Gość: Marek IP: *.atlanta.ga.us 02.05.03, 14:04 Tez ma sie pojawic... www.popularmechanics.com/popmech/auto3/2003_Lexus_IS_300.jpg Link Zgłoś Obserwuj wątek
greenblack Re: Lexus IS300 coupe i cabrio 02.05.03, 14:13 Trochę dziwnie wygląda. A o IS430 i wersji 4x4 na razie nic nie słychać. Pozdrawiam Link Zgłoś
wowo5 Re: Lexus IS300 coupe i cabrio 02.05.03, 14:19 greenblack napisał: > Trochę dziwnie wygląda. A o IS430 i wersji 4x4 na razie nic nie słychać. > > > Pozdrawiam Czytalem wywiad z przedstawicielem Lexusa na USA, ktory twierdzil, ze wszystkie modele Lexusa beda dostepne z napedem na 4 kola w przeciagu kilku lat. Podobnie zreszta robi Mercedes, ktory oferuje 4X4 jako opcje w wiekszosci swoich modeli. Wydaje sie, ze naped na 4 kola niedlugo stanie sie niezastapiony w wozach klasy wyzszej. Audi ma w tym najwieksze doswiadczenie. Link Zgłoś
greenblack Re: Lexus IS300 coupe i cabrio 02.05.03, 14:26 wowo5 napisał: > Czytalem wywiad z przedstawicielem Lexusa na USA, ktory twierdzil, ze wszystkie > > modele Lexusa beda dostepne z napedem na 4 kola w przeciagu kilku lat. Ja też o tym słyszałem... kilka lat temu. Podobnie > > zreszta robi Mercedes, ktory oferuje 4X4 jako opcje w wiekszosci swoich modeli. > > Wydaje sie, ze naped na 4 kola niedlugo stanie sie niezastapiony w wozach klasy > > wyzszej. Taka postawa mi się podoba:) Zaraz Marek zripostuje, że 4x4 jest potrzebne tylko, jak jedziesz 200 km/h po zamarzniętym jeziorze:P Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Lexus IS300 coupe i cabrio IP: *.atlanta.ga.us 02.05.03, 14:32 4x4 jest potrzebne tylko jak jedziesz 200 km/h po zamarznietym jeziorze :) A powaznie to naped 4x4 + porzadny system komputerowy ma wielkie zalety w deszczu, na sniegu, w sytuacjach podbramkowych itp. Niestety ma tez jedna wielka wade - zwieksza zuzycie paliwa. Poprzez wieksze opory ukladu napedowego i poprzez wieksza mase. Poniewaz 95% moich jazd odbywa sie w warunkacj bliskich idealnym a do tego staram sie nie doprowadzac do sytuacji podbramkowych to 4x4 na razie nie kupie. Chyba ze mi na sile wepchna (jak np. Subaru robi) Link Zgłoś
greenblack Re: Lexus IS300 coupe i cabrio 02.05.03, 14:38 Rzeczywście, jak ktoś _przejeżdża 1_ km do pracy, to nawet napęd na 2 koła wydaje się zbędny:P Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: Marek A propos jezdzenia IP: *.atlanta.ga.us 02.05.03, 14:43 Wczoraj zmienilem olej w Cavalierze. Po 800 milach przebiegu (i 4 miesiacach). Zdumiewajace jest to ze pojazd od razu zrobil sie cichszy i zwawszy. Czyzby jednak trzeba bylo 4 razy w roku zmienaic olej? Jezdze caly czas na tym samym - Mobil 1 5W30 Synthetic Blend. Link Zgłoś
greenblack Re: A propos jezdzenia 02.05.03, 14:48 Na zdumiewającym dystansie 1 km, to nie wiem, czy olej nawet zdąży dotrzeć do wszystkich zakamarków. Link Zgłoś
Gość: Niknejm Re: A propos jezdzenia IP: 143.26.82.* 05.05.03, 14:10 greenblack napisał: > Na zdumiewającym dystansie 1 km, to nie wiem, czy olej nawet zdąży dotrzeć do > wszystkich zakamarków. W instrukcjach obsługi wielu pojazdów widziałem uwagę, że w przypadku eksploatacji głównie na krótkich (kilkukilometrowych) trasach, należy skrócić przebieg między wymianami oleju o połowę. Sam jeżdżę raczej na dłuższych trasach (25km i więcej, nawet w mieście), ale po przejechaniu odcinka np. 100km od razu czuje się, że silnik jakoś tak 'bardziej aksamitnie' chodzi. Być może dlatego, że odparowuje benzyna i woda kumulująca się w oleju w czasie eksploatacji na trasach miejskich, a i być może wypalane są jakieś osady w katalizatorze. Pzdr Niknejm Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Lexus IS300 coupe i cabrio IP: *.atlanta.ga.us 02.05.03, 14:29 Moze dlatego ze to tylko "impresja" i w prawdziwym modelu linia dachu bedzie inaczej puszczona? Zreszta "normalne" IS300 tez "dziwnie" wyglada. A o IS430 cisza... Link Zgłoś
greenblack Re: Lexus IS300 coupe i cabrio 02.05.03, 20:01 IS produkują już ponad 4 lata, nawet bez liftingu, co w amerykańskiej rzeczywistości oznacza już prawie wiek emerytalny. Dlatego dziwne jest konstruowanie 2 kosztownych, niszowych wersji na tak starym modelu. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: is300 Te zdjecia sa przerobione na Kompie :))))) IP: *.dyn.optonline.net 03.05.03, 02:51 greenblack napisał: > IS produkują już ponad 4 lata, nawet bez liftingu, co w amerykańskiej > rzeczywistości oznacza już prawie wiek emerytalny. Dlatego dziwne jest > konstruowanie 2 kosztownych, niszowych wersji na tak starym modelu. > > > Pozdrawiam A to natomiast jest zdjecia nowego ISa w 2004. www.autofiend.com/modules.php?name=News&file=article&sid=51&mode=thread&order=0&thold=0 Nie bedzie juz 2JZ-GE Inline 6 :((( Nowy silnik ma byc V6. Link Zgłoś
greenblack Czyli BMW może spać spokojnie 03.05.03, 11:22 Koniec R6 znaczy, że BMW nie ma już w tej kategorii konkurencji. 323 Nm z 3.5l, to malutko. 280 KM oznacza, że 430 będzie musiało być wzmocnione. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: is300 Re: Czyli BMW może spać spokojnie IP: *.dyn.optonline.net 04.05.03, 00:06 greenblack napisał: > Koniec R6 znaczy, że BMW nie ma już w tej kategorii konkurencji. 323 Nm z 3.5l, > > to malutko. 280 KM oznacza, że 430 będzie musiało być wzmocnione. > > > Pozdrawiam Nie zbyt rozumiem to co piszesz. Ohhhh......... I6 nie R6 :))) Nie zdziw sie jak by BMW zaczelo robic V6 zamiast I6. Co prawda na Bawari, I6 jest przestrzegane jak dziesiec przykazan, i trudno to by bylo zmienic. Beda musieli cosc zrobic bo zostana w tyle, moze podniosa pojemnosc, trudno powiedziec. Co do ISa To te wszystkie numery moga sie zmienic. Nic nie jest zrobione i zaklepane. A IS430 tez jest mitem, ktory najprawdopodobnie nigdy nie bedzie zrobiony. Chcial bym zeby Lexus IS300 byl robiony jako Toyota Altezza. Wtedy TRD napewno by mialo wiecej bajerkow z fabryki zeby zrobic Altezze w auto typu M3. Link Zgłoś
greenblack Re: Czyli BMW może spać spokojnie 04.05.03, 09:22 Gość portalu: is300 napisał(a): > Ohhhh......... I6 nie R6 :))) W Polsce i w Niemczech używa się skrótu R6. Jesteśmy na polskim forum, więc postaraj się dopasować. > Nie zdziw sie jak by BMW zaczelo robic V6 zamiast I6. Niemożliwe. > Beda musieli cosc zrobic bo zostana w tyle, moze podniosa pojemnosc, trudno > powiedziec. Wkrótce powstanie 3.3 R6 około 250 KM. Dalej jest 3.6 V8 272 KM. > A IS430 tez jest mitem, ktory najprawdopodobnie nigdy nie bedzie zrobiony. Jeśli Lexus poważnie myśli o konkurowaniu z Niemcami, to przydałby im się konkurent dla C32AMG, S4 i wkrótce M4. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: kuzyn Re: Czyli BMW może spać spokojnie IP: 130.94.106.* 04.05.03, 11:41 greenblack napisał: > Jeśli Lexus poważnie myśli o konkurowaniu z Niemcami, to przydałby im się > konkurent dla C32AMG, S4 i wkrótce M4. > > > Pozdrawiam Juz sam fakt ze Lexus sprzedaje te jednorazowki to sukces(tylko US). Mozliwe ze cena (20-tys € mniej niz Niemiec)i jakosc (lepsza niz GM)porownywalna z Fiat w EU tlumaczy ten fenomen. Link Zgłoś
Gość: is300 Re: Czyli BMW może spać spokojnie IP: *.dyn.optonline.net 05.05.03, 04:25 Gość portalu: kuzyn napisał(a): > greenblack napisał: > > Jeśli Lexus poważnie myśli o konkurowaniu z Niemcami, > to przydałby im się > > konkurent dla C32AMG, S4 i wkrótce M4. > > > > > > Pozdrawiam > > Juz sam fakt ze Lexus sprzedaje te jednorazowki to > sukces(tylko US). > Mozliwe ze cena (20-tys € mniej niz Niemiec)i jakosc > (lepsza niz GM)porownywalna z Fiat w EU tlumaczy ten > fenomen. Jestes chyba najglubszym czlowiekiem jakiego spotkalem na tym FORUM. Chyba nawet Druid ma wiecej oleju w glowie od ciebie. Po pierwsze nie wiem o jakim modelu Lexusa piszesz, domyslam sie ze chodzi o IS300. Nie wiem czemu piszesz takie glupoty o aucie o ktorym nie masz zielonego pojecia. Jestes bardzo ignoranckim czlowiekiem. Nie wiem gdzie bierzesz informacje, ale BMW i Mercedes nie sa nawet w pierwszej dziesiace firm ktore maja najlebszy rekord niezawodnosci. W skrucie, Lexus bije Niemcow na glowe. Chetnie bym cie zaprosil na przejazdzke, po ktorej napewno bys zmienil zdanie. Nie mam nawet problemu pokazania tylu swego auta dla M3. ( SRT Stage 2 Turbo ) 320KM, 420 N-m. :)))) Link Zgłoś
Gość: kuzyn Re: Czyli BMW może spać spokojnie IP: 209.234.166.* 05.05.03, 13:42 Gość portalu: is300 napisał(a): > Gość portalu: kuzyn napisał(a): > > > greenblack napisał: > > > Jeśli Lexus poważnie myśli o konkurowaniu z Niemcami, > > to przydałby im się > > > konkurent dla C32AMG, S4 i wkrótce M4. > > > > > > > > > Pozdrawiam > > > > Juz sam fakt ze Lexus sprzedaje te jednorazowki to > > sukces(tylko US). > > Mozliwe ze cena (20-tys € mniej niz Niemiec)i jakosc > > (lepsza niz GM)porownywalna z Fiat w EU tlumaczy ten > > fenomen. > > Jestes chyba najglubszym czlowiekiem jakiego spotkalem na tym FORUM. > Chyba nawet Druid ma wiecej oleju w glowie od ciebie. > Po pierwsze nie wiem o jakim modelu Lexusa piszesz, domyslam sie ze chodzi o > IS300. > Nie wiem czemu piszesz takie glupoty o aucie o ktorym nie masz zielonego > pojecia. > Jestes bardzo ignoranckim czlowiekiem. > Nie wiem gdzie bierzesz informacje, ale BMW i Mercedes nie sa nawet w > pierwszej dziesiace firm ktore maja najlebszy rekord niezawodnosci. > W skrucie, Lexus bije Niemcow na glowe. > > Chetnie bym cie zaprosil na przejazdzke, po ktorej napewno bys zmienil > zdanie. Nie mam nawet problemu pokazania tylu swego auta dla M3. > > ( SRT Stage 2 Turbo ) 320KM, 420 N-m. :)))) --------------- Synku,te twoje wypociny sa bardzo relatywne. Mozliwe ze wtopiles troche kasy i teraz zalujesz wyboru,dlatego tak sie szarpiesz. Jestem bardzo tolerancyjny wiec nie napisalem co naprawde mysle o tym gownie. Zreszta mam inne wymagania co do aut i jak bym chcial zajzec smierc w oczach to bym kupil Ferrari lub Porsche.Ty z tym twoim zlomem to mozesz zajzec smierci.........ale w dupe. .....nie pozdrawiam. Link Zgłoś
Gość: is300 Re: Czyli BMW może spać spokojnie IP: *.dyn.optonline.net 06.05.03, 00:01 Moze i bys kupil jak bylo by cie stac. Z twego pisma mozna wylowic to ze jestes bardzo zakompleksowanym czlowiekiem. Duzo nie nawisci w tobie. Czy moze jezdzisz jakims Deawoo, i innym zazdroscisz? Po drugie nie jestem ci kurwa zadnym synkiem, chyba ze tak bardzo jestes moze stary to wtedy i jestem, ale wtedy to po jakiego tu mowa o autach, trzeba wtedy juz sie rozgladac za miejscem na cmentarzu. Dziadku PS. Pozrawiam ale siebie samoego Link Zgłoś
Gość: Michael Re: Czyli BMW może spać spokojnie IP: squid:* / 172.20.30.* 06.05.03, 00:35 Hey, IS300, nie ma sensu dyskutowac z kuzynem, dla niego wszystko, co nie jest niemieckie to dno i jednorazowki... To taki nieokrzesany i prymitywny Druid... Ciekawe, czym sam jezdzi, ze taki nerwowy... Pozdrawiam, Link Zgłoś
Gość: kuzyn Re: Czyli BMW może spać spokojnie IP: 209.234.157.* 06.05.03, 16:43 Gość portalu: is300 napisał(a): > Moze i bys kupil jak bylo by cie stac. > Z twego pisma mozna wylowic to ze jestes bardzo zakompleksowanym czlowiekiem. > Duzo nie nawisci w tobie. > > Czy moze jezdzisz jakims Deawoo, i innym zazdroscisz? > > Po drugie nie jestem ci kurwa zadnym synkiem, chyba ze tak bardzo jestes moze > stary to wtedy i jestem, ale wtedy to po jakiego tu mowa o autach, trzeba > wtedy juz sie rozgladac za miejscem na cmentarzu. Dziadku ---------- Ta kurwa to chyba z dupy smierci jak cie wyprzedzala. Synku,nie denerwuj sie,kup lepiej spokojniejsze autko bo cie ten Lexus stresuje. Link Zgłoś
Gość: is300 Re: Czyli BMW może spać spokojnie IP: *.njit.edu 06.05.03, 17:14 Gość portalu: kuzyn napisał(a): > Gość portalu: is300 napisał(a): > > > Moze i bys kupil jak bylo by cie stac. > > Z twego pisma mozna wylowic to ze jestes bardzo > zakompleksowanym czlowiekiem. > > Duzo nie nawisci w tobie. > > > > Czy moze jezdzisz jakims Deawoo, i innym zazdroscisz? > > > > Po drugie nie jestem ci kurwa zadnym synkiem, chyba > ze tak bardzo jestes moze > > stary to wtedy i jestem, ale wtedy to po jakiego tu > mowa o autach, trzeba > > wtedy juz sie rozgladac za miejscem na cmentarzu. > Dziadku > > ---------- > Ta kurwa to chyba z dupy smierci jak cie wyprzedzala. > Synku,nie denerwuj sie,kup lepiej spokojniejsze autko > bo cie ten Lexus stresuje. Szkoda czasu na dyskusje z toba. Prostaczyzna cie przewyzsza bo inachej nie mozna powiedziec. Nie potrafisz nawet sie wyslowic bez bluzgania. Ja sie nie stresuje, bo nie ma czym, jest wiele inych rzeczy w zyciu zeby sie martwic i stresowac, forum nie sluzy do tego. Koniec dyskusi z mojej strony. Link Zgłoś
Gość: kuzyn Re: Czyli BMW może spać spokojnie IP: 209.234.166.* 06.05.03, 18:10 Gość portalu: is300 napisał(a): > Gość portalu: kuzyn napisał(a): > > > Gość portalu: is300 napisał(a): > > > > > Moze i bys kupil jak bylo by cie stac. > > > Z twego pisma mozna wylowic to ze jestes bardzo > > zakompleksowanym czlowiekiem. > > > Duzo nie nawisci w tobie. > > > > > > Czy moze jezdzisz jakims Deawoo, i innym zazdroscisz? > > > > > > Po drugie nie jestem ci kurwa zadnym synkiem, chyba > > ze tak bardzo jestes moze > > > stary to wtedy i jestem, ale wtedy to po jakiego tu > > mowa o autach, trzeba > > > wtedy juz sie rozgladac za miejscem na cmentarzu. > > Dziadku > > > > ---------- > > Ta kurwa to chyba z dupy smierci jak cie wyprzedzala. > > Synku,nie denerwuj sie,kup lepiej spokojniejsze autko > > bo cie ten Lexus stresuje. > > Szkoda czasu na dyskusje z toba. > Prostaczyzna cie przewyzsza bo inachej nie mozna powiedziec. > Nie potrafisz nawet sie wyslowic bez bluzgania. > Ja sie nie stresuje, bo nie ma czym, jest wiele inych rzeczy w zyciu zeby sie > martwic i stresowac, forum nie sluzy do tego. > > Koniec dyskusi z mojej strony. ------ Wybacz ale prostytutki to ty wciagneles do rozmowy. Plus idiota na poczatku.....moral:Jestes zwykly cham za kierownica(jezeli posiadasz auto bo zaczynam watpic). Jak juz napisalem mam inne wymagania od aut i nie inponuje mnie koles z rura wydechowa w tylku dla poprawienia kopa(synku,masz sklonnosci homoseksualne). Nudzi mnie rozmowa na tym poziomie wiec tez koncze. Zegnam. Link Zgłoś
Gość: is300 Re: Czyli BMW może spać spokojnie IP: *.dyn.optonline.net 07.05.03, 00:39 >------ >Wybacz ale prostytutki to ty wciagneles do rozmowy. >Plus idiota na poczatku.....moral:Jestes zwykly cham za >kierownica(jezeli posiadasz auto bo zaczynam watpic). >Jak juz napisalem mam inne wymagania od aut i nie >inponuje mnie koles z rura wydechowa w tylku dla >poprawienia kopa(synku,masz sklonnosci homoseksualne). >Nudzi mnie rozmowa na tym poziomie wiec tez koncze. >Zegnam. Po pierwsze naucz sie pisac z sensem. Bo to co kurwa piszesz nie ma zadnej logiki i moralu. Nie wiem co tak sie kurwa przypierdalasz, bo inaczej nie moge tego okreslic. 1 ) Nigdzie nie pisalem o zadnym wydechu i niczym, nie wiem sad to wyzsales. 2 ) Sklonnosic Homoskesualne? Nastempna rzecz o ktorej piszesz co nie ma zadnego sensu, od kiedy pamietam to spie z kobieta, nie wiem moze masz jakiesc sklonnosci Pedofila, ale ja ich napewno nie mam. Musisz raczej po probowac szczesci na innym forum. A teraz Gejuuuuuuu "Druidzie". Spierdalaj z tego forum, koniec zabawy. Link Zgłoś
Gość: kuzyn Re: Czyli BMW może spać spokojnie IP: 130.94.106.* 07.05.03, 02:13 Gość portalu: is300 napisał(a): > >------ > >Wybacz ale prostytutki to ty wciagneles do rozmowy. > >Plus idiota na poczatku.....moral:Jestes zwykly cham za > >kierownica(jezeli posiadasz auto bo zaczynam watpic). > >Jak juz napisalem mam inne wymagania od aut i nie > >inponuje mnie koles z rura wydechowa w tylku dla > >poprawienia kopa(synku,masz sklonnosci homoseksualne). > >Nudzi mnie rozmowa na tym poziomie wiec tez koncze. > >Zegnam. > > Po pierwsze naucz sie pisac z sensem. > Bo to co kurwa piszesz nie ma zadnej logiki i moralu. > Nie wiem co tak sie kurwa przypierdalasz, bo inaczej nie moge tego okreslic. > > 1 ) Nigdzie nie pisalem o zadnym wydechu i niczym, nie wiem sad to wyzsales. > 2 ) Sklonnosic Homoskesualne? > Nastempna rzecz o ktorej piszesz co nie ma zadnego sensu, od kiedy pamietam to > spie z kobieta, nie wiem moze masz jakiesc sklonnosci Pedofila, ale ja ich > napewno nie mam. > Musisz raczej po probowac szczesci na innym forum. > > > A teraz Gejuuuuuuu "Druidzie". > Spierdalaj z tego forum, koniec zabawy. ---- Wiem! Stukniesz mnie swoja fura! Ty mi mozesz....uderzyc torebka najwyzej. Synku,spoko,bo ci lakier na paznokciach sie porysuje. Link Zgłoś