyłem i kupiłem radio pt. Dalco z odtwarzaniem CD/MP3, wejściem USB i chodzi jak marzenie, bez łaski na allegro za 280 zł. Też zastanawiałem się nad transmiterem, ale jak popatrzyłem na ceny tych co mają wiecej funkcji to dorosłem do zmiany radioodtwarzacza ;) i nie żałuję, ale wiadomo, każdy według swoich potrzeb.
    • ja_box Re: kaseta-adapter czy transmiter FM ??? 28.12.06, 15:19
      Mam taki transmiter i działa on bez pudła. Odgrywa mp3'ki bezpośrednio z
      pendrive'a jak i przez wejście liniowe. Co prawda ma tylko 7 ustawialnych
      częstotliwości, ale jak do tej pory nie miałem problemów z odbiorem. Wystarczy
      odstroić trochę radio i wrócić na ustawioną częstotliwości, odbiór jest wtedy
      czysty i wyraźny. Meloman miałby zapewne inne zdanie, ale dla mnie jakość jest w
      zupełności zadawalająca i nie mam powodów do narzekań.
      Sprzęt był i jest 'testowany' w Mondeo na terenie prawie całej Polski.
    • kasienkat Re: kaseta-adapter czy transmiter FM ??? 28.12.06, 19:22
      No to wybór opcji - załatwiony :))) Teraz przeprawa przez to morze różnych
      transmiterów :) Ech te babskie trudne wybory. Bardzo Wam dziękuje za pomoc,
      pozdrawiam i życze uśmiechniętego Nowego.... :))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka