allola 26.02.07, 07:43 witam, jakie wrazenia z eksploatacji? godny polecenia? i dlaczego? Ktos tu wspominal , ze przecieka dach. Czy tak jest w istocie? Dowiedzialam sie tez , ze jeszcze nie ma w sprzedazy Freelandera 2 :( A kiedy bedzie? Link Zgłoś Obserwuj wątek
drinexile Re: Land Rover Freelander 26.02.07, 13:49 Mam freelandera z 2000 roku, 2.0 turbodiesel, autko przyjemnie sie prowadzi i ładnie wygląda. Nic nie przecieka (wersja 3 drzwiowa hardtop). Jest drugim samochodem w rodzinie (głównie żona nim jeździ). Odradzam wersję z benzynowym silnikiem 1.8, jest za słaby dla tego autka. Musisz się jednak liczyć ze sporymi kosztami (zdecydowanie drożej niż u konkurentów) w autoryzowanym serwisie. Brak koła zapasowego na tylnych drzwiach w modelu '07 popsuł wygląd autka w moim subiektywnym odczuciu, ale to kwestia gustu. Pozdrawiam Link Zgłoś
qamillo Re: Land Rover Freelander 26.02.07, 18:07 ja tylko jezdziłem takim z dieslem (auto było praktycznie bez przebiegu pobrane na próbe z salonu).Więc przede wszystk8im wół-140km/h to max na zakrętach wrażenie jak na bujaku,spalanie małe ,właściwości w terenie kiepskie.100x lepszy był defcio 90tez diesel-ten wprawdzie też chodził 140 ale w terenie był w swoim żywiole.Pod obłoconą góre ciągnal jak kolejka linowa.frelander to właściwie takie kombi,ni to terenowe ni duże ni sportowe-nie za zbytnio wiadomo o co wtym aucie chodzi..w segmencie kombi stare volvo 240 jest o niebo solidniejsze ,mniej awaryjne przyjemniejsze i kosztuje pare razy taniej.ogólnie frelander to troche pomyłka.. Link Zgłoś
jako_tako Re: Land Rover Freelander 26.02.07, 18:32 Rozumiem, ze piszesz o starym Freelander. Nowy wedlug wielu testow ktore czytalem jest samochodem o swietnych wlasciwosciach terenowych, jednych z najlepszych na rynku. Link Zgłoś
qamillo Re: Land Rover Freelander 26.02.07, 18:38 piasałem o poprzedniej wersji.Być może rzeczywiście właściwości terenowe nowego sie poprawiły - obawiam sie ,ze jakościowo pozostał bublem..ale znakiem czasu jest to,ze jak ktos mi juz tłumaczył na tym forum (odnośnie nowych mercedesów)- poprzez częsty niespodziewany serwis będziesz mógł wyrazic swój status-pokazac,ze stac Cie na częste remonty..to robi wrażenie Link Zgłoś
drinexile Re: Land Rover Freelander 26.02.07, 20:59 No dobra, pokazaliscie, ze czytacie prase motoryzacyjna i znacie sie na samochodach. A tak na powaznie, podejrzewam, ze autorka watku nie zamierza zostac krolowa off road'u. Porownywanie defendera z freelanderem nie ma najmniejszego sensu, bo ich przeznaczenie jest zupelnie inne. Co do mulowatosci dwulitrowego diesla nie moge sie zgodzic. Autkiem bez problemu osiagam ponad 160 kmph i nie zdycha na podjazdach. Nie jest to autko do jazdy w ekstremalnym terenie, ale w zimie, na sniegu, w gorach swietnie sobie radzi. A odnoszac sie do fragmentu, ze freelander jest jakosciowym bublem ma taki sam sens jak twierdzenie, ze VW golf jest niezawodny... Link Zgłoś
allola Re: Land Rover Freelander 26.02.07, 21:46 Dziekuje za kazde info :) Coz... dowiaduje sie , ze jest dosc awaryjny, niestety :( (hamulce, sprzeglo, tylny most) Moze wiec sprobuj eszukac cos innego Dzieki!!! Link Zgłoś
jako_tako Re: Land Rover Freelander 26.02.07, 22:06 To znaczy, ze nie znasz obecnego modelu ale wydaje Ci sie, ze jest zly? Link Zgłoś