Dodaj do ulubionych

Land Rover Freelander

26.02.07, 07:43
witam,
jakie wrazenia z eksploatacji? godny polecenia? i dlaczego?
Ktos tu wspominal , ze przecieka dach. Czy tak jest w istocie?
Dowiedzialam sie tez , ze jeszcze nie ma w sprzedazy Freelandera 2 :(
A kiedy bedzie?
Obserwuj wątek
    • drinexile Re: Land Rover Freelander 26.02.07, 13:49
      Mam freelandera z 2000 roku, 2.0 turbodiesel, autko przyjemnie sie prowadzi i
      ładnie wygląda. Nic nie przecieka (wersja 3 drzwiowa hardtop). Jest drugim
      samochodem w rodzinie (głównie żona nim jeździ). Odradzam wersję z benzynowym
      silnikiem 1.8, jest za słaby dla tego autka. Musisz się jednak liczyć ze
      sporymi kosztami (zdecydowanie drożej niż u konkurentów) w autoryzowanym
      serwisie. Brak koła zapasowego na tylnych drzwiach w modelu '07 popsuł wygląd
      autka w moim subiektywnym odczuciu, ale to kwestia gustu. Pozdrawiam
      • qamillo Re: Land Rover Freelander 26.02.07, 18:07
        ja tylko jezdziłem takim z dieslem (auto było praktycznie bez przebiegu pobrane
        na próbe z salonu).Więc przede wszystk8im wół-140km/h to max na zakrętach
        wrażenie jak na bujaku,spalanie małe ,właściwości w terenie kiepskie.100x lepszy
        był defcio 90tez diesel-ten wprawdzie też chodził 140 ale w terenie był w swoim
        żywiole.Pod obłoconą góre ciągnal jak kolejka linowa.frelander to właściwie
        takie kombi,ni to terenowe ni duże ni sportowe-nie za zbytnio wiadomo o co wtym
        aucie chodzi..w segmencie kombi stare volvo 240 jest o niebo solidniejsze ,mniej
        awaryjne przyjemniejsze i kosztuje pare razy taniej.ogólnie frelander to troche
        pomyłka..
        • jako_tako Re: Land Rover Freelander 26.02.07, 18:32
          Rozumiem, ze piszesz o starym Freelander. Nowy wedlug wielu testow ktore
          czytalem jest samochodem o swietnych wlasciwosciach terenowych, jednych z
          najlepszych na rynku.
          • qamillo Re: Land Rover Freelander 26.02.07, 18:38
            piasałem o poprzedniej wersji.Być może rzeczywiście właściwości terenowe nowego
            sie poprawiły - obawiam sie ,ze jakościowo pozostał bublem..ale znakiem czasu
            jest to,ze jak ktos mi juz tłumaczył na tym forum (odnośnie nowych mercedesów)-
            poprzez częsty niespodziewany serwis będziesz mógł wyrazic swój
            status-pokazac,ze stac Cie na częste remonty..to robi wrażenie
            • drinexile Re: Land Rover Freelander 26.02.07, 20:59
              No dobra, pokazaliscie, ze czytacie prase motoryzacyjna i znacie sie na
              samochodach. A tak na powaznie, podejrzewam, ze autorka watku nie zamierza
              zostac krolowa off road'u. Porownywanie defendera z freelanderem nie ma
              najmniejszego sensu, bo ich przeznaczenie jest zupelnie inne. Co do mulowatosci
              dwulitrowego diesla nie moge sie zgodzic. Autkiem bez problemu osiagam ponad
              160 kmph i nie zdycha na podjazdach. Nie jest to autko do jazdy w ekstremalnym
              terenie, ale w zimie, na sniegu, w gorach swietnie sobie radzi.
              A odnoszac sie do fragmentu, ze freelander jest jakosciowym bublem ma taki sam
              sens jak twierdzenie, ze VW golf jest niezawodny...
              • allola Re: Land Rover Freelander 26.02.07, 21:46
                Dziekuje za kazde info :)
                Coz... dowiaduje sie , ze jest dosc awaryjny, niestety :( (hamulce, sprzeglo,
                tylny most)
                Moze wiec sprobuj eszukac cos innego
                Dzieki!!!
            • jako_tako Re: Land Rover Freelander 26.02.07, 22:06
              To znaczy, ze nie znasz obecnego modelu ale wydaje Ci sie, ze jest zly?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka