Dodaj do ulubionych

ile postów trzeba aby obalić mit vw bezawaryjnośc

30.03.07, 17:23
ile postów trzeba aby obalić mit niemieckiej bezawaryjności ?
Obserwuj wątek
    • grogreg Re: ile postów trzeba aby obalić mit vw bezawary 30.03.07, 17:31
      Mysle, ze tyle samo co jest potrzebne do obalenia mitu wiekszej zielonosci
      krokodyla wzdluz niz w szerz.
    • lapufkasz Re: ile postów trzeba aby obalić mit vw bezawary 30.03.07, 17:35
      A ty masz owsiki w dupie ze tak ciebie to dreczy .
      Masz obsesje jak kaczory , wszedzi widza jakies uklady ktorych nie
      ma , tak widzisz mity ktorych nikt tu nie powiela.
      Raczej odnosi sie wrazenie ze wlasnie po tej marce najwiecej tu sie
      jezdzi czego ty jestes dowodem prawie w kazdym twoim poscie.
      Idz leczyc a nie zasmiecasz forum
    • jot-23 ass serwis? 30.03.07, 17:46
      ile kosztuje pelny serwis ass-a?
    • pacanek_ten_prawdziwy Re: Do asserwis !!! 30.03.07, 18:52
      Hallo asserwis !!!

Musze przyznac ze bardzo mnie dzisiaj rozbawiles !!!

Najpierw zadajesz pytanie :
      "ile postów trzeba aby obalić mit niemieckiej bezawaryjności ?"

I jeszcze w tym samym poscie sam sobie odpowiadasz :
      "Nie dyskutuj z idiotą - bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem
      pokona doświadczeniem."

Dlatego nie dyskutuje z Toba.
      Moge tylko Ciebie poinformowac ze obecnie "jezdze"
      ( bo wedlug Ciebie "to" nie jezdzi tylko stoi w warstacie ) tym "szrotowozem"
      Passatem z roku 2000 ,ok 90000 km (toj ,toj,toj ) bez zadnej awarii.

Pozdrowienia od pacanka

• piotr33k2 Re: Do asserwis !!! 31.03.07, 00:15
        i nawet pompy wspomagania nie wymieniałeś? toś szczęściarz, he he, bo ja kogo
        znam a ma wymienioną krowiastą landare(ale diesle) to wszyscy wymieniali
        (koszt ponad dwa tysiące co minimum) he he.
        • black_code Re: Do asserwis !!! 31.03.07, 09:13
          piotr33k2 napisał:

> i nawet pompy wspomagania nie wymieniałeś? toś szczęściarz, he he, bo ja kogo
          > znam a ma wymienioną krowiastą landare(ale diesle) to wszyscy wymieniali
          > (koszt ponad dwa tysiące co minimum) he he.

Cos ci sie kolego pomylilo .Zapytaj sie na forum Passata ,Golfa czy
          Skody czy maja problemy z pompami wspomagania to sie dowiesz prawdy
          bo tu cos zmyslasz .Byc moze pojedyncze sztuki sie psuja jak w
          kazdej marce ale nie ma to takiego zjawiska jak piszesz ze wszsytkie.
          A cena ,w ASO pompa +wymianana 970zl (sprawdz zadzwon)
          a poza ASO ceny pomp od 200zl do 350 zl za oryginal
          aukcja.onet.pl/show_item.php?item=181165533
        • leon.zbowidowiec Re: Do asserwis !!! 31.03.07, 10:55
          piotr33k2 napisał:

> i nawet pompy wspomagania nie wymieniałeś? toś szczęściarz, he he, bo ja kogo
          > znam a ma wymienioną krowiastą landare(ale diesle) to wszyscy wymieniali
          > (koszt ponad dwa tysiące co minimum) he he.

Znowu trollujesz ?
          Niedawno pisales te same bzdury ale na pytanie o zrodlo i statystyki nie
          doczekalem sie odpowiedzi. Idz sie leczyc do lekarza a nie zasmiecaj forum.
          A moze jadnak doczekam sie jakichs wiarygodnych statystyk ?
          • piotr33k2 Re: Do asserwis !!! 31.03.07, 22:53
            te leon najpierw popytaj sie tych co mają pasaty z silnikami diesla rocznik
            2001-2003 (dalej to sie nie wymądrzam bo nie wiem)o pompy wspomagania a nie o
            jakieś papierowe statystyki ,tak samo w tych modelach pompowtryskiwacze sa
            bardzo wrażliwe i delikatne oraz turba ,ogólnie te auta nie są warte swojej
            ceny i na dodatek awaryjne ,taka jest parktyka a nie staystyka.
            • black_code Re: Do asserwis !!! 31.03.07, 23:49
              piotr33k2 napisał:

> te leon najpierw popytaj sie tych co mają pasaty z silnikami diesla rocznik
              > 2001-2003 (dalej to sie nie wymądrzam bo nie wiem)o pompy wspomagania a nie o
              > jakieś papierowe statystyki ,tak samo w tych modelach pompowtryskiwacze sa
              > bardzo wrażliwe i delikatne oraz turba ,ogólnie te auta nie są warte swojej
              > ceny i na dodatek awaryjne ,taka jest parktyka a nie staystyka.

A sprawadziles ile naprawde kosztuje pompa wspomagania?
              I to jest wlasnie roznica miedzy statystyka a praktyka w twoim wykonaniu
              czyli -zmyslanie.
              Statystyka polega na tym ze wskazuje jakas prawidlowosc a praktyka po
              twojemu ze skoro sadziadowi poleciuala pompa w passacie to znaczy ze
              wszystkim tez musiala.
        • pacanek_ten_prawdziwy Re: Do piotrusia 33k2 !!! 31.03.07, 22:21

Hallo piotrusiu !!!!

Najpierw musisz mi wyjasnic o jakim to pojezdzie Ty piszesz - cytat:
          "he, bo ja kogo znam a ma wymienioną krowiastą landare"
          Ja pisalem ze posiadam Passata ,ani slowem nie wspomnialem o gospodarstwie rolnym,
          dlaczego wiec piszesz o krowach - ja nie jestem weterynarzem,nie potrafie Tobie
          odpowiedziec o krowach ,nie mam z tym zadnego doswiadczenia.

A gdybys potrafil mi wytlumaczyc pojecie "landare" to bede juz szczesliwy .

I na zakonczenie ostatnie juz pytanie ilu ludzi znasz z
          " krowiastymi landarami" - to musza byc sami ( jeden ) pechowcy jak im te bardzo
          drogie pompy wspomagonia wysiadaja .
          Ja moja zaraz po zakupie auta wymienilem ,ale nie wziolem tandety za
          "minimum dwa tysiace" ja "szarplem sie" i kupilem pompe wspomagonia wykonana
          z Tytanium ktore to pompy byly stosowane w "NASA" w lotach kosmicznych.

Pozdrowienia od pacanka
          .

• marilicia Re: ile postów trzeba aby obalić mit vw bezawary 30.03.07, 19:32
      > ile postów trzeba aby obalić mit niemieckiej bezawaryjności ?

Musisz napisac maila na ten adres:

wojtek_blankietowy@gazeta.pl

pozdrawiam

• programistajava Re: ile postów trzeba aby obalić mit vw bezawary 30.03.07, 22:19
        I koniecznie jako załącznik spreparuj bombę ZIPową wez plik 10GB tekstowy i
        maksymalnie go skompresuj i załącz do maial, wojtka antywirus będzie mielił i
        mielił... ;)
        • habudzik Re: ile postów trzeba aby obalić mit vw bezawary 31.03.07, 09:50
          A dlaczego tekstowy ? Może być jakiś inny ?
    • programistajava Re: ile postów trzeba aby obalić mit vw bezawary 30.03.07, 22:44
      > ile postów trzeba aby obalić mit niemieckiej bezawaryjności ?
      A po co obaliać mity? Nie umiesz podejmować decyzji na podstawie informacji z
      różnych źródeł? Musisz opierać sie an mitach? Masz jakas przyjemnosc w obalaniu
      mitów? Masz chyab za dużo wolnego czasu na trolowanie :P
      • wowo5 Nie ma aut bezawaryjnych 31.03.07, 18:11
        Reszta to mit.
        • trzy-szostki Re: Nie ma aut bezawaryjnych 31.03.07, 19:42
          Jakos tak mam wrazenie,ze dwoch wiodacych tutaj mistrzow ma francuskie badziewa
          i zyje w wiecznych kompleksach.Od kiedy vw zaczal dawac dupy(zaczelo sie od
          produkowanej we...francji "czworki")zaczeli leczyc sie mieszaniem z blotem
          samochodow glownie VAGa.Vw to faktycznie nie to samo co kiedys,ale wciaz
          zdecydowanie wolalbym go od jakiegokolwiek francuza.Od kiedy blizniak w niedoli
          fiat,wam odskoczyl zaczynacie tracic nerwy,nie?
          • pacanek_ten_prawdziwy Re: Do trzech-szostek = osiemnascie 31.03.07, 21:23

Hallo osiemnastka !!!!

Napisales :
            "Od kiedy vw zaczal dawac dupy(zaczelo sie od
            produkowanej we...francji "czworki")

Jestes pewny ze we Francji ?????
            Mnie chodzi po glowie ze w Belgi ,ale nie jestem pewny na 100%
            Tylko na 99,99%

Pozdrowienia od pacanka
    • asserwis Re: ile postów trzeba aby obalić mit vw bezawary 31.03.07, 21:33
      ciekawa "dyskusja na poziomie"
      nie obrzuciłem błotem vw, a z drugiej strony posypały sie inwektywy.
      co ciekawe, zaczęto zwymyślać konkurencję i dostało sie francuzom.
      jak to jest: nie można złego słowa powiedzieć o niemcach, ale reszta wg.
      tendencyjnych forumowiczów jest do d..y. ciekawe.
      swoja drogą uważam że każdy jeździ czym uważa, co sie komu podoba. I dobrze że
      jest wybór, po prostu rzecz gustu. tylko po co te mity?
      • black_code Re: ile postów trzeba aby obalić mit vw bezawary 31.03.07, 21:55
        asserwis napisał:

> ciekawa "dyskusja na poziomie"
        > nie obrzuciłem błotem vw, a z drugiej strony posypały sie inwektywy.
        > co ciekawe, zaczęto zwymyślać konkurencję i dostało sie francuzom.

i kto to mowi,pan krysztal "dyskutant na poziomie"
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20&w=57814772&a=58130308
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20&w=45247586&a=58989549
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20&w=59990520&a=59991215

> jak to jest: nie można złego słowa powiedzieć o niemcach, ale reszta wg.
        > tendencyjnych forumowiczów jest do d..y. ciekawe.

Masz mentalnosc polityka zarzucasz innym to co sam praktykujesz

> swoja drogą uważam że każdy jeździ czym uważa, co sie komu podoba. I dobrze że
        > jest wybór, po prostu rzecz gustu. tylko po co te mity?

Jakie mity o czym ty piszesz ?kolejny ktory ma obsesje .
        Przeciez to ty zakladasz chore watki aby obalac cos czego nikt nie
        napisal .A jesli tak to pokaz mi gdzie tak jest .
        Zreszta dyskusja z trollem i tak mija sie z celem.
        • asserwis pokaż mi tu na forum konkretną dyskusję z ... 31.03.07, 22:27
          z normalnymi argumentami na poziomie, jesli taka była ostatnio
          • pacanek_ten_prawdziwy Re: Do asserwis !!! 31.03.07, 22:34

Hallo asserwisie !!!

Coprawda nie byl to post skierowany do mnie ale jezeli Ty chcesz ndrmalnej
            dyskusji z argumentami na poziomie,to musisz zaczynac tematy tez na poziomie.
            chyba z takim "poczatkiem "- cytat :
            "ile postów trzeba aby obalić mit niemieckiej bezawaryjności ?
          • black_code Re: pokaż mi tu na forum konkretną dyskusję z ... 31.03.07, 22:39
            asserwis napisał:

> z normalnymi argumentami na poziomie, jesli taka była ostatnio

Wlasnie m.in przez takich jak ty coraz trudniej o takie.
            Przeciez to ty zalozyles ten watek (i chybs sam nie wiesz po co bo nie
            potrafisz na to pytanie odp.) a wczesniej poziom twoich wypowiedzi byl
            mniej wiecej jak na zalaczonych przykladach .
            Jesli czegos wymagasz od innych wypada samemu dawac przyklad.
            Wroc chocby sobie do watkow o Peugeot 406 , wiesniackich samochodach
            i poczytaj jaki jest twoj poziom i jakich uzywasz argumentow.
            • asserwis Re: pokaż mi tu na forum konkretną dyskusję z ... 31.03.07, 23:06
              niestety wypowiedzi dostosowuje do poziomu forumowiczów
              (nie chcę uogólniać i nikogo obrażać)większość dyskusji jest porażająca
              owszem moja taka jest by zwrócic uwage na mierny poziom dyskusji i tematów.

• asserwis normalny czy wariat ??? 31.03.07, 23:39
      "Każde urządzenie mechaniczne czy elektroniczne może się zepsuć. Wystarczy
      popatrzeć na obowiązkowo ujawniane akcje serwisowe wszystkich marek tradycyjnie
      uznawanych w Polsce za wyjątkowo bezawaryjne - są wśród nich i Volkswagen, i
      Toyota. Oczywiście większość wezwań do serwisów dotyczy elementów produkowanych
      przez zewnętrznych dostawców, a jest ich w każdym samochodzie kilka tysięcy.
      Każdy producent samochodu bierze jednak na siebie ostateczną odpowiedzialność za
      prawidłowe działanie całości - stąd bezpłatne akcje serwisowe, o których przed
      wejściem Polski do Unii (gdy stało się to obligatoryjne) informowały tylko
      niektóre firmy.

No dobrze, ale przecież ranking ADAC? Ranking TUV? Tam przecież stale wygrywają
      te same marki. Spróbujmy zanalizować fundament tych znaczących dla wielu osób
      klasyfikacji. Ranking "żółtych aniołów ADAC" dotyczy przypadków udzielenia
      pomocy technicznej w drodze samochodowi, który nie mógł samodzielnie kontynuować
      jazdy. Nie obejmuje takich awarii, po których samochód jedzie dalej, ani takich,
      po których samochód nie wyjechał z domowego garażu. Ranking ADAC nie bierze pod
      uwagę awarii, do których wzywany jest mobilny serwis danej marki, ani tych,
      których przyczyny jest w stanie usunąć sam kierowca. Jest to więc tylko analiza
      szczególnego podzbioru samochodowych awarii.

Z kolei ranking TUV dotyczy samochodów, zgłaszanych do obowiązkowego
      technicznego przeglądu rejestracyjnego. Normalny właściciel samochodu nie jedzie
      na taki przegląd wiedząc, że jego samochód jest popsuty. Tylko niechluj pojedzie
      na przegląd autem, które wcześniej nie było w normalnym serwisie - technik TUV
      nie sprawdza przecież, czy KIEDYŚ zepsuło się coś w badanym aucie, jego
      interesuje stan w chwili przeglądu. W efekcie najwięcej usterek pojawia się w
      samochodach zaniedbanych, których stanem właściciel na bieżąco się nie zajmuje.
      Znowu to wycinek rzeczywistości, analiza podzbioru - ciekawa, ale niepełna.

Tak zwane "opinie" ludności na temat awaryjności aut w naszym kraju jakże często
      zbudowane są na zasłyszanych na imieninach u wujka poglądach, czy też są
      związane z eksploatacją rozbitego w Niemczech auta, naprawionego w Polsce przez
      kowala. Prawda jest taka, że generalnie w ostatnim dziesięcioleciu jakość
      samochodów europejskich się znacząco podniosła - a że coraz trudniej bez śladu
      zamaskować w nich ślady potężnego wypadku - to akurat dobrze".
      • leon.zbowidowiec Re: normalny czy wariat ??? 01.04.07, 00:29
        asserwis napisał:

> Tak zwane "opinie" ludności na temat awaryjności aut w naszym kraju jakże
        częst
        > o
        > zbudowane są na zasłyszanych na imieninach u wujka poglądach, czy też są
        > związane z eksploatacją rozbitego w Niemczech auta, naprawionego w Polsce
        przez
        > kowala. Prawda jest taka, że generalnie w ostatnim dziesięcioleciu jakość
        > samochodów europejskich się znacząco podniosła - a że coraz trudniej bez śladu
        > zamaskować w nich ślady potężnego wypadku - to akurat dobrze".
        >

Pogadaj o tym z niejakim piotrem332k bo on cos slyszal u wujka na imieninach o
        pompach wspomagania w Passatach.
        Reszta uwag na temat statystyk dosc trafna wiec skoro to rozumiesz to po co
        zakladasz takie watki ?
    • disaster3 Re: ile postów trzeba aby obalić mit vw bezawary 01.04.07, 09:25
      czytam wiekszosc tych postow i za kazdym razem, ktos probuje narzucic czyjes
      racje innemu i wychodzi niezly burdel.
      Powiedzmy sobie szczerze teraz kazdy samochod sie psuje jeden wiecej drugi
      troche mniej. To jest maszyna i jest zlozona z czesci, ktore pracuja. Zalezy
      jeszcze kto jak uzytkuje dany samochod czy robi regularnie przeglady, wymienia
      na czas wszystko. Nie zachowuje sie jak wiekszosc "Polakow" w stylu: "cos mi
      stuka... a to wporzadku jeszcze jezdzic mozna. Jak sie zatrzyma dopiero to
      wtedy to naprawie" tylko czesto podpsute elementy maja wplyw na inne i wtedy
      mamy reakcje lancucha i o zesz k**** jaki beznadziejny samochod.
      Francuskie, japonskie, niemieckie. Ze sie tak wyraze jeden pies wysztkie jezdza
      na drogach jednemu sie podoba taki drugiemu inny i tyle. Kazdy ma swoje
      rozwiazania lepiej rozwiazane druge moze troche gorzej.
      NIe ma samochodow bezawaryjnych, czy to bedzie lexus, audi, toyota, renault czy
      vw. Kazdy ma sie prawo zepsuc i tyle. Poprostu o samochod trzeba dbac.
      Nie chcesz miec problemow z awariami > NIE KUPUJ SAMOCHODU!!!!!!!
      • asserwis właśnie tak 01.04.07, 21:59
        wreszcie sensowna odpowiedź. samych takich sie spodziewałem, ale sie rozczarowałem
        • asserwis Re: właśnie tak 02.04.07, 18:06
          czytaj dwa posty powyżej
          • pacanek_ten_prawdziwy Re: Do assa!!!! 02.04.07, 19:15
            asserwis napisał:

> czytaj dwa posty powyżej
            • pacanek_ten_prawdziwy Re: Do wszystkich 02.04.07, 19:21
              Hallo koledzy !!!!

Bardzo bym Was wszystkich prosil o liczne posty w tym temacie bo biedny
              asserwis musi juz sam z soba rozmawiac i "podbijac" swoje posty do gory .

Ja niestety nie moge z nim dyskutowac bo nie chce schodzic na jego poziom.

Cytat z postu assa:
              Nie dyskutuj z idiotą - bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem
              pokona doświadczeniem."

I tego wlasnie chce uniknac,dac sie sprowadzic do jego poziomu !!!!

Pozdrowienia od pacanka
              • asserwis do pacanka 02.04.07, 19:28
                skoro nie masz nic do powiedzenia, to po co zabierasz głos?
                zapodaj jakiś ambitniejszy temat na "poziomie" jak nie to do pacanowa.... ;)
                • pacanek_ten_prawdziwy Re: Do assa!!!! 02.04.07, 20:02

Hallo assie !!!!

No ,teraz mozna z Toba dyskutowac -juz zmieniles tego"idiote"
                  Tylko o czym z Toba dyskutowac jak Ty nie masz pojecia o
                  niemieckiej motoryzacji !!!!

Pozdrowienia od pacanka
                  ktory nie "zapoda ambitniejszego tematu" bo musi wracac do pacanowa
    • loyezoo Re: ile postów trzeba aby obalić mit vw bezawary 02.04.07, 21:01
      Ja ten mit (nie mit)obaliłem już w kilku postach.VW T5 obecnie 23tys
      przebiegu.Wymienione:
      -uszczelka vacuum pompy (ciekł olej na silnik)
      -krzyżak przekładni kierowniczej
      -swożeń wahacza
      Obecnie odstawiam znowu na serwis bo:
      -cieknie płyn hamulcowy
      -"kończy" się docisk sprzegła
      -opadły drzwi przesówane
      Niestety to nie tylko mój przypadek bo w firmie jest więcej tych aut.(2 sztuki
      wracały juz na lawecie:-/)

P/S o skrzypiących plastikach,"latających" fotelach i wypadających srubkach
      wewnątrz auta nie powinienem wspominać bo to taka norma w aucie za 100tys.
    • caesar_pl Re: ile postów trzeba aby obalić mit vw bezawary 02.04.07, 21:10
      Robcie cos,riebiata,bo VW idzie coraz lepiej.Teraz beda nawet placic studia wyzsze swoim pracownikom...mnie sie w moim VW wszystko popsulo i juz teraz wiem ze nastepny moj samochod to bedzie..VW..ha,ha..riebiata...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka