Dodaj do ulubionych

Dywaniki samochodowe

06.05.07, 20:47
Witam

Chcialbym zaczac produkcje dywanikow samochodowych.
Moze mi ktos powiedziec jak wyglada taka produkcja?
Mam dostep do form takich dywanikow,chodzi mi o to jak wyglada sama produkcja?
Jakie amszyny sa do tego potrzebne przy produkcji na skale masowa?
Bede wdzieczny za kazda pomoc.

Pozdrawiam
A
Obserwuj wątek
    • ml_500 Re: Dywaniki samochodowe 06.05.07, 20:56
      nie moge ci pomoc bo sie na tym nie znam ale zycze powodzenia. zawsze trzeba
      popierac inicjatywe gospodarcza:)
    • diego241 Re: Dywaniki samochodowe 08.05.07, 20:24
      wiec napewno bedzie potrzebny material z ktorego bedziesz wyrabial owe dywaniki
      do produkcji materjalu sa potrzebne miksery.Robie w firmie ponad 10 lat ktora
      zajmuje sie wlasnie produkcja dywanikow samochodowych z tego co wiem trzeba
      miec spory kapital aby zaczac cokolwiek robic.Przedewszystkim surowce do
      produkcji materialu tzn:kauczuki,kreda,kaolin,barwniki,przyspieszacze.Nastepnie
      maszyny do uplastycznienia mieszanki sa ta walcarki,no i na koniec prasy z
      formami do wulkanizacji dywanikow>technologja nie jest skomplikowana aby jednak
      uzyskac zyski trzeba kombinowac z materialem aby uzuskac go jak najmniejszym
      kosztem,nastepnie pozostaje utylizacjia odpadow gumowych po obrobcce dywaniku u
      nas zostaje on przetarty na walcarce frakcyjnej i uzyty do dalszej produkcji
      moj adres to Diego241@wp.pl chetnie jeszcze pomoge bo mam doswiadczenie w tej
      dziedzinie
    • dewulot1 Dam Ci rade 08.05.07, 22:09
      Kto kupuje dywaniki? Biedni ludzie. Ile zarobisz na biednych ludziach? Nieduzo.
      Ale jakbys produkowa bomby atomowe (o ktorych produkcji tez nie masz zielonego
      pojecia) to mialbys baaaaaaardzo bogatych kupcow i zarobilbys duuuuuuuzo.
      • alex.under [...] 09.05.07, 17:27
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • dewulot1 Nie wiem co tam napisales bo usuneli 09.05.07, 18:35
          Ale clopie pomysl. Jakbys chcial produkowac lakier samochodowy to tez bys sie
          pytal o porady na forum auto-moto czy raczej na forum producentow lakieru?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka