legal.alien 09.05.03, 10:31 Czy ktos widzial gdzies w polskiej prasie wyniki testow Tourana? Kiedy ten samochod bedzie sprzedawany w Polsce? Zachodnia prasa typuje go jako lidera w swojej klasie. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: LUK Re: Test VW Tourana?? IP: *.crowley.pl 09.05.03, 11:47 Test turana był w polskich gazetach. Niestety nie pamiętam w których. Jak cię tak bardzo interesuje to kup wszystkie gazety. :)) Link Zgłoś
Gość: almera Re: Test VW Tourana?? IP: *.coe.int 12.05.03, 14:35 Przymierzam sie do kupna Tourana i pojutrze bede mial jazde probna (rzecz sie dzieje we Francji). Na rzetelny test, przynajmniej w prasie francuskiej i w internecie sie nie natknalem - opisy tylko, oparte na ogledzinach i fabrycznej dokumentacji. Ccrash-testow tez jeszcze nie ma. Waham sie miedzy nim a Peugoetem 307 SW ktory podoba sie zonie, ale ma slabszy silnik i mniejszy bagaznik. Do niego sa testy i opinie uzytkownikow bo ma juz pare lat.... Pierwsze wrazenia z siedzenia w Touranie mieszane - troche jak w ciezarowce, ale wygodnie. Link Zgłoś
Gość: almera Re: Test VW Tourana?? IP: *.coe.int 14.05.03, 14:48 No wiec mialem wczoraj probna jazde. Pokrotce: prowadzi sie doskonale - zwrotny, wspomaganie kierownicy swietne, biegi wchodza leciutko, wygodna pozycja za kierownica (mam 192 cm i z miejscem na nogi z reguly miewam problemy - a tu nie). Nie jest cichy: slychac swist powietrza przy wylaczonym radiu, silnik 1.9TDi dosc glosny (w minivanie jest blisko kabiny wiec trudniej go wytlumic) ale po wrzucieniu 6 biegu (6-biegowa skrzynia w standardzie) milknie zupelnie. Na 6 biegu mozna jechac nawet 85-90 i samochod przyspiesza calkiem sprawnie, dlugie trasy mozna wiec pokonywac w ciszy. Podobno 2.0Tdi 130km, ktory chce ewentualnie kupic jest cichszy, ale nie maja jeszcze egzemplarza do testow. pracownicy ktorzy nim jezdza na co dzien twierdza ze pali zgodnie z dukumentacja tj. 5,7-6l srednio. Link Zgłoś
legal.alien Re: Test VW Tourana?? 14.05.03, 21:25 Ja juz kupilem Tourna Trendline 1.9 TDI - w przyszlym tygodniu go odbieram. Mam podobne wrazenia z jazdy probnej. Szukam tylko dodatkowych opinii. Link Zgłoś
Gość: almera Re: Test VW Tourana?? IP: *.coe.int 15.05.03, 09:45 No ja jeszcze nie podjalem decyzji, bo zona chce "normalny samochod". Jutro bede probowal Peugeota 307 SW 2.0 HDi. A u ciebie co zadecydowalo o wyborze wlasnie Tourana? Link Zgłoś
legal.alien Re: Test VW Tourana?? 15.05.03, 16:42 Rozmiar, przestrzen bagazowa, bezpieczenstwo, dobre wypozazenie w standardzie, wygoda, fukcjonalnosc, starannosc wykonczenia nieosiagalna dla Francuzow, dobre materialy wykonczeniowe we wnetrzu - nie tandeta jak w wiekszosci "japonczykow". To bedzie moj czwarty VW i mam duze zaufanie do tej marki. Potrzebny mi byl samochod rodzinny, w ktorym mozna wygodnie podrozowac z dwojka dzieci. Myslalem o Sharanie, ale to juz sporo wiecej z przyzwoitynm silnikiem. Moze jestem wyjatkowy ale podoba mi sie wyglad - tradycyjna elegancka linia. Cena porownywalna z Zafira. Wlasnie dostalem wiadomosc, ze odbieram go w przyszla srode. Link Zgłoś
legal.alien Re: Test VW Tourana?? 19.05.03, 10:41 Tu masz niemieckie wyniki testow: www.autobild.de/aktuell/neuheiten/artikel.php?artikel_id=4016&artikel_seite=7&A_SESS=10906c909be80ae0c2de79118c5c91e4 www.autobild.de/suche/artikel.php?artikel_id=3682&artikel_seite=5&A_SESS=10906c909be80ae0c2de79118c5c91e4 Link Zgłoś