Dodaj do ulubionych

Koniec Commandera

29.01.07, 21:07
nie wytrzymał konkurencji z Hummerem, do tego szwaby traktują całą dywizje Chryslera jak piąte koło u wozu, szkoda...
Obserwuj wątek
    • wio4litery Re: Koniec Commandera 30.01.07, 00:13
      maciek389 napisał:

> nie wytrzymał konkurencji z Hummerem

Czy ja wiem? Hummer jest spoooooro droższy. Ale i zgrabniejszy (w tej swojej
      przeciwpancerności).

w4l
      • stanek1974 Re: Koniec Commandera 31.01.07, 00:35
        H3 jest w zblizonej cenie.
        • wojcias Re: Koniec Commandera 31.01.07, 01:57
          Ja wlasnie wybralem Commandera z powodu upustow i podobienstwa do H3 ale jednak
          troszke bardziej cywilizowanego. H3 zonie sie nie podobal. Powiedziala ze H3
          jest za bardzo dzipniety. Co tu duzo pisac - kupilem go NOWEGO (choc rocznik
          2006 a w USA rocznik 2007 zaczyna sie juz w sierpniu 2006 czyli auto
          teoretycznie moglo byc z sierpnia 2005 - mialo za to 330mil co jest normalne bo
          tutaj kazdy moze zrobic jazde probna kazdym autem - ja juz placilem za niego a
          jeszcze ktos go wziol na przejazdzke bo zainteresowanie nimi po tym upuscie
          bylo takie ze musialem troche pojedzic zanim trafilem wybrany wczesniej kolor
          czerwony i system quadratrack wkladany tylko do 8 cylindrow) za 25.000$ z
          transporrtem do Polski (czyli cena netto jak za pande 4x4 w salonie fiata) z
          wyposazeniem takim sredniem ale z super napedem Quadratrack ( a nie Quadradrive
          jakie daja z dizlami = roznica taka jak miedzy panda 4x4 a subaru 4x4) pipkiem
          do cofania hakiem bagaznikiem itd. Rzeczywiscie wybor nie byl latwy bo niby 7
          miejsc ale jazda duzo mniej wygodna niz w Vanie Chryslera. Ja chcialem miec te
          7 siedzen bo czesto wyskakujemy na narty ze znajomymi a na taka podroz ze
          slaska w beskidy 7 osob spokojnie "wysiedzi" te 1.5 godz. Pali wiecej (nie bede
          ukrywal ze latem troche bylem przerazony bo z klima w 7 osob na autostradzie
          jadac jakies 140km/h palil 17 litrow. Dopiero zima bez klimy spadl na trasie do
          12 litrow. W miescie nie pisze ile bo mogloby zszkowac te 22 litry w porywach w
          jezdzie po Krakowie (choc marea 2.0 155km palila mi wczesniej 12-15 litrow)
          choc duzo mniej niz H3 , ale ... az milo wsiasc wlaczyc te 8 cylindrow i spalic
          kawalek dziury ozonowej.
          Nie wiem czy sie cieszyc ze to koniec czy martwic. Chyba cieszyc bo bedzie
          oryginalne auto nieczesto w Polsce spotykane a czesci brakowac nie bedzie bo
          caly spod auta to 1:1 jeep cherokee.
          Z jeepowym pozdrowieniam
          wc
    • rasiauskas Re: Koniec Commandera 30.01.07, 01:26
      Przy tak katastrofalnie niskiej jakosci i ogromnej zawodnosci porownywalnej
      tylko z toyota land cruiser i zalosnymi silnikami nie mial szans na jakikolwiek
      sukces.
      • wio4litery Re: Koniec Commandera 30.01.07, 07:39
        rasiauskas napisał:

> Przy tak katastrofalnie niskiej jakosci i ogromnej zawodnosci porownywalnej
        > tylko z toyota land cruiser i zalosnymi silnikami nie mial szans na jakikolwiek
        > sukces.

Dawno nie czytałem takiego steku bzdur.

w4l

Gość portalu: MJ napisał(a):

> Mam nadzieję, że kiedyś w tym kraju będzie drogówka stać co kilometr. Wtedy
        > będzie miło jeździć
      • stanek1974 Re: Koniec Commandera 31.01.07, 00:38
        Rasiauskas, siedzisz na tej Litwie i nie wiesz co bredzisz. Jedz na Middle East
        to zobaczysz co potrafi Land Cruiser na pustyni i czym jezdza wszyscy gazowi i
        ropni szejkowie.
    • marekatlanta71 Re: Koniec Commandera 30.01.07, 02:49
      Jeszcze jeden przyklad na to ze Homer Simpson ma nadal wiele do powiedzenia w
      motoryzacji USA.
      • wowo5 Re: Koniec Commandera 30.01.07, 04:08
        Commander to wyjatkowo niezgrabne auto. Wyglada jak kanciasty Cherokee.
        DaimlerChrysler nie bardzo wie co zrobic z Jeepem. A szkoda, bo to zacna marka.
    • primerasri tu w UK to kleska 05.02.07, 11:46
      Nikt nie chce tego kupowac - wielkie bydle a w srodku miejsca jak na lekarstwo.
      Niby 7 miejsc ale pod warunkiem, ze dla ludzi ponizej przecietnego wzrostu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka