habudzik 24.04.07, 12:33 Co Wam się bardziej podoba? Cee'd czy i30 www.autoblog.com/photos/hyundai-i30-2/ Link Zgłoś Obserwuj wątek
cheyenne20 Re: Cee'd czy i30 24.04.07, 12:56 i30 podobno ma mieć tylko 10 letnią gwarancję ? Link Zgłoś
swoboda_t Re: Cee'd czy i30 24.04.07, 17:05 Ja tam w ogóle takich samochodów zbytnio nie poważam, ale z podanych zdecydowanie Hyundai. Bardziej wyrazisty. Ma mieć też ponoć lepsze materiały we wnętrzu i - niestety - bardziej miękkie zawieszenie. Zobaczymy jak ceny. Link Zgłoś
swoboda_t Re: Cee'd czy i30 24.04.07, 17:28 I jeszcze taka ciekawostka a propos Cee'da - w standardzie jest gwarancja 5+2 lata lub 150 tysięcy kilometrów. Niektórzy toczyli pianę, że "porządne" firmy dają bez limitu (pomijając, że zwykle tylko ustawowe minimalne 24 miesiące) i że 150tkm to śmiesznie mało (co też nie jest prawdą, bo to 8-9 lat jazdy przeciętnego kierowcy w Europie). No więc specjalnie dla nich i wyjątkowych kierowców jeżdżących min. te 50 tysięcy rocznie (czyli głównie PH) Kia oferuje opcję zamiany w/w gwarancji na trzyletnią bez limitu przebiegu. Link Zgłoś
mobile5 Re: Cee'd czy i30 24.04.07, 18:43 swoboda_t napisał: > Ja tam w ogóle takich samochodów zbytnio nie poważam Nie wiem co tu jest do poważania, bądź nie. Dwa samochody tego samego koncernu prawie identyczne mechaniczne, z lekko zmienionymi nastawami zawieszenia i trochę innej budzie, to raczej dobry sposób na utrzymanie starych i pozyskanie nowych klientów minimalnym kosztem. Link Zgłoś
habudzik Re: Cee'd czy i30 24.04.07, 20:46 No cóż , to niestety racja . Mi jednak podoba się nieco bardziej i30 a zwłąszcza wewnątrz . Tak jakby włożyli więcej serca . Pewnie dlatego że to Hyundai jest i ma pozostać "pierwszym" a nie Kia . Jeszcze ciekawią mnie różnice cenowe . Link Zgłoś
kodem_pl Jedno jest pewne: cudowne felgi 24.04.07, 23:16 Ogolnie b. ladny. Bardziej od golfa mi sie podoba... Szkoda, ze silniki mu nie dorownuja. Link Zgłoś
sid50 Re: Jedno jest pewne: cudowne felgi 25.04.07, 08:31 No,no bardzo ładne autko, z zewnątrz bomba,nie widziałem go w środku,zdecydowanie ciekawszy od Aurisa,myślę,że będzie również ,tak jak cee'd cieszył się dużym powodzeniem w sumie to jedna i ta sama fabryka.Ciekawy jestem cen i gwarancji. Link Zgłoś
habudzik Re: Jedno jest pewne: cudowne felgi 25.04.07, 08:37 Gwarancja podobno tak jak do tej pory - 3 lata B.O. Link Zgłoś
sid50 Re: Jedno jest pewne: cudowne felgi 25.04.07, 08:41 W sumie to dobrze ,że taki wysyp aut w tej klasie,przy średniej podaży,może inne ,,najlepsze firmy" spasują trochę z cenami i poprawia wyposażenie Link Zgłoś