Dodaj do ulubionych

BMW, Infiniti, Cadillac czy Chrysler?

IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 17.04.03, 02:32
We Wrześniu kończy się „lease” mojego Pontiac’a Grand Prix (GTP) i
przymierzam się do kupna nowego pojazdu. W grę wchodzą auta w cenie do $40k
(kanadyjskich, bez podatków). W tej chwili mam kilka różnych modeli „na
oku”: BMW 325; Infiniti G35; Cadillac CTS czy Chrysler 300M. Nie
jestem „religijny” jeśli chodzi o auta, więc nie wybieram samochodu ze
względu na producenta. Uważam, że każde auto może się zepsuć, więc nie
zawracam sobie głowy statystykami. Chcę wybrać coś, co jak się tutaj
potocznie określa jest „Fun to drive”. Z drugiej strony mój obecny samochód
jest całkiem niezły i przez trzy lata użytkowania nie sprawił mi zawodu. Co
byście wybrali na moim miejscu?
Obserwuj wątek
    • devote Re: BMW, Infiniti, Cadillac czy Chrysler? 17.04.03, 03:07
      G35 jest wrecz niebezpieczny w zime.moj boss ma i narzekal jak spadlo troche
      sniegu.BMW tez tylno napedowe ale jakos w europie ludzie jezdza wiec chyba jest
      OK.problem w tym ze podobno sie psuja bardziej niz japonce.amerykanskich nie
      lubie wiec nie bede sie wypowiadal.

brales pod uwage Acure,Volvo?
      a moze Passat V6 4 motion?tylko 43k$ kanadyjskich.
      bez 4 motion ceny zaczynaja sie od 33k$ kanadyjskich.
      Consumer report dal nawet dobra opinie Passatowi.
      • devote Re: BMW, Infiniti, Cadillac czy Chrysler? 17.04.03, 03:10
        ceny w kanadyjskich www.vw.com/passat/priceC.htm
      • Gość: Walter Re: BMW, Infiniti, Cadillac czy Chrysler? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 17.04.03, 03:27
        Mój kumpel ma Passata V6 (6-cio letni) i narzeka, że jest „krowiasty”.
        Myślałem też o Volvo S60, ale ma dziwny silnik, 5-cio cylindrowy. Inny kumpel
        ma Acure 3.2 TL. Fajne auto, ale nie chcę go (kumpla) powielać. Moja żona jest
        za BMW i jest nawet gotowa przestawić się na manualną skrzynie (BMW z
        automatem to podobno profanacja). Ja chyba na pierwszym miejscu postawiłbym
        Cadillaca.
        Pozdrawiam….
        • derwisz911 Re: BMW, Infiniti, Cadillac czy Chrysler? 17.04.03, 10:42
          > Myślałem też o Volvo S60, ale ma dziwny silnik, 5-cio cylindrowy. Inny

I to jest argument przeciw??? "Dziwny silnik"?
          Nie rozsmieszaj. Dla mnie kazdy silnik jest dziwny... Bo sam bym w domku nie
          zrobil. Volvo robi ten silnik od wieków i konstrukcja ta sprawdza się jako
          niezawodna.

pozdrawiam
          • Gość: Wlater Re: BMW, Infiniti, Cadillac czy Chrysler? IP: 64.187.29.* 17.04.03, 16:08
            Nie mam nic przeciwko silnikom 5-cio cylindrowym, oprócz tego, że nie są zbyt
            popularne. Ponadto mogą się one "odznaczać" wiekszymi wibracjami niż 4
            cylindrowe jednostki. Z tego co wiem to wiele lat temu Audi w modelu 100 miał
            taki silnik. Także Honda a modelu Acura Vigor używała silnika 5-cio
            cylindrowego. Obecnie chyba tylko Volvo ma taki silnik. Osobiście wolę silniki
            6-cio cylindrowe. Myślałem też o aucie z silnikiem V8, ale to już wykracza
            poza $40k (za nowe auto).
    • Gość: wojtek Re: BMW, Infiniti, Cadillac czy Chrysler? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 17.04.03, 04:22
      Mialem Pontiaca Grand Prix 1988 byl dobry ,najezdzilem 330 kkm bez
      problemow.Nastepny byl Chrysler Interpid Tragedia ! pozbylem sie go po 3
      miesiacach.Trzeci byl Lincoln Mark VIII najwieksze nieszczescie jakie mnie
      spotkalo w zyciu.Jest niemozliwe wymienic co sie w nim popsulo ,chyba wszystko
      nawet tylny most.To byl jedyny samochod jaki mialem ktory potrafil sie zepsuc
      nawet jak stal w garazu.Teraz mam Cadillac STS troche lepszy od Marka ale tez
      sie psuje i duzo pali.Mam tez drugi samochod stara Honde Civic 329 kkm ktora
      jest rewelacyjna ! Dlatego nastepny samochod kupie japonski !.
      • Gość: Marek Re: BMW, Infiniti, Cadillac czy Chrysler? IP: *.atlanta.ga.us 17.04.03, 12:57
        Jestem w podobnej sytuacji (tyle ze mam GTP model 2000
        ktore kupilem i juz splacilem), Moje typy (w kolejnosci
        rozwazania):
        - nowy Nissan Maxima w wersji 4-ro osobowej
        - Infiniti M45
        - Lincoln LS V8 (najchetniej 2-letni)
        - BMW 540 (najchetniej 3-letnie)
        - nowe GTP Competition Group
        - Acura TL Type S (najchetniej 2-letnia)
        - nowa Honda Accord V6
        • Gość: Adam Re: BMW, Infiniti, Cadillac czy Chrysler? IP: *.summitresearchlabs.com 17.04.03, 20:25
          Jesli finansowo mozesz wyciagnac to BMW 540 - piatki to jedyne modele BMW na
          rynku amerykanskim ktor sie nie psuja. Nastepn Infiniti M45 chociaz wyglad jest
          nieco kontrowersyjny. Z pozostalych ewentualnie MAxima ale strasznie mnie
          zawiedli, ze w nowym modelu nie przelozyli napedu na tyl albo chociaz nie dali
          multilink do tylnego zwieszenia.
          • Gość: Marek Re: BMW, Infiniti, Cadillac czy Chrysler? IP: *.atlanta.ga.us 17.04.03, 21:07
            Trzyletnia 540'tke z manualem i niewielkim przebiegiem
            mozna u nas ponizej $30k kupic. To taniej niz nowa
            Maxima... Tyle ze w Maximie jest wiecej miejsca, lepsze
            wyposazenie itp.
    • Gość: Marcel Re: BMW, Infiniti, Cadillac czy Chrysler? IP: *.med.umich.edu 17.04.03, 17:16
      Z tej grupy kierujac sie przyjemnoscia jazdy (i oka) wybralbym Infiniti G35
      Coupe 6 biegowy manual albo ewentualnie Cadillac'a CTS za kwintesencje
      amerykanskosci. Wybierajac G35 zastanowilbym sie jednak nad Nissanem 350Z w
      wersji performance albo touring.

Udanych zakupow!
      • Gość: Marek Re: BMW, Infiniti, Cadillac czy Chrysler? IP: *.atlanta.ga.us 17.04.03, 17:33
        G35 Coupe jest bardzo ladny. To samo 350Z. Ale niestety
        trudno w nim rodzine upchnac a jakbys chcial jeszcze
        jakis bagaz (np. narty) wziasc to koniec. Chyba ze na
        dach. CTS pod tym wzgledem jest lepszy. W tym roku pojawi
        sie troszke lepsza wersja CTS'a z wiekszym (3.5l)
        silnikiem, a w przyszlym wersja CTSv z silnikiem LS6 or
        Corvette. I to bedzie super zabawka...

• Gość: is300 Re: BMW, Infiniti, Cadillac czy Chrysler? IP: *.dyn.optonline.net 17.04.03, 22:13
          Gość portalu: Marek napisał(a):

> G35 Coupe jest bardzo ladny. To samo 350Z. Ale niestety
          > trudno w nim rodzine upchnac a jakbys chcial jeszcze
          > jakis bagaz (np. narty) wziasc to koniec. Chyba ze na
          > dach. CTS pod tym wzgledem jest lepszy. W tym roku pojawi
          > sie troszke lepsza wersja CTS'a z wiekszym (3.5l)
          > silnikiem, a w przyszlym wersja CTSv z silnikiem LS6 or
          > Corvette. I to bedzie super zabawka...
          >

Ahhhhhh, od kiedy 350Z i CTS sa w tej samej klasie aut?
          CTSami obracaja sie czesto gesto starsi ludzie, z tego co widuje, zadko widac
          jakiegosc mlodziaka w tym aucie.

Jeszcze jedno pytanie.
          Ah, Po co ci stary samochod?
          Chodzi o tych co mowili o 3 letnim BMW, czy paru letnich Acurach i Lincolnach?
          Na cholere wydawac tyle kasy i jezdzic starym,uzywanym samochodem?
          Nie rozumiem takiego podejscia. Jesli ci nie stac to kup se cos tanszego, lub
          oszczedzi wiecej kasy i kup nowe. Wydawanie ponad $30tys na uzywany samochod
          jest moim zdaniem glupota, nie mowimy tu o antykach, ktore wzrastaja na
          wartosci.
          • Gość: Walter Re: BMW, Infiniti, Cadillac czy Chrysler? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 17.04.03, 23:30
            Jeśli o mnie chodzi to uważam, że stare to jest tylko dobre wino i skrzypce.
            Dlatego też w grę wchodzą tylko nowe auta.
            • Gość: is300 Re: BMW, Infiniti, Cadillac czy Chrysler? IP: *.dyn.optonline.net 18.04.03, 00:21
              Gość portalu: Walter napisał(a):

> Jeśli o mnie chodzi to uważam, że stare to jest tylko dobre wino i skrzypce.
              > Dlatego też w grę wchodzą tylko nowe auta.

Tak samo uwazam.

Trudno mi doradzic z tym autem.
              Pare aut co bym osobiscie odzucil to:

Acura CL/TL strasznie slabe maja trasmisje, padaja jak muchy.

BMW tez bym odzucil, nie jest warte pieniedzy, prawie nic za swoie pieniadze
              nie dostaniesz. Nie wiem czy to w BMW czy MB, CD Player nie jest standardowy,
              i trzeba to dokupic jako opcje, moim zdaniem to jest paranoja w aucie takiej
              klasy.

Widze ze za Toyota/Lexusem sie nie ogladasz, nie maja nic takiego ciekawego
              tez. Moze GS, ale tez jest drogi.

Inne auta co wchodza w rachube, to chyba bedzie G35. Osobiscie radze ci te
              auto zamiast 325. Napewno nie bedziesz zawiedziony tym wyborem. Wiecej mocy,
              nie wiem jak miejsca w srodku, moze nie duzo wiecej. Cenno to malo powienien
              sie roznic od 325.
    • robert986 Re: BMW, Infiniti, Cadillac czy Chrysler? 18.04.03, 04:25
      Z tej grupy wybralbym infiniti G35,cenowo jest bardzo atrakcyjny.A ile
      kosztuje w kanadzie fx35? Moze zdecydowalbys sie na to auto?W prowadzeniu jest
      jak zwykly sedan ,sylwetka awangardowa.Bedziesz bardzo oryginalny w okolicy.Nie
      posiada osigow fx45 ale z pewnoscia v6 280hp wystarczy na twoje potrzeby.Ja ze
      swojego fx 45 jestem b. zadowolony.Bardzo udane auto.pzdr
      • Gość: walter Re: BMW, Infiniti, Cadillac czy Chrysler? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 18.04.03, 05:00
        FX35 kosztuje $52,500 a FX45 $60,000. Są to bardzo fajne auta, ale nie jestem
        pewny czy się nadają do holowania. Myślimy, bowiem o kupnie przyczepy
        kempingowej, takiej 24 stopowej. Z tego, co wiem (bazując na informacjach od
        użytkowników), do holowania czegoś takiego najlepiej nadaje się Chevy Tahoe
        (lub Chevy Suburban), więc jeśli chodzi o SUV, to Tahoe Z71 wysuwa się na
        czoło. Kosztuje tyle, co FX35, ale do holowania to podobno jedne z najlepszych
        aut na rynku. Ponoć Suburban jest jeszcze lepszy, ale to już jest autobus.
        Pozdrawiam....
      • wowo5 Re: BMW, Infiniti, Cadillac czy Chrysler? 18.04.03, 05:02
        Ja bym bral G35. CTS tez nie jest kiepski. Byl juz co prawda raz wzywany do
        naprawy ale wedlug GM jak do tej pory statystyki usterkowosci plasuja go blisko
        Lexusa. Czy to prawda przekonamy sie za rok, czy dwa gdy CTS pojawi sie w
        rankingach JD Power i Consumer Reports. Ja bym rozwazyl tez Mazde6s. Nie jest
        to oczywiscie BMW ale i cena nizsza o okolo $10k US. Silnik V6 ma taka sama moc
        jak V6 w CTS. Jezeli nie zalezy ci na miejscu to warto rozwazyc Mazde RX8
        (przyjemnosc z jazdy bedzie wieksza niz w ktorymkolwiek z wymienionych aut).
        Jest jeszcze Accura TSX (europejska Honda Accord). Ciekawe auto.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka