Dodaj do ulubionych

"zyczenie smierci"

23.04.03, 11:40
Byl sobie taki film z Bronsonem o powyzszym tytule. Niestety
nieodpowiedzialni rodzice pozwalali ogladac te awibitne dzielo swoim
dzieciom. Minelo nieco latek i mamy efekty.
Maniakow bijacych ludzi na skrzyzowaniach lub paranoika ze srubokretem w reku.
(zainteresowani wiedza o kogo chodzi).
Uwazam, ze powinien powstac rzadowy program pomocy osobom spaczonym w
dziecinstwie przez telewizje publiczna.
Obserwuj wątek
    • Gość: hip Re: 'zyczenie smierci' IP: *.pgi.waw.pl 23.04.03, 12:04
      grogreg napisał:

> Byl sobie taki film z Bronsonem o powyzszym tytule. Niestety
      > nieodpowiedzialni rodzice pozwalali ogladac te awibitne dzielo swoim
      > dzieciom. Minelo nieco latek i mamy efekty.
      > Maniakow bijacych ludzi na skrzyzowaniach lub paranoika ze srubokretem w reku.
      > (zainteresowani wiedza o kogo chodzi).
      > Uwazam, ze powinien powstac rzadowy program pomocy osobom spaczonym w
      > dziecinstwie przez telewizje publiczna.

hip: Problem jest tego typu, że panoszy się łobuzerstwo, chamstwo i
      bezczelność. A służby odpowiedzialne za reakcje na to - nie reagują. Jeśli
      takie zachowania nie są piętnowane i karane w majestacie prawa, to ludzie
      zaczynają odczuwać potrzebę wymierzania sprawiedliwości we własnym zakresie. To
      nie żaden film spowodował, że ludzie na rozpanoszone chamstwo reagują coraz
      większą agresją.
      pozdr
    • wielki_czarownik To wina Mickiewicza!! 23.04.03, 12:12
      Przecież to on napisał "Gwałt niech się gwałtem odciska". ("Oda do młodości")
      • krakus.mp Re: To wina Mickiewicza!! 23.04.03, 12:43
        Popieram Hipa.Kiedyś byłem świadkiem takiego zajścia.Jadę sobie z dzieciakami i
        żoną ul.Filipa i nagle widzę jak na środku drogi paru dresiarzy okłada się
        między sobą.Z przeciwka zatrzymał się koleś Meganką i zatrąbił na dresiarzy.
        Oni nagle przestali się okładać i zaatakowali kierowcę Megane.Z "buta" wybili
        boczną szybę,skopali karoserię i wywlekli kolesia na ulicę.Działo to się na
        oczach przechodniów i innych kierowców.Ja zadzwoniłem po Policję,a ta przez
        dobre pól godziny nie przyjechała .Posterunek jest oddalony od tego miejsca o
        300 m!~Ponieważ władza ma w d... takie wezwania,to na ulicach panuje bandytyzm!
        Nie wiem jak zakończyła się ta sprawa,bo z uwagi na przestraszone dzieci
        musiałem odjechać.Pozdrawiam.
        • grogreg Re: To wina Mickiewicza!! 23.04.03, 13:02
          Czyli jak rozumiem, lamanie nosow za wykroczenia drogowe i rysownie lakieru za
          zle parkowanie jest zjawiskiem pozadanym i w pelni usprawiedliwionym?
          • Gość: hip Re: To wina Mickiewicza!! IP: *.pgi.waw.pl 23.04.03, 13:06
            grogreg napisał:

> Czyli jak rozumiem, lamanie nosow za wykroczenia drogowe i rysownie lakieru
            za
            > zle parkowanie jest zjawiskiem pozadanym i w pelni usprawiedliwionym?

hip: A chyba nikt tego nie napisał. Napisaliśmy tylko, że nie zgadzamy się z
            Twoją interpretacją przyczyn takiego stanu rzeczy.
            • grogreg Re: To wina Mickiewicza!! 23.04.03, 13:25
              To nie jest analiza przyczyn, ale obelga skierowana do biznesmena i lousa.
              • Gość: hip Re: To wina Mickiewicza!! IP: *.pgi.waw.pl 23.04.03, 13:28
                grogreg napisał:

> To nie jest analiza przyczyn, ale obelga skierowana do biznesmena i lousa.

hip: a ładnie to tak obelgi ciskać? :)
                • grogreg Re: To wina Mickiewicza!! 23.04.03, 13:34
                  Alez obelga ukryta jest. Co pozwala sie domyslec, ze wiare pokladam w
                  szczatkowa chocby inteligencje lzonych.
        • Gość: ? Re: To wina Mickiewicza!! IP: *.kolornet.pl / 192.168.11.* 23.04.03, 13:43
          Rozumiem,ze chodzi ci o Krakow - posterunek Policji przy ul.Pedzichow jest
          znany przez pol miasta za rozne dziwne "numery". Na twoim miejscu cieszylbym
          sie,ze panowie z tego posterunku nie powiadomli swoich lysych kolegow i ze owi
          lysi koledzy nie zrobili ci czegos zlego. Wiem,ze brzmi to niewiarygodnie,ale
          niestety,jest to prawdziwe. Oczywiscie oficjalnie nikt nic nie wie,popytaj
          nieoficjalnie ludzi z okolic Pedzichowa-wlos sie na glowie jezy. To nawet nie
          jest naduzywanie wladzy,to zwykly bandytyzm!
        • Gość: ździsiu Re: To wina Mickiewicza!! IP: 213.158.197.* 23.04.03, 13:55
          krakus.mp napisał:
          > Ja zadzwoniłem po Policję,a ta przez dobre pól godziny nie
          > przyjechała .Posterunek jest oddalony od tego miejsca o 300 m!

Mnie to nie dziwi - policja kojarzy mi się z cwaniakami w krzakach z suszarką w
          ręce, czekającymi na jelenia, który będzie się chciał z nimi dogadać.
          A jak kogoś młócą dresy - to panowie policjanci reagują z wyraźnym opóźnieniem -
          po co mają się szarpać. Pół godziny wystarczy, żeby zmęczyli się chłopcy w
          dresach. Po pół godzinie od zgłoszenia bijatyki panów policjantów czeka tylko
          papierkowa robota. Chociaż z trudem przychodzi im pisanie literek to i tak wolą
          to od szarpania się z dresami.
    • qrakki999 Angielskie stadiony jako wzór 23.04.03, 13:11
      Może przykład angielskich stadionów byłby dobry. Czyli zero tolerancji i
      dozywotnie zakazy. Od kilku lat mają spokój i dobrą zabawę a nie syf i bijatyki.
      Ciężko oczywiście byłoby przełożyć to na sytuacje na drogch w Polsce, ale może
      wreszcie czas zacząć na poważnie egzekwować prawo. I wtedy wcale nie trzeba
      zaostrzac kar. Dla większości zwykły mandat 100 czy 200 złotowy ale ściągnięty
      będzie bardziej karzący niż czcze obietnice, że my Ci jeszcze pokażemy i nigdy
      nie ściągnięte 5000zł!!!

Czasami marzy mi sie czołg! Albo chociaż jakiś lekki wóz opancerzony. Ideałem
      nie jestem, pewnie nie raz kogoś nieźle wqrwiłem na drodze.
      Ale nie lubię 'cfaniactfa' i ode mnie w zesżłym roku dostał jeden na stacji
      benzynowej. Cóż może następnym razem ja dostane w mordę, ale w jakim stopniu
      można tolerować bandytyzm?
      pzdr.
      Q
    • Gość: hip Re: 'zyczenie smierci' IP: *.pgi.waw.pl 23.04.03, 13:46
      Myślę, że należałoby wprowadzić inny program:
      1. Prześladowanie przestępców
      2. Remoralizacja społeczeństwa poprzez propagowanie wzorców, piętnowanie
      chamstwa itd.
      3. Wprowadzenie demokracji zamiast "dymokracji"
      Tylko kto miałby taki program wprowadzać?
      Nasz przyszły prezydent/premier Andrzej L.?
      • grogreg Re: 'zyczenie smierci' 23.04.03, 13:51
        Chodzi o Andrzeja Lebiode?
        • Gość: hip Re: 'zyczenie smierci' IP: *.pgi.waw.pl 23.04.03, 14:00
          grogreg napisał:

> Chodzi o Andrzeja Lebiode?

hip: myślałem o Lepperze, bo to chyba na niego już przyszedł czas aby naprawiać
          RP
          • Gość: grogreg Re: 'zyczenie smierci' IP: 212.160.165.* 23.04.03, 14:14
            Lepper....Lepper.... A kto to jest? Jakis literat? Kandydat na wieszcza?
            • qrakki999 Re: 'zyczenie smierci' 23.04.03, 14:24
              Gość portalu: grogreg napisał(a):

> Lepper....Lepper.... A kto to jest? Jakis literat? Kandydat na wieszcza?
              Przepraszam, że po raz wtóry się wtrącam. Ale niestety coraz mniej tych w
              powyższy sposób traktują imć Leppera. Proponuję słuchac co nam grozi bo możemy
              sie któregś dnia obudzić z nowym premierem!
              pzdr.
              Q
              • Gość: grogreg Re: 'zyczenie smierci' IP: 212.160.165.* 23.04.03, 14:44
                Ah, to Lepper to jakis polityk. Pewnie jakas partie ma. I ma on Najjasniejsza
                Rzeczpospolita uzdrawiac. Zatem program on ma i sile projektow ustaw do laski
                marszalkowskiej zlozyl.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka