Dodaj do ulubionych

Subaru Impreza STi juz w sprzedazy

IP: *.atlanta.ga.us 23.04.03, 20:14
biz.yahoo.com/prnews/030423/phw037_1.html
Cena nie waska ($31k) ale samochod nie ma konkurencji w
dziedzinie mocy/wagi i mocy/ceny.
Obserwuj wątek
    • Gość: Marek Napisalem glupote IP: *.atlanta.ga.us 23.04.03, 20:15
      Bo w koncu jest Ford Mustang Cobra ktory za $34 tys daje
      390 KM...
      • Gość: is300 Re: Napisalem glupote IP: *.dyn.optonline.net 24.04.03, 00:03
        Gość portalu: Marek napisał(a):

> Bo w koncu jest Ford Mustang Cobra ktory za $34 tys daje
        > 390 KM...

Tylko tyle ze to jest gowniany Mustang, a tam to jest Impreza. :))))
        I niech mi nikt nie pisze o mocy, bo w tym przypadku moc nie jest wszystkim,
        bo jak tylko chodzi o moc to moge miec za $15tys taki sprzet co rozerwie tego
        Stanga na kawalki.

PZRW.
    • Gość: robert a to co za bzdety? kowboje znowu lepsi? IP: *.acn.pl 24.04.03, 10:48
      The Subaru Impreza WRX STi is powered by an intercooled and turbocharged 2.5
      liter DOHC boxer engine with Active Valve Control System (AVCS), variable valve
      timing, and an intercooler manual control water spray system delivering 300
      horsepower at 6000 RPM and 300 lb-ft. peak torque at 4000 RPM.

• Gość: darekk Re: Subaru Impreza STi juz w sprzedazy IP: *.zywiec.plusnet.pl 24.04.03, 11:08
      impreza sti wersja usa jest inna od wersji europa / japonia. ze wzgledu na inne
      pozycjonowanie produktu (w usa jest to zdecydowanie tanszy samochod skierowany
      do mlodziezy - "rice-rocket")- konieczne bylo wprowadzenie wielu oszczednosci.
      wersja usa ma wiec bardzo uproszczony uklad napedowy - przeniesiono ten ze
      zwyklej imprezy. nie ma wiec elektronicznych blokad mechanizmow roznicowych
      monitorujacych rozklad momentu na poszczegolne kola. rowniez wiele elementow
      zawieszenia odpowiada "standardowej" imprezie wrx z rynku europejskiego. w
      efekcie wersja amerykanska jest bardziej miekka od tej europejskiej choc
      kosztem "handling performance at the limit". w zwyklej eksploatacji nikt tego
      nie zauwazy. zastapiono tez silnik 2,0 race-spec c silnikiem 2,5 o mniej
      skomplikowanym osprzecie a zblizonej mocy (choc tylko na papierze - w
      rzeczywistosci 2,0 sti spec c ma moc wyzsza od nominalnej, podobniej jak ten w
      Mitsubishi Evo vii - evo viii, ktore wreszcie sie pojawilo w usa ma moc o okolo
      40km mniejsza od starej wersji europejskiej*). w sumie, sti model usa jest
      czyms w pol drogi miedzy europejskim/japonskim wrx a europejskim/japonskim sti
      za cene blizsza temu pierwszemu.

na potwierdzenie moich slow odsylam chocby do motor trendu - poszukajcie jakos
      w numerach z poczatku roku.

darekk

*"stare evo" mialo moc nominalna 286. nigdy nie bylo sprzedawane w usa. nowe, w
      pierwszej oficjalnej wersji amerykanskiej ma nominalnie 271. jedyny problem w
      tym, ze to "stare" mialo moc celowo zanizana na papierze ze wzgledu na przepisy
      podatkowe/ubezpieczeniowe w japonii. w rzeczywistosci mialo min. 320km.
      podobnie jest z impreza sti japonia vs usa.
      • Gość: cracovian Re: Subaru Impreza STi juz w sprzedazy IP: *.bankofamerica.com 24.04.03, 16:23
        No to teraz kurde nie wiem co kupic - Subaru czy Evo :-) Subaru niby
        mocniejsze, ale Evo lepiej sie prezentuje. Czy wiesz jakie sa inne roznice, np.
        w ukladzie AWD?

Evo widzialem po raz pierwszy w zeszlym tygodniu - przyjechal nim do mojego
        dentysty z Hong Kongu wysoki (gdzies z 190cm) Azjata z dwoma panienkami -
        Samochod ma (po rejestracji poznalem) dopiero od dwoch tygodni, a juz panienki
        tlumem na niego leca :-)

Calkowitym szokiem bylo to, ze mojej zonie woz sie tez bardzo podobal. Do tej
        pory jedyna dla Niej bezkonkurencyjna opcja to byl tylko ten nieszczesny New
        Beetle...
        • Gość: is300 Re: Subaru Impreza STi juz w sprzedazy IP: *.njit.edu 24.04.03, 18:12
          Gość portalu: cracovian napisał(a):

> No to teraz kurde nie wiem co kupic - Subaru czy Evo :-) Subaru niby
          > mocniejsze, ale Evo lepiej sie prezentuje. Czy wiesz jakie sa inne roznice,
          np.
          >
          > w ukladzie AWD?
          >
          > Evo widzialem po raz pierwszy w zeszlym tygodniu - przyjechal nim do mojego
          > dentysty z Hong Kongu wysoki (gdzies z 190cm) Azjata z dwoma panienkami -
          > Samochod ma (po rejestracji poznalem) dopiero od dwoch tygodni, a juz
          panienki

Ja bym wybral WRX STi.
          Silnik napewno przyjemniejszy do jazdy niz w EVO a wygladem tez sie lepiej
          prezentuje od EVo, moja przynajmniej jest taka opinia.

Nie wiem czemu panienki tak sie tym podniecaly, tak jak tym piszesz.
          Po drugie takie panienki w wiekszosci nie maja pojecia o autach i by pomyslaly
          ze to jakisc Huyndai z takim wykaczeniem.

Co innego zeby to bylo M3 lub cosc w tej klasie.

Powarznie chcesz kupic takie auto?
          Nie wiem, przede wszystkim ile masz lat?
          Nie znajdziesz zadnej praktyki i wygody w takim aucie.
          Jest to samochod przeznaczony tylko na jedno wyscigi lub tor.
          > tlumem na niego leca :-)
          >
          > Calkowitym szokiem bylo to, ze mojej zonie woz sie tez bardzo podobal. Do tej
          > pory jedyna dla Niej bezkonkurencyjna opcja to byl tylko ten nieszczesny New
          > Beetle...
        • Gość: Marek Re: Subaru Impreza STi juz w sprzedazy IP: *.atlanta.ga.us 24.04.03, 18:15
          A ja myslalem ze panienki ponizej Mercedesa SL/ Porsche
          911 Cabrio nie schodza. Moze azjatki maja mniejsze
          wymagania?

Moim zdaniem oba te pojazdy sa horrendalnie drogie, ubogo
          wykonczone i odpowiednie jedynie dla "entuzjasty" ktorym
          akurat nie jestem. Za pare miesiecy w tej samej klasie
          cenowej pojawi sie Pontac GTO. Nie bedzie mial napedu na
          4 kola ani osiagow Imprezy czy Evo, ale bedzie mial 5.7
          litra pojemnosci, 8 cylindrow i moment obrotowy
          wystarczajacy na lekkie zmarszczenie drogi... Nie lubie
          kosiarek i innych bzykaczy...
          • Gość: is300 Re: Subaru Impreza STi juz w sprzedazy IP: *.njit.edu 24.04.03, 18:23

> A ja myslalem ze panienki ponizej Mercedesa SL/ Porsche
            > 911 Cabrio nie schodza. Moze azjatki maja mniejsze
            > wymagania?
            >
            > Moim zdaniem oba te pojazdy sa horrendalnie drogie, ubogo
            > wykonczone i odpowiednie jedynie dla "entuzjasty" ktorym
            > akurat nie jestem. Za pare miesiecy w tej samej klasie
            > cenowej pojawi sie Pontac GTO. Nie bedzie mial napedu na
            > 4 kola ani osiagow Imprezy czy Evo, ale bedzie mial 5.7
            > litra pojemnosci, 8 cylindrow i moment obrotowy
            > wystarczajacy na lekkie zmarszczenie drogi... Nie lubie
            > kosiarek i innych bzykaczy...

Nie chodzi o kosiarki i bzykacze.
            Tu chodzi o to doczego poszczegolne auto jest przystosowane.
            Sa to auta dla hardcorowych kierowcow.
            Plus sa dobre na weekendowe wypady na tor.
            Ani EVO ani STi nie sa dobrymi autami na codzien.
            W dziennej rzeczywistosci typowa Camry czy Accord, bije takie auta na glowe.

Tak jak ktosc pisal wyzej, ze jego zona mowila ze takie auto jej sie podoba,
            mowi duzo o pojeciu ludzi o autach. Nie neguje tu nikogo, nie kazdy wszystko
            wie i we wszystkim siedzi.
            Prosty przyklad byl by taki, powrot takim autem do domu od dilera po zakupie,
            by zmienil opinie tej kobiety o tym aucie.

• Gość: cracovian Re: Subaru Impreza STi juz w sprzedazy IP: *.bankofamerica.com 24.04.03, 18:35
              Stawiacie mnie w takiej samej sytuacji w jakiej ja Was prawie wszystkich
              postawilem pare dni temu kiedy dyskusja o "wygladzie" samochodow odchodzila i
              ludzie nowa Maxime albo Diamante za ohydne automatycznie uznali choc obydwa
              wozy silniki maja po prostu super.

Jesli mojej zonie Beetle albo Evo sie podoba to nic na to nie poradze i uczyc
              ja o technologiach samochodow tez nie bede. To ze Accord jest najbardziej
              praktyczna ze wszystkich samochodow w sprzedazy nie znaczy, ze kazdy sobie
              powinien ja kupic. Jezdzac furmanka Mitsubishi przez ostatnie 12 lat nie sadze
              zebym byl rozczarowany jakimkolwiek wozem, a szczegolnie Evo, nawet jesli bym
              nim "musial" do pracy dojezdzac :-) A jak kobieta by mi jeszcze na to pozwolila
              to bym Jej nawet ten Beetle wymarzony kupil. To wszystko jednak zalezy od tego
              gdzie rynek papierow pojdzie i ile opcje beda warte, a dzisiaj nie wyglada to
              za ciekawie...

P.S. Ta wzmianka o kobietach "lecacych" na Evo to przeciez byl "joke" (przeciez
              to jego siostry mogly byc) - ale to tak smiesznie wygladalo.
            • greenblack Re: Subaru Impreza STi juz w sprzedazy 24.04.03, 18:39
              Gość portalu: is300 napisał(a):

> Tu chodzi o to doczego poszczegolne auto jest przystosowane.
              > Sa to auta dla hardcorowych kierowcow.
              > Plus sa dobre na weekendowe wypady na tor.
              > Ani EVO ani STi nie sa dobrymi autami na codzien.
              > W dziennej rzeczywistosci typowa Camry czy Accord, bije takie auta na glowe.
              >
              > Tak jak ktosc pisal wyzej, ze jego zona mowila ze takie auto jej sie podoba,
              > mowi duzo o pojeciu ludzi o autach. Nie neguje tu nikogo, nie kazdy wszystko
              > wie i we wszystkim siedzi.
              > Prosty przyklad byl by taki, powrot takim autem do domu od dilera po zakupie,
              > by zmienil opinie tej kobiety o tym aucie.

W pełni się z Tobą zgadzam. Ludzie niestety kupują samochody oczami. Niech ta
              pani wsiądzie do takiego samochodu i spróbuje nim płynnie ruszyć. Poza tym
              wykorzystywanie takiego samochodu do toczenia się do pracy, wyprawy do
              supermarketu to świętokradztwo.

Pozdrawiam
              • Gość: cracovian Re: Subaru Impreza STi juz w sprzedazy IP: *.bankofamerica.com 24.04.03, 19:04
                Tylko popatrz, ze teoretycznie jesli kobieta mialaby sie "toczyc" VW Beetle za
                $22K to ja juz wole zeby sie toczyla Evo za niewiele wiecej ($30K). Albo by sie
                mozna bylo nimi dwoma szczesliwie toczyc (Ona i ja) zamiast wywalic $55K na X5
                jak to ludzie nagminnie robia.

A jak masz inne zdanie to won do Accord za $20K :-) ...albo w Twoim przypadku
                Subaru Legacy za tyle samo.
                • greenblack Re: Subaru Impreza STi juz w sprzedazy 24.04.03, 19:15

> Tylko popatrz, ze teoretycznie jesli kobieta mialaby sie "toczyc" VW Beetle
                  za
                  > $22K to ja juz wole zeby sie toczyla Evo za niewiele wiecej ($30K).

Rzeczywiście "niewiele więcej" - 36% więcej.

> A jak masz inne zdanie to won do Accord za $20K :-) ...albo w Twoim przypadku
                  > Subaru Legacy za tyle samo.

Za 20 K$ to ja nawet najtańszego Accorda 2.0 nie kupię.

Pozdrawiam
                  • Gość: cracovian Re: Subaru Impreza STi juz w sprzedazy IP: *.bankofamerica.com 24.04.03, 19:47
                    U nas to najtanszego Accorda to nawet za $14K kupisz:
                    www.carsdirect.com/build/options?zipcode=30066&acode=USB30HOC011A0&restore=false

Ten za dwie dyszki ma wszystko lacznie z ta mala 2.4 litrowa "kosiarka". A
                    mowimy tu przeciez o realiach i o Evo w hameryce... To samo dotyczy 8 tysiecy
                    wiecej, ktore przecietna osoba bez zastanowienia doplaci zeby miec Evo zamiast
                    Beetle.

A swoja droga to Subaru Legacy za $20K Ciebie by nie zainteresowal (tez ze
                    wszystkim), bo ja uwazam, ze to teraz najlepszy "rozumny" deal na tutejszym
                    rynku, nawet lepszy od Hondy...
                    • greenblack Re: Subaru Impreza STi juz w sprzedazy 24.04.03, 19:57

> U nas to najtanszego Accorda to nawet za $14K kupisz:

Za 14 tyś $, to ja sobie moge kupić Civica 1.4 albo Jazza w bieda-wersjach:(((((

> Ten za dwie dyszki ma wszystko lacznie z ta mala 2.4 litrowa "kosiarka". A
                      > mowimy tu przeciez o realiach i o Evo w hameryce...

Niestety:(((((

To samo dotyczy 8 tysiecy
                      > wiecej, ktore przecietna osoba bez zastanowienia doplaci zeby miec Evo
                      zamiast
                      > Beetle.

A ten Marek taki liczykrupa:P

> A swoja droga to Subaru Legacy za $20K Ciebie by nie zainteresowal (tez ze
                      > wszystkim),

Czy to jest pytanie czy twierdzenie?

bo ja uwazam, ze to teraz najlepszy "rozumny" deal na tutejszym
                      > rynku, nawet lepszy od Hondy...

Za 20 tyś $, to bym na pewno wziął. Legacy Outback H6 u nas po 54 tyś $:
                      (((((((((.
                      • Gość: cracovian Re: Marek liczydupa IP: *.bankofamerica.com 24.04.03, 20:05
                        Tak niby forse liczy, a co chwila na BMW albo Infinity patrzy i zone pyta czy
                        moze laskawie piatke sobie kupic, a Ona, ze siodemke tylko, bo piatka za
                        mala :) Osiem tysiecy "po kosciach" sie rozejdzie jak sfinansujesz na piec lat
                        na zero albo prawie zero procent :-) a tak tu wszyscy robia, bo czemu nie?
                        Trzeba chwytac poki daja, bo jak ten wielki domek z kart runie to nie bedzie po
                        czym zbierac...
                        • Gość: Marek Marek marzyciel IP: *.atlanta.ga.us 24.04.03, 21:11
                          Widzisz, problem w tym ze ja marzyciel jestem a nie
                          realista :)
                          • Gość: cracovian Re: Marek marzyciel IP: *.bankofamerica.com 24.04.03, 21:15
                            ...no i chate wreszcie tez chcesz kupic, wiec nie ma co patrzec na samochody,
                            ktore za piec lat beda wygladaly jak dzieciece zabawki :-)
                            • Gość: Marek Re: Marek marzyciel IP: *.atlanta.ga.us 24.04.03, 21:47
                              Przeciez wiesz ze nic nie kupie. Ani chaty (bo bedzie
                              1000 powodow przeciw) and samochodu (bo zbieram na chate)...
                              • Gość: cracovian Re: Marek marzyciel IP: *.bankofamerica.com 24.04.03, 22:08
                                A czemu mialbys chaty nie kupic? Jak tu chcesz pozyc jeszcze z pare lat to Ci
                                sie bedzie oplacalo, a potem fajny woz jeszcze z zysku (moze nawet 7) po
                                sprzedazy kupisz...
                                • Gość: Marek Re: Marek marzyciel IP: *.atlanta-46-47rs.ga.dial-access.att.net 25.04.03, 00:16
                                  A jak glupi INS zmieni zdanie na moj temat i mi nie da zielonej karty i/lub
                                  nie przedluzy wizy? Obie sprawy wlasnie w INS'ie (a wlasciwie w Homeland
                                  Security) utknely na amen. Nielegalnie w tym szalonym kraju siedziec nie mam
                                  zamiaru. Juz raczej rusze na podboj Polski, kupie Fabie i w kowbojskim
                                  kapeluszu bede utwierdzal mity o tym pojezdzie.
                                  • Gość: cracovian Re: Marek marzyciel IP: *.bankofamerica.com 25.04.03, 01:11
                                    A to bys sie zdziwil jak sobie "nielegalni" ludzie teraz radza... Moja siostra
                                    ma przyjaciolke w Chicago, ktorej maz jest inzynierem z Polski (teraz
                                    szklarz/kontraktor) i miliony $$$ zbija i wcale o sumach nie przesadzam. Oboje
                                    sa tu od paru lat i INS ich nie "obchodzi" :-)
                                    • Gość: Marek Re: Marek marzyciel IP: *.atlanta.ga.us 25.04.03, 13:51
                                      Za daleko szukasz - w Atlancie tez jest polski milioner
                                      ktory przez wiele lat byl tu nielegalnie. O ile sie ne
                                      myle 1 milion zarobil bedac tu na czarno.
                                    • Gość: Marek Cher IP: *.atlanta.ga.us 25.04.03, 13:52
                                      Nie idziesz dzis przypadkiem na koncert Cher?
                                      • Gość: cracovian Re: Cher IP: *.bankofamerica.com 25.04.03, 16:44
                                        Na Cher mnie nie zobaczysz ALE jakbys chcial posluchac PRAWDZIWEJ muzyki to
                                        zabierz zone i nawet dziecko na concert Claire Holley w ta sobote (26 Kwiecien)
                                        w Midtown Church Coffeehouse o 7:00PM. (426 Deering Rd. Atlanta, GA
                                        404.261.7100) Nie wiem jak to jest z cenami (wyglada to na prawdziwy
                                        coffeehouse kolo kosciola (???)), nigdy tam nie bylem i byc moze nawet bedzie
                                        za darmo: www.midtownchurch.com/location.htm

My juz jakos z rok czekamy na to zeby ta kobieta wreszcie do Atlanty znowu
                                        zawitala. Naprawde sie nie rozczarujesz i na Jej nastepny koncert w Eddie's
                                        Attic 25 czerwca jeszcze tez pojdziecie - gwarantuje. Przyjdz na swietna muzyke
                                        i glos, poznasz moja zonke, a ja Twoja :-)
                                      • Gość: cracovian Re: Claire Holley IP: *.bankofamerica.com 25.04.03, 16:45
                                        www.claireholley.com/
                  • Gość: is300 Re: Subaru Impreza STi juz w sprzedazy IP: *.njit.edu 24.04.03, 19:49
                    greenblack napisał:

> Gość portalu: cracovian napisał(a):
                    >
                    > > Tylko popatrz, ze teoretycznie jesli kobieta mialaby sie "toczyc" VW Beetl
                    > e
                    > za
                    > > $22K to ja juz wole zeby sie toczyla Evo za niewiele wiecej ($30K).
                    >
                    > Rzeczywiście "niewiele więcej" - 36% więcej.
                    >
                    >
                    > > A jak masz inne zdanie to won do Accord za $20K :-) ...albo w Twoim przypa
                    > dku
                    > > Subaru Legacy za tyle samo.
                    >
                    > Za 20 K$ to ja nawet najtańszego Accorda 2.0 nie kupię.
                    >
                    >
                    > Pozdrawiam

Ha, ha :))))))
                    Dobre porownania.
                    A z tym Evo to daje ci dzisiaj $30tys jak mi za taka cenne mozesz znajsc takie
                    auto. Bys sie rozczarowal, ale raczej trzeba wylozyc $34tys zeby takie EVo
                    miec i to nie bedzie wersja z wszystkimi bajerami, raczej tylko BASE.

Tak samo mowi sie o Accordzie, mialem na mysli V6, ale tez bym go nie kupil bo
                    mi sie nie podoba, moze za takim czyms bym sie rozgladal zebym mial 15lat
                    wiecej.
                    Mazda 6 nawet sie nie zle prezentuje, i za mozliwa cenne, bo $23500 z V6.
                    Dosc ladny wyglad i ladna stylistyka jak na moje oko.
                    • Gość: cracovian Re: Subaru Impreza STi juz w sprzedazy IP: *.bankofamerica.com 24.04.03, 20:08
                      No to dawaj ta trzydziestke:
                      www.carsdirect.com/build/options_referral?zipcode=30066&acode=USB30MIC111A0&restore=false

Opcje sa tylko dwie: dach i skrzydlo :-)

Sprzedaje sie teraz lekko powyzej MSRP, ale to nie potrwa dlugo jak ludzie
                      Subaru do Evo zaczna porownywac albo na raty ubezpieczeniowe popatrza...
                  • Gość: ja Re: Subaru Impreza STi juz w sprzedazy IP: *.dyn.optonline.net 24.04.03, 20:41
                    greenblack napisał:

> Za 20 K$ to ja nawet najtańszego Accorda 2.0 nie kupię.
                    >
                    >
                    > Pozdrawiam

w ameryce kupi nawet taniej
                    siora dala 18k$ z manual
                • devote Re: Subaru Impreza STi juz w sprzedazy 24.04.03, 20:39

> Tylko popatrz, ze teoretycznie jesli kobieta mialaby sie "toczyc" VW Beetle
                  za
                  > $22K

a po co babie Beetle za 22k$ z turbi silnikiem ? przyznaj sie ze sam bys
                  jezdzil :)))

kup jej podstawowa wersje za te 17k$ i juz
                  www.vw.com/newbeetle/price.htm
              • devote Re: Subaru Impreza STi juz w sprzedazy 24.04.03, 20:36
                greenblack napisał:

>to świętokradztwo.

tak samo jak wiekszosc SUV.malo ktory widzial teren.
          • devote Re: Subaru Impreza STi juz w sprzedazy 24.04.03, 20:27

>Nie lubie kosiarek i innych bzykaczy...

to tak samo jak ja

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka