Dodaj do ulubionych

Jakość samochodów z USA

28.05.07, 09:42
Wczoraj rozmawiałem z kolegą o samochodach z USA i usłyszałem, że auta
Amerykańskie są gorszej jakości niż Europejskie. Widać to po spawach (ich
ilości) i jakości zastosowanych materjałów. Gorsze wykonanie jest podyktowane
koniecznością obniżenia ceny na rynek Amerykański. Co Wy o tym sądzicie?
Obserwuj wątek
    • kodem_pl Re: Jakość samochodów z USA 28.05.07, 10:25
      To chyba tylko z BMW X5 tak bylo (a i tego nei jestem pewny);-) Ogolnie bezdura.
    • barbarossa27 Re: Jakość samochodów z USA 28.05.07, 11:00
      Czytałem, chyba w ubiegłym roku artykuł, w którym pisano tak o któryms z modeli
      Subaru na rynek amerykański.
    • 10danek Re: Jakość samochodów z USA 28.05.07, 11:12
      Amerykanie produkuja byle prwdzej, byle wiecej, byle taniej.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20&w=62546852&a=62598066
      • marcinyst Re: Jakość samochodów z USA 28.05.07, 11:51
        Mi chodi przedewszystkim o Honde. Chce sprowadzić z USA Honde Odyssey. Co myślicie?
        • gruby_mietek Re: Jakość samochodów z USA 28.05.07, 22:25
          odyssey ogolnie jest dobrym autem. mowie o modelu '04 bo taki uzytkuje. owszem
          wewnatrz jak to w autach amerykanskich tandetny plastik, cos skrzypi,
          trzeszczy. natomiast to co jest esencja tego samochodu to silnik 3.5V6 i
          zawieszenie. bajka. nie spodziewalem sie ze taka krowa moze tak jezdzic. a wiem
          co mowie bo wczesniej mialem grandcaravana i roznica jest dramatyczna. dodge
          prowadzil sie jak statek, honda jak samochod. bardzo zwinne auto - jak na te
          gabaryty oczywiscie. polecam
          • marcinyst Re: Jakość samochodów z USA 29.05.07, 15:39
            Bardzo Ci dziękuję.
          • marcinyst Re: Jakość samochodów z USA 29.05.07, 15:45
            Powiedz mi jeszcze, jeśli możesz, ile Ci pali?
            • gruby_mietek Re: Jakość samochodów z USA 30.05.07, 19:55
              Pali tyle, ile wlejesz ;) A tak poważnie to 15l gazu. 80% jazdy po mieście. Jak
              na tę pojemność, moc, gabaryty, masę itp. nie jest tak tragicznie. Tak mi się
              wydaje przynajmniej. Pozdrawiam
    • canx Re: Jakość samochodów z USA 28.05.07, 11:55
      no, bzdura... a miales kiedys jakis amerykanski samochod na wlasnosc?
      bo w naszym pontiacu ukruszaly sie klamki, odpadla dzwigienka od kierunkowskazu,
      złamał się fotel kierowcy, ukruszył się zamek tylnej klapy, wycieraczki działały
      jak miały ochotę (jak nie miały to nie działały, i nie można było tego ani
      przewidzieć, ani naprawić).

Poza tym oczywiscie super auto, dużo miejsca, miękkie zawieszenie (jak kto
      lubi), wielki mocny silnik V6, który bez większych awarii przekręcił 450 tys km.
      no i oryginalność na ulicach (która zresztą też kosztowała, jak sie cos psulo to
      w warsztacie stał tygodniami, bo przeciez "nie bedziemy kupowali programu
      diagnostycznego dla 4 samochodow w miescie").

Ogolem jak ktos ma kase na utrzymanie tego samochodu, radzi sobie ze
      sprowadzaniem czesci i nie wyprowadza sie latwo z rownowagi, to niech sobie
      kupuje amerykanski samochod:)

pzdr
    • karakalla Re: Jakość samochodów z USA 28.05.07, 11:58
      A nie chodzi przypadkiem o auta amerykańskie par excellence, czyli wszelkiego
      rodzaju US GM-y, Chryslery czy Fordy?
      • wowo5 Re: Jakość samochodów z USA 28.05.07, 18:47
        Bzdura. Auta marek japonskich produkowane w USA sa nie gorsze od produkowanych
        w Japonii. Odyssey ma ogolnie rzecz biorac dosc dobre notowania w tym wzgledzie.
        www.truedelta.com/results0307.php
    • polski_murzyn Podobno Lexus LS460 jest w USA z tektury . n/t 28.05.07, 20:36
    • baartur Re: Jakość samochodów z USA 28.05.07, 21:03
      Nie do końca to jest prawda. Auta amerykańskie są komfortowe i często mają w
      podstawowym wyposażeniu to za co w europie trzeba dopłacać...
    • caesar_pl Re: Jakość samochodów z USA 28.05.07, 21:35
      Pamietacie przed paru laty jak Bush zarzadzil cla karne na blache z Europy?Jankesi staneli z produkcja bo okazalo sie ze Europejczyki tylko takie blachy produkuja.I Krzak zniosl embargo.Caly Swiat wie ze Jankesy to durnie..gdyby Hitler zyl to by sie z dupkami rozprawil..
      • jot-23 Re: Jakość samochodów z USA 28.05.07, 22:31
        hehe odbija ci juz zupelnie co szajbusie? to pewnie od tego piwa po 20 centow.
        • caesar_pl Re: Jakość samochodów z USA 28.05.07, 23:50
          Masz pacanie dobra pamiec..Pamietam w zeszlym roku jak dmuchnelo w USA..rodzina plakala na zgliszczach domu - tylko komin stal bo byl z taniej cegly..ha,ha..Niemcy w takim przypadku kasuja forse i jada najpierw na urlop psychicznie odpoczac......
          • harlista Re: Jakość samochodów z USA 29.05.07, 00:06
            Najchetniej do Danii, z wlasnym chlebem , maslem i piwem bo na nic ich nie stac
            zeby tam kupic.
            Albo na Cypr, Canary czy Grecje bo tam moga psychicznie odpoczac od niemieckiej
            codziennosci pijac importowane z Niemiec piwo i zagryzajac bratwurstami
            (niemieckimi zreszta)
            • caesar_pl Re: Jakość samochodów z USA 29.05.07, 01:38
              Oczywiscie ze Niemcow nie stac na zakupy w Danii.
              pl.acnielsen.com/news/Europricebarometer1.shtml
              A kogo stac na zakupy w tym drogim kraju???Jankes by za swoje dolarki nawet tygodnia nie przezyl..ha,ha...
              • harlista Re: Jakość samochodów z USA 29.05.07, 02:57
                "Oczywiscie ze Niemcow nie stac na zakupy w Danii."

A podobno "deutschland über alles"
                Jak ci Dunczycy tam zyja???
              • macgregor-72 Re: Jakość samochodów z USA 29.05.07, 09:07
                Nawet do głowy mi nie przyszło, że w takiej Portugalii jest dużo drożej niż w Niemczech czy Holandii.
      • programistajava Re: Jakość samochodów z USA 29.05.07, 14:57
        >Caly Swiat wie ze Jankesy to durnie..gdyby Hitler z
        > zyl to by sie z dupkami rozprawil..
        No nie wiem nie kasa sie reki ktora karmi, Hiteler podobno dostal wielomilionowe
        kredyty od pradziatka busha (albo innego pradziatka innego US prezydenta) :)
    • 01boryna Re: Jakość samochodów z USA 29.05.07, 19:04
      Amerykańskie auta są świetne!

www.joemonster.org/mg/displayimage.php?album=lastup&cat=0&pos=14
    • 4x4usa Re: Jakość samochodów z USA 31.05.07, 00:54
      wyposazenie i jakosc blach japonczykow na amerykanski rynek jest bardzo dobra.
      Gorzej jesli masz na mysli te Dodge , Chevy i inne takie, to sie zgodze, sa do
      d.... W kazdej gazecie ich pelno na sprzedaz. Ceny sa nizsze niz w EU bo tak
      podatkow nie zdzieraja...porownaj ceny tego samego modelu tu i tam. A w Polsce
      placisz zwykle za golasa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka