Dodaj do ulubionych

Idziemy po akcyzę! - jak odzyskać bezprawny pod...

05.02.07, 18:35
czy za wprowadzenie niezgodnych z prawem przepisów ktoś zostanie pociągnięty
do odpowiedzialnośći??? Straty są ogromne: zmarnowane tony papieru, praca
urzędów itp. Ministrem wprowadzającym to przestępstwo był chyba Gronicki?
Może czas na Trybunał Stanu?!
Obserwuj wątek
    • anulalalala Idziemy po akcyzę! - jak odzyskać bezprawny pod.. 05.02.07, 19:32
      wlsnie zapragnęłam pobrac wniosek o zwrot akcyzy ze strony urzedu celnego.... i
      co? dostepny jest wniosek do naczelnika urzedu o zaplate
      akcyzy!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • besia5 Re: Idziemy po akcyzę! - jak odzyskać bezprawny p 05.02.07, 19:51
        wniosek o zwrot piszesz sama, wiec chyba masz jakies pojecie czego zadasz od
        organu czyli naczelnika uc. nie ma zadnego wzoru okreslonego przepisami i
        takiego na pewno nie znjdziesz. rozporzadzenie okresla wzor deklaracji. i tyle.
    • anulalalala Idziemy po akcyzę! - jak odzyskać bezprawny pod.. 05.02.07, 19:34
      a czy mozna odzyskac kwote zaplaconego mandatu za oplacenie akcyzy po
      terminie....??????? bo wlasnie taki musialam zaplacic.........
      • besia5 Re: Idziemy po akcyzę! - jak odzyskać bezprawny p 05.02.07, 19:52
        nie mozna
      • igf2r a kto wyciągnie wnioski? 05.02.07, 19:55
        Koszty na jakie naraził ustawodawca skarb państwa są przykre, ale czy to koniec?
        Czy ustawodawca (przypadkowa koalicja "expertów") jest w stanie zagwarantować,
        że to się nie powtórzy? - a no NIE!
        Przypominam ustawę bubel o centralizacji Kas Chorych. Bubel uszedł na sucho
        rządowi więc nikt nie wyciągnął wniosków i dlatego mamy następny bubel.
        Dlaczego mam wrażenie, że na tym nie koniec...
        Wierzę, że nasi politycy coś jeszcze wymyślą!
    • swoboda_t Re: Idziemy po akcyzę! - jak odzyskać bezprawny p 05.02.07, 20:45
      A ten pan Vectrą łamie przepisy...
      Powodzenia wszystkim w walce o należne pieniadze - dajcie popalić złodziejom.
    • polski_murzyn Wasz socjalistyczny rząd was okradł i jeszcze 05.02.07, 21:16
      szczerzy kły .
      • neiden Re: Wasz socjalistyczny rząd was okradł i jeszcze 05.02.07, 21:29
        szczerzy kly! to sa pozostalosci z poprzednich rzadow.polska jest nasycona
        zlodziejskim elementem .odpowiedzialni za to powinni wyleciec z pracy jak
        najszybciej.brawo polska prasa.
        • dgr Re: Wasz socjalistyczny rząd was okradł i jeszcze 06.02.07, 12:55
          > to są pozostałości z poprzednich rządów.
          Podoba mi się to stwierdzenie. Z tego co wiem to p. Neneman, który wprowadzał
          akcyzę w poprzednim rządzie, jest także w obecnym. I to p. Neneman wszystkim
          wpierał że akcyza jest jak najbardziej zgodna z prawem. I to chyba rzecznik MF
          obecnego rządu próbuje straszyć ludzi, którzy będą starali się odzyskać
          BEZPRAWNIE naliczoną akcyzę, nieprzyjemnymi konsekwencjami karno-skarbowymi.
          Więc gdzie tu prawo i sprawiedliwość obecnego rządu ?
    • znj2 Re: Idziemy po akcyzę! - jak odzyskać bezprawny p 05.02.07, 21:48
      No cóż. Po raz kolejny okazało się, że żyjemy w państwie bezprawia, a tzw.
      urzędnicy mają w dupie obywateli, choć ci ostatni na tą hołotę pracują.
      Teraz, dla utrudniania straszy się, że jakiś "kacyk" z szajki będzie sprawdzał,
      czy ktoś nie zaniżył cen.
      Pytam! A co to ma do rzeczy! Skoro baranie nie mogłeś pobierać akcyzy, to gó..
      cię obchodzi, za ile ktoś kupił sobie używane auto. Musisz oddać i koniec!
      I to z osetkami. Za takie decyzje, powinien ten, co to wymyślił postawiony
      zostać przed Trybunałem Stanu.
      Działał na szkodę obywateli.
      Ale pewnie okaże się, że to jakiś pociotek ważnego "misia" i wszystko rozejdzie
      się po kościach.

• pocieszne Re: Idziemy po akcyzę! - jak odzyskać bezprawny p 09.02.07, 02:28
        znj2 napisała:

> Pytam! A co to ma do rzeczy! Skoro baranie nie mogłeś pobierać akcyzy, to gó..
        > cię obchodzi, za ile ktoś kupił sobie używane auto.

fajnie sformulowane ,ale nieprawdziwe :-)
        akcyza jak najbardziej byla legalna ( i tego nikt nie kwestionuje),tyle ze za wysoka
    • kotlet.zauek Idziemy po akcyzę! - jak odzyskać bezprawny pod.. 06.02.07, 06:35
      i bardzo dobrze. kurde... :p
      • januszcz Re: Idziemy po akcyzę! - jak odzyskać bezprawny p 06.02.07, 09:06
        A jak to jest teraz? Już żadnej akcyzy się nie płaci?
        Gdzie można znaleść aktualne przepisy? - Przeszukując wczoraj sieć znalazłem
        wiele nieaktualnych przepisów, które nie wiedzieć po co ktoś jeszcze na
        stronach internetowych trzyma.

J.
    • anzo przeproście !!! 06.02.07, 09:24
      władza ma gdzieś obywateli. ukradli nam łącznie ok 2 mld zł, a teraz mówią, że
      to my jestesmy winni i zniechecaja do ubiegania sie o zwrot akcyzy.

mentalność władzy pozostaje taka sama SLD, AWS, PiS wszyustko jedno.
    • the_real_kris Co zrobic by ukarac urzedasow? 06.02.07, 09:25
      Czy my jako obywatele mamy jakies konstytucyjne srodki by postawic tych gnojow w
      stan oskarzenia? Chociazby przed TK?

Ktos wie?
      • simr1979 Re: Co zrobic by ukarac urzedasow? 07.02.07, 09:16
        the_real_kris napisał:

> Czy my jako obywatele mamy jakies konstytucyjne srodki by postawic tych gnojow
        > w
        > stan oskarzenia?

Tego nikt nie wie, natomiast jest powszechnie wiadome,że organy skarbowe mają
        środki - a nawet zamiar - aby w stan oskarżenia postawić gnojów zaniżających
        deklarowaną wartość sprowadzanego na pokątny handel autozłomu....;)
    • wyborczagnidy GWniana próbuje zruinować budzet państwa, 06.02.07, 12:35
      pod "poniekad"słuszną akcją zwrotu akcyzy."Poniekąd"bowiem akcyza zgodna z
      prawem nie była, ale ciekawe czy pod rządami PO,czy wczesniejszymi Kwaśniaka by
      tak nalegała..Pewnie nie!Ale teraz to co innego- przecież to dobry pretekst
      ażeby obecnej władzy dopieprzyć.
      Ja zapłaciłem również akcyzę za mojego sztrucla,300 czy 500,nie pamiętam już
      ile ,ale oświadczam że o zwrot takowej ubiegać się nie będę.
      T.Jaworski,Wrocław
      • dgr Re: GWniana próbuje zruinować budzet państwa, 06.02.07, 12:59
        Ale dlaczego żądasz od innych ludzi żeby zachowywali się tak samo jak Ty ? Skoro
        Ty lubisz być okradany, to nie znaczy że wszyscy tak lubią i znajdzie się dużo
        takich którzy będą chcieli zwrotu ukradzionych pieniędzy.
    • malyszek1 a ja odzyskałem akcyzę:) 06.02.07, 20:49
      a ja odzyskałem akcyzę:) droga długa i trudna,ale warto. pomógł mi prawnik z
      www.prawnik-pozwy.pl ;
      walczcie o swoje, bo Skarb Państwa nie odda sam !tylko przez Sąd droga!!!!
    • bzik17 Re: Idziemy po akcyzę! - jak odzyskać bezprawny p 08.02.07, 11:41
      Cosik napisali na Onecie- biznes.onet.pl/1,1390422,prasa.html
      Złodzieje nadal mysla ze uda sie im nastraszyc podatnikow :-/
    • apokryf80 [ ... ] 02.03.07, 07:35
      no kiedy bedzie ta obiecana czernina ?
      i gularz z kota ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka