Dodaj do ulubionych

Peugeot 605 TD_pytanie

IP: *.12.15.univie.teleweb.at 28.05.03, 00:30
Drodzy Forumowicze,

czy ktos z Was uzytkuje ww pojazd? Czy prawda sa opinie na temat czestych
usterek instalacji elektrycznej? Czy istotnie ceny czesci zamiennych do tego
modelu sa kilka razy drozsze od czesci np. do 405/406? Na co nalezy zwrocic
szczegolna uwage przy kupnie? Z gory dziekuje za sugestie.

pozdrawiam, derb

PS Chodzi o model wyposazony w silinik 2.1 cm³ (109 KM).
Obserwuj wątek
    • Gość: Marek Re: Peugeot 605 TD_pytanie IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 28.05.03, 14:54
      Gość portalu: derb napisał(a):

> Drodzy Forumowicze,
      >
      > czy ktos z Was uzytkuje ww pojazd? Czy prawda sa opinie na temat czestych
      > usterek instalacji elektrycznej? Czy istotnie ceny czesci zamiennych do tego
      > modelu sa kilka razy drozsze od czesci np. do 405/406? Na co nalezy zwrocic
      > szczegolna uwage przy kupnie? Z gory dziekuje za sugestie.
      >
      > pozdrawiam, derb
      >
      > PS Chodzi o model wyposazony w silinik 2.1 cm³ (109 KM).

Witam !
      Użytkowałem 605 ale 3.0 - wspominam ten okres czasu (jeśli chodzi oczywiście o
      samochód) jako koszmar - co 0,5 roku łączniki stabilizatora, co chwila ABS, to
      że zapalają się i gasną jakieś kontrolki nie wiedzieć czemu to standard,
      przegrzewanie się silnika - dzwoniłem do Francji powiedzieli że tak ma być -
      potwierdził to pracownik Pana Białego (główny sprzedawca peugeota) urywają się
      cięgna od lewarka biegów (kilka razy to miałem), urywają się linki sprzęgła,
      niewygodne siedzenia - boli kręgosłup, mam 182cm wzrostu - nie jestem jakimś
      wieżowcem ale głową dotykałem sufitu, byłem bardzo zadowolony jak się go
      pozbyłem i nabyłem dodge caravan rok 1992 3.0 automat, klima, - wygodne auto
      jeździłem 3 lata , przejechałem 80 parę tys. km - nigdy mnie nie zawiódł -
      kochane autko- teraz mam Forda Windstara pełen komfort ale mechanicznie podobny
      do peugeot 605 - wracam do poczciwego , starego dodge caravan!!!! Pozdrawiam.
      więcej info: halmark@v.pl lub gadu gadu 5005936.
    • Gość: Eop Re: Peugeot 605 TD_pytanie IP: *.rzeczpospolita.pl 28.05.03, 18:06
      Niestety musze potwierdzic obiegowa opinie na temat tego autka.
      Bedac wlascicielem wlasnie takiej wersji zmuszony bylem
      naprawiac je bardzo czesto. Ciagle cos sie sypalo. Dzis nikomu
      bym juz nie polecil 605-tki mimo chwilowego zachwytu nad
      komfortem jazdy.

Eop
      • Gość: derb Re: Peugeot 605 TD_pytanie IP: *.12.15.univie.teleweb.at 29.05.03, 00:45
        Dzieki za wskazowki. Potwierdziliscie tylko slowa mojego ojca, wiec odstepuje
        od zakupu. Dzieki i pozdrawiam, derb
    • Gość: frax Re: Peugeot 605 TD_pytanie IP: *.acn.pl / 10.68.0.* 29.05.03, 02:31
      Nie znam się na tym samochodzie wogóle, nawet nigdy nim nie jechałem, ale wiem
      że silnik to jeden z lepszych diesel'ów. Dopracowana jednostka, dynamiczna a
      jednocześnie naprawde oszczędna. Mój wujek dawno temu wymienił 306 na xm z
      2.1td i był bardzo zadowolony. Najciekawsze jednak było to że stwierdził, iż xm
      palił mniej niż 306. Dużo o silniku zainstalowanym w Xantia/XM dowiesz się na
      www.citroen.autko.pl
      P.S Ja marzę o XM 2.1TD w doskonałym stanie:) Może kiedyś trafi się okazja i
      finanse pozwolą:)
      Pozdrawiam
      • Gość: ernest Re: Peugeot 605 TD_pytanie IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 29.05.03, 10:28
        > Ja marzę o XM 2.1TD w doskonałym stanie:)

Zejdź chłopie na ziemię... To niemożliwe XM nawet fabrycznie nowy nie ma prawa
        działać... To franolska tandeta...

Kup jakiś normalny niezawodny japoński samochód, nawet stary i ędziesz miał
        spokój.

No chyba, że masz własny warsztat...
        • Gość: Tomek F. Re: Peugeot 605 TD_pytanie IP: 195.116.99.* 29.05.03, 10:34
          Silnik 2,1 TD rzeczywiscie to jeden z najlepszych starych diesli. Spory moment
          250 Nm zapewnia dobra elastycznosc. Silnik dosc malo pali.
          605 jest problematyczna glownie ze wzgledu na wiek tylne zawieszenie jest
          skomplikowane nie da sie wymienic jednego elementunie demontujac wszystkiego.
          To utrudnia prace i podnosi koszty ale takie sa uroki wielowahaczowego
          zawieszenia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka