Dodaj do ulubionych

Poradzcie co założyc,alarm czy blokadę skrzyni

12.05.07, 21:05
mechaniczną...9nie znam fachowej nazwy). Kupiłam Corsę B, mieszkam w wawie od niedawna.Auto ma immobilaizer ale chce zalożyc coś jeszcze. Na jedno i drugie narazie nie mam kasy i nie weim na co się zdecydowac.
Myslalam o alarmie ale to chyba zadna przeszkoda dla złodzieja a tylko kłopot z wyciem.
Nie wiem jak sprawa sie ma z blokadami skrzyni?czy warto? a moze jednak alarm?Proszę poradzcie cos biednej kobiecie;-)
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • ksmx Re: Poradzcie co założyc,alarm czy blokadę skrzyn 12.05.07, 21:51
      Takich staroci chyba już nie kradną. Kupowanie starszych samochodów ma sens bo
      kosztują mniej niż jakiekolwiek roczne AC. Załóż blokadę na skrzynię, a jeśli
      Cię nie stać to chociaż same nalepki przyklej ;)
      • baartur Re: Poradzcie co założyc,alarm czy blokadę skrzyn 13.05.07, 09:06
        Takie auta jak kradną to tylko na części, ale jak założysz blokadę skrzyni to na
        pewno utrudnisz złodziejom pracę ;)
      • gina2 Re: Poradzcie co założyc,alarm czy blokadę skrzyn 13.05.07, 20:31
        To auto nie jest starociem. Ma 7 lat i kosztowało zdecydowanie więcej niż
        roczne AC.
        • iberia.pl Re: Poradzcie co założyc,alarm czy blokadę skrzyn 13.05.07, 20:51
          wlasciwie to i jedno i drugie warto miec, ale skoro na razie mozesz sobie
          pozwolic tylko na jedno zabezpieczenie to chyba lepsza bedzie blokada skrzyni.
          • radek99990 Blokada skrzyni 13.05.07, 21:24
            Mogę tylko dołączyć do grona przekonanych o wyższości,lub taniości blokady skrzyni.Nawet najnowocześniejsze alarmy/imobilizery/GPSy nie są w stanie powstrzymać fachowca.Oni nawet świetnie się czują w takim temacie.W ostatnim numerze tygodnika motor była ze szczegółami wyjaśniona propozycja montarzu odcięcia zasilania.Wyłącznik montuje się w sobie znanym miejscu.To ma zniechęcić kolejnego właściciela do długotrwałego poszukiwania wyłącznika.
            Mnie dziubnęli poloneza(na części).Był alarm,który nie zrobił na nikim wrażenia.Świadkowie(pracownice apteki,pod którą zaparkowałem)skarżyły się mi potem,że alarm coś długo wył.
            • wallenrode Re: Blokada skrzyni 13.05.07, 21:41
              nie czytałem tego motoru ale z GPS jest tak jak z alarmem - jak go montuje
              pajac i bałwan za razem :) to i baławn go znajdzie!

przewaznie modyły są chowane pod siedzeniami albo w bagażniku i łatwo je
              namierzyc specjalnym urzadzeniem do wykrywania GPS....

moduły te tzreba chować w trzudno dostępn miejsca by ich zlokalizowanie i
              unicestwienie trawało kilkadizesiąt minut - ja będęm iał tak schowane że
              dostanie sie do niego bedzie trwało conajmniej 30 min... a dodtakowo ukryty
              włacznik i alarm jest z centarlnym zamkiem ale zostawiam bo to oryginalny więc
              moze sobie być.... jak będa chcieli mi go skroić muszą mnei wysadzić z niego
              ale i tak mam przy sobie 9patronów ;)

pzdr.
              • bzyku_bzyku Re: Blokada skrzyni 14.05.07, 01:27
                wallenrode napisał:

> nie czytałem tego motoru ale z GPS jest tak jak z alarmem - jak go montuje
                > pajac i bałwan za razem :) to i baławn go znajdzie!
                >
                > przewaznie modyły są chowane pod siedzeniami albo w bagażniku i łatwo je
                > namierzyc specjalnym urzadzeniem do wykrywania GPS....

co to za urzadzenie ?
                GPS nie wysyla przeciez zadnych sygnalow
                • wallenrode Re: Blokada skrzyni 14.05.07, 01:53
                  towidać ze rozmawiamy o innym typie urządzenia ;)
                  • bzyku_bzyku Re: Blokada skrzyni 14.05.07, 03:33
                    wallenrode napisał:

> towidać ze rozmawiamy o innym typie urządzenia ;)

pisales o GPS , ja tez :-)
    • wallenrode Re: Poradzcie co założyc,alarm czy blokadę skrzyn 13.05.07, 21:34
      witaj...
      doradzę ci najlepsze rozwiazanie - jedź do elektoryka i niech założy ci
      odciecie zapłonu - i teraz sa dwie drogi -
      1.albo ukryty włacznik
      2.albo na "palec"

wszystkie te metalowe -standartowe blokady są nic nie warte - każdy zlodziej
      dawno ma rozpracowane klucze - łamaki i dodatkowo są specjalne aerozole z
      ciekłym azotem więc to jest dobre dla kolesi co szyby wybijają jak idą po
      radio...

możesz sie w taką blokadkę na biegi czy kierownice czy peadły zaopatrzyć ale
      jako straszak...

ja w swoich samochodach mam zamontowane ukryte przyciski i teraz w kolejnym
      montuję a kosztuje mnie to 150zł-200zł dodatkwo biorę LowJack do 190 2.5-16V
      koszty są spore ale i samochód nietypowy.....

kolejna sprawa bardzo ważna - jak już ci ma montować spec to przyoatrz by ci
      zrobiłto z czarnych kabli - doprowadzenie do cewki i schował to w rurakch tak
      jak biegną inne kable oryginalne - inaczej po otwarciu maski kolezka wie które
      to kable i lipa - po samochodzie...

ps. każdy auto alarm ma w zestawie kable i sa to najczesciej kolorowe !!! i to
      juz jest błąd na dizeń dobry - zmieniać na Czarne jak ktos posiada!!!!!!!
      • carnivore69 Re: Poradzcie co założyc,alarm czy blokadę skrzyn 13.05.07, 22:01
        Hehe, jakbysmy wkladali tyle energii w postep cywilizacyjny, co w ochrone przed
        bliznim, to Silicon Valley nazywane byloby kalifornijska Dolina Wisly.

Pzdr.
        • wallenrode Re: Poradzcie co założyc,alarm czy blokadę skrzyn 13.05.07, 22:33
          trzeba się jakoś bronić.... wszystkie samochody jakie sprowadziłem nie miały
          żadnego zabezpieczenia - oprpocz ostaniego -autoalarm...

niestety - polska to jeszcze taki "dziki Wschód" nie wspominajac co sie dzieje
          za Bugiem i dalej...

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka